Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Έχει μπει κάποιος στον κόπο να εκδώσει την Thesscard ή κάποιο από τα νέα εισιτήρια του ΟΑΣΘ; Έκανα αίτηση να παραλάβω την thesscard από το site του ΟΣΕΘ αλλά δεν αναφέρει κάποια προθεσμία που θα την παραλάβω. Βέβαια το παλαιό καθεστώς θα ισχύει παράλληλα μέχρι τέλος του έτους αλλά δεν ήθελα να περιμένω τελευταία στιγμή.  Σε ότι αφορά το μετρό που σήμερα ξεκινά η λειτουργία του (σαν ψέμα μου ακούγεται) θα πρέπει να πάμε στα εκδοτήρια των σταθμών για να εκδώσουμε κάποιο από τα προϊόντα και είμαι βέβαιος ότι τις πρώτες ημέρες θα έχει απίστευτες ουρές.Έχει προβεί κάποιος στην έκδοση της thssscard να μας πει πόσον καιρό κάνει να έρθει στα χέρια του κατόχου; 

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
40 minutes ago, gianniskks said:

Καλημέρα. Έχει μπει κάποιος στον κόπο να εκδώσει την Thesscard ή κάποιο από τα νέα εισιτήρια του ΟΑΣΘ; Έκανα αίτηση να παραλάβω την thesscard από το site του ΟΣΕΘ αλλά δεν αναφέρει κάποια προθεσμία που θα την παραλάβω. Βέβαια το παλαιό καθεστώς θα ισχύει παράλληλα μέχρι τέλος του έτους αλλά δεν ήθελα να περιμένω τελευταία στιγμή.  Σε ότι αφορά το μετρό που σήμερα ξεκινά η λειτουργία του (σαν ψέμα μου ακούγεται) θα πρέπει να πάμε στα εκδοτήρια των σταθμών για να εκδώσουμε κάποιο από τα προϊόντα και είμαι βέβαιος ότι τις πρώτες ημέρες θα έχει απίστευτες ουρές.Έχει προβεί κάποιος στην έκδοση της thssscard να μας πει πόσον καιρό κάνει να έρθει στα χέρια του κατόχου; 

Δεν έχει πολλές μέρες που έγινε διαθέσιμη η επιλογή έκδοσης,  όποτε απλά περιμένουμε

Για το Μετρό για τις πρώτες μέρες είναι δωρεάν η μετακίνηση, όποτε απο βδομάδα βλέπουμε

• Like 1
Δημοσ.
17 minutes ago, lector said:

Μετακινειται; 

Ναι, μετακινείται και δεν είναι απλά ένα βαγόνι σε ένα σημείο,  λίγο με τα εκδοτήρια έχει κάποιο θέμα, αλλά τουλάχιστον είναι απο μέταλλο

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.

Βλεπω βιντεο απο τις πρωτες μεταφορες κοσμου που καποιοι χειροκροτανε. Μου θυμισε εποχες Σιμητη στην Αθηνα!! Σε 20 χρονια θα βλεπουν οι νεοτεροι τα βιντεο και θα κοροιδευουν οπως καναμε και εμεις !

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας αφησουμε στα εισητηρια προς το παρων..μονιμα χρεωμενο γ πολλα μυρια θα ειναι οπως στην αθηνα...

metro-aristote%5B1%5D.jpg

Η ερωτηση ειναι μια..θα λυσει το προβλημα της κινησης ή απλα χαιρομαστε π σταματησαν τα εργα δεκαετιων κ εφυγαν οι λαμαρινες?

Επεξ/σία από kage
  • Like 5
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, kage είπε

Η ερωτηση ειναι μια..θα λυσει το προβλημα της κινησης

οχι. εδω εχουμε μετρο και αττικη οδο. πιστευεις οτι δεν εχουμε κινηση? οσο δινεις στον κοσμο χωρο να κουνησει αμαξι τοσο θα κουναει. αν για καποιο λογο δεν εχει κινηση αυριο η θεσ/νικη θα εχει απο μεθαυριο γιατι εγω που θα δω οτι πλεον με το αμαξι μπορω να παω πιο γρηγορα απο χθες, θα το παρω. το ίδιο θα σκεφτουν και οι υπολοιποι. 

το μετρο βοηθαει τον κοσμο που επιλεγει να μην ειναι σε αμαξι. αν μπεις στο αμαξι την ιδια κινηση θα βρεις. ισως οχι αμεσα αλλα σε πολυ λιγο καιρο θα ειναι ακριβως η ίδια. 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, basilis_k6 said:

οχι. εδω εχουμε μετρο και αττικη οδο. πιστευεις οτι δεν εχουμε κινηση? οσο δινεις στον κοσμο χωρο να κουνησει αμαξι τοσο θα κουναει. αν για καποιο λογο δεν εχει κινηση αυριο η θεσ/νικη θα εχει απο μεθαυριο γιατι εγω που θα δω οτι πλεον με το αμαξι μπορω να παω πιο γρηγορα απο χθες, θα το παρω. το ίδιο θα σκεφτουν και οι υπολοιποι. 

το μετρο βοηθαει τον κοσμο που επιλεγει να μην ειναι σε αμαξι. αν μπεις στο αμαξι την ιδια κινηση θα βρεις. ισως οχι αμεσα αλλα σε πολυ λιγο καιρο θα ειναι ακριβως η ίδια. 

Κίνηση πάντα θα υπάρχει αλλά αν δεν υπήρχε το μετρο στην Αθήνα (έστω και έτσι περιορισμένο σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις) με τον αριθμό των αυτοκινήτων που υπάρχουν πλέον, δεν θα μπορούσες ούτε στο περίπτερο να πας με το αυτοκίνητο.

Πέρα από αυτό ο Έλληνας δεν νομίζω να έχει την κουλτούρα του μετρό όσο άλλοι λαοί. Δηλαδή ακόμα και να τον βολεύει θα σκεφτεί να πάρει αυτοκίνητο γιατί θέλει την άνεση του η δεν θέλει να περπατήσει ούτε 500 μέτρα.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, lector είπε

Μετακινειται; 

οχι ειναι εκθεμα του νεου μουσειου

3 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

ακριβως αυτο σκεφτηκα και εγω αλλα μετα το μετανιωσα.γιατι στο κεντρο θεση παρκινγκ στις ελεγχομενες θεσεις στον δρομο ουτε με το κυαλι,επι πληρωμη οχι ελευθερη.θελει κυνηγι.για κλειστο παρκινγκ ,για εμας οι τιμες ειναι ακριβες,καποιοι πανε βεβαια.επισης ουτε σκεψη πλεον για παρανομο παρκαρισμα  κ.λ.π. εχει συνεχεια ελεγχο με τον νεο δημαρχο και καλα κανει ,εχει ανοιξει ο δρομος επιτελους.ελπιζω να το συνεχισει.

κατα τα αλλα χαιρομαστε επειδη φτιαξαμε ενα μετρo' διςμυριων και 40 χρονια, που ουσιαστικα σπαταλησαμε για να φτιαξουμε 2 μουσεια ,ενω θα μπορουσαμε να φτιαξουμε 20 γραμμες τραμ χωρις ταλαιπωρια σε 10 χρονια γιατι η θεσσαλονικη ειναι επιπεδη πολη και 20 χιλιομετρα μηκος και να μας μεινει και κατι στην τσεπη.

αντι οι μεγαλυτεροι να τους γιουχαρουν τους χειροκροτουσαν αλλα ετσι αρχοντοβλακες ειμαστε δω.

για τον φιλο που ρωτησε,για τον οασθ,μιλησα με εναν οδηγο και ειπε οτι απο εβδομαδα μαλλον θα ξεκινησει ο νεος ψηφιακος τροπος πληρωμης με τα νεα μηχανηματα,καρτα,κινητο κ.λ.π..εγω πιστεεω οτι θα αργησει κιαλλο,οι οδηγοι ουτε που ξερουν πως και τι,δεν εχουν ενημερωθει.οταν τους ειπα οτι στην αττικη αν δεν πληρωσει καποιος δεν ξεκιναει γιατι κανουν ελεγχο επι τοπου στο ποσο εισιτηρια κοβονται και περιμενουν να ακουσουν τον αναλογο ηχο, με το γνωστο χαλαρο σαλονικιωτικο υφος μουτρωσαν.

Επεξ/σία από megapaixtaras
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

το μετρο βοηθαει τον κοσμο που επιλεγει να μην ειναι σε αμαξι.

Τα είπες όλα.... Κανείς δεν πρόκειται να αφήσει το αυτοκίνητο του λόγω μετρό. Μπορεί να μειωθεί λίγο η κίνηση τις πρωινές ώρες πχ. Ο εργαζόμενος που επιλέγει να μην βγάλει το αυτοκίνητο του για να πάει στη δουλειά. Όμως αυτό θα το κάνει λίγες φορές και για τις υπόλοιπες δουλειές(ψώνια, νυχτερινη έξοδο κλπ) θα επιλέξει πάλι το αυτοκίνητο του. 

Δυστυχώς το αυτοκίνητο δεν το αποχωρίζεται εύκολα ο Έλληνας. 

19 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε

ακριβως αυτο σκεφτηκα και εγω αλλα μετα το μετανιωσα.γιατι στο κεντρο θεση παρκινγκ στις ελεγχομενες θεσεις στον δρομο ουτε με το κυαλι,επι πληρωμη οχι ελευθερη.θελει κυνηγι.για κλειστο παρκινγκ ,για εμας οι τιμες ειναι ακριβες,καποιοι πανε βεβαια.επισης ουτε σκεψη πλεον για παρανομο παρκαρισμα  κ.λ.π. εχει συνεχεια ελεγχο με τον νεο δημαρχο και καλα κανει ,εχει ανοιξει ο δρομος επιτελους.ελπιζω να το συνεχισει.

κατα τα αλλα χαιρομαστε επειδη φτιαξαμε ενα μετρo' διςμυριων και 40 χρονια, που ουσιαστικα σπαταλησαμε για να φτιαξουμε 2 μουσεια ,ενω θα μπορουσαμε να φτιαξουμε 20 γραμμες τραμ χωρις ταλαιπωρια σε 10 χρονια γιατι η θεσσαλονικη ειναι επιπεδη πολη και 20 χιλιομετρα μηκος και να μας μεινει και κατι στην τσεπη.

αντι οι μεγαλυτεροι να τους γιουχαρουν τους χειροκροτουσαν αλλα ετσι αρχοντοβλακες ειμαστε δω.

για τον φιλο που ρωτησε,για τον οασθ,μιλησα με εναν οδηγο και ειπε οτι απο εβδομαδα μαλλον θα ξεκινησει ο νεος ψηφιακος τροπος πληρωμης με τα νεα μηχανηματα,καρτα,κινητο κ.λ.π..εγω πιστεεω οτι θα αργησει κιαλλο,οι οδηγοι ουτε που ξερουν πως και τι,δεν εχουν ενημερωθει.οταν τους ειπα οτι στην αττικη αν δεν πληρωσει καποιος δεν ξεκιναει γιατι κανουν ελεγχο επι τοπου στο ποσο εισιτηρια κοβονται και περιμενουν να ακουσουν τον αναλογο ηχο, με το γνωστο χαλαρο σαλονικιωτικο υφος μουτρωσαν.

Στη Θεσσαλονίκη δεν έχω πετύχει οδηγό να μην ξεκινάει το λεωφορείο για επιβάτη χωρίς εισιτήριο. 2-3 κάνουν συστάσεις αλλά μέχρι εκεί. Για αυτό ο ΟΑΣΘ ανακοινώνει πολλά κέρδη 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexander098 είπε

Τα είπες όλα.... Κανείς δεν πρόκειται να αφήσει το αυτοκίνητο του λόγω μετρό. Μπορεί να μειωθεί λίγο η κίνηση τις πρωινές ώρες πχ. Ο εργαζόμενος που επιλέγει να μην βγάλει το αυτοκίνητο του για να πάει στη δουλειά. Όμως αυτό θα το κάνει λίγες φορές και για τις υπόλοιπες δουλειές(ψώνια, νυχτερινη έξοδο κλπ) θα επιλέξει πάλι το αυτοκίνητο του. 

Δυστυχώς το αυτοκίνητο δεν το αποχωρίζεται εύκολα ο Έλληνας. 

Στη Θεσσαλονίκη δεν έχω πετύχει οδηγό να μην ξεκινάει το λεωφορείο για επιβάτη χωρίς εισιτήριο. 2-3 κάνουν συστάσεις αλλά μέχρι εκεί. Για αυτό ο ΟΑΣΘ ανακοινώνει πολλά κέρδη 

εδω και χρονια μετα την κριση δεν εχουν καθολου ελεκτες,ουτε που νοιαζονται φιλε.να ειναι καλα η επιδοτηση απο το κρατος που την ξεκοκαλιζουν οι προεδροι και μετα γκρινιαζουν γιατι δεν εχουμε καινουρια λεωφορεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Εχω την εντυπωση οτι παιρνει αμαξι γιατι με μμμ κανει εξτρα χρονο κ το ταξι εγινε 10 20ε ανα διαδρομη δηλ οσο ενα μεροκάματο ...παρολ αυτα κεντρο αθηνας δημιουργησαν την κινηση..μειωσαν μια λωριδα την πανεπιστημιου με τον χαζοπεριπατο..αλλη μια με την  αναποδη λεωφορειολωριδα...οταν εκλεισαν 1-2 ακομη γ το τραμ ..οταν  εκλεισαν την βασιλης ολγας  κ ταυτοχρονα απαγορευσαν αριστερη πορεια στο φανάρι  αθ.διακου προς Καλλιρρόης κ στελνουν ολα αυτα τα αυτοκινητα να μπουν συνταγμα κ  στην βουλη δεξια(βασιλης σοφιας)γ να βγουν ολοι αυτοι καλλιροης..οταν η ομονοια επαψε να ειναι πλατεια..οταν τα ταξι ειναι περισσοτερα απο τα αυτοκ.

Προσφατα πηγα πατρα..εκει το μηδενισαν ηθελε προσπαθεια αυτο το χαος...αποφασισε να κανει  ολο το κεντρο πεζοδρομους περισσοτερα κμ απο ισπανικη Las rambla  χωρις να υπαρχει πληθυσμός οικονομια να το στηριξει κ ουτε θεσεις παρκινγκ..ουτε μετρο τρενο τραμ ουτε προσβαση με λεωφορεία..απλα θελει να τους κατεβασει για μαραθωνιοδρομους 

Στον πειραια νομιζω εφτιαξε η κατασταση με τραμ + μετρο

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, megapaixtaras said:

Το τράμ θα περνούσε απο που;  Τσιμισκή,  Εγνατία;    αυτές είναι ήδη κορεσμένες, τα λεωφορεία είναι σχεδόν σαν βαγόνια τραμ

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έκανα ερώτηση για τις κάρτες αλλά οι απαντήσεις είναι άκυρες. Ας σας πει λοιπόν ένας γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός και μάλιστα κατάκεντρα στην πόλη ότι το μετρό θα βοηθήσει αρκετά όταν, με το καλό, δωθεί και η επέκταση της Καλαμαριάς και θα δώσει πραγματική λύση στο κυκλοφοριακό όταν γίνει και η επέκταση δυτικά. Το αεροδρόμιο προσωπικά θεωρώ ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί με λεωφορεία. Είμαι βέβαιος ότι όσοι εξυπηρετούνται από τις γραμμές θα το χρησιμοποιήσουν και μέσα σε αυτούς είμαι κι εγώ. Τα χειροκροτήματα, δεν αφορούν τόσο την απόδοση του μετρό στο κοινό, αφορούν το τέλος μία εικοσαετούς ταλαιπωρίας του κέντρου η οποία περιλάμβανε κλειστούς δρόμους, αμέτρητες λαμαρίνες μπροστά σε καταστήματα και σπίτια, κλειστά πεζοδρόμια και ως κερασάκι μία ασχήμια και βρομιά με ένα εργοτάξιο ανά 500-800μ. Επιτέλους λοιπόν, ανάσανε το κέντρο της πόλης μας, να είναι καλοτάξιδο και να μεταφέρει με ασφάλεια τον κόσμο αλλά να μην μείνει εκεί και να επεκταθεί στον Εύοσμο που είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό Δήμος της Β. Ελλάδας και με τον νεαρότερο πληθυσμό Πανελλαδικά. Σταματάμε την μίρλα και τις Μετά Χριστό προφητείες και κοιτάμε μπροστά. 

• Like 8
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...