bananasplit Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να προχωρήσω με κάποιους αυτοματισμούς στο σπίτι. (προφανώς είναι ένα project που δουλεύω χρόνια, όλο προσθέτω ή αλλάζω πράγματα, και όλο δημιουργούνται νέες ανάγκες). Προσπαθώ εδώ και καιρό να δημιουργήσω αυτοματισμούς με βάση το αν η κάμερα είδε κάποιο από τα πρόσωπα του dataset που έχω περάσει, ή όχι. αν ναι, θα συμβαίνουν κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες. δεν έχω βρει κάποια έτοιμη εφαρμογή που να το κάνει, έτσι γράφω ένα script στην python. το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν φορές που είτε η κάμερα είτε το ίδιο το πρόγραμμα αποτυγχάνουν. (δεν έχω καταλάβει γιατί). θα συμπεριλάβω τον κώδικα, μήπως δείτε κάτι που μου ξεφεύγει. επίσης, στη ροή, το fps είναι βασανιστικά αργό, παρόλο που δεν πιέζει καθόλου τον υπολογιστή. (εδώ αρχίζω να αναρωτιέμαι. αν βάλω και δεύτερο feed, ή αν προσπαθήσω να το "μεγαλώσω"; ). τέλος, προφανώς η ασφάλεια έχει μεγάλη σημασία, οπότε (τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύση) η αναγνώριση προσώπου τρέχει σε υπολογιστή με πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο, αλλά χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ. σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και πραγματικά θα μου ήταν χρήσιμη οποιαδήποτε πρόταση!!
Grim Ripper Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Βάλε home assistant και παίξε εκεί με αυτοματισμούς. Αυτό που θες λογικά μπορείς να το κάνεις με κάποιο LLM (ας πούμε AI μιας και είναι της μόδας) όπου θα τρέχει μόνο σε δική σου συσκευή.
bananasplit Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 έχω home assistant. υπάρχει κάποια σχετική υλοποίηση που θα μπορούσα να πάρω ιδέες; επίσης, δε θα είναι ακόμα χειρότερα σε απόδοση, επειδή τρέχει σε raspberry;
li@m Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Τσέκαρε το frigate. Προφανώς δεν μπορεί το rpi. Υπάρχει θέμα για το smart home. Ποσταρε και εκεί.
bananasplit Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 έγινε, το βάζω εκεί. (απορώ πως δεν το πήρε το μάτι μου!). δεν έχω πρόβλημα με το να τρέχει σε desktop, αρκεί να είμαι σίγουρος για την ασφάλεια, και να έχει απόδοση (απελπιστικά αργό με το δικό μου script).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα