Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 hours ago, d4mage said:

Κακό δεν είναι κάθε άλλο χρήσιμο είναι απλά και τα antivirus έχουν τα θεματάκια τους ιδίως εάν μικάμε για free εκδόσεις. Με το Windows Defender θεωρώ πως δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω (γνώμη μου πάντα). Προσοχή στα https που μπαίνεις και φυσικά ακόμα και στις επίσημες ιστοσελίδες προγραμμάτων προσοχή στα προαιρετικά που πάνε να αγκατασταθούν υποχρεωτικά εάν δεν είσαι προσεκτικός στα βήματα εγκατάστασης. Εκεί μπορεί να την πατήσεις, σε γενικές γραμμές δεν είμαστε στην εποχή του LimeWire και αν δεν εξαπατηθείς από κάτι συγεκκριμένο και εννοώ διαρροή προσωπικών δεδομένων μέσω κάποιας εφαρμογής που εκεί δεν φταις εσύ, το να κολλήσεις κάτι που θα σου καταστρέψει το σύστημα το θεωρώ απίθανο. 

Βέβαια όλα είναι σχετικά, εγώ ας πούμε πειρισσότερο φοβάμαι τα emails γι αυτό και έχω αρκετά emails, ένα αποκλειστικά για το windows key, ένα μόνο για επαγγελαμτική χρήση όπου εκεί πάνε και τραπεζικές ενημερώσεις, ένα μόνο για αγορές από το ίντερνετ.

Άλλωστε η εξαπάτηση απαιτεί πρόσβαση, το να πάρει κάποιος τον υπολογιστή σου και να σε εξαπατήσει δεν υφίσταται, συνεπώς θα προσπαθήσει να σε παραπλανήσει μέσω κάποιας ειδοποίησης στο email. Το κάθε κλικ σε συνδέσμους μπορεί να είναι καταστροφικό και όπως είπε και ο @poulinos παραπάνω τα public trackers είναι μεγάλο θέμα.

σε private trackers τσεκαραν τα torrents και γενικοτερα  αν ανεβαζε καποιος κατι παραξενο το εκοβαν. στους public βρισκουν ευκαιρια να σηκωνουν οτι ιους,ransomware,trojan και δεν ξερω τι αλλο.σου λενε ολο καποιος θα θελει σπασμενο το προγραμμα και θα κατεβασει και το δωρακι.

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/6/2025 στις 9:42 ΠΜ, d4mage είπε

Κακό δεν είναι κάθε άλλο χρήσιμο είναι απλά και τα antivirus έχουν τα θεματάκια τους ιδίως εάν μιλάμε για free εκδόσεις. Με το Windows Defender θεωρώ πως δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω (γνώμη μου πάντα).

Μολις κατεβασα μια εφαρμογη. Πριν την τρεξω βαζω το Defender να τη σκαναρω, τη βρισκει ok. Παω να τη τρεξω και το Defender μου λεει...

qqq.png

Αρα τι κανω τωρα? 😀

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
14 hours ago, fitsoulas2024 said:

Αρα τι κανω τωρα? 😀

Ριξε το φταιξιμο στα "news & interests" ! Και μετα ψαχνεις να βρεις τι τρωει bandwidth. Λογικα ο μισος πλανητης χρησιμοποιει το πισι σου για mining ;) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, mphxths είπε

Ριξε το φταιξιμο στα "news & interests" ! Και μετα ψαχνεις να βρεις τι τρωει bandwidth. Λογικα ο μισος πλανητης χρησιμοποιει το πισι σου για mining ;) 

τρολαρισες το αλλο νημα, ηρθες να τρολαρεις κι εδω?

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
On 21/06/2025 at 11:16, fitsoulas2024 said:

Μολις κατεβασα μια εφαρμογη. Πριν την τρεξω βαζω το Defender να τη σκαναρω, τη βρισκει ok. Παω να τη τρεξω και το Defender μου λεει...

qqq.png

Αρα τι κανω τωρα? 😀

μπορεις να το τρεξεις.δεν σημαινει οτι εχει ιο.ακριβως το ιδιο κανει και το k-lite codec pack. και πολλες φορες υπαρχουν διαφορα alarms χωρις να σημαινει οτι εχει ιο.παραδειγμα χωρις να το αναλυσω. επρεπε να κατεβασω για ενα μηχανημα μια παλια εκδοση απο εναν tftp server.τα windows μου το κοβαν ως προβλημα (ιο δεν θυμαμαι) επειδη ηταν παλια η εκδοση και επειδη το προγραμμα ανοιγε πορτες (tftp).

false alarms πολλα.απο εκει και περα ο καθενας παιρνει τα ρισκα τι τρεχει και τι οχι.

Δημοσ.
Στις 8/6/2025 στις 4:32 ΠΜ, fitsoulas2024 είπε

Ισως λιγο ασχετο, αλλα  χρειαζεται να βαλεις antivirus, firewall, antispyware στα 11 ή αρκουν τα δικα του? στο google δεν εβγαλα σαφες συμπερασμα. Τοσα χρονια στα 7 χρησιμοποιω το Αvast,  να το βαλω και στα 11? ή ειναι περιττο? ή μηπως υπαρχουν προτιμοτερα? (Νο2 το φερνουν στις ερευνες)

Firewall που να μπλοκαρει όλη την κίνηση ειναι πολυ πιο χρησιμο απο antivirus παντως. Το 2ο το θεωρω και αχρηστο γιατι σε θεωρει παντα ασχετο και αντιδρα υπερβολικά, ειναι σα να προσπαθεις να σερφάρεις με Tor /VPN, θα σου σπασουν τα νευρα ολα τα site με τα captcha και τα ban, και τελικά ισως και να το βγάλεις.

Δημοσ.
25 minutes ago, xaerialtwistx said:

Firewall που να μπλοκαρει όλη την κίνηση ειναι πολυ πιο χρησιμο απο antivirus παντως. Το 2ο το θεωρω και αχρηστο γιατι σε θεωρει παντα ασχετο και αντιδρα υπερβολικά, ειναι σα να προσπαθεις να σερφάρεις με Tor /VPN, θα σου σπασουν τα νευρα ολα τα site με τα captcha και τα ban, και τελικά ισως και να το βγάλεις.

γενικως και με fw και av θελει προσοχη.πολλοι βαζουν fw και ειτε πατανε allow σε ολα ειτε deny σε ολα.ποσες φορες εβλεπα με zone alarm να κοβουν τα παντα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, poulinos είπε

γενικως και με fw και av θελει προσοχη.πολλοι βαζουν fw και ειτε πατανε allow σε ολα ειτε deny σε ολα.ποσες φορες εβλεπα με zone alarm να κοβουν τα παντα

Deny all εχω απο προεπιλογή, αν περασω καποιο προγραμμα που θελω να εχει προσβαση στο διαδικτυο, θα το βαλω χειροκινητα στη whitelist. Δεν αποφευγεις μονο πολλες κακοβουλες ενεργειες αλλά και την τηλεμετρια του καθε προγραμματος.

Δημοσ.
10 minutes ago, xaerialtwistx said:

Deny all εχω απο προεπιλογή, αν περασω καποιο προγραμμα που θελω να εχει προσβαση στο διαδικτυο, θα το βαλω χειροκινητα στη whitelist. Δεν αποφευγεις μονο πολλες κακοβουλες ενεργειες αλλά και την τηλεμετρια του καθε προγραμματος.

το βασικο ειναι οτι πολλα ατομα που βαζουν fw δεν ξερουν τι ειναι ουτε το permit ουτε το deny

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...