Προς το περιεχόμενο

Mafia: The Old Country [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

4/10 είναι εξαιρετικά χαμηλή βαθμολογία από τα media διαχρονικά. Αν πας metacritic και εξαιρέσεις περιπτώσεις review bombing θα δεις "διαμαντάκια" με τέτοια βαθμολογία.

Πχ το χειρότερο game τατελευταία χρόνια το gollum είχε 3.3 και ήταν εκτός από κακό και βαρετό, άσχημο,unfinished και unplayable.🤣

Το redfall είχε 5.6 και είναι και αυτό broken, unplayable και με αστεία AI.

Καλά εδώ ακόμα και το suicide squad που αρχιφλόπαρε ήταν 6ράκι τι συζητάμε.

• Like 1
  • Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οταν παίζεις ένα παιχνιδι που σε κάνει να βαριέσαι με το ζόρι, το καλύτερο είναι να το κάνεις drop, αλλιώς το αποτέλεσμα θα ειναι χαμηλές βαθμολογίες.

image.png.1ca94d2b9933e96dcc387e654d702c07.png

Και το PC Gamer, μια απο τα ίδια από ότι βλέπω

image.png.07510e702c3ed16e5aed2806f29dd75f.png

image.png.9870a597e0120e6ced21ff8220fce310.png

https://www.pcgamer.com/games/action/mafia-the-old-country-review/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και διαφορετικοι αυτοί όλοι που έκαναν το κάθε review, ισχύει το παραπάνω.

Πάντως ο συγκεκριμένος από κάτω στα σχόλια λέει το παρακάτω

image.png.d88708a7740b8dfee05a02e76f7e158c.png

https://www.pcgamer.com/pc-gamer-reviews-policy/

Το point μου είναι ότι δεν είναι κάτι παράλογο/σπάνιο σε παιχνίδια του 7 σε metacritic/steam, να βλέπουμε και χαμηλά σε score reviews.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Fulgore said:

image.png.e4d0aff0042a120416b883afa0b8e7a0.png

Καλά αυτός έχει ξεφύγει. Ανεβάζει και κάτι ξεσπασματα στο twitter. Έχει καταλαγιάσει η τεστοστερόνη του μάλλον λόγω ηλικίας...και φαίνεται 

2 hours ago, ilos said:

4/10 είναι εξαιρετικά χαμηλή βαθμολογία από τα media διαχρονικά. Αν πας metacritic και εξαιρέσεις περιπτώσεις review bombing θα δεις "διαμαντάκια" με τέτοια βαθμολογία.

Πχ το χειρότερο game τατελευταία χρόνια το gollum είχε 3.3 και ήταν εκτός από κακό και βαρετό, άσχημο,unfinished και unplayable.🤣

Το redfall είχε 5.6 και είναι και αυτό broken, unplayable και με αστεία AI.

Καλά εδώ ακόμα και το suicide squad που αρχιφλόπαρε ήταν 6ράκι τι συζητάμε.

4/10 θυμάμαι πριν δεκαετία και βάλε να δίνουν στο Aliens Colonial Marines 🤣 εν τω μεταξύ που ήταν όντως κακό παιχνίδι.

1 hour ago, Fulgore said:

Οταν παίζεις ένα παιχνιδι που σε κάνει να βαριέσαι με το ζόρι, το καλύτερο είναι να το κάνεις drop, αλλιώς το αποτέλεσμα θα ειναι χαμηλές βαθμολογίες.

image.png.1ca94d2b9933e96dcc387e654d702c07.png

Και το PC Gamer, μια απο τα ίδια από ότι βλέπω

image.png.07510e702c3ed16e5aed2806f29dd75f.png

image.png.9870a597e0120e6ced21ff8220fce310.png

https://www.pcgamer.com/games/action/mafia-the-old-country-review/

Πρέπει να έχουν χαλάσει οι αισθητήρες ντοπαμίνης τους. Γρήγορα βάλτε 5-6 tower capture σκηνικά, 5 side missions " πάνε αυτά τα καρότα στην χωριάτισσα και μάζεψε 5 λουλούδια " για να στανιαρουν.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Πρέπει να έχουν χαλάσει οι αισθητήρες ντοπαμίνης τους. Γρήγορα βάλτε 5-6 tower capture σκηνικά, 5 side missions " πάνε αυτά τα καρότα στην χωριάτισσα και μάζεψε 5 λουλούδια " για να στανιαρουν.

Καταλαβαίνω τι θέλεις να πείς και οκ υπερβολικος ο Angryjoe, αλλά όπως βλέπεις και σε Steam μεριά γενικότερα, δεν ξετρελάθηκε ο κόσμος με το παιχνίδι.

Η πιο πρόσφατη ''Most Helpful' κριτική βλέπω ειναι η παρακάτω, που δεν λέει γενικά τα καλύτερα

https://steamcommunity.com/profiles/76561198084082189/recommended/1941540/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα μου άρεσε το game αλλά αν το βαθμολογήσω με αυστηρά gaming κριτήρια (gameplay, mechanics, κτλ) θα έβαζα 4 ή 5. Αλλά συνολικά σαν εμπειρία (γραφικά, χαρακτήρες, voice acting, story) βάζω 7. To game είναι interactive movie κατά 80% που εμένα μου αρέσει. Σε άλλους δεν αρέσει αυτό το στυλ όμως. Όπως για παράδειγμα εμένα δεν μου αρέσουν τα soulslike γιατί δεν μπορώ να μου βγαίνει η πίστη για να προχωρήσω 1%. Αλλά αρέσει σε εκατομμύρια άλλους.

Επεξ/σία από just_a_dude
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλοί παίζουν παιχνίδια επειδή είναι trending ο τάδε τίτλος, οπότε τυφλά αγοράζουν επειδή το άκουσαν ή ψήθηκαν από κάποιο cutscene που εντόπισαν στα social — ενώ παίζει καν να μην έχουν ψάξει τι παιχνίδι είναι, τι μεγέθους παραγωγής, τι υπάρχει από πίσω, τι πρεσβεύει και να μην έχουν διαβάσει ούτε μισή γραμμή της περιγραφής του, στο store ή τη σελίδα του δημιουργού. Ίσως δηλαδή να μην είναι αυτό που έψαχναν στον απόλυτο βαθμό. Παίζει ρόλο και η συναισθηματική φόρτωση που σε περιβάλει αφού τερματίσεις έναν τίτλο. 

Ούτε εγώ μπορώ για παράδειγμα τα Souls. Είχα παίξει το 3 πριν μια δεκαετία, καλό αλλά δεν έμεινα γιατί δεν είναι τόσο του στυλ μου. Έτσι επηρεάστηκα από Unboxholics και έκανα προπαραγγελια το Dark Souls 2 SOTFS edition - ήμουν και εν μέσω στρατιωτικής θητείας τοτε και μικρός ηλικιακά (19) -. Tελικα καταλήξαμε να το τερματίζει φίλος ολόκληρο μέσω steam family share.

Παρότι το έχω στη συλλογή μου, έπαιξα μια δύο ώρες, δεν με έπεισε αλλά δεν θα γράψω καν γραμμή κριτικής.

Έτσι πήγα να την πατήσω και με μια προσφορά που είχε παίξει πριν 2 χρόνια από ξεστοκαρισμα Elden Ring για το PC για 19(;)€ από τον Γερμαναρα. Παρότι είχα ριξει παραγγελία, δεν πήγα να την παραλάβω γιατί σκέφτηκα σοβαρά πως ίσως να έκαιγα ένα 20αρικο άδικα και να στερούσα την κόπια από έναν άλλο συνάνθρωπο μου που όντως ήξερε τι θα αγόραζε. Είχα φάει λίγο hype, όλοι μιλούσαν για το συγκεκριμένο GOTY και ήθελα να το δοκιμάσω. Είδα λίγο πιο αναλυτικά gameplay, το σκέφτηκα σοβαρά και διάβασα τι είναι, πώς φτιάχτηκε και για ποιους απευθύνεται. Δεν ήταν τελικά για μένα, δεν το αγόρασα.

Είμαι και γω λάτρης των τέρμα linear, interactive movies, walking sim games. Ίσως παίξω και κάτι "πιο ανοικτό" αλλά θα πρέπει να με καλύψει πλήρως η ιστορία, η ανάπτυξη της, οι χαρακτήρες και να παραβλέψω τίποτα ανούσια πράγματα. Ας πούμε το Far Cry 3, ένα παράδειγμα, είναι αγαπημένο μου παιχνίδι και αποκορύφωμα της FC σειράς.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Πολλοί παίζουν παιχνίδια επειδή είναι trending ο τάδε τίτλος, οπότε τυφλά αγοράζουν επειδή το άκουσαν ή ψήθηκαν από κάποιο cutscene που εντόπισαν στα social — ενώ παίζει καν να μην έχουν ψάξει τι παιχνίδι είναι, τι μεγέθους παραγωγής, τι υπάρχει από πίσω, τι πρεσβεύει και να μην έχουν διαβάσει ούτε μισή γραμμή της περιγραφής του, στο store ή τη σελίδα του δημιουργού. Ίσως δηλαδή να μην είναι αυτό που έψαχναν στον απόλυτο βαθμό. Παίζει ρόλο και η συναισθηματική φόρτωση που σε περιβάλει αφού τερματίσεις έναν τίτλο. 

Ούτε εγώ μπορώ για παράδειγμα τα Souls. Είχα παίξει το 3 πριν μια δεκαετία, καλό αλλά δεν έμεινα γιατί δεν είναι τόσο του στυλ μου. Έτσι επηρεάστηκα από Unboxholics και έκανα προπαραγγελια το Dark Souls 2 SOTFS edition - ήμουν και εν μέσω στρατιωτικής θητείας τοτε και μικρός ηλικιακά (19) -. Tελικα καταλήξαμε να το τερματίζει φίλος ολόκληρο μέσω steam family share.

Παρότι το έχω στη συλλογή μου, έπαιξα μια δύο ώρες, δεν με έπεισε αλλά δεν θα γράψω καν γραμμή κριτικής.

Έτσι πήγα να την πατήσω και με μια προσφορά που είχε παίξει πριν 2 χρόνια από ξεστοκαρισμα Elden Ring για το PC για 19(;)€ από τον Γερμαναρα. Παρότι είχα ριξει παραγγελία, δεν πήγα να την παραλάβω γιατί σκέφτηκα σοβαρά πως ίσως να έκαιγα ένα 20αρικο άδικα και να στερούσα την κόπια από έναν άλλο συνάνθρωπο μου που όντως ήξερε τι θα αγόραζε. Είχα φάει λίγο hype, όλοι μιλούσαν για το συγκεκριμένο GOTY και ήθελα να το δοκιμάσω. Είδα λίγο πιο αναλυτικά gameplay, το σκέφτηκα σοβαρά και διάβασα τι είναι, πώς φτιάχτηκε και για ποιους απευθύνεται. Δεν ήταν τελικά για μένα, δεν το αγόρασα.

Είμαι και γω λάτρης των τέρμα linear, interactive movies, walking sim games. Ίσως παίξω και κάτι "πιο ανοικτό" αλλά θα πρέπει να με καλύψει πλήρως η ιστορία, η ανάπτυξη της, οι χαρακτήρες και να παραβλέψω τίποτα ανούσια πράγματα. Ας πούμε το Far Cry 3, ένα παράδειγμα, είναι αγαπημένο μου παιχνίδι και αποκορύφωμα της FC σειράς.

Εγώ που μάλλον είμαι αρκετά μεγαλύτερος σου γιατί έκανα θητεία κοντά 10 χρόνια πριν βγει το DS2 😅, ακόμα την κουτσοπαλεύω με τα soulslike αλλά σε καταλαβαίνω. Υπάρχουν κάποια πράγματα (ειδικά στο Sekiro) αλλά και στο Elden Ring (Consort Radahn, Malenia χωρίς Summons ή μικρό SL) που θα τεστάρουν σοβαρά τα όρια και την υπομονή σου. 

Αλλά από την άλλη με τα χρόνια αλλάζουν και τα γούστα σου. Είχα ανωμαλία πχ με τα δύσκολα adventures της εποχής (Schizm,Riven κλπ). Για το δεύτερο αγόρασα και το επίσημο guide τότε γιατί δε μπορούσα να καταλάβω με τίποτα το τελευταίο puzzle. Τουλάχιστον το Scizm αλγοριθμικά και σαν μαθηματικά ήταν πιο κοντά στον τρόπο σκέψης μου παρόλο που ειδικά το 2 θεωρείται το δυσκολότερο qdventure game ever. Ε τώρα αν πάω να παίξω παρόμοιο game θα πάθω εγκεφαλικό σίγουρα γιατί δεν έχω την σπιρταδα και την οξυδέρκεια που είχα τότε σαν φοιτητής.

Επίσης σε αντίθεση με σένα δε μπορώ να παίξω με τίποτα walking simulators/interactive movies η games με τρελό downtime ή αβέρτα busy work/fillers αν είναι open world. Θα φάνε uninstall επιτόπου, όσο καλό και να είναι το art/story. Αν θέλω τέτοιου είδους εμπειρία βλέπω μια ταινία ή μια σειρά.

Το farcry 3 όντως και για μένα το καλύτερο και για αυτό όλες οι συνέχειες απλά αντέγραψαν την φόρμουλα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

August 28th Patch Notes.
Gameplay

• Addressed various instances of companion characters like Luca, Cesare, and others not performing required actions, resulting in blocked progress. If you encounter this issue, reloading your last checkpoint should resolve it.
  • Performing a takedown on a specific guard is no longer a requirement to complete the objective in the Customs Warehouse in Chapter 3 if the player is able to avoid it.
  • Addressed reported instances of invisible collisions present in unwanted locations.
  • Addressed reported instances of missing or misplaced combat covers.
  • General improvements to Enemy AI reaction timing, pathing, and behavior.
  • General improvements to Friendly and Neutral NPC pathing, animation, and behavior.
  • Various gameplay fixes and improvements.

Visuals

• Addressed reported ghosting issues during certain cinematics when using upscaling.
  • Visual improvements to cinematics on ultrawide displays.
  • Improved hair physics behavior in various cinematics where flickering could sometimes be observed.
  • Visual improvements on various cinematics lighting, VFX, popping, and clipping.
  • Various visual fixes and improvements.

UI

• Addressed a reported issue causing the Main Menu background to revert to its initial state when starting a new story playthrough after completing it for the first time.
  • Improvement to contextual HUD functionality.
  • Addressed several reported instances of missing subtitles throughout the game in all languages.
  • Various UI fixes and improvements.

Audio

• Addressed several reported instances of audio (music/ambient/VO) not playing throughout the game.
  • Addressed several reported instances of mismatched audio and subtitles throughout the game.
  • Animation
  • Addressed several reported issues of animation popping, warping, and misalignment.
  • Addressed several reported instances of Enzo or NPCs being stuck in animation states.
  • Addressed several reported instances of incorrect animations playing during conversations.
  • Various fixes and improvements to Animation.

Localization

• Addressed the “Protection Agreement” note which contained repeated words.
  • Addressed reported inconsistent translations across all languages.
  • Platform Specific

Steam

• Addressed a reported issue causing DLSS Frame Generation to randomly stop functioning during gameplay, requiring a game restart.
  • Various stability and performance improvements on the PC version.
Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2
Δημοσ.

Τέλος μετά από κάτι παραπάνω από 11 ώρες.

Το παιχνίδι είναι ένα 7,5 για μένα.

Στα θετικά τα cutscenes
Η καλή εξέλιξη του στορυ που ξετυλίγεται όμορφα κάνοντας να θέλεις να δεις την συνέχεια.
Καλοί διάλογοι.
Καλό πιστολίδι.
Όμορφη ατμόσφαιρα που σε κάνει ακόμα περισσότερο engage. 

Στα αρνητικά
Πολύ μέτριο performance, ειδικά στην οδήγηση νιώθεις πολύ lag
Κανένα νόημα στα όποια skills, επιλογή όπλων, οχημάτων αλόγων που σου δίνει το παιχνίδι. Μπορείς να τα αγνοήσεις πλήρως και πας παρακάτω.
0 replayability λόγω του τελείως γραμμικού χαρακτήρα.

Για αγορά τώρα που είναι φρέσκο μέχρι 30 ευρώ  αν το βρει κανείς είναι καλά. Για κάποιον που θέλει να περιμένει ένα 20αρικάκι θα έλεγα ότι αξίζει να δώσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...