poulinos Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου On 09/06/2025 at 14:56, D___G said: Τα antivirus με πληρωμή προσφέρουν προστασία σε πραγματικό χρόνο, ενώ τα δωρεάν όχι. Το ενσωματωμένο defender δουλεύει σωστά στο δικό του browser "Edge" ενώ όταν δουλεύεις chrome ή ό,τι άλλο πρέπει να βάλέις κάποιο πρόσθετο "Microsoft Defender Browser Protection" για να δουλέψει σωστά. Προσωπικά χρησιμοποιώ πληρωμένο (Δεν ξέρω γιατί μου άλλαξε η γραμματοσειρά στο τέλος) στην αλλαξε την γραμματοσειρα λογω του copy paste που εκανες για το microsoft defender browser protection. On 10/06/2025 at 00:30, fitsoulas2024 said: Τι λες παιδι μου?? Εχω δυο βδομαδες που χρησιμοποιω τα 11, το Εdge φαινεται ok. Ως τωρα ειχα ie, mozilla, chrome. Λεω να μεινω αποκλειστικα στον Edge. Δωσμου ενα λογο για να βαλω αλλο browser. an ενας browser σου καθεται καλα χρησιμοποιεις αυτον. εγω πχ δεν γουσταρω τον edge γιατι με το που μπεις μεσα πρωτη φορα παει και σου ανοιγει κατευθειαν ειδησεις απο το msn.ναι το ξερω βγαινουν.αλλα με χαλαει.προσωπικες αποψεις παντα. 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 1 ώρα πριν, poulinos είπε an ενας browser σου καθεται καλα χρησιμοποιεις αυτον. εγω πχ δεν γουσταρω τον edge γιατι με το που μπεις μεσα πρωτη φορα παει και σου ανοιγει κατευθειαν ειδησεις απο το msn.ναι το ξερω βγαινουν.αλλα με χαλαει.προσωπικες αποψεις παντα. και γιατι δεν το απενεργοποιεις απο τη λιστα των προγραμματα που εκκινουν με τα windows?
poulinos Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου On 03/06/2025 at 17:00, Aris_ said: τους πιανουν και βγαινουν τα κλειδια public domain αν αντεχεις να περιμενεις μεχρι τοτε δεν το εχω ψαξει ποτε με ποιο τροπο βγαινουν στην φορα.αν δηλαδη καποιος βρηκε τροπο να σπασει τον τροπο που τα κλειδωνει και να φτιαξει κατι που τα ξεκλειδωνει ή αν γινεται με αλλο τροπο 2 minutes ago, fitsoulas2024 said: και γιατι δεν το απενεργοποιεις απο τη λιστα των προγραμματα που εκκινουν με τα windows? αλλο εννοω.βαζω screen shot. με το που ξεκινησω τον edge για πρωτη φορα και τελειωσω με τις επιλογες τσουπ να σου σκασει ειδησεις.ναι ξερω οτι μπορω να βαλω να πηγαινει πχ σε blank page αλλα με νευριαζει. να με πηγαινε στην microsoft θα ελεγα οκ.αλλα να με πηγαινει σε σελιδα με ειδησεις? jesus απαραδεκτο.
fitsoulas2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, poulinos είπε αλλο εννοω.βαζω screen shot. με το που ξεκινησω τον edge για πρωτη φορα και τελειωσω με τις επιλογες τσουπ να σου σκασει ειδησεις.ναι ξερω οτι μπορω να βαλω να πηγαινει πχ σε blank page αλλα με νευριαζει. να με πηγαινε στην microsoft θα ελεγα οκ.αλλα να με πηγαινει σε σελιδα με ειδησεις? jesus απαραδεκτο. Οποτε βγει τετοια σελιδα απλα κλικαρεις δεξια στο κενο και φευγει.
poulinos Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 3 minutes ago, fitsoulas2024 said: Οποτε βγει τετοια σελιδα απλα κλικαρεις δεξια στο κενο και φευγει. εβαλα firefox και μια χαρα.και αντιστοιχα chrome στην δουλεια.γενικως δεν ειναι οτι δεν υπαρχουν λυσεις.απλα με νευριαζει και με χαλαει.μεχρι και το μενου του (3 τελειες πανω δεξια) με χαλαει. για ενα διαστημα τον χρησιμοποιουσα για να μην εχω εξτρα προγραμματα στο λαπτοπ αλλα.....
d4mage Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Στις 8/6/2025 στις 8:33 ΜΜ, fitsoulas2024 είπε Και πως ξεχωριζεις τα ασφαλη απο τα μη ασφαλη sites? Πόσο καιρο δουλευεις τα 11 χωρις τιποτα? Τρεχεις σχετικα προγραμματα κατα διαστηματα? Σου εξήγησε πως προσέχει από κου κατεβάζει και που μπαίνει. Είναι απλό. Ούτε WINDOWS DEFENDER δεν έχω ενεργοποιημένο επειδή στην δουλειά επικοινωνούν τα δύο PC μεταξύ τους με κονέκτορα για ένα SHARE FOLDER και πραγματικά ποτέ δεν έχω κολλήσει το παραμικρό και όσα format έχω κάνει τα έχω κάνει επειδή έτσι το ήθελα. Εγώ θα έλεγα πως κάπου μπήκες και έγινε μ@λ@κί@.
great Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 15 hours ago, poulinos said: με το που ξεκινησω τον edge για πρωτη φορα και τελειωσω με τις επιλογες τσουπ να σου σκασει ειδησεις.ναι ξερω οτι μπορω να βαλω να πηγαινει πχ σε blank page αλλα με νευριαζει. να με πηγαινε στην microsoft θα ελεγα οκ.αλλα να με πηγαινει σε σελιδα με ειδησεις? jesus απαραδεκτο. συμφωνω, για αυτο πας στις επιλογες του edge Και του λες τι να σου δειχνει στο tab, δηλαδη το βαζεις το απολυτο κενό. (δεν δουλευω με edge, απλα εστω και την μια φορα που θα τρεξει δεν μπορω να τα βλέπω) 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 1 ώρα πριν, d4mage είπε Εγώ θα έλεγα πως κάπου μπήκες και έγινε μ@λ@κί@. δεν εχω εγω θεμα, μαλλον με μπερδεψες με τον ts 1 ώρα πριν, d4mage είπε Σου εξήγησε πως προσέχει από κου κατεβάζει και που μπαίνει. Είναι απλό. αν εγκαθιστας συχνα προγραμματα δεν υπαρχει κινδυνος?
Meredoth Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Το bitlocker δεν παιζει να εγινε enable ετσι στα καλα καθουμένα. Αν το ενεργοποιησεις απο το UI φωναζει να αποθηκευσεις το κλειδι σε καποίο file η στο MS account. Σε συνταξη απο το command line το ιδιο. Υπάρχει περιπτωση να είχε κάνει login και κανεις αλλός στο laptop με MS account ? Επεξ/σία 14 Ιουνίου από Meredoth
d4mage Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 7 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε δεν εχω εγω θεμα, μαλλον με μπερδεψες με τον ts αν εγκαθιστας συχνα προγραμματα δεν υπαρχει κινδυνος? Έχεις απόλυτο δίκιο με συγχωρείς, γράφω βιαστικά. Πόσο συχνά να κατεβάζεις προγράμματα και από που; Στο 99% μπαίνεις στις επίσημες ιστοσελίδες. Τώρα για torrent θέλει περισσότερη προσοχή άλλα και πάλι.
fitsoulas2024 Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 2 ώρες πριν, d4mage είπε Πόσο συχνά να κατεβάζεις προγράμματα και από που; Στο 99% μπαίνεις στις επίσημες ιστοσελίδες. Τώρα για torrent θέλει περισσότερη προσοχή άλλα και πάλι. Ολοι μας κατεβαζουμε και εγκαθιστουμε προγραμματα. Απο επισημες ή ανεpισημες σελιδες. Ειναι κακο να υπαρχει μια antivirus προστασια? 1
poulinos Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 13 hours ago, d4mage said: Σου εξήγησε πως προσέχει από κου κατεβάζει και που μπαίνει. Είναι απλό. Ούτε WINDOWS DEFENDER δεν έχω ενεργοποιημένο επειδή στην δουλειά επικοινωνούν τα δύο PC μεταξύ τους με κονέκτορα για ένα SHARE FOLDER και πραγματικά ποτέ δεν έχω κολλήσει το παραμικρό και όσα format έχω κάνει τα έχω κάνει επειδή έτσι το ήθελα. Εγώ θα έλεγα πως κάπου μπήκες και έγινε μ@λ@κί@. οταν δεν εγκαθιστας προγραμματα κτλ και γενικα προσεχεις ειναι δυσκολο να κολλησεις. εξαιρεση ειναι ιοι οπως ο sasser και ο blaster αμα θυμαμαι καλα που εκμεταλλευονταν προβληματα των windows (bugs) και δεν χρειαζοταν καν να κατεβασεις αρχειο για να κολλησεις.ηταν βεβαια εξαιρεση.μετα εγιναν patch απο την microsoft. αντιθετα εβλεπα ατομα με antivirus κτλ να κολλανε ιους και να προσπαθουν με το ζορι να ανοιξουν αρχεια που τους εστειλαν στο facebook παροτι τους εβγαζε το antivirus οταν εχουν ιο. οποτε ναι παιζει αρκετο ρολο το τι κανει ο χρηστης . 13 hours ago, great said: συμφωνω, για αυτο πας στις επιλογες του edge Και του λες τι να σου δειχνει στο tab, δηλαδη το βαζεις το απολυτο κενό. (δεν δουλευω με edge, απλα εστω και την μια φορα που θα τρεξει δεν μπορω να τα βλέπω) οπως ειπες.μονο που θα το δω την πρωτη φορα που θα ανοιξω τον edge τρελαινομαι οποτε και για αυτο δεν ασχολουμαι. οποτε και που μπορεις να βαλεις να σε παει σε blank παλι δεν θα ασχοληθω. παλια επι εποχη internet explorer το εβαζα σε about:blank. αλλα δεν μου ανοιγε την σελιδα με τις ειδησεις λες και ειμαι σε πρωιναδικο του παπαδακη. 12 hours ago, fitsoulas2024 said: δεν εχω εγω θεμα, μαλλον με μπερδεψες με τον ts αν εγκαθιστας συχνα προγραμματα δεν υπαρχει κινδυνος? αν ειναι official προγραμματα οχι δεν εχεις θεμα.αν κατεβαζεις οτι βρεις απο οπου βρεις εννοειται οτι μπορει να κολλησεις.ειδικα με cracks,patches κτλ απο τον θειο. 6 hours ago, Meredoth said: Το bitlocker δεν παιζει να εγινε enable ετσι στα καλα καθουμένα. Αν το ενεργοποιησεις απο το UI φωναζει να αποθηκευσεις το κλειδι σε καποίο file η στο MS account. Σε συνταξη απο το command line το ιδιο. Υπάρχει περιπτωση να είχε κάνει login και κανεις αλλός στο laptop με MS account ? γενικως το πιο απλο πας να κανεις στα windows και σε ρωταει 20 φορες.οποτε λογικο να το κανει για κατι τοσο σοβαρο.θα ηταν weird να μην το εκανε. 4 hours ago, d4mage said: Έχεις απόλυτο δίκιο με συγχωρείς, γράφω βιαστικά. Πόσο συχνά να κατεβάζεις προγράμματα και από που; Στο 99% μπαίνεις στις επίσημες ιστοσελίδες. Τώρα για torrent θέλει περισσότερη προσοχή άλλα και πάλι. τα torrent ειδικα απο public trackers ειναι μεγαλο θεμα. 1 hour ago, fitsoulas2024 said: Ολοι μας κατεβαζουμε και εγκαθιστουμε προγραμματα. Απο επισημες ή ανεpισημες σελιδες. Ειναι κακο να υπαρχει μια antivirus προστασια? κακο δεν ειναι.αλλα πολλοι δεν θελουν για διαφορους λογους.απο θεματα επιδοσεων μεχρι δεν ξερω τι Επεξ/σία 15 Ιουνίου από poulinos
fitsoulas2024 Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 52 λεπτά πριν, poulinos είπε αν ειναι official προγραμματα οχι δεν εχεις θεμα.αν κατεβαζεις οτι βρεις απο οπου βρεις εννοειται οτι μπορει να κολλησεις.ειδικα με cracks,patches κτλ απο τον θειο. δε μιλαμε για κρακς, αυτα εννοειται οτι ειναι επικινδυνα. Αλλα θες να βαλεις κατι, πχ. προχτες εψαχνα ενα pdf translator και δοκιμασα τρια, που ξερω οτι ειναι ασφαλη? Ποιος πιστοποιει το... official τους? Ενα τετοιο μαλιστα μου ειπε οτι ειναι free αλλα επρεπε να το αγκιστρωσω στον Edge. Δεν το εκανα για καθε ενδεχομενο. 1
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 1 hour ago, fitsoulas2024 said: δε μιλαμε για κρακς, αυτα εννοειται οτι ειναι επικινδυνα. Αλλα θες να βαλεις κατι, πχ. προχτες εψαχνα ενα pdf translator και δοκιμασα τρια, που ξερω οτι ειναι ασφαλη? Ποιος πιστοποιει το... official τους? Ενα τετοιο μαλιστα μου ειπε οτι ειναι free αλλα επρεπε να το αγκιστρωσω στον Edge. Δεν το εκανα για καθε ενδεχομενο. εννοειται και σε αυτα θελει προσοχη. γιατι οπως ειπες κανεις δεν σου λεει οτι δεν εχουν βαλει επιτηδες ιο επειδη ξερουν οτι πολλα ατομα θα το κατεβασουν.και δεν μιλαμε να ειναι σκετος ιος αλλα να ειναι κανονικα καποιο προγραμμα ή καποιο Plugin, extension κτλ που ταυτοχρονα ειναι και ιος ή οτιδηποτε που μπορει να κανει προβλημα.ουτε τετοια κατεβαζα παντως. θα μπορουσε βεβαια κανεις για τετοιες περιπτωσεις να εχει ενα live cd με windows ή με linux ή να τρεχει sandbox.καλα εκανες και δεν το ετρεξες.εχω δει μεχρι και sites που κανεις εγγραφη και μετα σε πριζουν με spam και δεν εχεις δυνατοτητα να σβησεις το account αλλα ουτε καν να αλλαξεις το email και σε αυτα καλο ειναι να logareis με facebook ή με temporary email
d4mage Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 10 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Ολοι μας κατεβαζουμε και εγκαθιστουμε προγραμματα. Απο επισημες ή ανεpισημες σελιδες. Ειναι κακο να υπαρχει μια antivirus προστασια? Κακό δεν είναι κάθε άλλο χρήσιμο είναι απλά και τα antivirus έχουν τα θεματάκια τους ιδίως εάν μικάμε για free εκδόσεις. Με το Windows Defender θεωρώ πως δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω (γνώμη μου πάντα). Προσοχή στα https που μπαίνεις και φυσικά ακόμα και στις επίσημες ιστοσελίδες προγραμμάτων προσοχή στα προαιρετικά που πάνε να αγκατασταθούν υποχρεωτικά εάν δεν είσαι προσεκτικός στα βήματα εγκατάστασης. Εκεί μπορεί να την πατήσεις, σε γενικές γραμμές δεν είμαστε στην εποχή του LimeWire και αν δεν εξαπατηθείς από κάτι συγεκκριμένο και εννοώ διαρροή προσωπικών δεδομένων μέσω κάποιας εφαρμογής που εκεί δεν φταις εσύ, το να κολλήσεις κάτι που θα σου καταστρέψει το σύστημα το θεωρώ απίθανο. Βέβαια όλα είναι σχετικά, εγώ ας πούμε πειρισσότερο φοβάμαι τα emails γι αυτό και έχω αρκετά emails, ένα αποκλειστικά για το windows key, ένα μόνο για επαγγελαμτική χρήση όπου εκεί πάνε και τραπεζικές ενημερώσεις, ένα μόνο για αγορές από το ίντερνετ. Άλλωστε η εξαπάτηση απαιτεί πρόσβαση, το να πάρει κάποιος τον υπολογιστή σου και να σε εξαπατήσει δεν υφίσταται, συνεπώς θα προσπαθήσει να σε παραπλανήσει μέσω κάποιας ειδοποίησης στο email. Το κάθε κλικ σε συνδέσμους μπορεί να είναι καταστροφικό και όπως είπε και ο @poulinos παραπάνω τα public trackers είναι μεγάλο θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα