Joe22 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 10 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Ο κοινός λογαριασμός ειναι ενας αλλος λογαριασμός ξέχωρα απο το υπόλοιπο πορτοφόλι του κυρίου κατόχου και ο συνδικαιούχος δεν έχει καμια πρόσβαση στα υπόλοιπα, μετοχές, κεφάλαια κλπ Οτι δηλαδή και σε μια οποιαδήποτε τράπεζα Ναι, ομολογώ πως κάτω από την ένδειξη "κοινός" δεν υπάρχει η επιλογή "αποταμιεύσεις και κεφάλαια"...
labispe Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Σχετικά με το θέμα της συζήτησης, να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει εμπειρικά, αν έχεις τα τρέχοντα χρήματά σου εκεί και συνεχώς μεταφέρεις ό,τι χρειάζεται στον προσωπικό λογαριασμό για να πληρώσεις πχ μια συναλλαγή (δηλαδή να σηκώνεις εκείνη τη στιγμή τόσο όσο χρειάζεται) έτσι ώστε να επωφελείσαι από τον τόκο/ανατοκισμό στο έπακρον, είναι καλή στρατηγική; Ή υπάρχει κάποιο κρυφό πρόβλημα, όπως πχ φορολογικό, κρυφών χρεώσεων, προμηθειών,κλπ; Επεξ/σία 3 Ιουνίου από labispe
alxandros_gr Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 1 hour ago, labispe said: Σχετικά με το θέμα της συζήτησης, να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει εμπειρικά, αν έχεις τα τρέχοντα χρήματά σου εκεί και συνεχώς μεταφέρεις ό,τι χρειάζεται στον προσωπικό λογαριασμό για να πληρώσεις πχ μια συναλλαγή (δηλαδή να σηκώνεις εκείνη τη στιγμή τόσο όσο χρειάζεται) έτσι ώστε να επωφελείσαι από τον τόκο/ανατοκισμό στο έπακρον, είναι καλή στρατηγική; Ή υπάρχει κάποιο κρυφό πρόβλημα, όπως πχ φορολογικό, κρυφών χρεώσεων, προμηθειών,κλπ; Έξτρα χρεώσεις και προμήθειες από πλευράς revolut δεν υπάρχουν. Εσύ βλέπεις το καθαρό ποσό που σου πιστωνουν κάθε μέρα, έχουν ήδη κρατήσει το fee. Τώρα φορολογικά δεν έχω ιδέα, δεν έχω ασχοληθεί. 1
NikosKallithea Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 2 ώρες πριν, labispe είπε Σχετικά με το θέμα της συζήτησης, να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει εμπειρικά, αν έχεις τα τρέχοντα χρήματά σου εκεί και συνεχώς μεταφέρεις ό,τι χρειάζεται στον προσωπικό λογαριασμό για να πληρώσεις πχ μια συναλλαγή (δηλαδή να σηκώνεις εκείνη τη στιγμή τόσο όσο χρειάζεται) έτσι ώστε να επωφελείσαι από τον τόκο/ανατοκισμό στο έπακρον, είναι καλή στρατηγική; Ή υπάρχει κάποιο κρυφό πρόβλημα, όπως πχ φορολογικό, κρυφών χρεώσεων, προμηθειών,κλπ; Αυτο κάνω εγω και δουλευει μια χαρα προμηθειες δεν υπαρχουν και κατι ακομα με αυτον τον τρόπο εχει και μια εξτρα ασφάλεια για την καρτα σου που και να διαρρεύσουν τα στοιχεία της και να την πετύχουν να μην είναι μπλοκαρισμένη χρήματα δεν πρόκειται να πάρουν👍 Επίσης αν εχεις χαμηλες συνδρομες καπου οι οποιες καποια στιγμη θα αυξηθούν πχ πλατφορμες ταινιών απο προσφορές, αφηνεις μονο τα χρήματα της προσφοράς, αν πανε να πάρουν παραπάνω τρωνε πόρτα, το εφαρμόζω κατα κόρον😁 2
labispe Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 20 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αυτο κάνω εγω και δουλευει μια χαρα προμηθειες δεν υπαρχουν και κατι ακομα με αυτον τον τρόπο εχει και μια εξτρα ασφάλεια για την καρτα σου που και να διαρρεύσουν τα στοιχεία της και να την πετύχουν να μην είναι μπλοκαρισμένη χρήματα δεν πρόκειται να πάρουν👍 Επίσης αν εχεις χαμηλες συνδρομες καπου οι οποιες καποια στιγμη θα αυξηθούν πχ πλατφορμες ταινιών απο προσφορές, αφηνεις μονο τα χρήματα της προσφοράς, αν πανε να πάρουν παραπάνω τρωνε πόρτα, το εφαρμόζω κατα κόρον😁 Ακριβώς, συμφωνώ σε όλα, απλά το έλεγα για το έξτρα ώφελος του πχ βάζεις μια φορά το μήνα το μέγιστο ποσό που μπορείς (πχ λέω 1000 ευρώ) και παίρνεις όλο και σταδιακά μειούμενο τόκο ανάλογα με το πόσα σηκώνεις (μεταφέρεις στον απλό λογαριασμό) για την κάθε καθημερινή σου συναλλαγή (πχ την επόμενη μέρα ο τόκος που μπαίνει είναι στα 950, μετά στα 900, κλπ κλπ) μέχρι να έρθει η πρώτη του επόμενου μήνα για να ξαναβάλεις και ούτω καθεξής (μεγιστοποιώντας το επενδεδυμένο κεφάλαιο που παίρνεις τόκο κάθε μέρα), έχοντας πάντα υπόψιν να έχεις αυτά που χρειάζονται όσοι σου τρώνε από συνδρομές, πάγιες εντολές κλπ στον απλό λογαριασμό σου.
csdump Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Αυτή τη στιγμή, στα ευέλικτα κεφάλαια το APY για ευρώ είναι 1.44%, ενώ για GBP είναι 3.16%. Θεωρείτε πως για ποσά μέχρι 2000Ε βγάζει νόημα να κρατήσω ένα ποσό δεσμευμένο σε GBP; Οι αποδόσεις αλλάζουν δραστικά; Δεν έχω καμία σχέση με ΗΒ και δεν έχω πληρωμές σε GBP ώστε να έχει άλλο νόημα να έχω λογαριασμό σε GBP. Απλά σκέφτομαι αν η διαφορά στην απόδοση θα έχει αισθητή διαφορά σε βάθος χρόνου , λαμβάνοντας υπόψην και τo exchange rate... Μέχρι τώρα για ποσά μέχρι 1000 GBP, η ρεβολουτ δεν χρεώνει extra fees. Στις 11/12/2024 στις 6:13 ΜΜ, NikosKallithea είπε Τώρα το είδα, ρώτησα εκεί.
labispe Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 5 ώρες πριν, csdump είπε Αυτή τη στιγμή, στα ευέλικτα κεφάλαια το APY για ευρώ είναι 1.44%, ενώ για GBP είναι 3.16%. Θεωρείτε πως για ποσά μέχρι 2000Ε βγάζει νόημα να κρατήσω ένα ποσό δεσμευμένο σε GBP; Οι αποδόσεις αλλάζουν δραστικά; Δεν έχω καμία σχέση με ΗΒ και δεν έχω πληρωμές σε GBP ώστε να έχει άλλο νόημα να έχω λογαριασμό σε GBP. Απλά σκέφτομαι αν η διαφορά στην απόδοση θα έχει αισθητή διαφορά σε βάθος χρόνου , λαμβάνοντας υπόψην και τo exchange rate... Μέχρι τώρα για ποσά μέχρι 1000 GBP, η ρεβολουτ δεν χρεώνει extra fees. Τώρα το είδα, ρώτησα εκεί. Ναι ισχύει, για το free μέχρι 1000 ευρώ αλλαγή συναλλάγματος το μήνα έχει 0 προμήθειες και το πιο συμφέρον είναι το GBP στο 3,16%. Αυτά μπορείς να τα αλλάζεις κατευθείαν από λογαριασμό του ευρώ στο ευέλικτο κεφάλαιο της λίρας. Θεωρώ ότι για ένα σεβαστό ποσό συμφέρει το premium σε σχέση τιμής (9,99€ το μήνα) και απόδοσης (3,91% αυτή τη στιγμή για λίρα), τα άλλα πρέπει να έχεις πολύ χρήμα για να έχει νόημα.... Εγώ έχω ούτως ή άλλως και wolt+ οπότε συμφέρει γενικά (γιατί μόνο αυτό πάει 3,99€ το μήνα και με το premium είναι δωρεάν, άρα είναι σαν να δίνεις 6€ αντί για 10€, και έχει και διάφορα άλλα όπως nord vpn, κλπ αλλά και φυσικά 0 χρέωση για μετατροπή συναλλάγματος χωρίς να σε νοιάζει το χιλιάρικο το μήνα κλπ) 1
csdump Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Στις 3/6/2025 στις 8:56 ΜΜ, labispe είπε Ναι ισχύει, για το free μέχρι 1000 ευρώ αλλαγή συναλλάγματος το μήνα έχει 0 προμήθειες και το πιο συμφέρον είναι το GBP στο 3,16%. Αυτά μπορείς να τα αλλάζεις κατευθείαν από λογαριασμό του ευρώ στο ευέλικτο κεφάλαιο της λίρας. Θεωρώ ότι για ένα σεβαστό ποσό συμφέρει το premium σε σχέση τιμής (9,99€ το μήνα) και απόδοσης (3,91% αυτή τη στιγμή για λίρα), τα άλλα πρέπει να έχεις πολύ χρήμα για να έχει νόημα.... Εγώ έχω ούτως ή άλλως και wolt+ οπότε συμφέρει γενικά (γιατί μόνο αυτό πάει 3,99€ το μήνα και με το premium είναι δωρεάν, άρα είναι σαν να δίνεις 6€ αντί για 10€, και έχει και διάφορα άλλα όπως nord vpn, κλπ αλλά και φυσικά 0 χρέωση για μετατροπή συναλλάγματος χωρίς να σε νοιάζει το χιλιάρικο το μήνα κλπ) Ευχαριστώ @labispe χώθηκα σε GBP, για να δούμε. 🤠 1
labispe Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Καλησπέρα και πάλι σε όλους, να σημειώσω ότι η παραπάνω στρατηγική που είχα αναφέρει (δηλαδή να καταθέτεις όσο περισσότερα μπορείς στην αρχή του μήνα ένα ποσό στα ευέλικτα κεφάλαια και μετά να σηκώνεις όσο χρειάζεται κάθε μέρα για καθημερινές πληρωμές και στο τέλος της ημέρας να το ξανακαταθέτεις) δεν συμφέρει λόγω του spread συναλλάγματος (χαμηλότερη τιμή πώλησης σε σχέση με τιμή αγοράς του συναλλάγματος). Αυτό που συμφέρει σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου είναι μία κατάθεση στην αρχή του μήνα με το περισσότερο ποσό που μπορούμε, αναλήψεις κάθε μέρα και αφήνουμε το υπόλοιπο στον απλό λογαριασμό (δηλαδή δεν τον ξανά επενδύουμε καθημερινά ό, τι και αν έχει περισσέψει για να μην χάσουμε από την τιμή αγοράς συναλλάγματος) και στο τέλος του μήνα ό,τι περισσέψει το ξανά επενδύουμε, έχοντας κάνει δηλαδή 2 αγορές συναλλάγματος (αρχή και τέλος οι καταθέσεις) το μήνα και 30 πωλήσεις συναλλάγματος (καθημερινή ανάληψη για τρέχοντα) το μήνα.
kostasbm Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 37 minutes ago, labispe said: (χαμηλότερη τιμή πώλησης σε σχέση με τιμή αγοράς του συναλλάγματος). αν έχανε και από τις μετατροπές θα είχε κλείσει.....επίσης δεν ξέρω γιατί δεν έχω ρεβολουτ ....τι παίζει με τις valeur καταθεσεων σε οποιοδηποτε νομισμα......τοκιζονται απο τη στιγμη καταθεσης(same Day value ) ??επομενη? η 2 μερες valeur ???
labispe Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kostasbm είπε αν έχανε και από τις μετατροπές θα είχε κλείσει.....επίσης δεν ξέρω γιατί δεν έχω ρεβολουτ ....τι παίζει με τις valeur καταθεσεων σε οποιοδηποτε νομισμα......τοκιζονται απο τη στιγμη καταθεσης(same Day value ) ??επομενη? η 2 μερες valeur ??? Στα Ευέλικτα κεφάλαια τοκίζεται το ποσό καθημερινά και αποδίδεται ο τόκος κάθε ξημερώματα Ελλάδος και μετά από 1 μήνα νομίζω ανατοκιζεται, αν και δεν είμαι σίγουρος για αυτό γιατί το έχω πάνω από μήνα και απλά υπολογίζω το ποσό επί το επιτόκιο δια 365 (το οποίο ισχύει γιατί το υπολογίζω) Επεξ/σία 16 Ιουνίου από labispe
Billator Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kostasbm είπε αν έχανε και από τις μετατροπές θα είχε κλείσει.....επίσης δεν ξέρω γιατί δεν έχω ρεβολουτ ....τι παίζει με τις valeur καταθεσεων σε οποιοδηποτε νομισμα......τοκιζονται απο τη στιγμη καταθεσης(same Day value ) ??επομενη? η 2 μερες valeur ??? Το "νέο" ποσό που προσθέτεις τοκίζεται από την πρώτη μέρα που θα γίνει ενεργό (θέλει συνήθως 1 εργάσιμη) και οι τόκοι μετά από 30 μέρες. Επεξ/σία 16 Ιουνίου από Billator 1
labispe Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Καλησπέρα σε όλους, Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο των Ευέλικτων Κεφαλαίων σε άλλες επενδυτικές πλατφόρμες και τι παίζει με τα επιτόκια εκεί (αν συμφέρει δηλαδή σε σχέση με τη revolut) και τι κάλυψη κεφαλαίων ή αξιοπιστία έχουν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα