Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έστειλα σήμερα στην Cosmote μέσω X εάν υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με την ενεργοποίηση του RCS στο iOS 18 και η απάντηση που πήρα είναι:

Καλημέρα. To 2025 θα είναι μια κομβική χρονιά για τη σταδιακή παγκόσμια επέκταση της υπηρεσίας και σε iOS τηλέφωνα, κάτι που απαιτεί σχετικές υλοποιήσεις και προγραμματισμό μεταξύ άλλων και από τον κατασκευαστή.

Με το πέρας της υλοποίησης αυτής, τα iOS τηλέφωνα από κάποια έκδοση και επάνω θα μπορούν να υποστηρίζουν SMS (με όλους) RCS (και με ANDROID συσκευές που το έχουν ενεργοποιημένο) και iMessage μεταξύ iOS κινητών συσκευών.

Εργαζόμαστε σχετικά και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε τις σχετικές ανακοινώσεις.

Επεξ/σία από LordNodens
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 8/4/2025 στις 12:19 ΜΜ, LordNodens είπε

Έστειλα σήμερα στην Cosmote μέσω X εάν υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με την ενεργοποίηση του RCS στο iOS 18 και η απάντηση που πήρα είναι:

Καλημέρα. To 2025 θα είναι μια κομβική χρονιά για τη σταδιακή παγκόσμια επέκταση της υπηρεσίας και σε iOS τηλέφωνα, κάτι που απαιτεί σχετικές υλοποιήσεις και προγραμματισμό μεταξύ άλλων και από τον κατασκευαστή.

Με το πέρας της υλοποίησης αυτής, τα iOS τηλέφωνα από κάποια έκδοση και επάνω θα μπορούν να υποστηρίζουν SMS (με όλους) RCS (και με ANDROID συσκευές που το έχουν ενεργοποιημένο) και iMessage μεταξύ iOS κινητών συσκευών.

Εργαζόμαστε σχετικά και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε τις σχετικές ανακοινώσεις.

Αμφιβάλω για το αν έχουν καταλάβει καν το τι παίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Το να τους στελνετε καθε τοσο μηνυματα, παντως δεν οφελει καπου. Εχουν ηδη τα χ σχεδια, δεν θα αλλαξουν με το να στειλουν 10 ατομα μηνυμα...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ που ρώτησα στο τσατ της Κοσμοτε επειδή θέλω να πάω σε iphone από android, μου είπαν όλα τα βήματα που πρέπει να κάνω ώστε να τα ενεργοποιήσω (πράγμα που σημαίνει πως είχαν έτοιμo documentation μπροστά τους) κάτι που με οδηγεί να σκεφτώ πως τους έχουν ενημερώσει σχετικά με την ένταξη της υπηρεσίας αλλά στο τέλος μου είπανε πως ακόμα δεν υποστηρίζεται ΑΛΛΑ θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στο site. Βλέπω πάντως πως ασχολούνται. Δεν το έχουν αφήσει στο έλεος. Ενθαρρυντικό είναι πάντως το γεγονός οτι αμέσως μου είπανε τα βήματα και πως μέσα στο επόμενο διάστημα (χωρίς χρονοδιάγραμμα) θα ενεργοποιηθεί. Πάντως μέχρι να γίνει παραμένω android λόγω μη χρήσης Viber, Messenger, Whatsup etc

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως σήμερα στις ρυθμίσεις που πληκτρολόγησα RCS, μου έβγαλε το εξής κουφό...

Βέβαια όταν το πάτησα δεν μου έβγαλε το αντίστοιχο μενού μέσα στα μηνύματα αλλά ίσως το έχουν ενσωματώσει και δεν το έχουν ανοίξει ακόμα; 

20250520_150039.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, harris231 είπε

Βέβαια όταν το πάτησα δεν μου έβγαλε το αντίστοιχο μενού μέσα στα μηνύματα αλλά ίσως το έχουν ενσωματώσει και δεν το έχουν ανοίξει ακόμα; 

20250520_150039.jpg

Οντως το βγαζει σε iOS 18.5

προφανως δεν εχει ενεργοποιηθει η υπηρεσία από τον πάροχο ενω σαν επιλογή ειναι ενεργή σε iOS συσκευές.

Επεξ/σία από aces
Δημοσ.

άρα έχουν δίκιο από την apple που μου είπαν πως είναι θέμα παρόχου. Γιατί από την Cosmote μου είπαν πως είναι θέμα της apple. Ό,τι να ναι. 

Περιμένουμε λοιπόν πότε θα δεήσει η Cosmote να ανοίξει την υπηρεσία αν κατάλαβα καλά, έτσι; 

Από όσο θυμάμαι παλαιότερα είχε μια υπηρεσία https://www.cosmotemessageplus.gr/ 

Αν δεχτούμε λοιπόν πως την σταμάτησε από τους δικούς της servers και την ενσωμάτωσε στο Jibe της Google, η λογική λέει πως υπάρχει τεχνογνωσία και υπόβαθρο άρα έτοιμο πεδίο αφού ήδη το έδιναν μέσω δικών τους εξοπλισμό. Θεωρητικά δεν θα θέλει στήσιμο από την αρχή και νέα εγκατάσταση, καλά δεν λέω;

Δημοσ.

Δυο πράγματα περιμένουμε από αυτή την Cosmote! Τα RCS και την δωρεάν (και εύκολη μεταφορά) της eSim από το παλιό στο καινούργιο κινητό! Κάποια στιγμή θα γίνουν και αυτά.

• Like 1
Δημοσ.

τωρα που ειναι και TELEKOM ελπιζω να εχουν ενα μπαμπουλα απο πανω τους εκτος Ελλαδας,να τους κυνηγαει για τα βασικα

Δημοσ.
15 hours ago, geomrk said:

τωρα που ειναι και TELEKOM ελπιζω να εχουν ενα μπαμπουλα απο πανω τους εκτος Ελλαδας,να τους κυνηγαει για τα βασικα

και πριν ηταν DT, χρονια, rebranding κανουν τωρα δεν αλλαζει κατι στην πίεση, υπηρεσιες, αυτα εχουν μπει εδω και χρονια.

Απλα προετοιμάζουν τον κοσμο σιγα σιγα ωστε μετα να σου μεινει μονο το DT

• Like 3
Δημοσ.
Στις 20/5/2025 στις 3:52 ΜΜ, harris231 είπε

άρα έχουν δίκιο από την apple που μου είπαν πως είναι θέμα παρόχου. Γιατί από την Cosmote μου είπαν πως είναι θέμα της apple. Ό,τι να ναι. 

Περιμένουμε λοιπόν πότε θα δεήσει η Cosmote να ανοίξει την υπηρεσία αν κατάλαβα καλά, έτσι; 

Από όσο θυμάμαι παλαιότερα είχε μια υπηρεσία https://www.cosmotemessageplus.gr/ 

Αν δεχτούμε λοιπόν πως την σταμάτησε από τους δικούς της servers και την ενσωμάτωσε στο Jibe της Google, η λογική λέει πως υπάρχει τεχνογνωσία και υπόβαθρο άρα έτοιμο πεδίο αφού ήδη το έδιναν μέσω δικών τους εξοπλισμό. Θεωρητικά δεν θα θέλει στήσιμο από την αρχή και νέα εγκατάσταση, καλά δεν λέω;

Ναι έχει δίκιο η apple το ανάφεραν κάποια μέλη πιο πίσω.

Κάπως έτσι το τελευταίο δεν το γνωρίζουμε αν θελει στήσιμο από την αρχή

το θέμα είναι οι πάροχοι δεν έχουν κάποιο κέρδος για ενεργοποίηση οπότε το καθυστερούν με διάφορες δικαιολογίες. 

Ήδη από την εικόνα παραπάνω υπάρχει σαν επιλογή  στην τελευταία ενημέρωση  του  iOS.

Δημοσ.
Στις 20/5/2025 στις 3:04 ΜΜ, harris231 είπε

20250520_150039.jpg

Γνωστό bug του iOS. Σαν option πάντα υπήρχε από πέρσι απλά επειδή δεν ήταν διαθέσιμο το έκρυβαν από τα μενού. Τώρα για κάποιον λόγο τους «ξέφυγε» στο search. Το ίδιο συμβαίνει και σε Vodafone. Δεν έχει να κάνει με το ότι ετοιμάζονται να το ανοίξουν.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν αμφιβάλλω, άλλωστε δεν το χω και ιδιαίτερα με το μήλο σαν οικοσύστημα και γενικά σαν λειτουργίες. Αυτό που με κάνει απλά να το συζητάω είναι και αυτό: 

https://www.cosmote.gr/static/business/en/business-messaging-pack 

Αυτή η υπηρεσία δεν υπήρχε. Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά μου και η εταιρία που έχει αναλάβει την υλοποίηση είναι η infobip https://www.infobip.com/blog/apple-rcs 

που έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Deutche Telekom Ευρώπης και γράφει μεταξύ άλλων πως θα ενσωματωθούν οι λειτουργίες RCS και RBM (Business) και σε iPhones το επόμενο διάστημα. 

https://b2b-europe.telekom.com/media/news/detail/telekom-business-europe-partnership-infobip-communication-platform

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...