Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ τι γίνεται;
Τα ίδια προϊόντα με ίδιες τιμές σε διαφορετικά καταστήματα με την ίδια επιταγή αλλά στο τελευταίο βήμα βγάζει διαφορετικό ποσό επιδότησης και διαφορετικό τελικό ποσό πληρωμής. Και στα δυο έχω εφαρμόσει τιμολόγιο.

public plaisio.png

Επεξ/σία από kSiS
  • Απαντ. 852
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, hmmy92 said:

Μπορώ να δοκιμάζω το κουπόνι χωρίς να προχωράω την παραγγελία?

ναι. πήρα OTP κωδικό 3 φορες σταματώντας τη διαδικασία στο τελευταίο βήμα και ξαναξεκινώντας για να δοκιμασω διαφορετικούς συνδυασμούς προϊόντων στο καλάθι.

• Like 2
Δημοσ.

Η δικιά μου εμπειρία και στο public και στο you.gr είναι η ίδια: δεν μπορώ να κάνω αποφορολόγηση. Στο στάδιο που ζητάει τα 5 τελευταία ψηφία της ταυτότητας, βγάζει σφάλμα η σελίδα.

Δημοσ.
4 minutes ago, count ian said:

Η δικιά μου εμπειρία και στο public και στο you.gr είναι η ίδια: δεν μπορώ να κάνω αποφορολόγηση. Στο στάδιο που ζητάει τα 5 τελευταία ψηφία της ταυτότητας, βγάζει σφάλμα η σελίδα.

μήπως δεν σε έχει περάσει ο λογιστής σου στο λογισμικό του 39α ως εκπρόσωπο ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stial είπε

ναι. πήρα OTP κωδικό 3 φορες σταματώντας τη διαδικασία στο τελευταίο βήμα και ξαναξεκινώντας για να δοκιμασω διαφορετικούς συνδυασμούς προϊόντων στο καλάθι.

Και δε δεσμεύεται το voucher στο συγκεκριμένο προμηθευτή ; Τουλάχιστον σ εμένα έτσι έγινε. 

26 λεπτά πριν, count ian είπε

Και στο Κωτσόβολο το ίδιο. 

20 λεπτά πριν, stial είπε

μήπως δεν σε έχει περάσει ο λογιστής σου στο λογισμικό του 39α ως εκπρόσωπο ?

Σε ατομική επιχείρηση ; Με τα στοιχεία σου στο μητρώο ενημερωμένα ; 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dis83 είπε

Και δε δεσμεύεται το voucher στο συγκεκριμένο προμηθευτή ; Τουλάχιστον σ εμένα έτσι έγινε. 

Αν σβήσεις προϊόντα από το καλάθι τότε μετά απο λίγο σε αποδεσμεύει.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dis83 είπε

Ναι, πρέπει να βγάλεις ειδικούς κωδικούς (https://www.aade.gr/eidikoi-kodikoi-prosbasis-aade), να κατεβάσεις το πρόγραμμα (https://www.aade.gr/ypiresia-arthroy-39a-par5-pol-11502992017), να συνδεθείς και να δηλώσεις τον εαυτό σου ως εκπρόσωπο. Στο λέω επειδή κι εμένα δεν πέρναγε online το check σε Κωτσόβολο π.χ. και αφού τα έκανα αυτά περνάει κανονικά.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Αυτο που λεει ο φιλος.Δεν αρκει να εχεις επιχειρηση και να εισαι στο 39Α. Θελει κωδικο απο την εφαρμογη και ισχυει για μια βδομαδα.Μιλα με τον λογιστη σου μην παλευεις αδικα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Μπορει και μονος του να το κανει.Ειναι πολυ ευκολη διαδικασια δεν χρειαζεται ο λογιστης.Το εκανα μονος μου πριν λιγο καιρο.Πολυ ευκολη διαδικασια.

• Like 3
  • Haha 1
Δημοσ.

Μήπως ξέρει κανείς για το κατάστημα praxi? Γιατί έκανα την αγορά ενός υπολογιστή από εκεί με το voucher και μου είπαν ότι ο μόνος τρόπος πληρωμής για το voucher είναι με τραπεζική κατάθεση για την πληρωμή τυχών υπολοίπου. Εν τέλει το αγόρασα και έκανα την κατάθεση και μου είπαν ότι σε 15 μέρες λόγω φόρτου εργασίας θα είναι έτοιμο. Είναι ασφαλές γενικά? Γιατί σαν εταιρεία έχει 4.7 στο Google με 400 κριτικές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sovco είπε

Ναι, πρέπει να βγάλεις ειδικούς κωδικούς (https://www.aade.gr/eidikoi-kodikoi-prosbasis-aade), να κατεβάσεις το πρόγραμμα (https://www.aade.gr/ypiresia-arthroy-39a-par5-pol-11502992017), να συνδεθείς και να δηλώσεις τον εαυτό σου ως εκπρόσωπο. Στο λέω επειδή κι εμένα δεν πέρναγε online το check σε Κωτσόβολο π.χ. και αφού τα έκανα αυτά περνάει κανονικά.

1 ώρα πριν, dimus1985 είπε

Αυτο που λεει ο φιλος.Δεν αρκει να εχεις επιχειρηση και να εισαι στο 39Α. Θελει κωδικο απο την εφαρμογη και ισχυει για μια βδομαδα.Μιλα με τον λογιστη σου μην παλευεις αδικα.

Αυτο δεν ισχυει. Μεσω ΑΦΜ φαινεται αμεσα αν δικαιουσαι ή οχι αποφορολογηση. Η εφαρμογη ειναι ειτε για νομικες επιχειρησεις, ειτε για ατομικες αλλα να παραλαβει αλλος. Το λεει εξαλλου οτι στελνεις εκπροσωπο

4 ώρες πριν, kSiS είπε

Εδώ τι γίνεται;
Τα ίδια προϊόντα με ίδιες τιμές σε διαφορετικά καταστήματα με την ίδια επιταγή αλλά στο τελευταίο βήμα βγάζει διαφορετικό ποσό επιδότησης και διαφορετικό τελικό ποσό πληρωμής. Και στα δυο έχω εφαρμόσει τιμολόγιο.

public plaisio.png

Απο οτι βλεπεις, κατι παιζει με τον ΦΠΑ. Στην 2η περιπτωση υπολογιζει λανθασμενα μολις 48 ευρω, ενω πρεπει να ειναι ~125. Αλλα και στην 1η, δεν καταλαβαινω τι εχει κανει το Public στην τιμη και στο δειχνει 403, ή ακομα και 443 ενω στο σαιτ το βλεπω 499. Και στις 2 περιπτωσεις, ο ΦΠΑ ειναι 125 παντως. Δεν ξερω πως το υπολογιζουν 96 και 48 ευρω 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sovco είπε

Έχει καταντήσει εξοργιστική η απουσία εξειδίκευσης και ενημέρωσης εργαζομένων σχεδόν σε κάθε κλάδο πλέον. Προφανείς οι λόγοι. 

Οι εργατοώρες που χάνονται καθημερινά ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι απίστευτες. Επιπρόσθετα, κούραση, εκνευρισμός και πολλά άλλα τόσο στους εργαζομένους όσο και στους εξυπηρετούμενους. 

Μισή τουλάχιστον ώρα έφαγα το μεσημέρι να προσπαθώ να προσπεράσω αυτό το στάδιο στο καλάθι του Κωτσόβολου. Έχω αγοράσει πολλές φορές με αποφορολόγηση  του 39α και ποτέ δεν είχε αναφερθεί η χρήση κωδικών. 

Άλλη μισή ώρα στο τηλεφωνικό τους κέντρο με την υπάλληλο να ισχυρίζεται ότι ήταν συστημικό πρόβλημα της ΑΑΔΕ και μετά από αρκετή προσπάθεια και καθυστέρηση από την πλευρά της με άφησε με την επιβεβαίωση πως θα καλέσει άμεσα μετά από επικοινωνία της με το helpdesk τους για να μάθει πως θα το ξεπεράσει... Προφανώς δεν με κάλεσε ποτέ ! 

Ευχαριστώ λοιπόν για την πληροφορία και την υπόδειξη ! Μόλις πρις λίγο μετά την πληροφορία σου και τη δημιουργία κωδικού κατάφερα να ολοκληρώσω την αγορά από τον Κωτσόβολο. 

Cheers !! 

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Αυτο δεν ισχυει. Μεσω ΑΦΜ φαινεται αμεσα αν δικαιουσαι ή οχι αποφορολογηση. Η εφαρμογη ειναι ειτε για νομικες επιχειρησεις, ειτε για ατομικες αλλα να παραλαβει αλλος. Το λεει εξαλλου οτι στελνεις εκπροσωπο

Λάθος. Το παραπάνω που αναφέρουν τα παιδιά αφορά τις διαδικτυακές συναλλαγές. Έχει και την λογική της ταυτοποίησης, καθώς όταν γίνεται μια απομακρυσμένη παραγγελία, ο έμπορος που θα παραδώσει πρέπει να γνωρίζει ότι αυτός που έκανε την παραγγελία είναι πράγματι ο υπόχρεος. Μέχρι πριν λίγο καιρό αν θυμάσαι τα καταστήματα (ακόμα και τα μεγάλα) ζητούσαν χαρτούρα για να αποδώσουν την απαλλαγή ΦΠΑ στις online παραγγελίες. Αυτή η εφαρμογή έκανε ευκολότερη την ζωή καταστημάτων και πελατών.

Για να ζητάνε τα καταστήματα αυτόν τον τρόπο απόδοσης απαλλαγής ΦΠΑ σημαίνει πως η δέσμευση των voucher γίνεται στον ίδιο μηχανισμό που γίνονται και οι online παραγγελίες. Γιατί υπό κανονικές συνθήκες (εκτός voucher αγορές) οι πελάτες πάνε απλά στο ταμείο με το ΑΦΜ και την ταυτότητα τους (ή επιπλέον έγγραφα για ΑΕ, ΟΕ κλπ) και παίρνουν την αποφορολόγηση.

• Thanks 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, IliasTerzis είπε

Μήπως ξέρει κανείς για το κατάστημα praxi? Γιατί έκανα την αγορά ενός υπολογιστή από εκεί με το voucher και μου είπαν ότι ο μόνος τρόπος πληρωμής για το voucher είναι με τραπεζική κατάθεση για την πληρωμή τυχών υπολοίπου. Εν τέλει το αγόρασα και έκανα την κατάθεση και μου είπαν ότι σε 15 μέρες λόγω φόρτου εργασίας θα είναι έτοιμο. Είναι ασφαλές γενικά? Γιατί σαν εταιρεία έχει 4.7 στο Google με 400 κριτικές.

Μήπως τυγχάνει να ξέρει κάποιος? Γιατί την έχω πατήσει ποιο παλιά με τους απατεώνες από το perishop και έχω τους ενδοιασμούς μου όταν κάνω καταθέσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...