Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σε ολους!

Ψαχνω να βρω έναν τρόπο για επένδυση κάποιων χρημάτων (σχετικά μικρό κεφάλαιο) εδώ και κάτι μήνες. 

Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησα να διαβάζω για μετοχές κυρίως, οχι ότι είμαι αντίθετος με όσους ασχολούνται με crypto, forex κτλπ, απλά οι μετοχές νομίζω μου ταιριάζουν περισσότερο.

Καθως διάβαζα και γενικά το έψαχνα ήρθε η ώρα της επένδυσης, πράγμα που δεν έγινε ακόμα διότι ψάχνοντας κάποια πλατφορμα δεν μου έμπνεε εμπιστοσύνη καμία. Το έψαξα σε τράπεζα αλλά δυστυχώς ούτε εκεί ήμουν ευχαριστημένος λόγο των προμηθειών, λόγο του ότι ήθελα περισσότερο να στραφώ προς το αμερικανικό χρηματιστήριο και τα σχετικά.

Εν συνεχεια έπεσε μπροστά μου κάτι για copy trading, πράγμα που δεν το γνώριζα. Στην ουσία αν δεν κάνω λάθος απ ότι έχω καταλάβει βάζεις ένα ποσο και ακολουθείς πίστα κάποιον trader, οπου αυτός από μεριάς του κρατάει κάποια προμήθεια.

Εχει κάποιος, την γνώση πάνω στο copy trading να μας πει την άποψη του;; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από Sotiris2993
Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επενδύσεις σε copy trading έναντι των broad range index funds (etf ή αμοιβαία κεφάλαια). Εκτός αν θες να τζογάρεις, αλλά ακόμα και έτσι καλύτερα να πας σε ένα καζίνο. 

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς και δεν θέλω να τζογαρω.. αν ήταν θα το είχα ήδη κάνει. Για etf σκόπευα κι εγώ και μεμονωμένα κάποιες μετοχές αλλά όπως προανέφερα δεν εμπιστεύομαι αρκετά τις πλατφόρμες, καθώς και οι τράπεζες αποσο έχω δει δεν με ελκύει κάτι. Γιαυτο και ρώτησα σχετικά με το copy trading. 
Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! 

Δημοσ.

δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό που λες αλλά... δεν εμπιστεύεσαι τις πλατφόρμες, τις τράπεζες δε τις θέλεις επειδή κρατάνε προμήθεια. Δηλαδή και τζάμπα θέλεις και χωρίς ρίσκο. Βάλτα σε μια προθεσμιακή με 3%+ να είσαι ήσυχος.

Δε θέλεις να τζογάρεις αλλά σκέφτεσαι τα crypto. Δε πεινάω αλλά θα χτύπαγα ένα κοντοσούβλι

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Neptu είπε

δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό που λες αλλά... δεν εμπιστεύεσαι τις πλατφόρμες, τις τράπεζες δε τις θέλεις επειδή κρατάνε προμήθεια. Δηλαδή και τζάμπα θέλεις και χωρίς ρίσκο. Βάλτα σε μια προθεσμιακή με 3%+ να είσαι ήσυχος.

Δε θέλεις να τζογάρεις αλλά σκέφτεσαι τα crypto. Δε πεινάω αλλά θα χτύπαγα ένα κοντοσούβλι

Αγαπητε φίλε… δεν εχεις ιδέα όπως είπες τι είναι αυτό που λέω…αλλά να μπεις να γράψεις την εξυπνάδα σου ήξερες.
Δεν ειπε κανεις ότι θέλω κάτι τσάμπα και χωρις ρίσκο, εάν αυτό καταλαβες…οκ. Επισης όσων αφορά τις τραπεζες είπα ότι δεν ήμουν ευχαριστημενος με αυτά που προσφερει (πχ εγω θέλω να ασχοληθώ με το αμερικανικό χρηματιστήριο πράγμα που δεν γίνεται στις ελληνικές τράπεζες, έχουν αρκετες προμηθειες, οπως και αλλά πράγματα απλά δεν τα ανέφερα). Όσων  αφορα τα crypto δεν νομίζω να εξέφρασα ότι τα σκέφτομαι. Τέλος πάντων δεν έχει νόημα να ανοίξω τέτοιου ειδους κουβέντα διότι το θέμα και οι απορίες μου είναι γύρω από το copy trading, και κυρίως από άτομα που έχουν κάποια γνώση επι του θέματος. Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου.

Δημοσ.

δηλ να εμπιστευτω την ψυχολογια ενος αγνωστου για το αν σημερα χωρισε ή οχι και αν θελει να ριξει φωτια στα παντα για να δει τον κοσμο να καιγεται για να εχω να κανω με μικροκερδη καθε μερα και να μπλεκω με φορους στο τελος της χρονιας αντι να κανω ενα παθητικο all world etf και να τελειωνει το παραμυθι?
ποσοι traders πανε καλυτερα απο τον sp500? 10% (εκ των οποιων στο μουρικα ειναι πρακτικα οι πολτικοι, οι οικογενειες τους και κανενας warren buffet)
ναι δεν θα το εκανα ποτε.

• Like 1
Δημοσ.

Για να κάνεις copy trading πρέπει να κάνεις εγγραφή σε κάποια από τις χρηματιστηριακές πλατφόρμες τις οποίες δεν εμπιστεύεσαι. Άρα ούτε και με αυτό θα προχωρήσεις.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, panagiotis54 είπε

δηλ να εμπιστευτω την ψυχολογια ενος αγνωστου για το αν σημερα χωρισε ή οχι και αν θελει να ριξει φωτια στα παντα για να δει τον κοσμο να καιγεται για να εχω να κανω με μικροκερδη καθε μερα και να μπλεκω με φορους στο τελος της χρονιας αντι να κανω ενα παθητικο all world etf και να τελειωνει το παραμυθι?
ποσοι traders πανε καλυτερα απο τον sp500? 10% (εκ των οποιων στο μουρικα ειναι πρακτικα οι πολτικοι, οι οικογενειες τους και κανενας warren buffet)
ναι δεν θα το εκανα ποτε.

Ναι κατάλαβα πως το λες…συμφωνώ για τον sp500 αλλά στην Ελλάδα ο μόνος δρόμος για να αγοράσεις το συγκεκριμένο etf είναι μέσω της freedom αν δεν κάνω λάθος. Που για μενα η freedom είναι από τις πρώτες μη εμπιστευτικές πλατφόρμες δυστυχώς. Έχει πολλά πράγματα τα οποία σε αποτρέπουν στο να επενδύσεις μέσω αυτής της πλατφόρμας. Έχω διαβασει ότι πλέον συνεργάζεται και με την τράπεζα Πειραιώς. Γνωρίζεις εάν για παράδειγμα αγοράσουμε etf από freedom μπορούμε να τα μεταφέρουμε στην Πειραιώς; Αν και κομμάτι δύσκολο νομίζω λόγω των ΚΙD..

6 ώρες πριν, Metal Heart είπε

Για να κάνεις copy trading πρέπει να κάνεις εγγραφή σε κάποια από τις χρηματιστηριακές πλατφόρμες τις οποίες δεν εμπιστεύεσαι. Άρα ούτε και με αυτό θα προχωρήσεις.

Ναι ισχύει ότι πρέπει να εγγραφεις σε κάποια πλατφόρμα και αυτή θα ήταν η επόμενη μου ερώτηση. Εαν υπάρχουν "εμπιστες" πλατφόρμες που χρησιμοποεί κάποιος έτσι ώστε να κάνω κι εγώ την έρευνα μου. 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Sotiris2993 είπε

Καθως διάβαζα και γενικά το έψαχνα ήρθε η ώρα της επένδυσης, πράγμα που δεν έγινε ακόμα

kokkalis-oh-snap.gif

• Haha 1
Δημοσ.

Ο νηματοθέτης δε θέλει να αγοράσει μετοχές και ETF γιατί δεν του εμπνέουν ασφάλεια οι χρηματιστηριακές πλατφόρμες. Εντούτοις, ψάχνει πλατφόρμα για copy trading.

Μεταξύ των πιο δημοφιλών χρηματιστηριακών, τέτοια δυνατότητα παρέχεται στην etoro και όχι στις Interactive Brokers, Degiro και Saxo οι οποίες είναι από τις πιο ασφαλείς.

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, panagiotis54 είπε

ποια freedom? no1 ibkr και no2 degiro απο εκει και περα trading kai trading212

και φυσικα απαντες πουλανε vuaa και vwce

Ναι τις γνωρίζω τις πλατφόρμες αυτές. Η DEGIRO Ελλαδας που λες δεν έχει vuaa. Για τις IB και trading212 δεν γνωρίζω εάν έχουν η αλήθεια είναι..Γιαυτο ανέφερα την freedom

Δημοσ.
16 ώρες πριν, panagiotis54 είπε

εγω εχω degiro ιρλανδιας δουλευει μια χαρα αλλα ολοι λενε πως ibkr ειναι η καλυτερη διαχειριζεται τρις

Η IB είναι νομίζω από τις πιο αξιόπιστες από πλατφόρμες αλλά είναι λίγο δύσχρηστη η αλήθεια είναι. 
Για degiro ιρλανδιας ανοίγεις λογαριασμό κανονικά με ταυτότητα και ας είσαι κατοικος Ελλάδας χωρίς κάποιο άλλο αποδεικτικό ; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...