Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, mefistotelis said:

Καλημέρα και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Σκόπευα και εγώ κάποια στιγμή να ενημερώσω για το θέμα. 

Αρχές Ιανουαρίου επισκέφτηκα πάλι την ΕΥΑΘ και δεν μπόρεσε πάλι να υπάρξει κάποια συνεννόηση. Αποφασίζω να κάνω ένσταση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΥΑΘ. Εκεί διαπιστώνω ότι έχω περιθώριο 150 χαρακτήρες (σχεδόν δύο προτάσεις) για να εξηγήσω όλο το ιστορικό. Παρ' όλ' αυτά όμως καταθέτω την ένσταση και συνημμένο το χαρτί του τεχνικού ελέγχου ότι δεν διπιστώθηκε διαρροή. Μετά από μία εβδομάδα μου στέλνουν απάντηση ότι λόγω διαρροής δικαιούμαι έκπτωση.

Επισκέπτομαι εκ νέου την ΕΥΑΘ για να καταθέσω ένσταση εγγράφως. Με την έγγραφη ένσταση μου δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξω πλήρως το ιστορικό και να καταθέσω επίσης και μία σειρά συνημμένων εγγράφων. Στην ένσταση ζητώ να μην ληφθούν υπόψη οι τελευταίες μετρήσεις και να μου καταλογιστούν τα συνήθη 45m3 κάθε τετραμήνου. 

Η παρατήρηση του χρήστη nvel "Να ρωτήσεις στην ευαθ πως ένας μετρητής με Qn=1.5 μπορεί να μετρά 195m3 ανά ημέρα" με οδήγησε να ψάξω λίγο παραπάνω τις τεχικές προδιαγραφές των υδρομέτρων. Έτσι στην ένσταση αναφέρω "  Επίσης σύμφωνα με την ΚΥΑ Φ2-1393-2007 (ΦΕΚ 521Β΄) (συνημμένο 4) ο λόγος υπερφόρτωσης Q4 προς την μόνιμη παροχή Q3, πρέπει να είναι Q4/Q3=1,25.  Στην συγκεκριμένη περίπτωση εξετάζουμε αυτό θα ανάγονταν σε 7,25/1,5= 5,8, επιβεβαιώνοντας την αστοχία του υδρομέτρου."  Δηλαδή για κάποιο διάστημα το υδρόμετρο λειτουργούσε στα κόκκινα και κατέγραφε 7,25 κυβικά την ώρα  ενώ το υδρόμετρο φέρει ένδειξη Qn=1,5 m3 . Δεν είμαι τεχνικός και δεν έχω σχέση με τον χώρο αλλά θεώρησα σωστό να το αναφέρω.

Μετά από λίγες μέρες με πήραν τηλέφωνο από την ΕΥΑΘ και μου είπαν ότι εκ παραδρομής έλαβαν το χαρτί της μη διαρροής ως διαρροής στην πρώτη ένταση που έγινε ηλεκτρονικά. Όσο για την έγγραφη ένσταση μου είπαν ότι θα το διερευνήσουν και θα μου απαντήσουν . 'Έχουν περάσει δύο εβδομάδες και ακόμα περιμένω. 

Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.

μακαρι να βγει ακρη και να μην πληρωσεις τιποτα.

{off topic}

μέχρι να το φτιαξουν παιζει να μας εχεις στερεψει ολες τις λιμνες που υπαρχουν.

εκτακτη ανακοινωση.μετα απο διαρροη του χρηστη @mefistotelis η ελλαδα έχει μετατραπει σε μια απεραντη ερημο. τα νερα απο την διαρροη ακομα αγνοουνται στο που καταληγουν.

Επεξ/σία από poulinos
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mefistotelis είπε

Καλημέρα και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Σκόπευα και εγώ κάποια στιγμή να ενημερώσω για το θέμα. 

Αρχές Ιανουαρίου επισκέφτηκα πάλι την ΕΥΑΘ και δεν μπόρεσε πάλι να υπάρξει κάποια συνεννόηση. Αποφασίζω να κάνω ένσταση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΥΑΘ. Εκεί διαπιστώνω ότι έχω περιθώριο 150 χαρακτήρες (σχεδόν δύο προτάσεις) για να εξηγήσω όλο το ιστορικό. Παρ' όλ' αυτά όμως καταθέτω την ένσταση και συνημμένο το χαρτί του τεχνικού ελέγχου ότι δεν διπιστώθηκε διαρροή. Μετά από μία εβδομάδα μου στέλνουν απάντηση ότι λόγω διαρροής δικαιούμαι έκπτωση.

Επισκέπτομαι εκ νέου την ΕΥΑΘ για να καταθέσω ένσταση εγγράφως. Με την έγγραφη ένσταση μου δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξω πλήρως το ιστορικό και να καταθέσω επίσης και μία σειρά συνημμένων εγγράφων. Στην ένσταση ζητώ να μην ληφθούν υπόψη οι τελευταίες μετρήσεις και να μου καταλογιστούν τα συνήθη 45m3 κάθε τετραμήνου. 

Η παρατήρηση του χρήστη nvel "Να ρωτήσεις στην ευαθ πως ένας μετρητής με Qn=1.5 μπορεί να μετρά 195m3 ανά ημέρα" με οδήγησε να ψάξω λίγο παραπάνω τις τεχικές προδιαγραφές των υδρομέτρων. Έτσι στην ένσταση αναφέρω "  Επίσης σύμφωνα με την ΚΥΑ Φ2-1393-2007 (ΦΕΚ 521Β΄) (συνημμένο 4) ο λόγος υπερφόρτωσης Q4 προς την μόνιμη παροχή Q3, πρέπει να είναι Q4/Q3=1,25.  Στην συγκεκριμένη περίπτωση εξετάζουμε αυτό θα ανάγονταν σε 7,25/1,5= 5,8, επιβεβαιώνοντας την αστοχία του υδρομέτρου."  Δηλαδή για κάποιο διάστημα το υδρόμετρο λειτουργούσε στα κόκκινα και κατέγραφε 7,25 κυβικά την ώρα  ενώ το υδρόμετρο φέρει ένδειξη Qn=1,5 m3 . Δεν είμαι τεχνικός και δεν έχω σχέση με τον χώρο αλλά θεώρησα σωστό να το αναφέρω.

Μετά από λίγες μέρες με πήραν τηλέφωνο από την ΕΥΑΘ και μου είπαν ότι εκ παραδρομής έλαβαν το χαρτί της μη διαρροής ως διαρροής στην πρώτη ένταση που έγινε ηλεκτρονικά. Όσο για την έγγραφη ένσταση μου είπαν ότι θα το διερευνήσουν και θα μου απαντήσουν . 'Έχουν περάσει δύο εβδομάδες και ακόμα περιμένω. 

Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.

Και έτσι καταλαβαίνεις πόσο σημασία δίνουν στης ενστάσεις που της περνάνε "Μηχανικά" στο 95% τον περιπτώσεων... 

• Thanks 1
  • Haha 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Τελικά δεν βρεθηκε άκρη με την ΕΥΑΘ. Με πήραν τηλέφωνο την Παρασκευή (ένα μήνα μετά το τελευταίο τηλεφώνημά τους) στις 15:00 και ένας υπάλληλος μου είπε ότι ισχύει η έκπτωση λόγω διαρροής. Του ανέφερα ότι έχω καταθέσει δισέλιδη έγγραφη ένσταση και περίμενα τουλάχιστον μία αιτιολογημένη απάντηση (εγγράφως ή σε email) αποδοχής ή απόρριψης της ένστασής μου. Μου είπε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και ότι μόνο επικοινώνησε για να με ενημερώσει ότι μπορώ να πληρώσω σε δόσεις το ποσό που προκύπτει μετά την έκπτωση. Δυστυχώς ενώ είχα αιτηθεί και έλεγχο του ρολογιού, δεν ασχολήθηκαν ούτε με αυτό. 

Η επόμενη κίνηση μου θα ήταν να καταγγείλω την ΕΥΑΘ στις εποπτεύσες αρχές, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή στο https://kataggelies.mindev.gov.gr/ . Ακόμα χειρότερα ενώ οι εταιρίες ύδρευσεις υπάγονται πλέον  στην ΡΑΕΥΥ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων), ούτε στο αντίστοιχο site (Myrae ) υπάρχει η δυνατότητα καταγγελίας για εταιρίες ύδατος. 

Τελευταία ίσως λύση θα ήταν η δικαστική επίλυση του προβλήματος, κάτι που θα απαίτουσε όμως χρόνο και χρήμα.

Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mefistotelis είπε

Δυστυχώς ενώ είχα αιτηθεί και έλεγχο του ρολογιού, δεν ασχολήθηκαν ούτε με αυτό. 

Φίλε μου πως γίνεται αυτό; Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν και μάλιστα άμεσα.

Αφού έχεις όλα αυτά τα αποδεικτικά στα χέρια σου, αφιέρωσε μια μέρα και πήγαινε και ζητά τον προϊστάμενο της υπηρεσίας μαζί με όλα τα χαρτιά και κάνε φασαρία. Πες του ευθέως πως θα κινηθείς νομικά καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις του και σε αφήνουν να χρεώνεσαι κ να έχεις οικονομική ζημία.

Αν είναι δυνατόν μετά από τόσο καιρό, δηλαδή τι πρέπει να κάνει κάποιος σε αυτή την κωλοχωρα για να βρει άκρη;

Δημοσ.

Μία φορά ακόμα έχω καταθέσει ένσταση σε υπηρεσία ( δημοτική αστυνομία πριν δέκα χρόνια) αλλά σε εκείνη την περίπτωση οι άνθρωποι μου απέστειλαν αιτιολογημένη  απάντηση. 

Περίμενα τουλάχιστον να ενεργοποιηθεί η τεχνική υπηρεσία τους, για να γίνει έλεγχος στο υδρόμετρο αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει καν αυτός ο τομέας στην υπηρεσία τους. Πιθανόν υπάρχουν κάποιοι προϊστάμενοι και όλα τα τεχνικά έργα γίνονται με εργολαβίες.

Δημοσ.

Ο ανθρωπος εκανε προς το παρον οτι χρειαζοτανε και προφανως  δεν εισακουσθηκε απο κανενα
ή  απλως δεν μπορουσε κανεις να αλλαξει τις ενδειξεις των λογαριασμων.
Η μονη λυση πιθανως να  βρισκεται  στο δικαστηριο με υποστηριξη  τεχνικου συμβουλου μηχανικου
αλλα θα απαιτηθουν χρηματα, τα οποια βεβαια σε περιπτωση δικαιωσης θα του επιστραφουν.
Και σιγουρα απαιτειται αλλαγη του επικινδυνου υδρομετρου γιατι ειναι αγνωστο ποτε θα "ξαναχτυπησει"
Ισως και εκει να βρισκεται μια πιθανη λυση, εφ'οσον στην αιτηση αλλαγης υδρομετρου αναγραφει ως αιτια
η υπερβολικη καταναλωση και οι αντιστοιχες υπερογκες χρεωσεις και  γινει ταυτοχρονη αιτηση για
ελεγχο του υδρομετρου.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τωρα ,μετά απο τόσο καιρό ,τι δείχνει το υδρομετρο;Κανονικές καταναλώσεις ή παλι τρελές;

image.jpeg.a7e92ea3a0f2251278ad788df9988451.jpeg

Η κατανάλωση έχει επανέλθει στα φυσιλογικά επίπεδα των προηγούμενων λογαριασμών. Από 6 Δεκεμβρίου που αντιλήφθηκα το σημείωμα του ελεγκτή της ΕΥΑΘ στο υδρόμετρο, οι ενδείξεις είναι φυσιολογικές χωρίς καμία παρέμβαση.

Δημοσ.
3 hours ago, mefistotelis said:

image.jpeg.a7e92ea3a0f2251278ad788df9988451.jpeg

Η κατανάλωση έχει επανέλθει στα φυσιλογικά επίπεδα των προηγούμενων λογαριασμών. Από 6 Δεκεμβρίου που αντιλήφθηκα το σημείωμα του ελεγκτή της ΕΥΑΘ στο υδρόμετρο, οι ενδείξεις είναι φυσιολογικές χωρίς καμία παρέμβαση.

Θα απευθυνθείς στον συνήγορο του πολίτη 

https://old.synigoros.gr/?i=stp.el.faq_parembasi#fi26890

1. Ποιους φορείς ελέγχει ο Συνήγορος του Πολίτη;
Υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως Υπουργεία, Εφορίες, Τελωνεία, Πολεοδομίες, Αστυνομικά Τμήματα, Φυλακές, Σχολεία, Πρεσβείες της Ελλάδας, κ.λπ.
Ο.Τ.Α. (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης) δηλ. Δήμοι και Περιφέρειες, καθώς και τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις αυτών
Ν.Π.Δ.Δ. (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου), όπως Ασφαλιστικά Ταμεία, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, κ.λπ.    
Κρατικά Ν.Π.Ι.Δ. (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου), όπως Ο.ΚΑ.ΝΑ., Ε.ΚΕ.ΠΙΣ., ΕΛ.Ο.Τ., Ι.Γ.Μ.Ε., Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα, κ.λπ.
Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΚΟ), όπως  Ε.ΥΔ.Α.Π., ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΑΘ, κ.λπ.)

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...