pnokas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Μόλις τώρα, Inuyasha είπε 7 εσύ 7 ο αδερφός σου υποθετικά, 25 η μάνα σου είναι 39 το υπόλοιπο 61 που είναι? Εφόσον έχετε ίδιο ποσοστό χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τον υπολοίπων δεν μπορεί να κάνει και πολλά Η μητερα μου εχει το μεγαλυτερο ποσοστο και εγω με τον μπρο μου το ΙΔΙΟ
greekfragma Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 1 minute ago, pnokas said: Η μητερα μου εχει το μεγαλυτερο ποσοστο και εγω με τον μπρο μου το ΙΔΙΟ η μητερα σου εχει 25. το μεγαλυτερο δεν ειναι το 25. λειπει ενα 60% για να φτάσουμε στο 100 όπως μας τα λες. θα παίζουμε τη κολοκυθιά τώρα; σου εξηγήσαμε οτι πρέπει να μας γράψεις όλα τα νούμερα που βγάζουν σύνολο 100.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 1 λεπτό πριν, pnokas είπε εγω δεν θελω να νοικιαστει το σπιτι θελω να μεινω στο πατρικο μου επειδη εχει πεθανει ο πατερας μου και χωριστικε στα 3 το σπιτι βασει νομου επειδη δεν αφησε διαθηκη Αν δεν άφησε διαθήκη το πιο πιθανό είναι ότι εσύ και ο αδερφός σου πήρατε το μεγαλύτερο ποσοστό και η μητέρα το μικρότερο (αν δεν υπάρχουν άλλοι κληρονόμοι θα έχετε από 37,5 εσύ και άλλο τόσο ο αδερφός σου και 25% η μητέρα σας 1
pnokas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Μόλις τώρα, Inuyasha είπε Αν δεν άφησε διαθήκη το πιο πιθανό είναι ότι εσύ και ο αδερφός σου πήρατε το μεγαλύτερο ποσοστό και η μητέρα το μικρότερο (αν δεν υπάρχουν άλλοι κληρονόμοι θα έχετε από 37,5 εσύ και άλλο τόσο ο αδερφός σου και 25% η μητέρα σας Η μητερα μου λεει οτι εχει το μεγαλυτερο ποσοστο βασει λογικης 25% τα 2 ατομα και ο αλλος το 50% η εγω με τον αδερφο μου το 50 μαζι 1
tsaltinho Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 8 minutes ago, pnokas said: εγω δεν θελω να νοικιαστει το σπιτι θελω να μεινω στο πατρικο μου επειδη εχει πεθανει ο πατερας μου και χωριστικε στα 3 το σπιτι βασει νομου επειδη δεν αφησε διαθηκη Βαση νομου και χωρις διαθηκη, αν το σπιτι ηταν 100% στον πατερα σου, τοτε το 25% πηγε στην μανα σου, 37.5% σε εσενα και 37,5% στον αδερφο σου. Αν όμως το σπιτι ήταν 50-50 του πατερα κια της μανας σου, τοτε ειναι λιγο διαφορετικα, σλσ η μανα σου θα έχει συνολικα το 62,5%, εσυ 18,75% και ο αδερφος σου 18,75%. Μαθε ακριβως τι σου ανηκει, για να παρεις την σωστη γνωμη 2 2
Moderators Inuyasha Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Μόλις τώρα, pnokas είπε Η μητερα μου λεει οτι εχει το μεγαλυτερο ποσοστο βασει λογικης 25% τα 2 ατομα και ο αλλος το 50% η εγω με τον αδερφο μου το 50 μαζι Το τι λέει δεν μας ενδιαφέρει ψάξε βρες τα ποσοστά Πχ στη δικιά μου περίπτωση το 98 πέθανε ο πατέρας μου χωρίς διαθήκη το default τότε είναι τα τέκνα περνούν το μεγαλύτερο ποσοστό και ο σύζυγος μικρότερο, το μοίρασμα έγινε όπως έγραψα παραπάνω 37,5 εγώ 37,5 ο αδελφός μου και 25 η μητέρα μας Ξέρω και άλλη παρόμοια περίπτωση που πάλι η σύζυγος του θανόντα πήρε 25% και τα τέκνα (4) τους μοιράστηκε το υπόλοιπο 75% 1
tsaltinho Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, Inuyasha said: Το τι λέει δεν μας ενδιαφέρει ψάξε βρες τα ποσοστά Πχ στη δικιά μου περίπτωση το 98 πέθανε ο πατέρας μου χωρίς διαθήκη το default τότε είναι τα τέκνα περνούν το μεγαλύτερο ποσοστό και ο σύζυγος μικρότερο, το μοίρασμα έγινε όπως έγραψα παραπάνω 37,5 εγώ 37,5 ο αδελφός μου και 25 η μητέρα μας Ξέρω και άλλη παρόμοια περίπτωση που πάλι η σύζυγος του θανόντα πήρε 25% και τα τέκνα (4) τους μοιράστηκε το υπόλοιπο 75% ο νομος εδω και χρονια λεει οτι το 1/4 πηγαινει στην νομιμη συζυγο και τα 3/4 στα παιδια. Και τα 2 παραπανω παραδειγματα επιβεβαιωνουν τον νομο. αν υπαρχει 1 παιδι, περνει ολο το 75%, αν υπαρχουν 2 και παραπανω παιδια, μοιραζονται το 75% ισοποσα. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2024 από tsaltinho
greekfragma Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 το 7 δεν ειναι 37. μαθε τα ποσοστά και τα ξαναλέμε.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 3 λεπτά πριν, tsaltinho είπε ο νομος εδω και χρονια λεει οτι το 1/4 πηγαινει στην νομιμη συζυγο και τα 3/4 στα παιδια. Και τα 2 παραπανω παραδειγματα επιβεβαιωνουν τον νομο. αν υπαρχει 1 παιδι, περνει ολο το 75%, αν υπαρχουν 2 και παραπανω παιδια, μοιραζονται το 75% ισοποσα. Το ξέρω απλά το δεύτερο παράδειγμα έγινε πριν καμιά 5ετια και δεν ήξερα αν άλλαξε κάτι από τότε
vagos789 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, pnokas είπε Εχω καταλαβει οτι ο αδερφος μου θελει να μεινει στοσπιτι με την κοπελα του και μου λενε ψεμματα,εχω ρωτησει δικηγορο και μου ειπε να κανω εξοδικο Ο δικηγορος βρηκε την "λυση",να περασετε το υπολοιπο της ζωης στα δικαστηρια για ενα ποσοστο ~25% σε ενα σπιτι Δες τι ισχυει με τα ποσοστα και μετα συζητειστε τα και βρειτε τα μεταξυ σας με αμοιβαιες υποχωρησεις 1
SoullessRider Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Άλλη μια ερώτηση: είσαι ανήλικος ή ενήλικος ? Μπορείς δηλαδή να πάρεις αποφάσεις για το ποσοστό που σου αναλογεί με τον νόμο ?
pnokas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Λοιπόν μάγκες Η μητέρα μου έχει 75% Εγώ:12.5% Αδερφός:12.5% 14 λεπτά πριν, SoullessRider είπε Άλλη μια ερώτηση: είσαι ανήλικος ή ενήλικος ? Μπορείς δηλαδή να πάρεις αποφάσεις για το ποσοστό που σου αναλογεί με τον νόμο ? Ενηλικος 1
tsaltinho Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 17 minutes ago, pnokas said: Λοιπόν μάγκες Η μητέρα μου έχει 75% Εγώ:12.5% Αδερφός:12.5% Ενηλικος αν και ειναι δικο σου θεμα, τα ποσοστα που λες δεν βγαζουν νοημα σε περιπτωση που ο πατερας σου δεν αφησε διαθηκη και είχε καποιο ποσοστο του σπιτιου.
CorsarioJoao Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 16 λεπτά πριν, pnokas είπε Λοιπόν μάγκες Η μητέρα μου έχει 75% Εγώ:12.5% Αδερφός:12.5% Ενηλικος Πέρα απο το ότι τα νούμερα που δίνεις δεν βγαζουν ιδιαίτερο νόημα, οι απαντήσεις που ψάχνεις δεν είναι σε κανένα φορουμ. Συζητάς με την οικογένεια, ρωτάς ευθέως τον αδερφό σου τι σκοπό έχει και αποφασίζετε όλοι μαζί τι είναι δίκαιο και τι θα γίνει. Το να δημιουργήσεις οικογενειακή φαγωμάρα χωρίς λόγο είναι και απο τις δύο πλευρές άκρως ανώριμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα