Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, NOODLE είπε

Tp link deco x50 εχω

το σπίτι είναι μεγάλο και δεν επαρκεί το router της COSMOTE. Οπότε πήγα σε αυτή την λύση.

οχι δεν τα έκανε σίγουρα στον χώρο του.

Μπήκα από το configtool της dahua και είναι όλες dhcp. 2 μέρες δειχνουν την άλλη δεν παίζουν, όχι όλες μαζί αλλά 1 με 2 και όχι οι ίδιες πάντα 

Αν είναι έτσι όπως τα λες μιλάμε για επική χαζομάρα στον εγκέφαλο. Είναι το κλασικό meme "ξέρω κάποιον που το κάνει φθηνότερα"

Τα πράγματα είναι πολύ απλά ωστόσο για σένα. Σε πελάτες μου το έχω κάνει και απομακρισμένα να μπω με ένα anydesk σε ένα pc που έχουν στο δίκτυο, να τους αλλάξω τις ρυθμίσεις του DHCP στο router και έπειτα να βάλω στατικές IP σε κάθε κάμερα. Αφού μπορείς να μπεις μέσω του configtool να πάρεις πρόσβαση just do it ;)

• Like 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Αν είναι έτσι όπως τα λες μιλάμε για επική χαζομάρα στον εγκέφαλο. Είναι το κλασικό meme "ξέρω κάποιον που το κάνει φθηνότερα"

Τα πράγματα είναι πολύ απλά ωστόσο για σένα. Σε πελάτες μου το έχω κάνει και απομακρισμένα να μπω με ένα anydesk σε ένα pc που έχουν στο δίκτυο, να τους αλλάξω τις ρυθμίσεις του DHCP στο router και έπειτα να βάλω στατικές IP σε κάθε κάμερα. Αφού μπορείς να μπεις μέσω του configtool να πάρεις πρόσβαση just do it ;)

Άμα σκαλώσω πουθενά θα σου στείλω πμ να το κάνεις εσύ απομακρυσμένα με το αζημίωτο εννοείται 😎

οσο για το meme άσε.. είχε δώσει ελαφρώς καλύτερη προσφορά από τους άλλους 2 και το μετανιώνω τώρα… η χειρότερη εμπειρία  

• Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά επανέρχομαι μετά από αρκετές ημέρες με δυσάρεστα καθώς η κάμερα μας άφησε χρόνους. Πήρε νερά στην ένωση και βραχυκύκλωσε. Τεσπά, έχουμε να προτείνουμε κάποια άλλη που να μπαίνει σίγουρα στο καταγραφικό μου? Με wifi πάντα και αν είναι δυνατόν με ευρυγώνιο φακό. Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Antonisk2003 είπε

Παιδιά επανέρχομαι μετά από αρκετές ημέρες με δυσάρεστα καθώς η κάμερα μας άφησε χρόνους. Πήρε νερά στην ένωση και βραχυκύκλωσε. Τεσπά, έχουμε να προτείνουμε κάποια άλλη που να μπαίνει σίγουρα στο καταγραφικό μου? Με wifi πάντα και αν είναι δυνατόν με ευρυγώνιο φακό. Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Πως έγινε αυτό ρε συ; Άφησες τα καλώδια εκτεθειμένα;

Θες να πας πιο σίγουρα σε Hikvsion;

Δημοσ.

Φίλε @manolis940 είχαμε βάλει ηλεκτρολογικό κουτί στο έδαφος και δεν το μονώσαμε όσο έπρεπε και πήρε νερά κ πλημμύρισε και βράστα. Τώρα ρίξαμε τσιμέντο και είναι μπαμ 😅

Δεν θέλω αναγκαστικά HikVision, θέλω όμως κάποια που θα παίζει σίγουρα με το καταγραφικό γιατί είναι η κάμερα της εξώπορτας και τη θέλω να δείχνει με το καταγραφικό να την παρακολουθώ. Και κάτι σε νορμάλ χρήματα γιατί έχω δει κάτι HikVision ασύρματες πανάκριβες. Άμα είναι να δώσω τόσα λεφτά καλύτερα να τις πετάξω όλες και να ξαναβάλω σύστημα από την αρχή 🤣

Τη Reolink θα κοιτάξω μήπως την επισκευάσω και τη βάλω σε άλλη μεριά της επιχείρησης έστω με κάρτα να την έχω σαν έξτρα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Antonisk2003 είπε

Φίλε @manolis940 είχαμε βάλει ηλεκτρολογικό κουτί στο έδαφος και δεν το μονώσαμε όσο έπρεπε και πήρε νερά κ πλημμύρισε και βράστα. Τώρα ρίξαμε τσιμέντο και είναι μπαμ 😅

Δεν θέλω αναγκαστικά HikVision, θέλω όμως κάποια που θα παίζει σίγουρα με το καταγραφικό γιατί είναι η κάμερα της εξώπορτας και τη θέλω να δείχνει με το καταγραφικό να την παρακολουθώ. Και κάτι σε νορμάλ χρήματα γιατί έχω δει κάτι HikVision ασύρματες πανάκριβες. Άμα είναι να δώσω τόσα λεφτά καλύτερα να τις πετάξω όλες και να ξαναβάλω σύστημα από την αρχή 🤣

Τη Reolink θα κοιτάξω μήπως την επισκευάσω και τη βάλω σε άλλη μεριά της επιχείρησης έστω με κάρτα να την έχω σαν έξτρα. 

Το θέμα είναι ότι έχεις παλιό καταγραφικό. Αν έχεις έκδοση 2.0 και βγαίνουν σήμερα κάμερες με έκδοση 20.0 είναι λογικό να υπάρχουν ασυμβατότητες και δεν νομίζω κάποιος να μπορεί με σιγουριά να σου πει πάρε την Χ κάμερα αν δεν έχει ήδη μια φορά σετάρει την X κάμερα με το δικό σου καταγραφικό, πράγμα λίγο σπάνιο.

Μπορείς να βάλεις ένα πιο μεγάλο κουτί και να κάνεις την κάμερα ασύρματη με ένα Router από πίσω ρυθμισμένο σε station. Η αλλιώς να βάλεις 2 κάμερες για να καλύψουν το 180ο αν είναι τόσο απαραίτητο.

Χωρίς έγχρωμη εικόνα την νύχτα 180ο:
Συνδιάζεις μία DS-2CD2346G2P-ISU/SL (2.8mm) + Mikrotik cAP lit ή hap lite που είναι πολύ μικρά.

Έγχρωμη την νύχτα 180ο
Αλλάζει την κάμερα σε DS-2CD2347G2P-LSU/SL (2.8mm) 

2 των 90ο για να καλύψουν τα 180ο έγχρωμες και wifi
DS-2CV2141G2-IDW (2.8mm).

Τέλος υπάρχει και η λύση αλλαγής καταγραφικού με νεότερο.

Τα mikrotik που σου έδειξα είναι λίγο μπελαλίδικα στην ρύθμιση και πρέπει να έχεις 5 γνώσεις παραπάνω για να τα ρυθμίσεις.

Όλες οι λύσεις πλέον μεγαλώνουν το ηλεκτρολογικό κουτί σου γιατί πρέπει να μπουν δύο πρίζες.

Αν σκεφτώ κάτι άλλο θα σου πω. Αν θες στείλε μου σε pm μία πινέζα στο Google maps απ' τον χώρο σου ίσως με βοηθήσει παραπάνω.

Δημοσ.

Ένα δίκιο το έχεις, είναι σχετικά παλιό το καταγραφικό. Δεν ήξερα ότι παίζουν τέτοιες ασυμβατότητες με το onvif. Απλά το θέμα είναι ότι ήδη έχω ένα δίκτυο καμερών εγκαταστημένες από επαγγελματία με balun και είπα να μη μπω στη διαδικασία αλλαγής όλου του συστήματος αλλά στην επέκταση του με κάποιες wifi κάμερες αφού θεωρητικά μπορούσα... 

Θα σου στείλω pm με φωτό του χώρου. Ευχαριστώ πολύ!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 29/1/2025 στις 8:34 ΜΜ, Antonisk2003 είπε

Δεν λύθηκε το θέμα @Dr_Pepper, απλά είμαι εκτός και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αυτό που λέει ο @manolis940.

Τότε παίρνα 50 μέτρα ethernet και βάλε το αντάπτορα για να κοτσάρεις πάνω ότι switch/router θέλεις στο starlink σου.

50 μέτρα δεν ειναι πολύ για ethernet ακόμη και με unshielded Cat 5e να πας (που ειναι ό,τι πιο μούφα μπορείς να αγοράσεις σχεδόν ) στα 100 μέτρα μπορεί να σηκώσει 1gbps οπότε μην αγχώνεσαι. 

Η σύνδεση μέσω ethernet ειναι πολύ πιο αξιόπιστη και είναι συμβατές η κάμερες με PoE και κοτσάρεις ένα UPS σε switch που μπορεί να δώσει PoE έχεις και το κεφάλι σου ήσηχο πως η κάμερες θα δουλέψουν είτε με blackout είτε με καταιγίδα κτλ. 

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα χρημάτων το να περάσω utp, είναι απλά θέμα εγκατάστασης γιατί απλά δεν γίνεται! H εξώπορτα είναι μακριά από το κτήριο που βρίσκεται το καταγραφικό και το ρούτερ και έχει πέσει και βιομηχανικό δάπεδο, οπότε όπως καταλαβαίνεις αφού δεν το προβλέψαμε τότε, τώρα δεν μπορώ να έχω καλώδια να τρέχουν πέρα δώθε! Τόσο καιρό δεν έχω απαντήσει γιατί η κάμερα κάηκε και τέλος η ιστορία 😅 

Πλέον δεν ξέρω τι στο καλό να κάνω.... αν μπω στη διαδικασία να αλλάξω καταγραφικό με πιο καινούργιο πρέπει να αλλάξω και κάμερες γιατί είναι με balun οπότε πάμε στο 1200+

Αν πάρω την colorvu δεν είναι wifi οπότε θέλω και το mikrotic και πάλι πάω στα 300+ (και πάλι μήπως δεν παίζει και αυτή με το καταγραφικό γιατί είναι πολύ παλιό?)

Μήπως να πάρω τελικά κανά 2 φτηνιάρες και όσο αντέξουν? 🫤

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Antonisk2003 είπε

πρέπει να αλλάξω και κάμερες γιατί είναι με balun οπότε πάμε στο 1200+

Τι εννοείς εδώ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι κάμερες που έχω τώρα συνδέονται στο καταγραφικό με το παλιό το σύστημα το balun. Έτσι δεν το λένε αυτό το σύστημα με το στρογγυλό κονέκτορα? Είναι αναλογικές. Και το καλώδιο που έχει περάσει ο μάστορας δεν είναι Utp προς κάθε κάμερα, έχει μόνο 2 καλωδιάκια μέσα. 

Επεξ/σία από Antonisk2003
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Antonisk2003 είπε

Οι κάμερες που έχω τώρα συνδέονται στο καταγραφικό με το παλιό το σύστημα το balun. Έτσι δεν το λένε αυτό το σύστημα με το στρογγυλό κονέκτορα? Είναι αναλογικές. Και το καλώδιο που έχει περάσει ο μάστορας δεν είναι Utp προς κάθε κάμερα, έχει μόνο 2 καλωδιάκια μέσα. 

Τα balun τα οποία αρνούμαι να χρησιμοποιήσω είναι κάτι μ@@@ες οι οποίες συνήθως χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει καλώδιο utp και θες να το μετατρέψεις σε BNC δηλαδή το βύσμα που έχουν οι αναλογικές κάμερες. Τέτοιοι ηλεκτρολόγοι συνήθως μάλιστα βάζουν ένα utp για 2 κάμερες ή και περισσότερες μιας και έχει 4 ζεύγη, Θεωρητικά τα balun θα διορθώσουν όποια παραμόρφωση στο σήμα θα προκληθεί αλλά μπορεί και να μην το κάνουν. Έτσι μία 5MP κάμερα δεν είναι περίεργο να συγχρονίζει μόνο στα 1080p.

image.png.f7753a66a0005fbae9660a1f720721ca.png

Όταν έχεις ένα σωστό καλώδιο για αναλογικές κάμερες χρειάζεσαι ένα απλό βύσμα. Βιδωτό; Πρεσσάτο; Δεν έχει τόσο σημασία

image.png.3e865a24c832e98e8a453c0db5ba502d.png

Ο τρόπος μετάδοσης μέσω καλωδίου BNC δεν είναι απαρχαιωμένος όσο λένε κάποιοι. Μια χαρά υπάρχουν κάμερες στα ίδια Megapixel με τις IP και μια χαρά έχουν τις ίδιες δυνατότητες. PTZ, Μικρόφωνο, Ηχείο αν δεν κάνω λάθος πρέπει να υπάρχουν μέχρι και με σήμα συναγερμού. Δεν χρειάζεται να τις αλλάξεις και το πιθανό είναι ότι μια χαρά θα κουμπώσουν στο καινούργιο σου καταγραφικό αν είναι Hikvision καθώς μέχρι και σήμερα υποστηρίζονται όλα τα προτώκολα μετάδωσης αναλογικού σήματος. Νομίζω κάποιες πιο φθηνές σειρές οι οποίες όμως ονομάζονται Hi Look για παράδειγμα υποστηρίζουν μόνο HDTVI χωρίς να είμαι σίγουρος.

Δημοσ.

Δλδ @manolis940 υπάρχουν καταγραφικά σχετικά καινούργια που υποστηρίζουν μεγαλύτερες αναλύσεις σε ip κάμερες και με πιο πρόσφατη έκδοση onvif με bnc βύσματα? Γιατί αυτό είναι που με προβληματίζει αν αλλάξω καταγραφικό.... μην πάρω πάλι ένα τεχνολογίας του 2016 αντί για του 2013 που έχω τώρα... δεν κερδίζω κάτι θεωρητικά... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Τα balun τα οποία αρνούμαι να χρησιμοποιήσω είναι κάτι μ@@@ες οι οποίες συνήθως χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει καλώδιο utp και θες να το μετατρέψεις σε BNC δηλαδή το βύσμα που έχουν οι αναλογικές κάμερες. Τέτοιοι ηλεκτρολόγοι συνήθως μάλιστα βάζουν ένα utp για 2 κάμερες ή και περισσότερες μιας και έχει 4 ζεύγη, Θεωρητικά τα balun θα διορθώσουν όποια παραμόρφωση στο σήμα θα προκληθεί αλλά μπορεί και να μην το κάνουν. Έτσι μία 5MP κάμερα δεν είναι περίεργο να συγχρονίζει μόνο στα 1080p.

image.png.f7753a66a0005fbae9660a1f720721ca.png

Όταν έχεις ένα σωστό καλώδιο για αναλογικές κάμερες χρειάζεσαι ένα απλό βύσμα. Βιδωτό; Πρεσσάτο; Δεν έχει τόσο σημασία

image.png.3e865a24c832e98e8a453c0db5ba502d.png

Ο τρόπος μετάδοσης μέσω καλωδίου BNC δεν είναι απαρχαιωμένος όσο λένε κάποιοι. Μια χαρά υπάρχουν κάμερες στα ίδια Megapixel με τις IP και μια χαρά έχουν τις ίδιες δυνατότητες. PTZ, Μικρόφωνο, Ηχείο αν δεν κάνω λάθος πρέπει να υπάρχουν μέχρι και με σήμα συναγερμού. Δεν χρειάζεται να τις αλλάξεις και το πιθανό είναι ότι μια χαρά θα κουμπώσουν στο καινούργιο σου καταγραφικό αν είναι Hikvision καθώς μέχρι και σήμερα υποστηρίζονται όλα τα προτώκολα μετάδωσης αναλογικού σήματος. Νομίζω κάποιες πιο φθηνές σειρές οι οποίες όμως ονομάζονται Hi Look για παράδειγμα υποστηρίζουν μόνο HDTVI χωρίς να είμαι σίγουρος.

Άπλα τα balun δεν είναι  μ@@ιες   κάνουν συγκεκριμένη δουλειά .. είναι φίλτρο και προσαρμογή αντίστασης γιατί οι αναλογικές κάμερες θέλουν 75ohm .  Από εκεί και πέρα υπάρχουν balun και balun όπως και καλώδια.,Όπως επίσης σε μικρές αποστάσεις δεν θα δεις διαφορά αν περάσεις 2 κάμερες από το ίδιο καλώδιο utp ή τις περάσεις με δυο  ομοαξονικα (αρκεί να είναι καλό το καλώδιο να μην έχει γειώματα κτλ ) περισσότερο θα σε επηρεάσει η κακή ποιότητα του τροφοδοτικού, αν αυτό βγάζει κυματωση θα σου το περνάει στην εικόνα .όποτε εκεί που περνάς πχ σε μια γωνιά δυο ομοαξονικά βάζεις ένα UTP και είσαι άρχοντας  και μην ξεχνάς και τα ενεργά balun που κάνουν και ενίσχυση  ,επίσης τα βιδωτά που δείχνεις για μένα δεν  κάνουν για ομοαξονικό .Συμφωνώ πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι άπλες αναλογικές κάμερες θα σε καλύψουν και δεν θα έχουν και καθυστέρηση . εκεί που υστερούν είναι στα video analytics

Δημοσ.
Στις 28/1/2025 στις 10:19 ΜΜ, kostasbm είπε

μιας και η συζήτηση για καμερες

θέλω μια να τη στήσω έξω ψηλά στο σπίτι για να είναι μόνιμα στο δίκτυο και να μπαίνει οποίος θέλει να βλέπει το χωριό του..κυρίως οι ομογενείς

μπορώ να τραβήξω καλώδιο δικτύου , οπότε και poe να ειναι δε με πειραζει,αν ειναι wide angle καλο θα ηταν..δε με ενδιαφερει η καταγραφη........και να ειναι ευκολη στο σεταρισμα

αυτά....για δώστε καμμία ιδέα αν κάποιος έχει ασχοληθεί τι πάει να κοιτάζω βασικά.....

Αυτο το εχω κανει και εγω. Θες να ειναι βιντεο ή εικονες ανα καποια λεπτα; Που θα την ανεβαζεις; 

Μπορεις να στειλεις ενα μηνυμα στην Skyline μηπως και σου στειλουν καμερα δωρεαν για αυτη τη δουλεια. και να την βλεπεις απο την σελιδα τους.. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...