Προς το περιεχόμενο

Alien: Earth[Hulu, 2025]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η ατμόσφαιρα είναι spot on τα εφέ πολύ καλά ειδικά τα alien 

εκεί που χωλαίνει είναι οι ηθοποιοί γιατί δεν έχουν καλή απόδοση στην αγωνία και το άγνωστο δεν πείθουν, αυτό είναι γενικότερα το πρόβλημα της εποχής μας ...

έχουν πιάσει  το vibe των mega corporation που είναι και το πρόβλημα μέσα στα comics θέλει προσοχή στις λεπτομέρειες γιατί πχ δεν εξηγεί γιατί επιλέχτηκε 

Spoiler

το crash landing

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Aris_ είπε

η ατμόσφαιρα είναι spot on τα εφέ πολύ καλά ειδικά τα alien 

εκεί που χωλαίνει είναι οι ηθοποιοί γιατί δεν έχουν καλή απόδοση στην αγωνία και το άγνωστο δεν πείθουν, αυτό είναι γενικότερα το πρόβλημα της εποχής μας ...

έχουν πιάσει  το vibe των mega corporation που είναι και το πρόβλημα μέσα στα comics θέλει προσοχή στις λεπτομέρειες γιατί πχ δεν εξηγεί γιατί επιλέχτηκε 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

το crash landing

Δεν χρειάζεται να το εξηγήσει από τώρα, πιθανότατα θα φανεί στη συνέχεια, αν και είναι αρκετά προφανές.

Spoiler

Τα ξαμόλησαν πρώτα στο πλήρωμα του σκάφους για να δουν τί μπορούν να κάνουν σε "ελεγχόμενο" περιβάλλον που μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να καταστρέψουν αν ξέφευγε η κατάσταση, βρήκαν και τρόπους για περιορισμό/έλεγχο (εντελώς κουλό το ηλεκτροσόκ, χώρια το κουκούλι) και στη συνέχεια το στέλνουν στην καρδιά του μεγάλου αντιπάλου (που με την υβριδική πλατφόρμα απειλεί να τους ξεπεράσει) για να δουν κι εκεί τί μπορεί να γίνει, απέναντι και σε στρατό (χώρια τα νομικιστικα κλπ).

Σκηνικό Χιροσίμα/Ναγκασάκι, όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά μου έκανε τρομερή εντύπωση πως καταφέρνει και πιάνει έτσι τόσο πιστά παλμό και σκηνικά από την πρώτη ταινία στις σκηνές στο διαστημόπλοιο (Μαζινό) ;!

Ακόμα και το πώς μοιάζουν ή τι λένε οι ηθοποιοί. Άγγιξαν την original movie στα σκηνικά εκεί. Παίζοντας φέτος και το Alien Isolation ένιωσα ότι η αποτύπωση της ατμόσφαιρας έγινε πολύ σεβαστά.

Κατά τα άλλα είμαι μπερδεμένος με το τι βλέπουμε. Δεν εχω καταλάβει πλήρως τον ρυθμό και που το πάει. 

Spoiler

Thanks @Πέτρος, με κάλυψε το σποιλερ σου σε κάποιες απορίες που μου δημιουργήθηκαν. Τώρα σαν κάπως να μπαίνουν κάποια πράγματα σε μία σειρά.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2
Δημοσ.
11 hours ago, Πέτρος said:

Δεν χρειάζεται να το εξηγήσει από τώρα, πιθανότατα θα φανεί στη συνέχεια, αν και είναι αρκετά προφανές.

Hide contents

...

δεν ειναι αυτος ο λογος γιατι τωρα ξερουν οι αντιπαλοι και η κατασταση ειναι εκτος ελενχου .

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Aris_ είπε

δεν ειναι αυτος ο λογος γιατι τωρα ξερουν οι αντιπαλοι και η κατασταση ειναι εκτος ελενχου .

Spoiler

Κανείς δεν ξέρει τίποτα, προς το παρόν.

Δεν έχουν επικοινωνίες με τον έξω κόσμο (εκτός του πεσμένου σκάφους και του κτιρίου, όπου βολικά "δεν έχουν σήμα"), όλοι όσοι έχουν δει τα διάφορα πλάσματα αποχαιρετούν το μάταιο τούτο κόσμο σιγά-σιγά και όσο περνάει η ώρα και φτάνουν άνθρωποι-διασώστες στους χώρους μάλλον θα έχουμε όλο και περισσότερα θύματα-ξενιστές (για όλα τα είδη).

Η κατάσταση για τους έξω από το σκάφος είναι ελεγχόμενη ή ελεγχόμενη στα πλαίσια που τους ενδιαφέρουν (μόνο τα μυστικά της WY, οτιδήποτε άλλο είναι αδιάφορο), οι μέσα είτε ακολουθούν τις οδηγίες του αρχιμλκ ή τρέχουν να ξεφύγουν (κι αποτυγχάνουν).

Όταν η κατάσταση γίνει πραγματικά εκτός ελέγχου, δηλαδή να

Spoiler

γεμίσει "πλάσματα" ο χώρος και να αρχίσουν να ξεχύνονται προς τα έξω (ή έστω να φανεί ότι είναι έτοιμα κλπ), στην πόλη, οπότε κάποια πράγματα θα γίνουν αντιληπτά και θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις (Ε,ρε κάτι μηνύσεις που θα πέσουν), θα μάθουμε με τί είδους wipe θα μείνει η WY κυρίαρχη, πώς θα θάψει τις πράξεις της αλλά και τις γνώσεις για την ύπαρξη των πλασμάτων, κάτι που κάπως θα σώζει τη συνέχεια με το υπόλοιπο σύμπαν των ταινιών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/8/2025 στις 9:38 ΠΜ, Πέτρος είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Τα ξαμόλησαν πρώτα στο πλήρωμα του σκάφους για να δουν τί μπορούν να κάνουν σε "ελεγχόμενο" περιβάλλον που μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να καταστρέψουν αν ξέφευγε η κατάσταση, βρήκαν και τρόπους για περιορισμό/έλεγχο (εντελώς κουλό το ηλεκτροσόκ, χώρια το κουκούλι) και στη συνέχεια το στέλνουν στην καρδιά του μεγάλου αντιπάλου (που με την υβριδική πλατφόρμα απειλεί να τους ξεπεράσει) για να δουν κι εκεί τί μπορεί να γίνει, απέναντι και σε στρατό (χώρια τα νομικιστικα κλπ).

Spoiler

Τωρα το ειδα το comment...
Aλλα σημερα εγινε η αποκαλυψη ετσι και αλλιως. Ακριβως οτι καταλαβα βασικα στα πρωτα 2 επεισοδια.
Σαμποταζ ηταν. Το Ασιατικο "synth" (που βλεπουμε μια απο τις μουτσουνες του να ειναι στο γραφειο του Boy Kavalier) την εκανε την δουλεια.
Αν ηθελαν να τα στειλουν εκει δεν θα παρακαλουσε η Yutani να πληρωσει οσο οσο ωστε να τα παρει πισω.
Σημερα επισης φανηκε οτι ο Morrow μπαινει σε mission να τα επιστρεψει οτι και να γινει.

Επεξ/σία από omghi2u
Δημοσ.
42 minutes ago, omghi2u said:
  Hide contents

...
Αν ηθελαν να τα στειλουν εκει δεν θα παρακαλουσε η Yutani να πληρωσει οσο οσο ωστε να τα παρει πισω.
.....

ακριβως , κανεις δεν βαζει επιτηδες μια κατασταση εκτος ελενχου , στα comics φαινεται πιο καλα εκει οι mega corp ειναι παντα απεναντη στον στρατο/εμακ κλπ που μαζεβει τα αμαζευτα (αυτο το εχουν κρατησει)

πλεον ειμαι ευχαριστημενος αν κρατησουν τα βασικα απο τα comic 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, omghi2u είπε

Τωρα το ειδα το comment...
Aλλα σημερα εγινε η αποκαλυψη ετσι και αλλιως. Ακριβως οτι καταλαβα βασικα στα πρωτα 2 επεισοδια.
Σαμποταζ ηταν. Το Ασιατικο "synth" (που βλεπουμε μια απο τις μουτσουνες του να ειναι στο γραφειο του Boy Kavalier) την εκανε την δουλεια.
Σημερα επισης φανηκε οτι ο Morrow μπαινει σε mission να τα επιστρεψει οτι και να γινει.

Θα σου έλεγα ότι συμφωνώ τελικά, ότι το δικό σου σενάριο είναι το σωστό, αλλά...

Spoiler

δεν βγαίνουν τα μαθηματικά της υπόθεσης.

Το Maginot ήταν σε αποστολή 65χρόνια, το τσουτσεκάκι (είναι αισχρά γραμμένος ο χαρακτήρας, δεν ξέω πού απευθύνεται, ακόμα κι ο Σαυράνθρωπος ο Ζουκ αν έκανε παιδί με τον Μόσχο δεν θα είχαν τόσο κακό αποτέλεσμα) είναι πόσο...25? 30 χρονών? 

Αν έχω καταλάβει σωστά και δεν έχασα κάποια λεπτομέρεια (το τσουτσεκάκι να μπαίνει περιοδικά σε cryosleep ή κάτι τέτοιο), η όλη του εταιρεία/αυτοκρατορία δημιουργήθηκε όταν το "Μ" ήταν ήδη σε αποστολή (για αυτό και δεν ήξεραν στο πλήρωμα, απλά δεν υπήρχε όταν έφυγαν για το ταξίδι, κι έπρεπε να μελετήσουν τις εξελίξεις).

Οπότε πώς το έβαλαν το synth, πώς το φύτεψαν και πότε? Οκ, μπορείς να βρεις τρόπους να το παρουσιάσεις (remote hacking κλπ), αλλά δεν ξέρω.

Ακόμα και κάποια από τις άλλες τρεςις megacorps να το κανόνισε, πάλι δεν έχει λογική το να σκάσει ακριβώς στην πόρτα της Prodigy city (και δεν μπορούν να το στηρίξουν ότι ήταν απλά θέμα τύχης), αφού κι αυτοί έχουν θέμα στο πώς το έστησαν.

Το γιατί η WY πλάκωσε τις μηνύσεις κλπ, στο δικό μου σενάριο εύκολα είναι για ξεκάρφωμα. Πώς θα το άφηναν να γίνει, δηλαδή, χωρίς να δείξουν ότι καίγονται για το σκάφος τους και τα μυστικά του?

Δεν ξέρω, μπορεί και να μπουρδολογώ ακατάσχετα, κάτι να έχω χάσει.

Καλούτσικο το 3ο, αλλά σαφώς χειρότερο από τα δύο πρώτα.

Δημοσ.

απ οτι φαινεται στο τριτο , τωρα έχουμε και gen z alien , ενα synth με μυαλο 10χρονου και με ενα σπαθακι απο τα λιντλ , το εκοψε στη μεση . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, stelioz78 είπε

απ οτι φαινεται στο τριτο , τωρα έχουμε και gen z alien , ενα synth με μυαλο 10χρονου και με ενα σπαθακι απο τα λιντλ , το εκοψε στη μεση . 

Σταματα να βλεπεις πολυ critical drinker & nerdrotic.

Spoiler

Το xeno ξεκαθαρα ειδε τα synth hybrids ως απειλη απο τη στιγμη που αρχισε να τρεχει για να προστατεψει τα αυγα στο τελος του 2ου επεισοδιου

.
Εκει ηταν η Wendy, o Slightly και ο Joe. Οποτε αποφασισε στα μπαμ οτι πλεον αφου τα αυγα εχουν γινει "compromised", δεν αξιζει το ρισκο να τα προστατεψει απο τα synth hybrids, οποτε πηγε στο επομενο σταδιο που ειναι να απαγαγει τον μοναδικο οργανικο αναμεσα τους.

Οπως ειδαμε αργοτερα τον εχει ξεκινησει να τον κανει κουκουλι για να τον μετατρεψει σε ovomorph και να βγει καινουριο facehugger απο αυτον.

Oταν η Wendy εψαχνε και φωναζε τον Joe, o Joe φωναξε στην Wendy οτι "ειναι παγιδα" πραγμα που ισχυει μονο στο μυαλο του Joe... Δεν εχει λογο να στησει παγιδες το xeno εκει περα.

Με το που καταλαβαινει οτι μπηκε μεσα στο κοντεινερ, πηγε να κανει neutralize την απειλη... μεχρι που ειδε οτι παλι ειναι η Wendy και την εκανε με ελαφρα γιατι δεν ηθελε το beef, προσπαθησε να παει απο την πλαγια οδο μηπως βρει κανα τροπο να τσακωσει τον Joe απο αλλη πλευρα και εφαγε την πρωτη σπαθια.

Μετα παλι που καρφωνει με την ουρα τον Joe στην κατω κοιλια... βλεπουμε οτι η Wendy του γατζωνει το δευτερο στομα και το xeno παλι δεν προσπαθει να μπει στον προσωπικο της χωρο και να της επιτεθει αλλα προσπαθει να δραπετευσει.

Προσπαθησε 2 φορες με το χερι να χτυπησει τον γατζο και αλλη μια φορα με την ουρα με τελικη απελπιδα προσπαθεια αυτο το barrel roll που εκανε.

Ολα οδηγουν στο γεγονος οτι το xeno πηρε εναν judgement call και "ειπε" οτι ειναι too high risk for NO reward. Ε, εχασε το κεφαλι του.
Και στο τελος τελος αν καποιος στο alien universe θα μπορουσε να σκοτωσει σε CQC ενα xeno drone... θα ηταν ενα synth με supestrength & superspeed.

Ας αφησουμε στην ακρη τα αφηγηματα των rage baiters περι girl boss σε οτιδηποτε βλεπουν.

13 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Θα σου έλεγα ότι συμφωνώ τελικά, ότι το δικό σου σενάριο είναι το σωστό, αλλά...

δεν βγαίνουν τα μαθηματικά της υπόθεσης.

Το Maginot ήταν σε αποστολή 65χρόνια, το τσουτσεκάκι (είναι αισχρά γραμμένος ο χαρακτήρας, δεν ξέω πού απευθύνεται, ακόμα κι ο Σαυράνθρωπος ο Ζουκ αν έκανε παιδί με τον Μόσχο δεν θα είχαν τόσο κακό αποτέλεσμα) είναι πόσο...25? 30 χρονών? 

Αν έχω καταλάβει σωστά και δεν έχασα κάποια λεπτομέρεια (το τσουτσεκάκι να μπαίνει περιοδικά σε cryosleep ή κάτι τέτοιο), η όλη του εταιρεία/αυτοκρατορία δημιουργήθηκε όταν το "Μ" ήταν ήδη σε αποστολή (για αυτό και δεν ήξεραν στο πλήρωμα, απλά δεν υπήρχε όταν έφυγαν για το ταξίδι, κι έπρεπε να μελετήσουν τις εξελίξεις).

Οπότε πώς το έβαλαν το synth, πώς το φύτεψαν και πότε? Οκ, μπορείς να βρεις τρόπους να το παρουσιάσεις (remote hacking κλπ), αλλά δεν ξέρω.

Ακόμα και κάποια από τις άλλες τρεςις megacorps να το κανόνισε, πάλι δεν έχει λογική το να σκάσει ακριβώς στην πόρτα της Prodigy city (και δεν μπορούν να το στηρίξουν ότι ήταν απλά θέμα τύχης), αφού κι αυτοί έχουν θέμα στο πώς το έστησαν.

Το γιατί η WY πλάκωσε τις μηνύσεις κλπ, στο δικό μου σενάριο εύκολα είναι για ξεκάρφωμα. Πώς θα το άφηναν να γίνει, δηλαδή, χωρίς να δείξουν ότι καίγονται για το σκάφος τους και τα μυστικά του?

Δεν ξέρω, μπορεί και να μπουρδολογώ ακατάσχετα, κάτι να έχω χάσει.

Καλούτσικο το 3ο, αλλά σαφώς χειρότερο από τα δύο πρώτα.

Δεν εχεις αδικο στο train of thought σου...

Spoiler

Αυτο που ειπα ομως συνεχιζει να ισχυει, ειδαμε την ιδια Ασιατικη μουτσουνα ξανα σημερα κρεμασμενη στο γραφειο του Boy Kavalier... 

Επισης η Youtani θελει τα πλασματα... αυτο ειπε στον Morrow "where are my creatures".
Ρισκαρεις 65 χρονια ψαξιματος για να καταστρεψεις την Prodigy? 
Kαπου δεν μου βγαινουν τα κουκια στο μετρημα αν ειμαστε στο ιδιο timeline με τις ταινιες... γιατι υποτιθεται το Alien (1979) ειναι 2 χρονια μετα απο το Alien earth... θα δουμε... μου αρεσει πολυ η σειρα και θελω να δω που το πανε.

O Boy Kavalier ειναι πολυ ιντριγκαδορικος χαρακτηρας... Και καταλαβαινουμε πλεον και γιατι δεν θελει να φορτωσουν με τεχνητες ορμονες τα παιδια... (αν θυμασαι τον σχετικο διαλογο που ειχε η Dame Sylvia με τον Kirsh στο πρωτο επεισοδιο για αυτο το θεμα και ο Κirsh ειπε ξεκαθαρα ΟΧΙ) δεν θελει να οριμασουν οι εγκεφαλοι τους.
Η ολη συζητηση που ειχε με την Curly για το "τι ειναι prodigy" 

- Do you know what a prodigy is?
- Sure... a child genius.
- But what most don't understand is what makes them geniuses is the fact that they are children, because children have access to a world of infinite imagination.

Επεξ/σία από omghi2u
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, omghi2u είπε

Δεν εχεις αδικο στο train of thought σου...

Αυτο που ειπα ομως συνεχιζει να ισχυει, ειδαμε την ιδια Ασιατικη μουτσουνα ξανα σημερα κρεμασμενη στο γραφειο του Boy Kavalier... 

Επισης η Youtani θελει τα πλασματα... αυτο ειπε στον Morrow "where are my creatures".
Ρισκαρεις 65 χρονια ψαξιματος για να καταστρεψεις την Prodigy? 
Kαπου δεν μου βγαινουν τα κουκια στο μετρημα αν ειμαστε στο ιδιο timeline με τις ταινιες... γιατι υποτιθεται το Alien (1979) ειναι 2 χρονια μετα απο το Alien earth... θα δουμε... μου αρεσει πολυ η σειρα και θελω να δω που το πανε.

O Boy Kavalier ειναι πολυ ιντριγκαδορικος χαρακτηρας... Και καταλαβαινουμε πλεον και γιατι δεν θελει να φορτωσουν με τεχνητες ορμονες τα παιδια... (αν θυμασαι τον σχετικο διαλογο που ειχε η Dame Sylvia με τον Kirsh στο πρωτο επεισοδιο για αυτο το θεμα και ο Κirsh ειπε ξεκαθαρα ΟΧΙ) δεν θελει να οριμασουν οι εγκεφαλοι τους.
Η ολη συζητηση που ειχε με την Curly για το "τι ειναι prodigy" 

- Do you know what a prodigy is?
- Sure... a child genius.
- But what most don't understand is what makes them geniuses is the fact that they are children, because children have access to a world of infinite imagination.

Θα φανεί, πού θα πάει. Έχει όντως διάφορα σημεία που δεν κάθονται, σε αυτά τα σενάρια που συζητάμε.

Spoiler

Αν είναι άλλο timeline/universe, όλα καλά, τρίχες.

H You, στο δικό μου σενάριο, είναι αυτή που "προγραμμάτισε" τον Morrow (και ίσως και το άλλο synth, αν ήταν όντως τέτοιο) να κάνει όλη τη φάση. Επειδή ο Μ είναι cyborg (και δείχνει να τρώει φρίκες με αυτά που παίρνει εντολές να κάνει), πρέπει η Υ να συνεχίσει την παράσταση για να μην γυρίσει εναντίον της, να μην αποκαλυφθεί. Κάτι παίζει με το σκηνικό που διαγράφονται οι μνήμες του Μ, όπως έδειξαν. Του έδωσαν, ίσως, την εντολή να τα κάνει όλα αυτά (να ανοίξει τα κλουβιά κλπ) και μετά, μόλις ολοκληρώθηκε αυτό, delete εκείνο το κομμάτι.

Αν με κάποιον τρόπο ήξεραν για το "upload" project στη WY (και στις άλλες corps), δικαιολογεί και το να θυσιάσουν το σκάφος και όλη την έρευνα κλπ, αφού η "αθανασία" που θα πούλαγε πια το BG θα τον καθιστούσε απόλυτο κυρίαρχο.

Όσο για τη μουτσούνα που με κάθε ευκαιρία τη δείχνει, they all look the same to me 😛

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κρινοντας απο τα βασικα στραβα του πρωτου επειδοδιου, μπορω να πω οτι απλα βλεπεται. Οταν γυριστηκε το πρωτο alien η τεχνολογια που εμφανιζοταν τοτε ηταν οτι καλυτερο γνωριζαν και λιγο παραπανω, οποτε μπορουσε να περασει ανετα ως επιστημονικη φαντασια. Για τα σημερινα δεδομενα αυτα ειναι αρχαιολογια και μονο τα ανδροειδη μπορουν ακομα να ειναι φαντασια αλλα και παλι πολυ κοντινη. Ε δεν μπορεις να μου βαζεις πλεον κατι εντελως ξεπερασμενο σημερα ως κατι που θα ειναι 100 χρονια μετα. Και οχι ουτε τα ηχητικα της μουσικης θα μου κανουν κατι . Αλλη πρωτη ταινια και σιγουρα αλλη ατμοσφαιρα που δεν μπορει να κολλαει σε παρομοιες καταστασεις μονο και μονο επειδη εχει την ταμπελα alien. Ενταξει δεν περιμενα καποιο καλυτερο αποτελεσμα.. 

Η δικη μου γνωμη ειναι να γινοταν ενα ολικο reboot και με σοβαρους ηθοποιους ενηλικες οπως η πρωτη ταινια και εκει πανω να το αναπτυξουν.

Βαθμολογια 5,5/10

Επεξ/σία από gbras
  • Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...