Mhdenistis Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 29 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Στο χέρι σας είναι να το απαγορεύσετε στον εαυτό σας. Το έχω βάλει και εγώ στο στόμα μου το καταραμένο, αλλά το μίσησα. Αν το αγαπάς θα σε πάρει στον τάφο. Εξαρτάται από τον οργανισμό αλλά το ότι δεν πρέπει να το αρχίσεις συμφωνώ σε κάθε περίπτωση.
NiKoSmile Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 1 λεπτό πριν, Mhdenistis είπε Εξαρτάται από τον οργανισμό αλλά το ότι δεν πρέπει να το αρχίσεις συμφωνώ σε κάθε περίπτωση. Εξαρτάται από σένα!
Mhdenistis Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 28 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Εξαρτάται από σένα! Εννοούσα τον βαθμό της ζημιάς που θα κάνει, το ψυχολογικό είναι άλλη περίπτωση.
Arkin Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, piccolino είπε Πιτσιρίκια δημοτικού έχεις δει με ηλεκτρονικό τσιγάρο; Οκ δεν είναι το ίδιο με το τσιγάρο, αλλά είναι λίγα τα χρόνια της ευρείας χρήσης του για να δούμε μακροπρόθεσμα τι παρενέργειες ίσως έχει. Έχει μειωθεί το κανονικό τσιγάρο, αλλά παρατηρώντας έχω δει πως απλά χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό και πιο άνετα πλέον μπροστά σε γονείς κλπ αφού θεωρούν πως δεν είναι τίποτα. Ενώ κανονικό τσιγάρο ακόμα και τώρα δεν ανάβει το 15χρονο μπροστά σε γονείς, απ ότι έχω δει στο περιβάλλον μου τουλάχιστον. Κόρη γνωστών μου πχ που κάπνιζε από έφηβη, πέρασε τα 20-22 για να πει στους γονείς πως καπνίζει και σπάνια θα το κάνει μπροστά τους. Και είναι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι, της έκαναν μια συζήτηση για τις συνέπειες (πρώην καπνιστές και οι δυο) και της άφησαν την επιλογή αν θα συνεχίσει ή όχι, σαν ενήλικη που είναι. Σχετικά με το ποτό από εποχή covid που κλείσαν τα πάντα νομίζω μειώθηκε κάπως, αλλά όχι τόσο ώστε να πω πως υπάρχει σημαντική διαφορά. Ισχυει με το ηλεκτρονικο ναι και κανουν και ατομα που ποτε δεν καπνισαν κανονικο το εχω παρατηρησει. Δεν ξερουμε ακομα ποσο επιβλαβη ειναι το ηλεκτρονικο θεωρω σε λιγα χρονια θα εμφανιστουν ποσο κακο κανει και αν κανει στην υγεια. Το ποτο ειναι ακομα χειροτερο για τον ιδιο που πινει μιας και δεν θα εχει συκωτι σε λιγα χρονια συν οδηγηση απλα το τσιγαρο κανει πολυ πιο ευκολα και καθημερινα κακο και στους παθητικους που το τρωνε στη μαπα χωρις να φταινε. Ευτυχως στα περισσοτερα κλειστα μερη απαγορευετε. Περσι μια βολτα Θεσσαλονικη το χειμωνα ολοι εβγαλαν εξω σομπιτσες για τους καπνιστες ενας χαμος γιατι δεν μπορουν χωρις μιση μια ωρα χωρις να κανουν τσιγαρο. Δεν το εχω βαλει στο στομα μου προσωπικα το σιχαινομαι οσο δεν παει το ιδιο και το ποτο αυτο ενα και με μπολικη λεμοναδα πορτοκαλαδα αλλιως δεν πινετε. Πως τα κατεβαζουν καποιοι σαν νερο δεν το καταλαβαινω. 10 λεπτά πριν, Mhdenistis είπε Εννοούσα τον βαθμό της ζημιάς που θα κάνει, το ψυχολογικό είναι άλλη περίπτωση. Απορω αν καταλαβαινει ενας καπνιστης τη γευση του φαγητου οπως οι υπολοιποι που εχουμε καθαρο στομα. 3
piccolino Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 2 ώρες πριν, lector είπε Ειναι καλο παντως το οτι αποφασισαν να κοψουν το μαλμπορο και να το γυρισουν σε ηλεκτρονικο. Κάποιος που κάπνιζε και το άλλαξε σε ηλεκτρονικό, οκ με τα σημερινά δεδομένα να πούμε καλά έκανε. Αλλά να βλέπεις το πιτσιρίκι του δημοτικού με ηλεκτρονικό τσιγάρο που του αγόρασαν οι γονείς; Αυτό είναι που με ξενίζει πολύ. Με τι λογική το κάνουν; Οκ παλιότερες γενιές (είμαι 40+) ξέρω οτι αρχίζαν πολύ νωρίς το κάπνισα κάποιοι, ο πατέρας μου πχ γύρω στα 10 μου είχε πει έκανε το πρώτο του τσιγάρο. Αλλά άτομα κοντά στην ηλικία μου δεν έχω ακούσει να ξεκίνησαν πριν το γυμνάσιο (όχι οτι αυτό έχει λογική). 2 ώρες πριν, stormrain είπε Kαλα το θεμα δεν ειναι αν θα παθει κατι αν του ερθει μια αδεσποτη τουφα καπνου. Αλλα ειναι τερμα ασεβες προς τους αλλους να αναβεις τσιγαρο σε ΜΜΜ. Ειχα αρπαχτει με εναν πιτσιρικα που ειχε αναψει τσιγαρο στον ηλεκτρικο πριν μερικα χρονια λες και ηταν τσιφλικι του ο συρμος. Το περιεργο ηταν οτι πριν μιλησω εγω ολοι εδειχναν να δυσφορουν αλλα κανεις δεν ειπε κουβεντα και φαινοταν οτι ο τυπος αν του εκανες "μπου" αποτομα θα εβαζε τα κλαμματα, δεν ηταν κανενας τερμα περιεργος θελω να πω. Αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω (και μιλαω ως πρωην καπνιστης), ασχετα απο τα ψιλα γραμματα περι κοινωνικου σεβασμου και φερεσθαι ξερωγω, ειναι το τι διαλο θα παθεις αν δεν αναψεις τσιγαρο για την μιση ωρα (max) που διαρκει η διαδρομη σου ξερωγω. Εδώ δεν "αντέχουν" να περιμένουν τα δευτερόλεπτα στο ασανσέρ και ανάβουν μέσα. Έχω δυο που τσακώνομαι στην πολυκατοικία γι αυτό το λόγο, χρόνια τώρα. Δε τους νοιάζει που δεν αερίζεται από πουθενά, που δε μπορεί να μπει κανείς για δυο ώρες μετά, απλά δε μπορούν να αντέξουν αυτά τα δευτερόλεπτα ή να καθυστερήσουν να κάνουν το τσιγάρο τους και να μπουν μετά. 1
poulinos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, witty said: Χρησιμοποιώ το μετρό πάνω από 20 χρόνια. Ποτέ δεν είχα ξαναδεί άνθρωπο να καπνίζει. Αυτές οι 4 φορές που ανέφερα, έγιναν όλες τους μέσα στις τελευταίες 3-4 εβδομάδες. ισως να το κανουν επειδη θεωρητικα λογω αδειων υπαρχει λιγοτερος κοσμος? δεν ξερω αλλα απλα απαραδεκτο. να βγουν πανω να καπνισουν οι ηλιθιοι.δηλαδη ελεος.λες καιβθα πεθανει αμα δεν καπνισει για λιγο Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2024 από poulinos 1
piccolino Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, Arkin είπε Απορω αν καταλαβαινει ενας καπνιστης τη γευση του φαγητου οπως οι υπολοιποι που εχουμε καθαρο στομα. Από δυο δικούς μου ανθρώπους, που κάπνιζαν πολύ και πολλά χρόνια, και η γεύση και η όσφριση υπολειτουργούσαν, πάντα ήταν εντονότερη η τσιγαρίλα. Όταν το έκοψαν και επανήλθε γεύση και όσφριση, έβριζαν τον εαυτό τους για το τσιγάρο. Και τους ενοχλούσε από ένα σημείο και μετά να καπνίζει κάποιος σπίτι τους ή πολύ κοντά τους. 2
poulinos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 2 minutes ago, piccolino said: Από δυο δικούς μου ανθρώπους, που κάπνιζαν πολύ και πολλά χρόνια, και η γεύση και η όσφριση υπολειτουργούσαν, πάντα ήταν εντονότερη η τσιγαρίλα. Όταν το έκοψαν και επανήλθε γεύση και όσφριση, έβριζαν τον εαυτό τους για το τσιγάρο. Και τους ενοχλούσε από ένα σημείο και μετά να καπνίζει κάποιος σπίτι τους ή πολύ κοντά τους. ισχυει.οποιος εκοψε το τσιγαρπ φρικαρει το διπλασιο μετα οταν μυριζει τσιγαρο.δεν το αντεχουν με τπτ 4
Arkin Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 18 λεπτά πριν, piccolino είπε Από δυο δικούς μου ανθρώπους, που κάπνιζαν πολύ και πολλά χρόνια, και η γεύση και η όσφριση υπολειτουργούσαν, πάντα ήταν εντονότερη η τσιγαρίλα. Όταν το έκοψαν και επανήλθε γεύση και όσφριση, έβριζαν τον εαυτό τους για το τσιγάρο. Και τους ενοχλούσε από ένα σημείο και μετά να καπνίζει κάποιος σπίτι τους ή πολύ κοντά τους. Έτσι ακριβώς πέρα ότι βρωμάει το στόμα τους κίτρινα δόντια γενικά χάλια και όντως όταν το κόβουν τελείως μήνες μετά το σιχαίνονται και βλέπουν τι έχαναν όσο κάπνιζαν. Πέρα ότι σε αδειάζουν και την τσέπη. 2
Moderators stormrain Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Εμενα να πω την αληθεια δεν με ενοχλει καθόλου και διπλα μου να καπνίζει ο αλλος. Και πανε 10+ χρόνια που το έχω κοψει. Αυτο που με τρελαίνει όμως είναι η μυρωδια στα ρούχα των καπνιστών, ενίοτε και στα δικα μου αν βρεθω σε χωρο καπνιζόντων. Που ομολογουμένως οταν καπνιζα δεν το αμτιλαμβανομουν. 1
Dante80 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, poulinos said: ισχυει.οποιος εκοψε το τσιγαρπ φρικαρει το διπλασιο μετα οταν μυριζει τσιγαρο.δεν το αντεχουν με τπτ Είναι στον άνθρωπο νομίζω. Το έχω κόψει λίγο παραπάνω από τέσσερα χρόνια, αλλά μου αρέσει ακόμα η μυρωδιά του καπνού...σε σημείο όταν καπνίζει κάποιος στην παρέα να πηγαίνω δίπλα του επίτηδες λολ... Για αυτόν τον λόγο δεν θέλω να ξανακάνω ούτε τζούρα, για να μην την πατήσω. Στον ενάμιση μήνα περίπου επανέρχεται η όσφρηση και η γεύση. Τεράστια διαφορά με πριν (τουλάχιστον σε μένα, που κάπνιζα τα κέρατά μου πιο πριν). Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2024 από Dante80
piccolino Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 2 λεπτά πριν, Dante80 είπε Είναι στον άνθρωπο νομίζω. Το έχω κόψει λίγο παραπάνω από τέσσερα χρόνια, αλλά μου αρέσει ακόμα η μυρωδιά του καπνού...σε σημείο όταν καπνίζει κάποιος στην παρέα να πηγαίνω δίπλα του επίτηδες λολ... Για αυτόν τον λόγο δεν θέλω να ξανακάνω ούτε τζούρα, για να μην την πατήσω. Στον ενάμιση μήνα περίπου επανέρχεται η όσφρηση και η γεύση. Τεράστια διαφορά με πριν (τουλάχιστον σε μένα, που κάπνιζα τα κέρατά μου πιο πριν). Ναι εντάξει, εννοείται πως δεν είναι απόλυτο οτι ενοχλούνται και δε τους λείπει. Τέσσερα χρόνια είναι αρκετά, κρατήσου! 1
Arkin Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 5 λεπτά πριν, Dante80 είπε Είναι στον άνθρωπο νομίζω. Το έχω κόψει λίγο παραπάνω από τέσσερα χρόνια, αλλά μου αρέσει ακόμα η μυρωδιά του καπνού...σε σημείο όταν καπνίζει κάποιος στην παρέα να πηγαίνω δίπλα του επίτηδες λολ... Για αυτόν τον λόγο δεν θέλω να ξανακάνω ούτε τζούρα, για να μην την πατήσω. Στον ενάμιση μήνα περίπου επανέρχεται η όσφρηση και η γεύση. Τεράστια διαφορά με πριν (τουλάχιστον σε μένα, που κάπνιζα τα κέρατά μου πιο πριν). Βρε ούτε στο ίδιο δωμάτιο δεν μπορώ να κάτσω αν καπνίζει κάποιος. Βλεπω τον πατέρα μου 1 καπνό τη μέρα θέλει το μήνα 220 ευρώ συν χαρτάκια φίλτρα και όσες φορές το έχει ελαττώσει μετά πάλι τα ίδια. Καταραμένο το τσιγάρο αλλά και τι μπορείς να κάνεις. 1
Dante80 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, piccolino said: Ναι εντάξει, εννοείται πως δεν είναι απόλυτο οτι ενοχλούνται και δε τους λείπει. Τέσσερα χρόνια είναι αρκετά, κρατήσου! Να σου πω δεν μου λείπει καθόλου προσωπικά, δεν έχω καμία έξη ή λιγούρα να ξαναρχίσω. Έχω καπνίσει για δύο-τρεις ζωές ήδη, χορτασμένος είμαι τρομάρα μου..😅 Απλά μου αρέσει η μυρωδιά του καπνού στον αέρα και μόνο. weird but true. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2024 από Dante80
piccolino Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 2 λεπτά πριν, Dante80 είπε Να σου πω δεν μου λείπει καθόλου προσωπικά, δεν έχω καμία έξη ή λιγούρα να ξαναρχίσω. Έχω καπνίσει για δύο-τρεις ζωές ήδη, χορτασμένος είμαι τρομάρα μου..😅 Απλά μου αρέσει η μυρωδιά του καπνού στον αέρα και μόνο. weird but true. Δεν είναι περίεργο. Σου είναι οικεία μυρωδιά, την έχεις συνδέσει με αναμνήσεις σίγουρα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις