Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κυρίως προς τους λογιστές του forum. Μετά από θάνατο επικαρπωτή, στο Ε9 του ψιλού κύριου απλά μεταβάλλουμε τις ήδη υπάρχοντες σχετικές καταχωρήσεις, αλλάζοντας το 2 σε 1 και σβήνοντας το έτος γέννησης του επικαρπωτή? Χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο?

Δημοσ.

εμενα μου ειναι λαθος η διευθυνση σε ακινητο που εχω η διευθυνση που γραφει αντι για κωσταλεξη ειναι κωσταγιωργη πχ ποτε μπορω να το διορθωσω ωστε να μην εχω προστιμο?

Δημοσ.
3 hours ago, Insane84 said:

Κυρίως προς τους λογιστές του forum. Μετά από θάνατο επικαρπωτή, στο Ε9 του ψιλού κύριου απλά μεταβάλλουμε τις ήδη υπάρχοντες σχετικές καταχωρήσεις, αλλάζοντας το 2 σε 1 και σβήνοντας το έτος γέννησης του επικαρπωτή? Χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο?

Επειδή το έκανα πρόσφατα, αν θυμάμαι καλά, βάζεις αιτιολογία "συνένωση επικαρπίας και ψιλής", ημερομηνία θανάτου επικαρπωτή, αλλάζεις το δικαίωμα σε πλήρη, σβήνεις το αφμ και το έτος γέννησης επικαρπωτή.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/10/2024 στις 10:49 ΠΜ, eidikos33 είπε

εμενα μου ειναι λαθος η διευθυνση σε ακινητο που εχω η διευθυνση που γραφει αντι για κωσταλεξη ειναι κωσταγιωργη πχ ποτε μπορω να το διορθωσω ωστε να μην εχω προστιμο?

Εδώ και κάποια χρόνια δεν υπάρχει πρόστιμο για τις διορθώσεις στοιχείων.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μεχρι πριν 2 χρονια δηλωνα 3 ακινητα χωριστα που δεν ηταν χωριστα. Το αλλαξε ο λογιστης και τα 3 ακινητα εγιναν 1. Ο ενφια 3πλασιαστηκε. αραγε εκανα βλακεια? σκεφτομαι οτι τελικα δεν τα ελεγχει ποτε κανεις αυτα εκτος αν γινει πωληση και δεν επρεπε να αλλαξω τιποτα.

Επεξ/σία από Give-me-a-hit
Δημοσ.

Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να αλλάξει και παίρνει και προσαυξήσεις για τα παλαιότερα έτη. Εγώ αναφέρομαι στο πρόστιμο των 100 ευρώ το οποίο υπήρχε για κάθε εκπρόθεσμη μεταβολή στοιχείων. Αυτό έχει καταργηθεί.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 6/10/2024 στις 9:47 ΠΜ, Metal Heart είπε

Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να αλλάξει και παίρνει και προσαυξήσεις για τα παλαιότερα έτη. Εγώ αναφέρομαι στο πρόστιμο των 100 ευρώ το οποίο υπήρχε για κάθε εκπρόθεσμη μεταβολή στοιχείων. Αυτό έχει καταργηθεί.

Αν προσθέσω μια οδο που δεν ειχε δηλωθει σε ενα ακινητο θα εχω προστιμο? επειδη θα μεταβιβασω ενα ακινητο και στο ε9 ανεφερε ο συμβολαιογραφος οτι δεν αναφερεται αυτη η οδος, επισης αυτο θα πρεπει να το διορθωσω σε βαθος 5ετιας?

ευχαριστω

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Αν προσθέσω μια οδο που δεν ειχε δηλωθει σε ενα ακινητο θα εχω προστιμο? επειδη θα μεταβιβασω ενα ακινητο και στο ε9 ανεφερε ο συμβολαιογραφος οτι δεν αναφερεται αυτη η οδος, επισης αυτο θα πρεπει να το διορθωσω σε βαθος 5ετιας?

ευχαριστω

Τι εννοείς να προσθέσεις οδό? 

Αν το ακίνητο είναι γωνιακό και άρα έβλεπε σε 2 οδούς ενώ ΕΣΥ έιχες δηλώση για μια, θα πληρώσεις την διαφορά σε βάθος 5ετιας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τι εννοείς να προσθέσεις οδό? 

Αν το ακίνητο είναι γωνιακό και άρα έβλεπε σε 2 οδούς ενώ ΕΣΥ έιχες δηλώση για μια, θα πληρώσεις την διαφορά σε βάθος 5ετιας.

τι θα πληρωσω ακριβως? δεν ειναι δωρεαν ? το ακινητο δεν αναφερει οδο ειναι απλα εντος οικισμου σε χωριο κατηγορια 2 ειδικων συνθηκων 99

Επεξ/σία από eidikos33
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

τι θα πληρωσω ακριβως? δεν ειναι δωρεαν ? το ακινητο δεν αναφερει οδο ειναι απλα εντος οικισμου σε χωριο κατηγορια 2 ειδικων συνθηκων 99

Σου έγραψα αλλά δεν απάντησες.

Είναι γωνιακό?

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Σου έγραψα αλλά δεν απάντησες.

Είναι γωνιακό?

Ειναι αλλά δεν γράφεται οδός πρόκειται για χωριό χωρίς διευθύνσεις απλά αναφέρει ότι είναι εντός οικισμού 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, eidikos33 είπε

Ειναι αλλά δεν γράφεται οδός πρόκειται για χωριό χωρίς διευθύνσεις απλά αναφέρει ότι είναι εντός οικισμού 

Άλλο ΔΕΝ γράφεται η οδός και άλλο ότι δεν δηλώνες ότι είναι ΓΩΝΙΑΚΌ.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Άλλο ΔΕΝ γράφεται η οδός και άλλο ότι δεν δηλώνες ότι είναι ΓΩΝΙΑΚΌ.

Τι οδό να γράψω αφού είναι σε χωριό και δεν υπάρχει ονοματοδοσία? Απλά αναφέρει ότι είναι εντός οικισμού. Τι φόρος να προκύψει? Δεν αλλάζει κάτι στα τετραγωνικά?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Τι οδό να γράψω αφού είναι σε χωριό και δεν υπάρχει ονοματοδοσία? Απλά αναφέρει ότι είναι εντός οικισμού. Τι φόρος να προκύψει? Δεν αλλάζει κάτι στα τετραγωνικά?

Δεν θα γράψεις οδό ΑΦΟΥ δεν υπάρχει.

Αν όμως είναι γωνιακό, θα γράψεις: ΠΡΟΣΩΨΕΙΣ 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...