Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή χρονιά σε όλους.

Έκανα μια αγορά αρχές του χρόνου από Αγγλία. Το κόστος 192 ευρώ με μεταφορικά.

Στο θέμα των μεταφορικών θέλω να σταθώ γιατί είναι κρίσιμης σημασίας για το ερώτημα μου.

Όταν έβαζα ακόμη στο καλάθι πράγματα, μου είχε σε μια φάση 2 επιλογές:

α) Με Royal Mail και

β) μια άλλη εξπρές επιλογή, που δεν διευκρίνιζε ποια εταιρεία θα το αναλάβει.

Σε μια φάση  επειδή είχα βάλει και μια μπλούζα, έπαψε να μου δείχνει τις 2 επιλογές και μου είχε μόνο την εξπρές. Εγώ λοιπόν επειδή γνώριζα πως είναι από Αγγλία και θα με γδάρουν , έβγαλα τον προιόν για να μπορώ να χρησιμοποιήσω Royal Mail , ώστε να έρθει με ΕΛΤΑ και να μην πληρώσω τα μαλλιοκέφαλα μου . Εν τέλει, πλήρωσα την παραγγελία  με την επιλογή αποστολής από Royal Mail όπως φαίνεται και στην εικόνα.

Επίσης επειδή δεν είχε παρατηρήσεις για την παραγγελία στην φόρμα πληρωμής ή κάπου εκεί κοντά, τους έστειλα μετά συμπληρωματικό email, λέγοντας τους πως «αν είναι και δεν το στείλουν με Royal Mail να μην το στείλουν καν».

Εκεί λοιπόν που περίμενα να δω απάντηση απ αυτούς «οκ μην ανησυχείς τα έχουμε λάβει υπόψιν», μου σκάει μήνυμα την Πέμπτη ότι «η DHL παρέλαβε ένα πακέτο με ημερομηνία παράδοσης  στις 10 Ιανουαρίου». Μην σας τα πολυλογώ πήγε με την εν λόγω εταιρεία και μου ζητούσαν 56  ευρώ (για τέλη εκτελωνισμού) + ΦΠΑ + δασμούς. Οκ ο ΦΠΑ είναι 46ευρώ. Οι δασμοί πόσο είναι;

Επίσης εκεί που είχαν την επιλογη τι από τα 3 θέλω να κάνω : 
α) να μου το εκτελωνίσουν οι ίδιοι

β) να το εκτελωνίσω εγώ

γ) να μην το δεχθώ

σκεφτόμουν  ότι αν δεν το δεχθώ, υπάρχει περίπτωση  να μην μου επιστρέψουν τα χρήματα από την εταιρεία.

Και έτσι πάτησα την επιλογή να τα εκτελωνίσουν οι ίδιοι. Ακόμα δεν μου έχουν απαντήσει για το τελικό κόστος.

Όμως τώρα μπήκα να διαβάσω εδώ και κάποιος έλεγε ότι μπορείς άνετα να κάνεις dispute και να τα πάρεις πίσω. Ειδικά αν είχες πει στην εταιρεία κάτι και δεν το εκτέλεσε.

Επομένως οι ερωτήσεις μου είναι 2 :

α) Πόσοι θα είναι οι δασμοί και

β) Αν μπορώ να κάνω επιτυχή επιστροφή τώρα που δέχθηκα να το εκτελωνίσει η DHL.

image.png.9099b6a9acd5d43ce855ffe7150d96d6.png

Επεξ/σία από Epitaph6663
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απο τα λιγα που ξερω

α) κανεις δε μπορει να σου πει με ασφαλεια, μπορει να ειναι 20 ευρ μπορει και 100. Εξαρταται απο τις...ορεξεις του εκτελωνιστη (εκτιμαει αξια και αναλογα βγαζει χαρατσι)*

β)οχι

*εφοσον μιλας για ρουχα δε νομισω να σε...δαγκωσουν. Κυριως με ηλεκτρονικα ...αφηνιαζουν

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Sad 1
Δημοσ.
5 hours ago, Epitaph6663 said:

Καλή χρονιά σε όλους.

Έκανα μια αγορά αρχές του χρόνου από Αγγλία. Το κόστος 192 ευρώ με μεταφορικά.

Στο θέμα των μεταφορικών θέλω να σταθώ γιατί είναι κρίσιμης σημασίας για το ερώτημα μου.

Όταν έβαζα ακόμη στο καλάθι πράγματα, μου είχε σε μια φάση 2 επιλογές:

α) Με Royal Mail και

β) μια άλλη εξπρές επιλογή, που δεν διευκρίνιζε ποια εταιρεία θα το αναλάβει.

Σε μια φάση  επειδή είχα βάλει και μια μπλούζα, έπαψε να μου δείχνει τις 2 επιλογές και μου είχε μόνο την εξπρές. Εγώ λοιπόν επειδή γνώριζα πως είναι από Αγγλία και θα με γδάρουν , έβγαλα τον προιόν για να μπορώ να χρησιμοποιήσω Royal Mail , ώστε να έρθει με ΕΛΤΑ και να μην πληρώσω τα μαλλιοκέφαλα μου . Εν τέλει, πλήρωσα την παραγγελία  με την επιλογή αποστολής από Royal Mail όπως φαίνεται και στην εικόνα.

Επίσης επειδή δεν είχε παρατηρήσεις για την παραγγελία στην φόρμα πληρωμής ή κάπου εκεί κοντά, τους έστειλα μετά συμπληρωματικό email, λέγοντας τους πως «αν είναι και δεν το στείλουν με Royal Mail να μην το στείλουν καν».

Εκεί λοιπόν που περίμενα να δω απάντηση απ αυτούς «οκ μην ανησυχείς τα έχουμε λάβει υπόψιν», μου σκάει μήνυμα την Πέμπτη ότι «η DHL παρέλαβε ένα πακέτο με ημερομηνία παράδοσης  στις 10 Ιανουαρίου». Μην σας τα πολυλογώ πήγε με την εν λόγω εταιρεία και μου ζητούσαν 56  ευρώ (για τέλη εκτελωνισμού) + ΦΠΑ + δασμούς. Οκ ο ΦΠΑ είναι 46ευρώ. Οι δασμοί πόσο είναι;

Επίσης εκεί που είχαν την επιλογη τι από τα 3 θέλω να κάνω : 
α) να μου το εκτελωνίσουν οι ίδιοι

β) να το εκτελωνίσω εγώ

γ) να μην το δεχθώ

σκεφτόμουν  ότι αν δεν το δεχθώ, υπάρχει περίπτωση  να μην μου επιστρέψουν τα χρήματα από την εταιρεία.

Και έτσι πάτησα την επιλογή να τα εκτελωνίσουν οι ίδιοι. Ακόμα δεν μου έχουν απαντήσει για το τελικό κόστος.

Όμως τώρα μπήκα να διαβάσω εδώ και κάποιος έλεγε ότι μπορείς άνετα να κάνεις dispute και να τα πάρεις πίσω. Ειδικά αν είχες πει στην εταιρεία κάτι και δεν το εκτέλεσε.

Επομένως οι ερωτήσεις μου είναι 2 :

α) Πόσοι θα είναι οι δασμοί και

β) Αν μπορώ να κάνω επιτυχή επιστροφή τώρα που δέχθηκα να το εκτελωνίσει η DHL.

image.png.9099b6a9acd5d43ce855ffe7150d96d6.png

Απο την στιγμή που δεν σε χρέωσαν ΦΠΑ με ότι και να έρθει θα είχες τελωνείο,  απλά με τα ΕΛΤΑ δεν θα είχες το 50αρικο της dhl

Κακώς επέλεξες να πάρεις κάτι άνω των 150 ευρώ  απο χώρα εκτός ΕΕ  και εκτός Amazon  που σου έχει και το κόστος εκτελωνισμού ή το ebay πάλι με την υπηρεσία εκτελωνισμού.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, sdikr είπε

Απο την στιγμή που δεν σε χρέωσαν ΦΠΑ με ότι και να έρθει θα είχες τελωνείο,  απλά με τα ΕΛΤΑ δεν θα είχες το 50αρικο της dhl

Κακώς επέλεξες να πάρεις κάτι άνω των 150 ευρώ  απο χώρα εκτός ΕΕ  και εκτός Amazon  που σου έχει και το κόστος εκτελωνισμού ή το ebay πάλι με την υπηρεσία εκτελωνισμού.

E ναι, τώρα πια προφανώς «κακώς». Το θέμα είναι ότι οι τύποι έγραφαν ότι θα έρθει με Royal Mail και δεν το τήρησαν. Επίσης την πρώτη φορά που είχα αγοράσει από αυτούς πριν 3 χρόνια, μου είχε έρθει δέμα πάλι από Αγγλία μέσω ΕΛΤΑ.

Αν ήξερα ότι θα το στείλουν με DHL και ότι δεν θα επικοινωνούν, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν θα το έκανα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο άνθρωπος έχει πληρώσει κανονικά για ταχυδρομείο (φαίνεται στο checkout του), αυτοί από μόνοι τους έστειλαν με courier.

Ίσα ίσα που τους έστειλε και email να έχουν το νου τους και να στείλουν με ταχυδρομείο.

Μπλέξιμο. Κατά την γνώμη μου θα μπορούσες να αρνηθείς την παραλαβή και να αφήσεις το πακέτο να επιστρέψει. Ο πωλητής δεν έχει καμία δικαιολογία να αρνηθεί την επιστροφή χρημάτων.

Δεν το έκανες. Οπότε, η επόμενη κίνησή σου είναι να πληρώσεις την DHL, να παραλάβεις και να ζητήσεις από τον πωλητή μερική επιστροφή για τα έξοδα courier. Αν είναι σοβαρός θα πρέπει να κάνει κάτι (έστω ένα κουπόνι ή κωδικό για μελλοντική αγορά). Το λάθος δικό του.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Epitaph6663 είπε

E ναι, τώρα πια προφανώς «κακώς». Το θέμα είναι ότι οι τύποι έγραφαν ότι θα έρθει με Royal Mail και δεν το τήρησαν. Επίσης την πρώτη φορά που είχα αγοράσει από αυτούς πριν 3 χρόνια, μου είχε έρθει δέμα πάλι από Αγγλία μέσω ΕΛΤΑ.

Αν ήξερα ότι θα το στείλουν με DHL και ότι δεν θα επικοινωνούν, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν θα το έκανα.

Με royal mail δεν μπορεί να σου έρθει.Δεν λειτουργεί εκτός ΗΒ.Το παραλαμβάνει εκει και το διεκπαιρεώνει η DHL σαν συνεργάτης τους. 

Την επόμενη φορά κοίτα το https://demagr.com/#/aboutUs/ ,μπορεί να σε βολευει καλύτερα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dante80 είπε

Ο άνθρωπος έχει πληρώσει κανονικά για ταχυδρομείο (φαίνεται στο checkout του), αυτοί από μόνοι τους έστειλαν με courier.

Ίσα ίσα που τους έστειλε και email να έχουν το νου τους και να στείλουν με ταχυδρομείο.

Μπλέξιμο. Κατά την γνώμη μου θα μπορούσες να αρνηθείς την παραλαβή και να αφήσεις το πακέτο να επιστρέψει. Ο πωλητής δεν έχει καμία δικαιολογία να αρνηθεί την επιστροφή χρημάτων.

Δεν το έκανες. Οπότε, η επόμενη κίνησή σου είναι να πληρώσεις την DHL, να παραλάβεις και να ζητήσεις από τον πωλητή μερική επιστροφή για τα έξοδα courier. Αν είναι σοβαρός θα πρέπει να κάνει κάτι (έστω ένα κουπόνι ή κωδικό για μελλοντική αγορά). Το λάθος δικό του.

Ναι δυστυχώς έπρεπε να το συνειδητοποίησω νωρίτερα ότι

α) η DHL έχει παραπάνω κόστη από την UPS.

β) δεν μπορώ να κάνω άρνηση, μετά την επιλογή μου.

Άλλες 2 φορές μου έχει έρθει έτσι πακέτο. Και τις 2 είχα στείλει ρητά  μήνυμα στους πωλητές «Αν είναι και δεν μπορείτε να το στείλετε με USPS/Royal Mail ΜΗΝ το στείλετε καν και ειδοποιήστε με» και οι τύποι το στείλαν χωρίς να απαντήσουν... Και η μία μάλιστα ήταν μεγαλύτερη εταιρεία από αυτήν που αγόρασα τώρα. Τώρα πήρα από Earache και τότε ήταν από την Rhino Records...Σαπίλα.

31 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Με royal mail δεν μπορεί να σου έρθει.Δεν λειτουργεί εκτός ΗΒ.Το παραλαμβάνει εκει και το διεκπαιρεώνει η DHL σαν συνεργάτης τους. 

Την επόμενη φορά κοίτα το https://demagr.com/#/aboutUs/ ,μπορεί να σε βολευει καλύτερα

Κάθε φορά που κάτι μου έρχεται με Royal Mail, μετα συνήθως το διεκπεραιώνουν τα ΕΛΤΑ. Αυτή τη φορά, δεν πήγε καν αρχικά στην Royal mail , αλλά το πήγαν οι πωλητές κατευθείαν στα γραφεία της DHL.

Ευχαριστώ για το site, θα το μελετήσω.

image.png.a8e742283cda92daab62c3c1a9ae75f8.png

Επεξ/σία από Epitaph6663
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...