fitsoulas2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, poulinos είπε προσωπικα δεν βαζω τιποτα παραπανω αλλα δεν ανοιγω οτι βρω. Και πως ξεχωριζεις τα ασφαλη απο τα μη ασφαλη sites? Πόσο καιρο δουλευεις τα 11 χωρις τιποτα? Τρεχεις σχετικα προγραμματα κατα διαστηματα? Επεξ/σία 8 Ιουνίου από fitsoulas2024
ice25 Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Χρησιμοποιώ 11 εδώ και δυο χρόνια , ποτέ δεν έβαλα antivirus ούτε στα 10 ούτε στα 11 . το έχω με το δικό τους, ποτέ δεν κόλλησα τίποτα. μια φορά που χρειάστηκε εντόπισαν το αρχείο και το έβαλαν καραντίνα . όλα αυτά τα χρόνια έχω μαζέψει πολλά gb αρχείων . πριν λίγες μέρες τα σκαναρα με norton δεν βρήκε τίποτα αυτό δεν είναι συμβουλή . είναι η εμπειρία μου Επεξ/σία 8 Ιουνίου από ice25 1
poulinos Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 25 minutes ago, fitsoulas2024 said: Και πως ξεχωριζεις τα ασφαλη απο τα μη ασφαλη sites? Πόσο καιρο δουλευεις τα 11 χωρις τιποτα? Τρεχεις σχετικα προγραμματα κατα διαστηματα? τα δουλευω αρκετο καιρο σχεδον απο οταν βγηκαν.δεν εβαζα antivirus γενικα.δεν τρεχω τπτ κατα διαστηματα.στα 11 ειμαι με τα default firewall,antivirus κτλ που δινουν.γενικως κανω συγκεκριμενη χρηση.κανα τορρεντ για ταινια ,μετατροπη απο utube σε mp3 και email,forums κτλ. δεν κατεβαζω προγραμματα,software ή δεν ξερω τι.μετα οτι πληροφοριες ψαχνω για τα hobby μου κτλ. ελπιζω να βοηθησα.
fitsoulas2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 2 ώρες πριν, poulinos είπε τα δουλευω αρκετο καιρο σχεδον απο οταν βγηκαν.δεν εβαζα antivirus γενικα. Εννοεις οτι δεν εβαζες antivirus oυτε και πριν τα 11? πριν τα 11 δεν υπηρχε ενσωματωμενο antivirus, αρα επαιζες με τη φωτια. 2 ώρες πριν, ice25 είπε Χρησιμοποιώ 11 εδώ και δυο χρόνια , ποτέ δεν έβαλα antivirus ούτε στα 10 ούτε στα 11 . το έχω με το δικό τους, ποτέ δεν κόλλησα τίποτα. μια φορά που χρειάστηκε εντόπισαν το αρχείο και το έβαλαν καραντίνα . όλα αυτά τα χρόνια έχω μαζέψει πολλά gb αρχείων . πριν λίγες μέρες τα σκαναρα με norton δεν βρήκε τίποτα Μαλλον το ιδιο θα κανω κι εγω. Αν το Avast ειναι πλεον περιττο γιατι να το βαλω. Υποψιν οτι μαζευοντας GBs αρχειων(ταινιες φανταζομαι) δε κινδυνευεις, οι ιοι ενεργοποιουνται τρεχοντας exes. Προγραμματα εγκαθιστας καθολου? Για games δε ρωταω, ειμαι βεβαιος οτι τρεχεις μονο οριτζιναλς😀
ice25 Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου Μόλις τώρα, fitsoulas2024 είπε Εννοεις οτι δεν εβαζες antivirus oυτε και πριν τα 11? πριν τα 11 δεν υπηρχε ενσωματωμενο antivirus, αρα επαιζες με τη φωτια. Μαλλον το ιδιο θα κανω κι εγω. Αν το Avast ειναι πλεον περιττο γιατι να το βαλω. Υποψιν οτι μαζευοντας GBs αρχειων(ταινιες φανταζομαι) δε κινδυνευεις, οι ιοι ενεργοποιουνται τρεχοντας exes. Προγραμματα εγκαθιστας καθολου? Για games δε ρωταω, ειμαι βεβαιος οτι τρεχεις μονο οριτζιναλς😀 Στα 10 υπήρχε.. το ίδιο που υπάρχει και στα 11 τώρα.ακόμα το έχω σε ένα λαπτοπ , το αρχείο που λέω ποιο πάνω πως βρήκε και το έβαλε σε καραντίνα ήταν το autocad από τον θείο. όχι δεν έχω ταινίες . παλιά είχα τώρα δεν χρειάζεται , σε ευχαριστώ πολύ που με διαφώτισες πως πιάνουμε ιούς βεβαία αν θες κάτι παραπάνω πας σε πληρωμένο anivirus. τα ζυγίζεις και προχωράς .εγώ δεν το χρειάζομαι.
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Εννοεις οτι δεν εβαζες antivirus oυτε και πριν τα 11? πριν τα 11 δεν υπηρχε ενσωματωμενο antivirus, αρα επαιζες με τη φωτια. το defender υπάρχει ενσωματωμένο απο τα vista .
poulinos Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου (επεξεργασμένο) On 08/06/2025 at 23:19, fitsoulas2024 said: Εννοεις οτι δεν εβαζες antivirus oυτε και πριν τα 11? πριν τα 11 δεν υπηρχε ενσωματωμενο antivirus, αρα επαιζες με τη φωτια. Μεχρι τα 7 νομιζω δεν υπηρχε τιποτα.αλλα οπως ειπα κανω τελειως συγκεκριμενη χρηση.πανε οι εποχες που εκανα full χρηση και κατεβαζα προγραμματα κτλ.ολα αυτα ειναι πισω.αλλα και πιο παλια υπηρχαν περιοδοι που ακομα και με windows 98 δεν ειχα antivirus και τετοια.αλλα ηξερα τι χρηση κανω. Επεξ/σία Παρασκευή στις 06:06 μμ από poulinos
fitsoulas2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε το defender υπάρχει ενσωματωμένο απο τα vista . ναι αλλα μπορει αυτο να δουλεψει ως αξιοπιστο antivirus-firewall-antispyware? 4 ώρες πριν, ice25 είπε σε ευχαριστώ πολύ που με διαφώτισες πως πιάνουμε ιούς βεβαία αν θες κάτι παραπάνω πας σε πληρωμένο anivirus. τα ζυγίζεις και προχωράς .εγώ δεν το χρειάζομαι. δε το ειπα για να σε... διαφωτισω, δεν ειμαστε μονο εσυ κι εγω εδω, αλλα ανεφερες oτι εχεις "μαζέψει πολλά gb αρχείων" πραγμα που δεν ειναι επικινδυνο. Γιατι να παω σε πληρωμενο ενω υπαρχουν free σε αφθονια? Το "παραπανω" που προφερουν ειναι οτι δε σου πετανε συνεχεια διαφημισεις. Επεξ/σία 9 Ιουνίου από fitsoulas2024
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 5 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε ναι αλλα μπορει αυτο να δουλεψει ως αξιοπιστο antivirus-firewall-antispyware? δε το ειπα για να σε... διαφωτισω, δεν ειμαστε μονο εσυ κι εγω εδω, αλλα ανεφερες oτι εχεις "μαζέψει πολλά gb αρχείων" πραγμα που δεν ειναι επικινδυνο. Γιατι να παω σε πληρωμενο ενω υπαρχουν free σε αφθονια? Το "παραπανω" που προφερουν ειναι οτι δε σου πετανε συνεχεια διαφημισεις. Εκείνα τα χρόνια δεν είχα πρόβλημα με το defender.Είχα όμως δοκιμάσει και comodo και avira ,πάντα σε δωρεάν έκδοση. Τώρα είμαι με chromebook και δεν έχω κάτι.
D___G Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Γιατι να παω σε πληρωμενο ενω υπαρχουν free σε αφθονια? Το "παραπανω" που προφερουν ειναι οτι δε σου πετανε συνεχεια διαφημισεις. Τα antivirus με πληρωμή προσφέρουν προστασία σε πραγματικό χρόνο, ενώ τα δωρεάν όχι. Το ενσωματωμένο defender δουλεύει σωστά στο δικό του browser "Edge" ενώ όταν δουλεύεις chrome ή ό,τι άλλο πρέπει να βάλέις κάποιο πρόσθετο "Microsoft Defender Browser Protection" για να δουλέψει σωστά. Προσωπικά χρησιμοποιώ πληρωμένο (Δεν ξέρω γιατί μου άλλαξε η γραμματοσειρά στο τέλος) Επεξ/σία 9 Ιουνίου από D___G
fitsoulas2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 9/6/2025 στις 2:56 ΜΜ, D___G είπε Τα antivirus με πληρωμή προσφέρουν προστασία σε πραγματικό χρόνο, ενώ τα δωρεάν όχι. Τι λες παιδι μου?? Στις 9/6/2025 στις 2:56 ΜΜ, D___G είπε Το ενσωματωμένο defender δουλεύει σωστά στο δικό του browser "Edge" ενώ όταν δουλεύεις chrome ή ό,τι άλλο πρέπει να βάλέις κάποιο πρόσθετο Εχω δυο βδομαδες που χρησιμοποιω τα 11, το Εdge φαινεται ok. Ως τωρα ειχα ie, mozilla, chrome. Λεω να μεινω αποκλειστικα στον Edge. Δωσμου ενα λογο για να βαλω αλλο browser. Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:31 μμ από fitsoulas2024
great Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 9 hours ago, fitsoulas2024 said: Τι λες παιδι μου?? λαθος η γενικευση αλλα ας πουμε ειναι κλασσικη μεθοδος βλεπε malwarebytes οτι σου λεει παρτο free αλλα δεν εχω realtime scan. Αυτο εννοει.
fitsoulas2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 10 ώρες πριν, great είπε λαθος η γενικευση αλλα ας πουμε ειναι κλασσικη μεθοδος βλεπε malwarebytes οτι σου λεει παρτο free αλλα δεν εχω realtime scan. Αυτο εννοει. για antivirus μιλησε, δεν υπαρχει antivirus, paid ή free, που να μη δουλευει σε πραγματικο χρονο
Aris_ Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου αν δεν εχεις real time scan δεν εχεις av, πρεπει να τσεκαρει την μνημη καθως και καθε αρχειο που διαβαζει ο δισκος σε τακτα χρονικα διαστηματα το μη real time πρεπει εσυ να δινεις scan manual, πριν 20 χρονια που ειχαμε δισκετες ετσι δουλευαμε εκανες scan πριν τρεξεις το exe 😁
poulinos Δημοσ. Παρασκευή στις 03:50 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:50 μμ On 03/06/2025 at 15:11, csdump said: Μου το έκανε και εμένα κάποια στιγμή παλιότερα, όχι δεν ήταν ransomware, μάλλον μετά από κάποιο update ενεργοποίησε το bitlocker αυτόματα (θεωρώ). Αν έχεις συνδεδεμένο MS account, βρίσκεις το bitlocker recovery key από τον λογαριασμό σου. Το ξεκλείδωσα και όλα καλά. και κατι pin των windows κτλ γίνονται ας το πουμε assign στο microsoft λογαριασμο σου και πολλες ενεργειες για recovery γινονται απο το account
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα