mindreader Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 Εχω ενα σετ απο διαφορα καλα πουκαμισα, nautica, timberland, dur κλπ, που τα εχω μονο για ιδιαιτερες περιστασεις σε εκδηλωσεις κλπ. Η συχνοτητα χρησης, για το καθε ενα, μπορει να ειναι, μια φορα στα 5 χρονια! Εννοειτε δε, αμεσο πλυσιμο, μετα τη χρηση. Ωστοσο, για λογο που δεν μπορω να εξηγησω, καποια πουκαμισα ανοιχτου χρωματος, ....επιμενουν, να εχουν κιτρινισμενους γιακαδες. Το ακρον αωτον δε, ειναι οτι υπαρχουν και πουκαμισα, που το ξερω, οτι δεν τα εχω φορεσει ΠΟΤΕ! Και αυτα με τα ιδια συμπτωματα. Και μονο στον γιακα. Περιττο να αναφερω οτι συνηθισμενο πλυσιμο σε πλυντηριο δεν προσφερει απολυτως τιποτε. Και ρωτω: - Ευθυνομαι εγω ως χρηστης καπου; - Γινεται αραγε με τον καιρο, σε ανοιχτοχρωμα πουκαμισα, καποια συνθεσης ισως, ανεξαρτητως χρησης; - Υπαρχει τροπος ξε-κιτρινισματος, ή χαμενος κοπος, οπως τα περιεγραψα, καθως δεν εχει να κανει με μη πλυσιμο ή ιδρωτα που εμεινε πανω. - Αξιζει να ασχοληθει κανεις, ή πανε για πρόχειρα ή για πεταγμα; 1
AristidisZ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 Άμα είναι ακριβά πήγαινε τα σε καθαριστήριο
Dante80 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Πριν την χρήση μια φορά την πενταετία το πας καθαριστήριο, και αναφέρεις το κιτρίνισμα. Στο σενιάρουν σωστά, φθηνά και υπεύθυνα. Αν τώρα επιμένεις να ασχοληθείς μόνος σου, διαβάζεις αυτό και προχωράς. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2024 από Dante80 1
G.TH. Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Αν καπνίζεις στο δωμάτιο, καπνίζεις πολύ και περνάει από κάποια σχισμή στη ντουλάπα. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Μήπως έχει να κάνει με τον τρόπο αποθήκευσης? Δεν βλέπω άλλη εξήγηση 1
takoulou Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 3 ώρες πριν, mindreader είπε Εχω ενα σετ απο διαφορα καλα πουκαμισα, nautica, timberland, dur κλπ, που τα εχω μονο για ιδιαιτερες περιστασεις σε εκδηλωσεις κλπ. Η συχνοτητα χρησης, για το καθε ενα, μπορει να ειναι, μια φορα στα 5 χρονια! Εννοειτε δε, αμεσο πλυσιμο, μετα τη χρηση. Ωστοσο, για λογο που δεν μπορω να εξηγησω, καποια πουκαμισα ανοιχτου χρωματος, ....επιμενουν, να εχουν κιτρινισμενους γιακαδες. Το ακρον αωτον δε, ειναι οτι υπαρχουν και πουκαμισα, που το ξερω, οτι δεν τα εχω φορεσει ΠΟΤΕ! Και αυτα με τα ιδια συμπτωματα. Και μονο στον γιακα. Περιττο να αναφερω οτι συνηθισμενο πλυσιμο σε πλυντηριο δεν προσφερει απολυτως τιποτε. Και ρωτω: - Ευθυνομαι εγω ως χρηστης καπου; - Γινεται αραγε με τον καιρο, σε ανοιχτοχρωμα πουκαμισα, καποια συνθεσης ισως, ανεξαρτητως χρησης; - Υπαρχει τροπος ξε-κιτρινισματος, ή χαμενος κοπος, οπως τα περιεγραψα, καθως δεν εχει να κανει με μη πλυσιμο ή ιδρωτα που εμεινε πανω. - Αξιζει να ασχοληθει κανεις, ή πανε για πρόχειρα ή για πεταγμα; Τα πηγαινεις σε ένα καθαριστήριο καλό.. 1
makis269 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 https://meygeia.gr/plenete-mansetes-giakades-mplouzes/
mindreader Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Το παραδοξο ειναι, οτι εχω πουκαμισα, φτηνοτερα μαλιστα (zara/H&M κλπ), που τα εχω για 'καθημερινη χρηση', δηλαδη εναλλασονται βδομαδα παρα βδομαδα, και δεν εχει κιτρινισει ποτε κανενα! --------------- 7 hours ago, cthulhucarbide said: Μήπως έχει να κάνει με τον τρόπο αποθήκευσης? Δεν βλέπω άλλη εξήγηση Πλυμενα, σιδερωμενα, σε ντουλαπα, σε θηκες του ικεα. 8 hours ago, G.TH. said: Αν καπνίζεις στο δωμάτιο, καπνίζεις πολύ και περνάει από κάποια σχισμή στη ντουλάπα. Οχι δεν καπνιζω. ================= Παιδια, για το καθαριστηριο που λετε. Οκ, να δεχτω ειναι λυση. Αλλα, εννοειται, οτι καποια πουκαμισα, θα πρεπει να τα χειριζομαι μονο ετσι; Δηλαδη υπαρχουν πουκαμισα που τα πετας στο πλυντηριο, πλενονται, ποτε προβλημα, ποτε κιτρινισμα, και αλλα, πιο ακριβα και αντοχης υποτιθεται, θελουν 'στοργη και προδερμ', με την φροντιδα ενος καθαριστηριου; Οκ, εχω παει καθαριστηριο για διαφορα, για πραγματα ομως που νομιζω αξιζε τον κοπο, δερματινα που για καποιο λογο αποχρωματιστηκαν, κουστουμια κλπ. Αμα φτασουμε να πηγαινουμε και για τα πουκαμισα, εγω το βλέπω κυριως ως μπελα, οχι τοσο για το εξοδο. Καταλαβαινω οτι μου το προτεινετε ως λυση, αλλα το θεωρω too much. Δηλαδη, μαλλον, θα δω και πως θα παει η συζητηση εδω και τι θα ειπωθει, καλυτερα να παρω δυο αποφασεις: - αυτα τα πουκαμισα off, τελος - απο εδω και περα ψωνιζεις μονο σκουροχρωμα πουκαμισα παρα να εχω την εννοια του καθαριστηριου ακομη και για το....πουκαμισο. ---------- Το απιστευτο δε, που σημαινει οτι κατι παιζει γενικοτερα, ειναι το πουκαμισο που δεν εχει φορεθει ποτε. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2024 από mindreader
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Αφού είναι πουκάμισο που το έχεις τόσα χρόνια και δεν το έχεις φορέσει ποτέ τότε δεν έγινε κάτι.Θα συνεχίσεις να μην το φοράς.Δεν σε επηρεάζει κάπου. Και ναι τα λευκά γαριάζουν με το καιρό https://el.wiktionary.org/wiki/γάριασμα 1
mindreader Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 5 minutes ago, Ukforthemoment said: Αφού είναι πουκάμισο που το έχεις τόσα χρόνια και δεν το έχεις φορέσει ποτέ τότε δεν έγινε κάτι.Θα συνεχίσεις να μην το φοράς.Δεν σε επηρεάζει κάπου. Και ναι τα λευκά γαριάζουν με το καιρό https://el.wiktionary.org/wiki/γάριασμα Την ειχα ξεχασει αυτη τη λεξη. Για να υπαρχει ειδικη λεξη κιολας στην Ελληνικη γλωσσα, σημαινει οτι ειναι αρκετα συχνα φαινομενο.
Mhdenistis Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Αυτά πλέον είναι άχρηστα, δεν καθαρίζουν ούτε με το πλύσιμο. 1
mindreader Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Αληθεια, αν τα πας καθαριστηριο, και δεν καθαρισουν, πληρωνεις κανονικα το καθαριστηριο; 1
mindreader Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Παντως, για περιστασιακη χρηση, μετα απο αυτο το περιστατικο, δεν ξερω πια ποσο αξιζει η αγορα καλων πουκαμισων. Δεν ειναι ρουλετα; Καλα, αφορετα, εν τελει...αχρηστα; Τουλαχιστον αγοραζεις φτηνοτερα, αν σου κατσει στραβη, ''κλαις' που εχασες λιγοτερα χρηματα. Το ενα το θεμα, ειναι ο καθαρισμος, αν γινεται, που το κοβω εγχειρημα με αβεβαιο αποτελεσμα. Και το αλλο ειναι, γιατι τελικα συμβαινει; Ποιοι οι λογοι; Και πως ξερω εγω που αγοραζω κατι σημερα, οτι δεν θα 'γαριασει' αυριο; Πεταμενα λεφτα, και μαλιστα για...αφορετα ρουχα; Η μονη λυση που σκεφτομαι, μεσοβεζικη αλλα πρακτικη, ειναι αγορα μονο σκουροχρωμων απο εδω και περα. Θα κανω συνδυασμους με σκουροχρωμα. Αυτα, δεν θα κιτρινιζουν, και αν τυχον γινει κατι ελαφρο, δεν θα φαινεται καν. Ενω στα ανοιχτοχρωμα, φαινονται ολα. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2024 από mindreader
chemkyr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 14 hours ago, mindreader said: Παντως, για περιστασιακη χρηση, μετα απο αυτο το περιστατικο, δεν ξερω πια ποσο αξιζει η αγορα καλων πουκαμισων. Δεν ειναι ρουλετα; Καλα, αφορετα, εν τελει...αχρηστα; Τουλαχιστον αγοραζεις φτηνοτερα, αν σου κατσει στραβη, ''κλαις' που εχασες λιγοτερα χρηματα. Το ενα το θεμα, ειναι ο καθαρισμος, αν γινεται, που το κοβω εγχειρημα με αβεβαιο αποτελεσμα. Και το αλλο ειναι, γιατι τελικα συμβαινει; Ποιοι οι λογοι; Και πως ξερω εγω που αγοραζω κατι σημερα, οτι δεν θα 'γαριασει' αυριο; Πεταμενα λεφτα, και μαλιστα για...αφορετα ρουχα; Η μονη λυση που σκεφτομαι, μεσοβεζικη αλλα πρακτικη, ειναι αγορα μονο σκουροχρωμων απο εδω και περα. Θα κανω συνδυασμους με σκουροχρωμα. Αυτα, δεν θα κιτρινιζουν, και αν τυχον γινει κατι ελαφρο, δεν θα φαινεται καν. Ενω στα ανοιχτοχρωμα, φαινονται ολα. καλυτερα να ραψεις πουκαμισα.
lector Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Στις 19/8/2024 στις 11:17 ΠΜ, mindreader είπε Αληθεια, αν τα πας καθαριστηριο, και δεν καθαρισουν, πληρωνεις κανονικα το καθαριστηριο; Το πιθανοτερο ειναι οτι ο επαγγελματιας που θα το πας, λογω εμπειριας θα μπορει να αντιληφθει αν θα καθαριστει ή οχι και θα στο πει απο την αρχη. Σε εμενα τουλαχιστον ετσι εχει συμβει, σε παντελονι με λεκε περασα απο καμια 10αρια καθαριστηρια και ολοι μου ειπαν να μην το αφησω καν διοτι εκτιμησαν οτι δε θα καθαρισει. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα