Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας σε περίπτωση κάποιος πάει διακοπές σε μέρος που θα έχει χιόνια τα παντελόνια τύπου σκί είναι ζεστά βοηθάνε σε τίποτα ή πρέπει να τα φοράς μαζί με ισοθερμικό;;;

Τι ακριβώς είναι αυτά τα παντελόνια γιατί βλέπω ότι είναι πολύ λεπτά; 

Αν φοράει κανείς τζιν και ισοθερμικό στο παρελθόν δεν είχε βοηθήσει.

Επίσης σε μπουφάν τύπου puffer τι μάρκα να προτιμήσω και σε τι πυκνότητα ( The parka is stuffed with 550-fill ,έχω δει και με 700) για να είναι ζεστό και να μη χρειάζεται να βάζεις πολλά ρούχα 

Καλό θα είναι να είναι και αδιάβροχο 

Δεν θέλω να ξεφύγω σε τιμή πάρα πολύ, 

Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.

Ποιο μέρος είναι αυτό; Χιόνια έχει και στο Πήλιο, χιόνια έχει και στην Ισλανδία.

Ο γενικός κανόνας λέει ότι θέλεις layers. Ένα καλό ντύσιμο για πολύ κρύο είναι αυτό (από μέσα προς τα έξω): βαμβακερό, ισοθερμικό, fleece, αδιάβροχο/αντιανεμικό. Από κει και πέρα, ανάλογα τις συνθήκες και τις αντοχές σου, προσθέτεις ή αφαιρείς. Σίγουρα όχι τζιν. Εννοείται ότι τα εξειδικευμένα παντελόνια χειμερινών σπορ βοηθούν, καθώς είναι συνήθως ζεστά και αδιάβροχα/αντιανεμικά.

• Like 1
Δημοσ.

Παντελόνι (σκι) από παντελόνι (σκι) έχει διαφορά. Ο πρώτος στόχος τους είναι να σε κρατήσουν στεγνό. Μετά έρχονται όλα τα άλλα (μόνωση από το κρύο, άνεση, κομψότητα).

• Like 1
Δημοσ.
46 minutes ago, lambros said:

Καλησπέρα σας σε περίπτωση κάποιος πάει διακοπές σε μέρος που θα έχει χιόνια τα παντελόνια τύπου σκί είναι ζεστά βοηθάνε σε τίποτα ή πρέπει να τα φοράς μαζί με ισοθερμικό;;;

Τι ακριβώς είναι αυτά τα παντελόνια γιατί βλέπω ότι είναι πολύ λεπτά; 

Αν φοράει κανείς τζιν και ισοθερμικό στο παρελθόν δεν είχε βοηθήσει.

Επίσης σε μπουφάν τύπου puffer τι μάρκα να προτιμήσω και σε τι πυκνότητα ( The parka is stuffed with 550-fill ,έχω δει και με 700) για να είναι ζεστό και να μη χρειάζεται να βάζεις πολλά ρούχα 

Καλό θα είναι να είναι και αδιάβροχο 

Δεν θέλω να ξεφύγω σε τιμή πάρα πολύ, 

Ευχαριστώ πολύ 

απλες απαντησεις.

down jacket.  το λεω με παραδειγμα.

αν εχουμε ενα down με 600 fill και ενα με 900 για τη ΙΔΙΑ θερμοκρασια τοτε το 900 θα ειναι πιο ακριβο και πιο λεπτο απο το 600. αν το βαλουμε με ογκο τοτε το 900 θα ειναι πιο ακριβο αλλα πολυ πιο ζεστο απο το 600.

παμε στο παντελονι. αλλο πραγμα αδιαβροχο,αντιανεμικο παντελονι που μπορει να ειναι φλιδα διοτι ειναι MONO αδιαβροχο,αντιανεμικο και αλλο παντελονι που ειναι αδιαβροχο,αντιανεμικο αλλα ταυτοχρονα εχει και θερμομονωση πχ primaloft που το καθιστα και ζεστο ταυτοχρονα

ασχετα με ολα τα παραπανω καλο ειναι να ξεκιναμε παντα με layer θερμοεσωρουχα

και δεν υπαρχει γενικα.χιονι μπορει να εχει και με 0 βαθμους μπορει να εχει και με μειον 30

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ

Χιόνι κρύο λέμε άντε -5

Θα προσπαθήσω να βρω λινκ από ρούχα , εκτός αν μπορείτε να μου βάλετε κάποια μάρκα λινκ , όχι ακριβά μια και η χρήση θα είναι 1-2 βδομάδες το χρόνο

Αν όχι , εγώ ευχαριστώ για όλα ,ωθα ψάξω λίγο με τις ορολογίες που μου βάλετε λίγο παραπάνω 

• Like 1
Δημοσ.
On 14/01/2025 at 21:08, lambros said:

Σας ευχαριστώ πολύ

Χιόνι κρύο λέμε άντε -5

Θα προσπαθήσω να βρω λινκ από ρούχα , εκτός αν μπορείτε να μου βάλετε κάποια μάρκα λινκ , όχι ακριβά μια και η χρήση θα είναι 1-2 βδομάδες το χρόνο

Αν όχι , εγώ ευχαριστώ για όλα ,ωθα ψάξω λίγο με τις ορολογίες που μου βάλετε λίγο παραπάνω 

στους μειον 5 θα μπορουσες πχ να φορεσεις (αναλογως ποσο κρυωνεις) ενα θερμοεσωρουχο, ενα fleece και ενα down. πιστευω οτι θα σε καλυψει. τωρα το down ειναι αναλογως τι σου αρεσει και σενα και ποσα λεφτα θες να δωσεις.αν θυμαμαι καλα φτηνα down εχει το decathlon μαρκας quechua. εγω εχω δυο down jackets.το ενα ειναι ενα north face travail που το ειχα παρει απο stock 100 ευρω.ειναι 800αρι πουπουλο και ειναι λεπτο σαν ρουχο οποτε δεν με ενοχλει.αξιζει οτι παρεις να το παρεις με κουκουλα γιατι στους μειον 5 ναι ειναι καμποσο το κρυο.επισης ναι μεν τα χρηματα ειναι αρκετα αλλα σκεψου οτι παιρνεις κατι που θα το κρατησεις πολλα χρονια. και δεν εισαι υποχρεωμενος να το φορας μονο στα πολλα κρυα.δηλαδη αυτο που εχω παρει εγω το φοραω κα ισε λιγοτερο κρυο απλα απο μεσα φοραω πιο λεπτα ρουχα. και θα μου πεις γιατι δεν βαζεις ενα κανονικο μπουφαν? ο λογος ειναι οτι το down ειναι τελειως compressible και δεν πιανει χωρο.ειτε παω ταξιδι ειτε το θελω μαζι μου δεν πιανει χωρο. πχ τωρα που αυτες τις ημερες επαιζε 4-5 βαθμους η θερμοκρασια το φορουσα. το λεω για να μην θεωρησεις οτι τον υπολοιπο χρονο θα παει χαμενο.χαμενο θα παει αν παρεις καποιο πολυ χοντρο που εκει και το κοστος ξεφευγει. επισης το πηρα 800αρι γιατι α.ηταν προσφορα οπως ειπα αλλα β.επειδη πιανει λιγοτερο χωρο απο οτι ενα 550 ή 600.ελπιζω να βοηθησα.αν εισαι αθηνα παιζουν και stock ρουχα στο εκπτωτικο χωριο οπως και στα factory outlet.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...