Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε πολυκατοικία όπου ένα διαμέρισμα δεν κατοικείται, η θέρμανση σε όλα τα διαμερίσματα είναι αυτόνομη, τα υπόλοιπα έξοδα τα πληρώνει κανονικά;

Είδα πως πληρώνει 30%, όμως που έψαξα λέει πως η νομοθεσία λέει πως πρέπει να πληρώσει κανονικά τα κοινόχρηστα, εκτός και αν στον κανονισμό της πολυκατοικίας λέει πως θα πληρώνει το 30%, που δεν νομίζω.

Ξέρει κάποιος να μου πει.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, ChristosG82 είπε

Σε πολυκατοικία όπου ένα διαμέρισμα δεν κατοικείται, η θέρμανση σε όλα τα διαμερίσματα είναι αυτόνομη, τα υπόλοιπα έξοδα τα πληρώνει κανονικά;

Είδα πως πληρώνει 30%, όμως που έψαξα λέει πως η νομοθεσία λέει πως πρέπει να πληρώσει κανονικά τα κοινόχρηστα, εκτός και αν στον κανονισμό της πολυκατοικίας λέει πως θα πληρώνει το 30%, που δεν νομίζω.

Γράφει ο κανονισμός ότι άμα δεν κατοικειται θα πληρώνει σε όλα μόνο το 30%; Αυτό αφορά μόνο την θέρμανση. 

Πληρώνει κανονικά όλα τα υπόλοιπα. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Γράφει ο κανονισμός ότι άμα δεν κατοικειται θα πληρώνει σε όλα μόνο το 30%; Αυτό αφορά μόνο την θέρμανση. 

Πληρώνει κανονικά όλα τα υπόλοιπα. 

Δεν γνωρίζω, θα ζητήσω να μου το δώσουν, αλλά δεν πιστεύω να ισχύει. Θα πάρω τηλέφωνο την Δευτέρα στο γραφείο με τα κοινόχρηστα, για να ρωτήσω πως βγήκε και πληρώνει μόνο 30%.

Θέρμανση δεν πληρώνει κανείς, γιατί το κάθε διαμέρισμα έχει δικιά του θέρμανση.

Οπότε για τα υπόλοιπα δεν ισχύει το 30%, όπως διαβάζω και αλλού, ότι βάσει νόμου πληρώνει κανονικά; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ChristosG82 είπε

Δεν γνωρίζω, θα ζητήσω να μου το δώσουν, αλλά δεν πιστεύω να ισχύει. Θα πάρω τηλέφωνο την Δευτέρα στο γραφείο με τα κοινόχρηστα, για να ρωτήσω πως βγήκε και πληρώνει μόνο 30%.

Θέρμανση δεν πληρώνει κανείς, γιατί το κάθε διαμέρισμα έχει δικιά του θέρμανση.

Οπότε για τα υπόλοιπα δεν ισχύει το 30%, όπως διαβάζω και αλλού, ότι βάσει νόμου πληρώνει κανονικά; 

Πληρώνει κανονικότατα. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξάλλου είναι γνωστό ότι όταν κάποιος λείπει, παίρνει και το διαμέρισμα μαζί του. Η οικοδομή πληρώνει μηχανικό να μοιράσει εκ νέου τα χιλιοστά στους υπόλοιπους, μέχρι να γυρίσει πίσω το διαμέρισμα.

Στην είσοδο της οικοδομής μπαίνει κάρτα εισόδου-εξόδου, ωστε να μπορεί να γίνεται υπολογισμός της πραγματικής απουσίας από το διαμέρισμα και να συνοδεύει το "αααα, εγώ έλειπα"

Επεξ/σία από iml
  • Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, iml είπε

Εξάλλου είναι γνωστό ότι όταν κάποιος λείπει, παίρνει και το διαμέρισμα μαζί του. Η οικοδομή πληρώνει μηχανικό να μοιράσει εκ νέου τα χιλιοστά στους υπόλοιπους, μέχρι να γυρίσει πίσω το διαμέρισμα.

Στην είσοδο της οικοδομής μπαίνει κάρτα εισόδου-εξόδου, ωστε να μπορεί να γίνεται υπολογισμός της πραγματικής απουσίας από το διαμέρισμα και να συνοδεύει το "αααα, εγώ έλειπα"

Εγώ ενοικιαστής είμαι, και τώρα έμαθα πως πληρώνει μόνο 30%.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ChristosG82 είπε

Εγώ ενοικιαστής είμαι, και τώρα έμαθα πως πληρώνει μόνο 30%.

Όπως έχει ήδη επανειλημμένα απαντηθεί, ακόμα και ένα άδειο διαμέρισμα πληρώνει το 100% ΟΛΩΝ των κοινοχρήστων πλην -υπό προυποθέσεις- της δαπάνης κεντρικής θέρμανσης. 

THE END

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/3/2025 στις 10:45 ΜΜ, ChristosG82 είπε

Πληρώνει κανονικά τα πάντα.

Στη αυτόνομη θέρμανση πληρώνει μόνο το πάγιο, το οποίο είναι περίπου 30% (+-0,5%).

Το πάγιο ανά Διαμέρισμα Υπολογίζεται σε % απο το αποτέλεσμα της πράξης ei*fi

Παράδειγμα :

image.png.c89d0c6eddc4e3bdb03dd8be469f2106.png

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/3/2025 στις 11:06 ΠΜ, sphinxgr είπε

Πληρώνει κανονικά τα πάντα.

Στη αυτόνομη θέρμανση πληρώνει μόνο το πάγιο, το οποίο είναι περίπου 30% (+-0,5%).

Το πάγιο ανά Διαμέρισμα Υπολογίζεται σε % απο το αποτέλεσμα της πράξης ei*fi

Παράδειγμα :

image.png.c89d0c6eddc4e3bdb03dd8be469f2106.png

Τελικά υπάρχει καταστατικό πολυκατοικίας, που συμφώνησαν πως αν ένα διαμέρισμα ειναι κλειστό, να πληρώνει μόνο το 30% από τα κοινόχρηστα 

Επεξ/σία από ChristosG82
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 11/3/2025 στις 12:51 ΜΜ, ChristosG82 είπε

Τελικά υπάρχει καταστατικό πολυκατοικίας, που συμφώνησαν πως αν ένα διαμέρισμα ειναι κλειστό, να πληρώνει μόνο το 30% από τα κοινόχρηστα 

Νομιζω οτι υπάρχει παρανοηση. Να έχει γραφτει στο καταστατικο πως αν ένα διαμέρισμα ειναι κλειστο πληρωνει μονο το 30% των συνολικων κοινοχρήστων, ειναι βλακώδες και ισως παράνομο. Να πληρωνει το 30% της θέρμανσης, ειναι σε πολλά καταστατικά σε παλιά κτιρια.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, pontez2 είπε

Νομιζω οτι υπάρχει παρανοηση. Να έχει γραφτει στο καταστατικο πως αν ένα διαμέρισμα ειναι κλειστο πληρωνει μονο το 30% των συνολικων κοινοχρήστων, ειναι βλακώδες και ισως παράνομο. Να πληρωνει το 30% της θέρμανσης, ειναι σε πολλά καταστατικά σε παλιά κτιρια.

Δεν ξέρω αν είναι παράνομο, όμως το διάβασα κάπου όταν έψαχνα για αυτό το θέμα, πως όταν γίνει η πολυκατοικία, μπορεί να συμφωνήσουν οι ιδιοκτήτες σε κάτι τέτοιο, θα το ψάξω περισσότερο.

Δημοσ.

φυσικα και πληρωνει καποιος τα κοινοχρηστα ειτε μενει ειτε δεν μενει. υπαρχουν παγια εξοδα που ειτε διαμενει καποιος ειτε οχι στο οικημα πρεπει να γινουν. καθαρισμος, ασανσερ, κοινοχρηστο ρευμα και νερο, συντηρηση και τοσα αλλα εξοδα δεν εξαρτωνται απο το εαν κοιμασαι στο σπιτι σου η οχι. δεν μπορει να υπαρχει ενας τροπος μετρησης του εαν μενεις η οχι στο σπιτι. εαν σε μια πολυκατοικια πχ 10 διαμερισματων εφευγαν οι 9 θα επρεπε να πληρωσει την λειτουργια ολοκληρης της οικοδομης ο ενας? ουτε δικαιο ειναι ουτε και σωστο. μετα θα αρχισει αλλο παραμυθι. εγω ερχομαι μονο την ημερα και το βραδυ κοιμαμαι αλλου. η αλλου τυπου ιστοριες. εγω ερχομαι για 5 λεπτα και παω αλλου. τι πρεπει να πληρωσω? καταλαβαινει καποιος οτι ακρη ετσι δεν βγαινει. ακομη και μια φορα στα 20 χρονια να επισκευθηκες το διαμερισμα σου για 5 λεπτα τα κοινοχρηστα πρεπει να πληρωθουν στο ακεραιο για ολα τα χρονια αυτα. 

η μονη περιπτωση ειναι σε περιπτωση μη αυτονομης θερμανσης οπου προβλεπεται μειωση 50% συνηθως για διαμερισμα που εχει ειδοποιησει εγκαιρα την διαχειριση, που εχει μονωσει τις κοινοχρηστες σωληνωσεις που περνανε μεσα απο το διαμερισμα του και που εχει αφαιρεσει και ταπωσει τα σωματα του με δικα του εξοδα και με παρουσια της διαχειρισης. μονο τοτε δικαιουται την εκπτωση. εαν δεν αποδεχθει κατι απο τα παραπανω τοτε δεν δικαιουται την εκπτωση. 

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/9/2024 στις 11:05 ΠΜ, LabrakisG1992 είπε

Ερωτηση σχετικη με το παρων θεμα. Εχω ενα διαμερισμα στην Αθηνα 110τμ το οποιο ειναι κλειστο 10 μηνες τον χρονο. Στο κτηριο ειμαστε 8 διαμερισματα ολοι ιδιοκτητες. Παρολαυτα τα τελευταια 2 χρονια παρατηρω μια αυξηση στα κοινοχρηστα(και δεν ειμαι ο μονος). Καθε μηνα εχουμε κατι καινουργιο στα κοινοχρηστα εκτος απο τα κλασσικα ΔΕΗ, καθαριστρια, κηπουρο (υδραυλικο,ηλεκτρολογο,αλλαγη στις λαμπες και οτι αλλο). Ειναι λογικο σε κλειστο σπιτι να πληρωνω μηνα Ιουλιο 85ε κοινοχρηστα?οταν πληρωνα 20? Επισης, αποδειξεις δεν υπαρχουν γιαυτα(ενω θα επρεπε να τις κολλανε στον πινακα ανακοινωσεων).

Γίνεται τεράστιο φαγοπότι από τα κοινόχρηστα... 

Όποιος ξέρει καταλαβαίνει τι λέω.

Επεξ/σία από Hot_Wolf
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα έχουν ανέβει. Το ρεύμα μόνο ήταν κάθε 2μηνο και τώρα είναι το ίδιο ποσό κάθε μήνα. Όποιος έξω από το χορό πιστεύει ότι γίνεται φαγοπότι να ζητήσει να αναλάβει τη διαχείριση, να εμπλακεί ενεργά, να δει τη χάρη και να τα κάνει σωστότερα. Όλο το πακέτο όμως, με τις συντηρήσεις τις αβαρίες και τις συνεννοήσεις με τους δικαιωματιστές, όχι να βγάζει 1 φορά το μήνα τα κοινοχρηστα σε ένα δανεικό excel αλλά στα υπόλοιπα να τρέχουν άλλοι.

Επεξ/σία από iml
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, iml είπε

Όλα έχουν ανέβει. Το ρεύμα μόνο ήταν κάθε 2μηνο και τώρα είναι το ίδιο ποσό κάθε μήνα. Όποιος έξω από το χορό πιστεύει ότι γίνεται φαγοπότι να ζητήσει να αναλάβει τη διαχείριση, να εμπλακεί ενεργά, να δει τη χάρη και να τα κάνει σωστότερα. Όλο το πακέτο όμως, με τις συντηρήσεις τις αβαρίες και τις συνεννοήσεις με τους δικαιωματιστές, όχι να βγάζει 1 φορά το μήνα τα κοινοχρηστα σε ένα δανεικό excel αλλά στα υπόλοιπα να τρέχουν άλλοι.

Φαγοπότι υπάρχει μπόλικο. Αλλά συμφωνώ με αυτό που λες, όσοι γκρινιάζουν να αναλάβουν οι ίδιοι διαχείριση. Βαριούνται και δεν θέλουν να αναλάβουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...