MAIK721 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Προσπαθώντας να βγάλω μια φορολογική ενημερότητα είδα κάποια οφειλή στο ΑΦΜ του πατέρα μου που απεβίωσε το 2005 Εκανα ηλ. αίτηση στο ΚΕΒΕΙΣ και μου έδωσαν κάποιες ταυτότητες οφειλών που μετά από αρκετό ψάξιμο σε αρχαίους πάπυρους ανακάλυψα ότι είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση από το 2004. Βρήκα την ρύθμιση και κάποιο διπλότυπο είσπραξης από την εφορία αλλά όχι όλα τα αποδεικτικά ήτα τριπλότυπα των βεβαιώσεων. Αμα πάω στην εφορία θα μου βρουν τις βεβαιώσεις και τα διπλότυπα γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχουν πληρωθεί όλες οι δόσεις. Δεν ξέρω... αν ισχύουν τελικά αυτές οι οφειλές μπορώ να τις διαγράψω εφόσον ήταν στα αζήτητα για 20 χρόνια? Δεν έλαβα ποτέ καμία ειδοποίηση ούτε χρειάστηκα ενημερότητα όλο αυτό το διάστημα. Κάθε άποψη δεκτή γιατί έχω να κάνω με τρελούς Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2024 από MAIK721
fmarkos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Με τον τελευταίο νόμο οι οφειλές πέραν της δεκαετίας παραγράφονται. 1
MAIK721 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Ο νέος νόμος ξέρω ότι αφορά οφειλές του ΕΦΚΑ και όχι της εφορίας. Δεν ξέρω αν ισχύει και τι ισχύει για την εφορία, Μήπως εννοείς αυτό? https://www.taxheaven.gr/circulars/26228/arora-o-xronos-paragrafhs-forologikwn-ypooesewn ή αυτό https://www.sofokleousin.gr/pos-kai-pote-i-eforia-parkarei-i-diagrafei-xrei ?
MAIK721 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Και Δεν μου είπαν φυσικά κάτι για παραγραφή αλλά μόνο για διαμοιρασμό της οφειλής σε όλους τους κληρονόμους και ρύθμιση. Ήταν διατεθειμένος να την κάνει ακόμη και τηλεφωνικά. Αλλά όχι για να μου δώσουν κάποιο αρχείο είχαν και αν είχαν. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2024 από MAIK721
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα