digitalarchive Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 μπορει να μπει καποιος μηχανησμος ωστε να κατεβει ποιο κάτω η τέντα. έχει παραπάνω πανί σίγουρα. εχω προβλημα κανα χρονο τωρα ο ηλιος βαράει ντάλα στις 6-7 το μαπογευμα και αναγκαζομαι να κατεβαζω τα πατσουρια. εν ολίγης ο φωτισμος μεσα στο σπιτι ειναι χάλια. εντονο φως. (που πηγα και βρηκα τοσο φωτεινο σπίτι.) παραθέτω φωτογραφιες απο την τωρινή εγκατάσταση. μπορει να μπει καπου ενα στοπ στο κοκκινο κυκλο; η δεν γινετε; ρπαγματικα ειναι τοσο εκννευριστικο (εχω και μια μικρη φωτοευσθησια και δεν ξερω τι να κανω)
Apostolis9 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Είτε θα αλλάξεις/τροποποιήσεις το σίδερο ώστε να κατεβαίνει πιο κάτω η ροδέλα, είτε θα κάνεις κάποια πατέντα ώστε να φτάνει - χειροκίνητα - η ροδέλα μέχρι το σημείο που θες. Π.χ. μπορείς να το τρυπήσεις στο σημείο που θες και να βάλεις μεγάλη βίδα, ώστε να προεξέχει και να σταματάει εκεί η ροδέλα. Υ.Γ. αν δεν είχες φωτοευαισθησία, όπως γράφεις, θα σε έλεγα παράλογο, μιας και οι περισσότεροι θέλουν πως και πως φως μέσα στο σπίτι τους.
digitalarchive Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 2 λεπτά πριν, Apostolis9 είπε Είτε θα αλλάξεις/τροποποιήσεις το σίδερο ώστε να κατεβαίνει πιο κάτω η ροδέλα, είτε θα κάνεις κάποια πατέντα ώστε να φτάνει - χειροκίνητα - η ροδέλα μέχρι το σημείο που θες. Π.χ. μπορείς να το τρυπήσεις στο σημείο που θες και να βάλεις μεγάλη βίδα, ώστε να προεξέχει και να σταματάει εκεί η ροδέλα. Υ.Γ. αν δεν είχες φωτοευαισθησία, όπως γράφεις, θα σε έλεγα παράλογο, μιας και οι περισσότεροι θέλουν πως και πως φως μέσα στο σπίτι τους. ρε συ ειναι τελευταιος οροφος και ο ηλιος δεν κωβει απο παντου. πραγματικα στις 6-7 το απογευμα απλα η κατασταση ειναι αποκαρδιωτικη εδω μεσα. και επειδη εχω μεγάλες μπαλκονοπορτες (οχι κουρτίνες δεν μαρεσουνε) το φως παιρναει ολο μεσα.
SabotazNic Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δεν γίνεται πατέντα χωρίς να αλλαχτούν οι βάσεις και να αλλάξει η κλίση της τέντας. Πάρε κουρτίνες σκίασης, καλή φάση είναι Μόλις τώρα, digitalarchive είπε και επειδη εχω μεγάλες μπαλκονοπορτες (οχι κουρτίνες δεν μαρεσουνε) το φως παιρναει ολο μεσα. Τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι εκτός από αλλαγή κατασκευής
digitalarchive Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Δεν γίνεται πατέντα χωρίς να αλλαχτούν οι βάσεις και να αλλάξει η κλίση της τέντας. Πάρε κουρτίνες σκίασης, καλή φάση είναι Τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι εκτός από αλλαγή κατασκευής δεν ειπα να αλλαξει η κλιση της τέντας αλλα να μαγκώσει καπου στο σιδερω και να κατεβει ποιο κάτω. τωρα σοβαρα γιατι μου λες το αυτονώητο να αλλαξω ολη τη κατασκευη; λες να μην το σκεφτηκα; με ολο το σεβασμο. καλα προφανως η ευκολη λυση ειναι καινουργεια κατασκευη αλλα νομιζω γινεται και χωρις να ξεπαραδιαστώ... δευτερη λυση που μου έρχεται στο κεφάλι να την βγάλουν και ναι δημιουργήσουν μεγαλύτερο πέτο ράβοντας τη. και αυτο δεν ειναι τοσο παρεματικη λύση. δηλαδη εκει ποθ τελειωνει το αποκομμα και τη ραψανε στα 5 εκατοστα να την ραψουνε στα 15 πχ... Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2024 από digitalarchive
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 7 λεπτά πριν, digitalarchive είπε δεν ειπα να αλλαξει η κλιση της τέντας αλλα να μαγκώσει καπου στο σιδερω και να κατεβει ποιο κάτω. τωρα σοβαρα γιατι μου λες το αυτονώητο να αλλαξω ολη τη κατασκευη; λες να μην το σκεφτηκα; με ολο το σεβασμο. καλα προφανως η ευκολη λυση ειναι καινουργεια κατασκευη αλλα νομιζω γινεται και χωρις να ξεπαραδιαστώ... δευτερη λυση που μου έρχεται στο κεφάλι να την βγάλουν και ναι δημιουργήσουν μεγαλύτερο πέτο ράβοντας τη. και αυτο δεν ειναι τοσο παρεματικη λύση. δηλαδη εκει ποθ τελειωνει το αποκομμα και τη ραψανε στα 5 εκατοστα να την ραψουνε στα 15 πχ... Φτιάξε καραβόπανο να κρέμεται εκεί που σε ενοχλεί.
SabotazNic Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 9 λεπτά πριν, digitalarchive είπε τωρα σοβαρα γιατι μου λες το αυτονώητο να αλλαξω ολη τη κατασκευη; λες να μην το σκεφτηκα; με ολο το σεβασμο. Γιατι προφανως δεν θα δουλεψει. Στο κατεβασμα της τεντας θα ξετυλιγει αποτομα μεχρι να φτασει το οριο, ενω στο ανεβασμα θα βρισκει και θα θελεις 2ο ατομο για να το ανεβαζει πανω. Με ολο το σεβασμο. 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Φτιάξε καραβόπανο να κρέμεται εκεί που σε ενοχλεί. ισως η μοναδικη λυση για να βαλεις στην ακρη της τεντας 1
digitalarchive Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Φτιάξε καραβόπανο να κρέμεται εκεί που σε ενοχλεί. κατι τετιο εχω στο μαυλο επιμίκηνση τον υπαρχοντως καραβόπανου. αλλα αυτο με τη βιδα που ειπε ο μπροστα καπως στέκει αλλα ψαχνω ατομο που να το χει κανει πριν βγω εξω στους τεντάδες. όπως καταλαβαινεεται παιδια το μπαλκονι ειναι γυρω στα 10μέτρα. δεν αλλαζει ευκολα η υπάρχων κατασκευή. σε δευτερο χρόνο ισως ναι. αλλα εδω ψαχνω για καμια πατεντα. 5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Γιατι προφανως δεν θα δουλεψει. Στο κατεβασμα της τεντας θα ξετυλιγει αποτομα μεχρι να φτασει το οριο, ενω στο ανεβασμα θα βρισκει και θα θελεις 2ο ατομο για να το ανεβαζει πανω. Με ολο το σεβασμο. ισως η μοναδικη λυση για να βαλεις στην ακρη της τεντας δεν θελω να την ανεβαζω. να τη κατεβασω θέλω και να τη στερεωσω απλα σε ενα φιξ σημειο. αν το σκεφτομαι καλά με λογική η κλήση θα αλλαξει απότομα για να γαντζάρει καπου χαμηλώτερα (αυτο ζητάω και ολας κληση για να απομακρυνει τον ηλιο.) αρα καπως ετσι το εχω στο μυαλο μου... Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2024 από digitalarchive
SabotazNic Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, digitalarchive είπε όπως καταλαβαινεεται παιδια το μπαλκονι ειναι γυρω στα 10μέτρα. δεν αλλαζει ευκολα η υπάρχων κατασκευή. σε δευτερο χρόνο ισως ναι. Δεν αναφερθηκα σε ολη την τεντα, αλλα μονο στις βασεις που εχεις στα καγκελα. Η κλιση θα αλλαξει ετσι και αλλιως, οποτε γιατι να μην το κανεις εξαρχης με τον "σωστο" τροπο. Που αν βρεις και κανα μαστορι (και οχι τεντα), ισως απλα σου κοψει τα καθετα κομματια για να κατεβασει της γωνιες, και αρα τα στοπ, πιο κατω. edit: προφανως θα πρεπει να αλλαξουν και τα οριζοντια σιδερα, αλλα δεν νομιζω να ειναι δυσκολο. Τεσπα Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2024 από SabotazNic 1
digitalarchive Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Δεν αναφερθηκα σε ολη την τεντα, αλλα μονο στις βασεις που εχεις στα καγκελα. Η κλιση θα αλλαξει ετσι και αλλιως, οποτε γιατι να μην το κανεις εξαρχης με τον "σωστο" τροπο. Που αν βρεις και κανα μαστορι (και οχι τεντα), ισως απλα σου κοψει τα καθετα κομματια για να κατεβασει της γωνιες, και αρα τα στοπ, πιο κατω. α μαλλον δεν καταλαβα καλα. εσυ τι εννωεις βασεις; μου της σημειωνεις στις φωτο;
SabotazNic Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, digitalarchive είπε α μαλλον δεν καταλαβα καλα. εσυ τι εννωεις βασεις; μου της σημειωνεις στις φωτο; ναι εκανα edit οτι θα πρεπει να αλλαξει η κλιση των οριζοντιων τμηματων (απο οτι βλεπω αλλαζει ευκολα σε φωτο στο google), αλλα το κοστος της ολη δουλειας δεν θα πρεπει να ειναι μεγαλο γενικα. Και αυτο το λεω γιατι οι αντιριδες ειναι βιδωμενοι ξεχωριστα απο τον μηχανισμο της τεντας, οποτε αν ειναι φουλ μαζεμενη δεν χρειαζεται να στηριζεται και καπου και οποτε γινονται ολες οι δουλειες χωρις αφαιρεση τεντας Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2024 από SabotazNic
basilis_k6 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 2 μεγαλους σφικτηρες θες κανονικα πρεπει να βαλεις ρετάλι κατω. το ισιο σιδερο δεν ειναι ικανο να κρατησει την τεντα αν φυσαει, θα το λυγισει. προχειροδουλεια κανεις με ενα σχικτηρακι αλλα κανονικα πρεπει να αλλαξεις τεντα. οποτε βαλε ενα ρεταλι απο ακρη σε ακρη. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2024 από basilis_k6
takoulou Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, digitalarchive είπε κατι τετιο εχω στο μαυλο επιμίκηνση τον υπαρχοντως καραβόπανου. αλλα αυτο με τη βιδα που ειπε ο μπροστα καπως στέκει αλλα ψαχνω ατομο που να το χει κανει πριν βγω εξω στους τεντάδες. όπως καταλαβαινεεται παιδια το μπαλκονι ειναι γυρω στα 10μέτρα. δεν αλλαζει ευκολα η υπάρχων κατασκευή. σε δευτερο χρόνο ισως ναι. αλλα εδω ψαχνω για καμια πατεντα. δεν θελω να την ανεβαζω. να τη κατεβασω θέλω και να τη στερεωσω απλα σε ενα φιξ σημειο. αν το σκεφτομαι καλά με λογική η κλήση θα αλλαξει απότομα για να γαντζάρει καπου χαμηλώτερα (αυτο ζητάω και ολας κληση για να απομακρυνει τον ηλιο.) αρα καπως ετσι το εχω στο μυαλο μου... Μήπως να φωνάξεις έναν τέντα.. Θα σου βρει σίγουρα λύση..
StamTheMan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Βλεπω μετα να ζηταει πατεντα για να κολλησει τα σιδερα που εκοψε και τα εκανε ταναπου, πριν φωναξει τους σιδεραδες. Παρε καθετη τεντα αδερφε και ασε τα κοψιματα.
gx2 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Αν έχει αρκετό πανί όπως λες, δοκίμασε να κατεβάσεις λίγο την τέντα και να περάσεις τα καρούλια χειροκίνητα από τις γωνίες και μετά να την ανεβάσεις και να σφίξει εκεί που κάνει τη αμβλεία γωνία το κάθετο σίδερο. Μάλλον θα πρέπει πρώτα να βγάλεις τα σύρματα που βλέπω στη φωτό. Το κάνω στη δική μου τέντα, απλώς η αμβλεία γωνία είναι λίγο πιο οξεία. Η άλλη λύση είναι καλαμιές στα κάγκελα έως το ύψος της τέντας. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2024 από gx2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα