Προς το περιεχόμενο

Alien: Earth[Hulu, 2025]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

OVERALL VIEW

Το 'Alien Earth', ενώ ξεκίνησε εντυπωσιακά, περίμενα με αγωνία & περιέργεια το κάθε νέο επεισόδιο, με ατμόσφαιρα που αρχικά θύμισε/φαινόταν να σέβεται το αρχικό φιλμ και να πατάει σοβαρά σε αυτό το σκηνικό (δείτε για παράδειγμα το πρώτο επεισόδιο και 5ο), καταλήξαμε - δυστυχώς- σαν να βλέπαμε έναν αχταρμά - σαν σε κωμωδία αλα επεισόδιο Μπένι Χίλ στο τέλος. Η χαρακτηριστική μουσική έλειπε στα τελευταία 2 επεισόδια από πίσω να παίζει όπως προ είπα.

Κρίμα γιατί υπήρχαν θεωρώ ιδέες από πίσω να διερευνηθούν και προσοχή στη λεπτομέρεια στα alien movie-σκηνικά, όπως και χρήμα σαν παραγωγή. Όπως τα synths/androids/cyborg/οι 5αδα Εταιρειών και το παιχνίδι εξουσίας τους/μετανθρωπισμός (+οι 'εξωγήινοι', το 'Μάτι'), και το καστ ως σύνολο - πλην ορισμένων - έπαιζε εξαιρετικά ή στεκόταν καλά. Τίμοθι Όλιφαντ (Κιρς) και Μπαμπού Σισέι (Μόροου) κουβάλησαν στις πλάτες τους, ξεχώρισαν με διαφορά σ όλο το σόου και αρκετοί συμφωνούν/με σε αυτό.

Τώρα διαβάζω πάνω πως πήρε 6 χρόνια αυτή η ιδέα για να δημιουργηθεί από τον Noah Hawley. Πάντως δίνει όντως την εντύπωση του να μην υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο ή τι εν τέλει θέλει να πει ή πως να το συνδέσει με το υπόλοιπο canon lore;! Τελειώνει εντελώς απότομα κιόλας. Μα να βλέπουμε το Xenomorph να έχει μετατραπεί σε κατοικίδιο, σκηνές άκυρες, ασύνδετες και ένα σενάριο σαν να το έχει γράψει παιδάκι; Αν και είναι ενδιαφέρουσα άποψη να εξεταστεί και η οπτική των άλλων χαρακτήρων του franchise (synths κλπ, άλλες πονηρές ή εξελιγμένες οντότητες που όντως έφεραν φρέσκο αέρα - και το bloody horror στοιχείο) αυτή η οπτική μένει... εκεί. Η Wendy χαραμίστηκε σε OP χαρακτήρα και θηριοδαμαστή, όπως και η ηθοποιός που έκανε ότι καλύτερο μπορούσε.Εξίσου και τα υπόλοιπα 'παιδιά'. Το Goonies x Peter Pan βλέπαμε;

Για το Prometheus και Covenant λέγαμε τι μας "πείραξε" αλλά μου φαίνεται θα αναθεωρήσουμε το στάτους τους από 'κακές' ταινίες σε ' είχε ενδιαφέρον τελικά ' (αν και προσωπικά το Prometheus μαρεσε κ παραμένει ένα αξιόλογο φιλμ που δυστυχώς από το πολύ κόψε, ράψε, σβήσε κατέληξε μισό - τσεκάρετε behind the scenes υλικό θα φρίξετε).

Στα θετικά στοιχεία θα προσθέσω τουλάχιστον τον σχεδιασμό του xeno και των υπολοίπων τεράτων. Εδω εχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με τα πρακτικά εφέ που αγαπώ και σέβονται αυτή την τέχνη. Καλυτερα από το να το έκαναν στο πόδι με φθηνό οπτικά 2020s cgi slop.

Θεωρώ πάντως το όλο marketing promo υλικό να ανέβασε πολύ παραπάνω τον πήχη απ ότι έπρεπε. Εχω μια περιέργεια βέβαια τι θα φέρει η 2η. Τώρα σε 2+ χρόνια - αν βγει - να χαμε να λέγαμε...

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το 5ο επεισόδιο όλα τα λεφτά, κυριολεκτικά, το κρατάω για να το βλέπω σαν ταινία. Για την σειρά λίγο πολύ συμφωνώ με τους υπόλοιπους, την είδα απλά για να περάσει η ώρα, πρέπει να ικανοποιούν το νεανικό κοινό για να βγούνε χρήματα, οι φανς είμαστε στην απ' έξω, οπότε και σεναριακές μπούρδες θα υπάρχουν, και αφελείς ενέργειες προεφήβων θα βλέπουμε, και εκνευριστικούς χαρακτήρες-καρικατούρες θα ανεχόμαστε. Με αυτά και μ΄εκείνα δείτε την με χαλαρότητα και μη περιμένετε τις εικόνες και την αίσθηση που έφτιαξαν ο Σκοτ και ο Κάμερον 45 χρόνια πριν...

• Like 4
Δημοσ.

Εν τω μεταξύ νομίζω (διορθώστε με αν κάνω λάθος καθώς δεν έχω ψάξει όλο το lore του Alien) ότι

Spoiler

Δεν υπάρχει καμία άλλη αναφορά ότι στο συγκεκριμένο universe έχουν "εξημερωθεί" aliens από οποιονδήποτε. Είτε είναι άνθρωπος/synth/hybrid κλπ. Οπότε η σειρά έκανε μία περίεργη επιλογή -μάλλον για να διαφοροποιηθεί ή να δώσει κάτι φρέσκο- που εμένα προσωπικά με ξενέρωσε πολύ. Καταλαβαίνω ότι χρειάζεται να αναπτυχθεί το lore και να μην αναπαράγεται αλλά εδώ ξεπέρασαν τα όρια. Που ακούστηκε το Xenomorph να γίνεται pet του οποιουδήποτε.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Τίμοθι Όλιφαντ (Κιρς) και Μπαμπού Σισέι (Μόροου) κουβάλησαν στις πλάτες τους, ξεχώρισαν με διαφορά σ όλο το σόου και αρκετοί συμφωνούν/με σε αυτό.

Με διαφορά οι 2 καλύτεροι του καστ σαν ερμηνείες, οι υπόλοιπες ήταν σχετικά αδιάφορες με εξαίρεση τη Wendy που το πάλεψε λίγο παραπάνω απ'το υπόλοιπο καστ.

Για ποπκορν καλή ήταν η σειρά, το horror στοιχείο έλειπε όμως απ΄το φινάλε - είχε gore μεν, αλλά ίσως λόγω προβλεψιμότητας και σεναριακής ελαφρότητας δεν είχε το απαραίτητο σοκ / έκπληξη.

Κατά τα λοιπά, με κάλυψες ως προς το σενάριο/χαρακτήρες.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, -WISE- είπε

Εν τω μεταξύ νομίζω (διορθώστε με αν κάνω λάθος καθώς δεν έχω ψάξει όλο το lore του Alien) ότι...

Ακριβώς φίλε μου δεν κάνεις λάθος, δεν έχει συμβεί πουθενά αυτό σε όλο το lore...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MadPax είπε

Ακριβώς φίλε μου δεν κάνεις λάθος, δεν έχει συμβεί πουθενά αυτό σε όλο το lore...

AVP Three world war (2010)

OChChjl.jpeg

5YjH9VF.jpeg

9vUAXgh.jpeg

Spoiler

Μια bad blood clan την οποια ειχαν ονομασει "the killers" ειχε xenomorphs υπο τον ελεγχο της.

H Machiko Noguchi, που ειχε γινει blooded με ενα Υautja clan, μπλεχτηκε σε αυτη την ιστορια καθως οι col marines χρειαζοταν την βοηθεια της, καθως οι killers εσκαγαν μυτη σε διαφορα colonies και σκοτωναν τους παντες. Οποτε αυτη με τη σειρα της πηγε στην clan της να τους πει οτι ξαναβρηκαν τους killers και χρειαζεται βοηθεια... η αποφαση ηταν οτι πρεπει να τους εξαφανισουν. 

Επειδη ομως ειχαν και τα xenos οι killers, η φασουλα ηταν δυσκολη... και ο μονος τροπος να σπασουν τον ελεγχο που ειχαν πανω στα xenos ηταν να παγιδευσουν μια xeno queen, να την μεταφερουν στον πλανητη που ειχαν εγκατασταθει οι killers και απλα να την αφησουν να μπει στο hive mind και να κανει τη "δουλεια" της.

• Like 3
Δημοσ.
18 ώρες πριν, omghi2u είπε

AVP Three world war (2010)

OChChjl.jpeg

5YjH9VF.jpeg

9vUAXgh.jpeg

Δεν διαβάζω κόμικς, θεωρώ πως οι απαντήσεις δίνονται σε σχέση με τις ταινίες και το σύμπαν αυτών, και εκεί δεν υπάρχει πουθενά εξημέρωση των ξενόμορφων...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MadPax είπε

Δεν διαβάζω κόμικς, θεωρώ πως οι απαντήσεις δίνονται σε σχέση με τις ταινίες και το σύμπαν αυτών, και εκεί δεν υπάρχει πουθενά εξημέρωση των ξενόμορφων...

It's still canon & lore accurate.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...