Προς το περιεχόμενο

Alien: Earth[Hulu, 2025]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, omghi2u είπε

Τι δεν εβγαλε νοημα Πετραν?

Κάποια από αυτά που έχουμε συζητήσει ήδη:

Spoiler

Μιλάει έτσι απλά ο αρχιμηχανικός με το βλαμμένο, πόσο καιρό καθώς πλησιάζουν στη Γη, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς την παραμικρή εποπτεία? Μήπως έπαιζε και στοίχημα, ο αλογομούρης?

Οκ, είναι ο αρχιμαμιάς, έχει βρει τρόπο να παρακάμψει τον έλεγχο στα pods (εννοείται ότι ποτέ κανείς δεν πέρασε από εκεί έστω για βόλτα, να δει ότι όντως είναι στη θέση του...ούτε καν ο προβληματικός που έπαιρνε μάτι τις γυναίκες που ήταν εκεί...εκτός κι αν το είχε δει -για αυτό το είπε κάποια στιγμή στον άλλον- κι αδιαφορούσε), βρήκε και τρόπο σε ένα διαστημόπλοιο σε μέγεθος αεροπλανοφόρου να κάνει τα αντίστοιχα σαμποτάζ και να το "κλειδώσει" και στην πορεία για το νησί...νταξ...πιάνει η χαζομάρα ταβάνι.

Μετά, πιάνουμε τις βλακείες.

Spoiler

Οκ, είπαμε...σεναριακές ευκολίες, τρύπες/χάσματα λογικής κλπ, αλλά έλεος.

Το παράσιτο ανοίγει το κλείστρο, από μέσα. Από την αρχή, βέβαια, έχεις κάτι που τρέφεται με ζώντες, φτιάχνει ιστούς και σκαρφαλώνει, κλεισμένο σε κάτι τέτοιο και το ανοίγεις απλά και βάζεις τροφή, με κάποια από τα παράσιτα  να είναι πάνω-πάνω, δίπλα στο χέρι σου. Βγαίνει, κόβει βόλτες, πάει και τα σκάει στο μπουκάλι...νταξ...παιδικά σκηνικά.

Το σκηνικό με το πότε/ποιός θα πιει το νερό, χωρίς σχόλια.

Τα containers απομόνωσης/παρατήρησης είναι απλό τζάμι, που πέφτει έτσι απλά και σπάει.

Οι απομονώσεις των διαφόρων θαλάμων, στα διάφορα σκηνικά, για γέλια.

Η "επέμβαση" στον πιτσιρικά γιατί "δεν προλαβαίνουμε να τον πάμε στο pod".

Το facehugger, που δεν κοιμάται στο pod, με την εξήγηση "Δεν το πιάνει το κρύο"...γιατί η όλη ιστορία του cryosleep είναι μόνο μια χαμηλή θερμοκρασία.

Η όλη συμπεριφορά του xeno, εντελώς αχαχούχα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο παιδικό το γράψιμο, ειλικρινά.

• Like 3
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενώ μ'αρέσει πολύ και τη βλέπω ευχάριστα, έχοντας συμφιλιωθεί με τη σκέψη ότι θα δούμε... "τέρατα" (και αναφέρομαι στα σκηνοθετικά/σεναριακά), δεν μπορώ με τίποτα να συνηθίσω την κινησιολογία του Xenomorph. Σε κάποιες φάσεις μοιάζει λες και ντύσανε εμένα με στολή alien και μου είπαν κινήσου σαν Xenomorph. Μοιάζει τέρμα στολή/ηθοποιός. Ειδικά τις στιγμές που είναι όρθιο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, -WISE- είπε

Ενώ μ'αρέσει πολύ και τη βλέπω ευχάριστα, έχοντας συμφιλιωθεί με τη σκέψη ότι θα δούμε... "τέρατα" (και αναφέρομαι στα σκηνοθετικά/σεναριακά), δεν μπορώ με τίποτα να συνηθίσω την κινησιολογία του Xenomorph. Σε κάποιες φάσεις μοιάζει λες και ντύσανε εμένα με στολή alien και μου είπαν κινήσου σαν Xenomorph. Μοιάζει τέρμα στολή/ηθοποιός. Ειδικά τις στιγμές που είναι όρθιο.

Μα αυτό ακριβώς έκαναν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Μα αυτό ακριβώς έκαναν.

Δεν αμφιβάλλω αλλά ακόμα και στα πρώτα Alien η κίνηση του ήταν πιο φυσική. Εδώ είναι σαν αγγούρι. Μαλλον έχουν βάλει κακό ηθοποιό. 

Επεξ/σία από -WISE-
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κινησιολογία του Xenomorph ούτε εμένα με τρέλανε, είδαμε και στο original σε κάτι σκηνές παρόμοια κίνηση αν και εκεί ταίριαζε περισσότερο. Βέβαια ίσως επειδή είχε και ανθρώπινο DNA.

Γενικά έχουν πετύχει το '70s στυλ σε θέμα σκηνογραφίας, φωτογραφίας κλπ. (βλέπε αλυσίδες και νερά να στάζουν), αν και σε κάτι σκηνές είναι λίγο off να σου δείχνει crt οθόνη και joystick από atari ξέρω γω ενώ έχουν τόσο προηγμένη τεχνολογία. Επίσης θα ήθελα παραπάνω δράση με alien και κυνηγητό αλλά θεωρώ θα κορυφωθεί στα επόμενα επεισόδια/σεζόν. Σαν σειρά μου αρέσει πάντως. 

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 2
Δημοσ.

Το ΜΑΤΙ σαν "χαρακτήρας" και ο Morrow κλέβουν την παράσταση στο 5ο.

On 04/09/2025 at 11:40, -WISE- said:

Θελαν να πιάσουν την εμφάνιση - αίσθηση του πρώτου φιλμ λίγο, μαλλον...?!

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί θεωρείται το καλύτερο επεισόδιο,  προσωπικά το βρήκα το χειρότερο μέχρι στιγμής. 

Κακή ηθοποιία από τους περισσότερους,  cringe συμπεριφορά και διάλογοι,  ασυνδετες σκηνές και γεγονότα που μπάζουν από παντού.  

• Like 1
Δημοσ.

Την βλέπω ευχάριστα, ωραία cgi, alien 1 feeling, ενδιαφέρον σενάριο και καταπληκτική εξήγηση γιατί φέρονται τα synths όπως φέρονται. Ειδικά το 5ο ήταν καταπληκτικό, και υπόψιν βλέπουμε σειρά!

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...