Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 hours ago, geopro said:

Διαπιστώνω ότι ο λογαριασμός μου στην εθνική έχει χρεωθεί με αγορές από το αλιεξπρες οι οποίες δεν έγιναν από εμένα. Ως αποτέλεσμα διαρροής των στοιχείων της κάρτας, και χωρίς κανένα otp ή notification έγκρισης προς εμένα, χρεώθηκα το ποσό των 60€ (το οποίο είναι σε φάση αμφισβήτησης συναλλαγής)

Αποψή μου είναι οτι η εθνική τράπεζα (και όχι μόνο) αφήνει εσκεμμένα τρύπες ασφαλείας με το να μην στέλνει πάντα otp και notifications έγκρισης έτσι ώστε να πουλάει προγράμματα ασφάλισης.

Εν συνεχεία ζήτησα ακύρωση της χρεωστικής κάρτας και έκδοση νέας με φυσική παρουσία σε κατάστημα εθνικής. Εκεί με έκπληξη διαπίστωσα οτι η νέα κάρτα πρέπει υποχρεωτικά να είναι τύπου dual με επιβάρυνση συνδρομής για να  μπορεί να υποστηρίξει go4more. 

Το 3d secure είναι κάτι που ζητάει ο έμπορος δεν το απαιτεί η τράπεζα.

Συνήθως τον χρεώνουν παραπάνω οι δικοί του πάροχοι που κάνουν την εκκαθάριση συναλλαγών,   όταν το κάνει μέσω 3d secure  τότε είναι καλυμμένος σε περίπτωση που ο πελάτης κάνει αμφισβήτηση συναλλαγής.

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, animor είπε

Δεν ξέρω, δε νομίζω να θέλει η εθνική να φαίνεται λιγότερο αξιόπιστη από τον ανταγωνισμό. Μπορεί η διαρροή να ήταν από την εταιρία και τη δίκη τους ασφάλεια, έχουν γίνει κατά καιρούς σε άλλες χώρες από τη συγκεκριμένη.

τα αντανακλαστικά της εθνικής ήταν πάντως γρήγορα, την μπλόκαραν και με ενημέρωσαν γρήγορα μόνοι τους, δεν πρόλαβα καν να παω στο ΑΤΜ για μια τελευταία ανάληψη, κι έκαναν και αμφισβήτηση. 

1 ώρα πριν, sdikr είπε

Το 3d secure είναι κάτι που ζητάει ο έμπορος δεν το απαιτεί η τράπεζα.

Συνήθως τον χρεώνουν παραπάνω οι δικοί του πάροχοι που κάνουν την εκκαθάριση συναλλαγών,   όταν το κάνει μέσω 3d secure  τότε είναι καλυμμένος σε περίπτωση που ο πελάτης κάνει αμφισβήτηση συναλλαγής.

Για την οικονομία της συζήτησης,

Ποσώς με ενδιαφέρει / απασχολεί η σχέση της τράπεζας με τον έμπορο.

Πρωτιστως με ενδιαφέρει/ απασχολεί η δική μου ασφάλεια.

Αν μου είχε στείλει κωδικό μιας χρήσης otp / push notification δεν θα είχα μπει σε ζημιογόνες καταστάσεις.

Θεωρώ οτι πρόκειται για κενά ασφαλείας τα οποία είναι εσκεμμένα για να πουλάνε ασφαλιστικά προϊόντα συναλλαγών.

Το πρώτο πράγμα που έκανε η υπάλληλος της εθνικής ήταν να με πείσει περί του πόσο απαραίτητο είναι ένα πρόγραμμα ασφάλισης συναλλαγών.

Και ταλαιπωρία υπέστη και κάποια μικροποσά ζημιώθηκα εξαιτίας των προμηθειών μετατροπής ισοτιμιών και φορτώθηκα μια dual κάρτα με ετήσια συνδρομή και μηνιαία κόστη λογαριασμού.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, geopro είπε

Αν μου είχε στείλει κωδικό μιας χρήσης otp / push notification δεν θα είχα μπει σε ζημιογόνες καταστάσεις.

Θεωρώ οτι πρόκειται για κενά ασφαλείας τα οποία είναι εσκεμμένα για να πουλάνε ασφαλιστικά προϊόντα συναλλαγών.

Το πρώτο πράγμα που έκανε η υπάλληλος της εθνικής ήταν να με πείσει περί του πόσο απαραίτητο είναι ένα πρόγραμμα ασφάλισης συναλλαγών.

Και ταλαιπωρία υπέστη και κάποια μικροποσά ζημιώθηκα εξαιτίας των προμηθειών μετατροπής ισοτιμιών και φορτώθηκα μια dual κάρτα με ετήσια συνδρομή και μηνιαία κόστη λογαριασμού.

Δε νομίζω να έχει καμία σχέση το θέμα των κενων ασφαλείας και η διαρροή στοιχείων καρτών σε απατεώνες με την πολιτική των τραπεζών για τα προγράμματα ασφάλισης. Το ότι μας τα κάνουν τσουρεκια οι υπάλληλοι με την προώθηση ασφαλιστικών προγραμμάτων, ισχύει και με το παραπάνω, αλλά είναι άλλο θέμα. 

Δημοσ.

2 τεινα συμβαινουν.

η΄η εθνικη εχει ασφαλεια για τον π@

η το κανει επιτηδες για να παρεις ειτε το ασφαλιστικο προγραμμα η΄την νεα καρτα ντουαλ

• Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, geopro said:

Για την οικονομία της συζήτησης δεν είναι κενό ασφαλείας   και ούτε εσκεμμένα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...