Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Antonisk2003 είπε

Δλδ @manolis940 υπάρχουν καταγραφικά σχετικά καινούργια που υποστηρίζουν μεγαλύτερες αναλύσεις σε ip κάμερες και με πιο πρόσφατη έκδοση onvif με bnc βύσματα? Γιατί αυτό είναι που με προβληματίζει αν αλλάξω καταγραφικό.... μην πάρω πάλι ένα τεχνολογίας του 2016 αντί για του 2013 που έχω τώρα... δεν κερδίζω κάτι θεωρητικά... 

Οι αναλογικές κάμερες που έχουν βύσμα BNC δεν έχουν να κάνουν με το ONVIF. Το ONVIF είναι πρωτόκολλο για κάμερες IP. Γενικώς μέχρι σήμερα δεν είχα θέμα συμβατότητας ακόμη και με τα πιο φθηνιάρικα καταγραφικά με αναλογικές κάμερες σε σημείο που σήμερα όταν έχω να κάνω με καταγραφικό Hikvision δεν κοιτάω ποτέ αν η κάμερα υποστηρίζει πρωτόκολα όπως το TVI, HDTVI κτλ.

9 ώρες πριν, ice25 είπε

Άπλα τα balun δεν είναι  μ@@ιες   κάνουν συγκεκριμένη δουλειά .. είναι φίλτρο και προσαρμογή αντίστασης γιατί οι αναλογικές κάμερες θέλουν 75ohm .  Από εκεί και πέρα υπάρχουν balun και balun όπως και καλώδια.,Όπως επίσης σε μικρές αποστάσεις δεν θα δεις διαφορά αν περάσεις 2 κάμερες από το ίδιο καλώδιο utp ή τις περάσεις με δυο  ομοαξονικα (αρκεί να είναι καλό το καλώδιο να μην έχει γειώματα κτλ ) περισσότερο θα σε επηρεάσει η κακή ποιότητα του τροφοδοτικού, αν αυτό βγάζει κυματωση θα σου το περνάει στην εικόνα .όποτε εκεί που περνάς πχ σε μια γωνιά δυο ομοαξονικά βάζεις ένα UTP και είσαι άρχοντας  και μην ξεχνάς και τα ενεργά balun που κάνουν και ενίσχυση  ,επίσης τα βιδωτά που δείχνεις για μένα δεν  κάνουν για ομοαξονικό .Συμφωνώ πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι άπλες αναλογικές κάμερες θα σε καλύψουν και δεν θα έχουν και καθυστέρηση . εκεί που υστερούν είναι στα video analytics

Εγώ έχω βρει ακόμη και σε μικρή απόσταση με κάμερες 5MP όπου δεν έδιναν ποτέ με UTP πάνω από 2MP. Αλλάζοντας σε ένα ομοαξονικό για δύο κάμερες όλα έφτιαξαν και οι κάμερες έπαιξαν στα MP που έλεγαν. Έφταιγε το κακής ποιότητας UTP; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν έχεις UTP βάλε IP όταν έχεις ομοαξονικό βάλε αναλογικές. Το να βάζεις balun για να κάνεις convert κάποια μετατροπή είναι απλώς μεσοβέζικη λύση.

Όσον αφορά τα βιδωτά βύσματα το μόνο πρόβλημα που έχω βρει είναι στην δική μου εμπειρία, είναι η απειρία μου στο να τα φτιάξω και να τα βιδώσω σωστά έτσι ώστε να κάτσουν σωστά στις κλέμες. Φυσικά προτιμώ τα πρεσαριστά γιατί μπορείς να ζορίσεις το καλώδιο και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν έχει χαθεί η επαφή.

Φυσικά οι IP κάμερες δεν είναι τυχαία πιο ακριβές. Είναι σχεδόν από μόνες τους ένα καταγραφικό ή πολλές φορές είναι καταγραφικό αν υποστηρίζουν μέσω αποθήκευσης. Κάνουν εκείνες την ανάλυση του Video και το NVR πρακτικά κάνει μόνο την αποθήκευση των δεδομένων και την αναζήτηση αυτών. Η τιμή τους είναι όμως βγαίνει σχεδόν διπλάσια σε μία αντίστοιχη εγκατάσταση αναλογικών, όπου με το ίδιο budget στις περισσότερες περιπτώσεις θα συνδύαζες αναλογικές κάμερες και με συναγερμό έστω και ένα οικονομικό όπως ο IDS ή Sigma το οποίο αποτελεί και πιο ολοκληρωμένη προστασία.

Τα παραπάνω βέβαια αποτελούν τις δικές μου γνώσεις και εμπειρίες και θα χαρώ να ακούσω τις διαφωνίες σου βάση των αντίστοιχων δικών σου :) 

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 25/2/2025 στις 10:02 ΜΜ, manolis940 είπε

Εγώ έχω βρει ακόμη και σε μικρή απόσταση με κάμερες 5MP όπου δεν έδιναν ποτέ με UTP πάνω από 2MP. Αλλάζοντας σε ένα ομοαξονικό για δύο κάμερες όλα έφτιαξαν και οι κάμερες έπαιξαν στα MP που έλεγαν. Έφταιγε το κακής ποιότητας UTP; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν έχεις UTP βάλε IP όταν έχεις ομοαξονικό βάλε αναλογικές. Το να βάζεις balun για να κάνεις convert κάποια μετατροπή είναι απλώς μεσοβέζικη λύση.

Αν υποθέσουμε ότι έχεις κάνει σωστή δουλειά στο termination (Σε περίπτωση που "έκοψες" εσύ το καλώδιο και δεν ήταν έτοιμο) 

ΑΝ υποθέσουμε καλής ποιότητας καλώδιο χωρίς φθορές (τα πολύ φθηνά χωρίς shielding μπορεί να φθαρούν αν και μονο τα πατήσεις καταλάθος ή λυγίσουν σε γωνία και "σκάνε" απο μέσα ή χαλάει το twisting επειδή ήταν χαλαρό εξ αρχής) 

Αν υποθέσουμε ότι δεν το προκάλεσε αυτό καμία ρύθμιση ή ελάττωμα στο NVR 

Τότε το πιο πιθανό ειναι το πρόβλημα που το προκαλεί αυτό να ειναι ότι η κάμερα ειναι αναλογική και φτιαγμένη για ομοαξονική σύνδεση (75 ohm ) ενω το utp έχει 100ohm οπότε έβαλες balun για να λειτουργήσει με utp αλλά δεν είχε το κατάλληλο spec

εκεί θες κατάλληλο balun για μετατροπή 75 ohm σε twisted pair 100ohm utp 

Δημοσ.
Στις 28/2/2025 στις 11:34 ΠΜ, Dr_Pepper είπε

Αν υποθέσουμε ότι έχεις κάνει σωστή δουλειά στο termination (Σε περίπτωση που "έκοψες" εσύ το καλώδιο και δεν ήταν έτοιμο) 

ΑΝ υποθέσουμε καλής ποιότητας καλώδιο χωρίς φθορές (τα πολύ φθηνά χωρίς shielding μπορεί να φθαρούν αν και μονο τα πατήσεις καταλάθος ή λυγίσουν σε γωνία και "σκάνε" απο μέσα ή χαλάει το twisting επειδή ήταν χαλαρό εξ αρχής) 

Αν υποθέσουμε ότι δεν το προκάλεσε αυτό καμία ρύθμιση ή ελάττωμα στο NVR 

Τότε το πιο πιθανό ειναι το πρόβλημα που το προκαλεί αυτό να ειναι ότι η κάμερα ειναι αναλογική και φτιαγμένη για ομοαξονική σύνδεση (75 ohm ) ενω το utp έχει 100ohm οπότε έβαλες balun για να λειτουργήσει με utp αλλά δεν είχε το κατάλληλο spec

εκεί θες κατάλληλο balun για μετατροπή 75 ohm σε twisted pair 100ohm utp 

Μπορεί να έχει και δίκιο. Στην περίπτωση που αναφέρω δεν είχα κάνει καν εγώ την εγκατάσταση. Το ζήτημα είναι ότι με ένα balun προκύπτουν τόσα παραπάνω αν τα οποία δυσκολεύουν πολύ στο να βρεις ένα πρόβλημα και να το προσδιορίσεις με ακρίβεια. Εγώ πιστεύω ας πούμε ότι στην δική μου περίπτωση έφταιγε το καλώδιο που δεν είχε shield σε κάθε ζευγάρι με αποτέλεσμα να έχουμε κάποιου τύπου cross talking.

Το ίδιο ισχύει ίσως και χειρότερα όταν γίνεται και το ανάποδο δηλαδή σε ομοαξονικό καλώδιο και  balun για να γίνει IP.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...