Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, GodzillaCover said:

Υπάρχει η αρχή της αναλογικότητας. 

Μπορούμε και να επιβάλουμε θανατική ποινή σε όποιον δε φοράει ζώνη. Στο χέρι του είναι να μην παραβιάσει τον νόμο, άρα δεν κινδυνεύει αν είναι νομιμος.

Δεν είναι καθόλου εξοντωτικές οι ποινές.  Red herring τα περί μη αναλογικότητας

Επεξ/σία από Dante80
  • Απαντ. 504
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, uniquegr said:

Κάτι τέτοια χαριτωμένα έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ τότε που κυβερνούσε, αν θυμάσαι. Δηλαδή, ο πλούσιος να πληρώνει περισσότερο απο τον φτωχό, τα θυμάσαι; Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει αναλογικότητα, όταν μιλάμε για κάτι που γίνεται κατ'επιλογήν και κατά παράβαση κανόνων, με τους οποίους κανόνες έχουμε προκαταβολικά συμφωνήσει ( κατά την απόκτηση της άδειας οδήγησης ).

Αν κάποιος διαφωνεί με τα πρόστιμα, η μόνη επιλογή που ( πρέπει να ) έχει, είναι να μη κάνει παραβάσεις. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Ε εντάξει, αρα να επιβάλουμε θανατική ποινή για όλες τις παραβάσεις!

Βασικά κάτσε άκυρο, έχει καταργηθεί. Ε εντάξει, ισόβια για ζώνη καλό ακούγεται. Φόρα ζώνη, να μην μπεις ισόβια. Ε?

Σοβαρά όμως τώρα, απο τα λίγα σωστά που πήγε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτό. Άλλο αν στην Ελλάδα με τη φοροδιαφυγή θα ήταν τέρμα άδικο και το παράτησαν.

2 minutes ago, Dante80 said:

Δεν είναι καθόλου εξοντωτικές οι ποινές.  Red herring τα περί μη αναλογικότητας

Δεν ξέρω αν τα λες σοβαρά αυτά. Δηλαδή 350€ και 30 μέρες χωρίς δίπλωμα για κάποιον με κατώτατο μισθό που χρειάζεται αμάξι, δεν είναι εξοντωτική ποινή? 

Επεξ/σία από GodzillaCover
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GodzillaCover είπε

Ε εντάξει, αρα να επιβάλουμε θανατική ποινή για όλες τις παραβάσεις!

Βασικά κάτσε άκυρο, έχει καταργηθεί. Ε εντάξει, ισόβια για ζώνη καλό ακούγεται. Φόρα ζώνη, να μην μπεις ισόβια. Ε?

Σοβαρά όμως τώρα, απο τα λίγα σωστά που πήγε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτό. Άλλο αν στην Ελλάδα με τη φοροδιαφυγή θα ήταν τέρμα άδικο και το παράτησαν.

Ακόμα και θανατική ποινή να επέβαλαν, εσένα τί σε κόφτει...?

• Haha 1
Δημοσ.
1 minute ago, uniquegr said:

Ακόμα και θανατική ποινή να επέβαλαν, εσένα τί σε κόφτει...?

Με κόφτει ρε φίλε γιατί η κάθε παράβαση αντιστοιχεί σε κάποια ποινή. Το σύστημα εξάλλου είναι σωφρονιστικό.

Ε, η ζώνη όπως και να το δεις δεν είναι καμία τρομερή παράβαση. Ναι, ενσυνείδητα κάποιος δεν την φοράει και παραβιάζει τον νόμο. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να του επιβάλλουμε ό,τι ποινή μας κατέβει στο κεφάλι επειδή παραβίασε τον νόμο.

Αντίστοιχα, κάποιος που εκλεψε ένα καρβέλι ψωμί από το μάρκετ θα φάει μια ποινή με αναστολή και αν, ενώ κάποιος που ληστεψε τράπεζα, θα φάει αρκετά χρόνια στη φυλακή. Και οι δυο έκλεψαν συνειδητά και παραβίασαν τον νόμο αλλά έλα τώρα.

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, GodzillaCover said:

Δεν ξέρω αν τα λες σοβαρά αυτά. Δηλαδή 350€ και 30 μέρες χωρίς δίπλωμα για κάποιον με κατώτατο μισθό που χρειάζεται αμάξι, δεν είναι εξοντωτική ποινή? 

Όχι. Μιλάμε για παραβάσεις μεγάλης επικινδυνότητας. Ειδικά η ζώνη και το κράνος είναι παραβάσεις μεγάλης επικινδυνότητας. Που κάθε χρόνο οδηγούν σε πολλαπλούς απολύτως αναίτιους τραυματισμούς και θανάτους. 

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 3
Δημοσ.

Θα μπορούσα να δικαιολογήσω (υπό προϋποθέσεις) την υπέρβαση ταχύτητας, την παραβίαση στοπ/φαναριού κτλ αλλά να συζητάμε εν έτη 2025 για το αν η χρήση ζώνης είναι τρομερό παράπτωμα ή όχι με  ξεπερνάει. 

Για εμένα δεν θα έπρεπε να παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο αν οι επιβάτες δεν είχαν βάλει (σωστά) τη ζώνη τους. 

Ελπίζω όσοι δεν θεωρούν τη ζώνη απαραίτητη, να μην έχουν παιδιά...

• Like 5
Δημοσ.
2 hours ago, orfeas11 said:

Για εμένα δεν θα έπρεπε να παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο αν οι επιβάτες δεν είχαν βάλει (σωστά) τη ζώνη τους

Το ίδιο και με το κινητό. Να μην υπάρχει δυνατότητα να το ανοίξεις και να δουλεύει η οθόνη όσο οδηγείς.

• Haha 1
Δημοσ.

Ολοι εσεις που λετε για ζωνες,τις πισω, πότε τις χρησιμοποιησαν τελευταια φορα οι επιβατες σας;
Καλα,δε συζητω αν γνωριζετε τι ειναι οι ζωνες για τα σκυλια,αυτες πρεπει να ειναι αγνωστες λεξεις για τον ελληνα.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Ολοι εσεις που λετε για ζωνες,τις πισω, πότε τις χρησιμοποιησαν τελευταια φορα οι επιβατες σας;
Καλα,δε συζητω αν γνωριζετε τι ειναι οι ζωνες για τα σκυλια,αυτες πρεπει να ειναι αγνωστες λεξεις για τον ελληνα.

Πάντα. Δεν ξεκινάει το αυτοκίνητο αν δεν φοράνε όλοι ζώνη ασφαλείας. Next!!!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 24/1/2025 στις 2:01 ΜΜ, 1comment είπε

από 10χλμ). Φαντάζεσαι τι θα γίνει στις λεωφόρους που το όριο είναι 50; Και δεν είναι μόνο το χρηματικό πρόστιμο. Είναι η αφαίρεση άδειας. Και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης εντός έτους (έστω αυτής της μικρής παράβασης κατά 5χλμ του ορίου), σου αφαιρείται το δίπλωμα για μισό χρόνο και 1000Ε πρόστιμο! Την ίδια ποινή θα έχει και όποιος παραβιάσει στοπ-κόκκινο δεύτερη φορά. Πόσο λογικό είναι αυτό;

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Αυστηρός είναι ο νέος ΚΟΚ στις περιπτώσεις επανάληψης των παραβάσεων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι εάν οδηγός υποπέσει για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός έτους σε συγκεκριμένες παραβάσεις, του επιβάλλονται αυξημένο διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και το διοικητικό μέτρο της αφαίρεσης της άδειας οδήγησης έως 180 ημέρες.

Οι παραβάσεις αυτές αφορούν την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την παραβίαση πινακίδας STOP, ερυθρού σηματοδότη, την οδήγηση οχημάτων για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμού, ανταγωνισμού ή την τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, τον συναγωνισμό στην ταχύτητα, τη μη χρήση ζώνης και κράνους ασφαλείας από τους οδηγούς, τη μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών, τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση, την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, τη χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), τη στάση ή στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ατόμων με αναπηρία, ή σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, την οδήγηση χωρίς ο οδηγός να κατέχει την προβλεπόμενη ισχύουσα άδεια οδήγησης, Εάν υποπέσει ξανά σε παράβαση που συνδέεται με την οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ μέσα σε διάστημα ενός έτους, του επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης έως δύο έτη.

Τίποτε δεν έχει να γίνει όταν το όριο τηρείται από όλους και δεν υπάρχουν σφήνες από κανένα γιατί η κάθε παράβαση θα έχει και πρόστιμο μεσω κάμερας. Το μποτιλιάρισμα δημιουργείται κυρίως από αυτούς που παραβιάζουν τη λεοφωρειολωρίδα ή κάνουν σφήνες οδηγώντας επικίνδυνα και σου βγαίνουν μπροστα. Τα 50 εγω τα βλέπω  μια χαρά για Μεσογείων , Κηφησίας ας πούμε.Αυτό θα μας αναγκάσει ειδικά εμας τους Ελληνες να γίνουμε πιο νομάλ και συνετοί οδηγοί και να μην είναι οι δρόμοι μας εκατόμβες θυμάτων. Εφτιαξαν στους Κρητικούς 150 χιλιόμετρα ίσιο δρόμο στη Βόρεια Κρήτη και κάθε πρωί μετράνε θύματα.  Δεν έχω κάτι με τους Κρητικούς αλλά τέτοιοι οδηγοί είμαστε πολλοί.(εκεί είναι περισσότεροι ή μάλλον όλοι) Ρε  σκάφτε τον και κάντε τον χωματόδρομο.🤣

Δεν σεβόμαστε τίποτε ούτε τα παιδιά μας.Πάμε 8 το πρωί για δουλειά που ξέρουμε ότι εκείνη την ώρα πάνε τα παιδιά  σχολείο (πολλά νυσταγμένα ακόμη) και δεν μιλάω για λεωφόρους ακόμη και σε πιο μικρούς δρόμους πάει ο άλλος με 80 και 90 γιατί άργησε να ξυπνήσει και δεν θα προλάβει να πάει στη δουλειά.Όχι πρόστιμο , την αδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα να του πάρει για 2-3 μήνες την πρώτη φορά και τη δεύτερη για 1 χρόνο.

• Like 5
Δημοσ.

να δω αν οι λιμουζίνες με τους υπουργούς και τους βουλευτές που τις πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος μαζί με την συνοδεία θα πηγαίνουν με 30 χλμ όταν φεύγουν από την Εκάλη για το Σύνταγμα .

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, uniquegr είπε

Οδηγείς επειδή έχεις δίπλωμα οδήγησης. Και για να πάρεις το δίπλωμα οδήγησης, διδάχθηκες τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και συμφώνησες ότι θα τον τηρείς. Επομένως, ανεξάρτητα του τί πιστεύεις, έχεις υποχρέωση να τηρείς τον ΚΟΚ. Άρα, να φοράς και ζώνη ασφαλείας, ακόμα και αν πιστεύεις ότι δεν κάνεις κάτι κακό. Το που πάνε τα πρόστιμα και ποια ποσά θα μαζευτούν, ποσώς με ενδιαφέρει, ούτε με ενδιαφέρει αν έχουμε τα ίδια πρόστιμα με άλλες χώρες που οι μισθοί είναι μεγαλύτεροι. Δεν είναι υποχρεωτική η επιβολή προστίμων, δεν είναι φόροι, είναι πρόστιμα, τα οποία σου βεβαιώνονται επειδή παρέβεις ένα κανόνα που οφείλεις να τηρείς. Αν κάποιος δεν θέλει να πληρώνει πρόστιμα, είναι στο χέρι του να μη πληρώσει: ας μη κάνει παραβάσεις. Τόσο απλό. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

στην Ελλάδα δεν διδάσκεσαι τον ΚΟΚ. τα σήματα διαβάζεις να περάσεις και μετά στην εξέταση κάνεις μία πορεία σε συνήθως εύκολο δρόμο και τέλος. εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. πιστεύεις πως γνωρίζουν πολλοί τον τρόπο που πρέπει να σταματήσεις στον δρόμο; έχεις ιδέα πόσοι έχουν ληγμένους πυροσβεστήρες; μπορείς να φανταστείς πόσοι γνωρίζουν ποιος έχει προτεραιότητα σε δρόμο με μεγάλη κλίση; άντε το 5% να το γνωρίζει.

περνάς ΚΤΕΟ και δεν ελέγχουν ούτε καν αυτό

https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Ypoxrewtikos-elegxos-toy-filtroy-DPF-gia-ta-diesel-sto-KTEO_260632.asp

δεν ελέγχουν εάν έχεις αφαιρέσει το DPF... σε βάζουν σε μία ράμπα, ελέγχουν αναρτήσεις, καυσαέρια, λάστιχα και τέλος.

ελέγχουν πυροσβεστήρες, εάν λειτουργούν ζώνες, εάν έχεις φρένα, πότε άλλαξες λάδια κτλ; απολύτως τίποτα. για την πλάκα όλα, απλά να βάλουν μία σφραγίδα και είναι εντάξει σε προβλήματα ''γιατί απλά δεν ήταν στην ευθύνη τους να το ελέγξουν''.

δεν έχω περάσει ΚΤΕΟ σε άλλη χώρα, (κάποιος μπορεί να πει παραπάνω) αλλά γνωρίζω πως όταν πήγαιναν οδηγοί φορτηγών με βουλγάρικες πινακίδες να περάσουν ΚΤΕΟ Βουλγαρία, τα πράγματα δεν ήταν όπως εδώ.

10 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

130 δεν είναι στις ΕΟ ?

από 110 έως 130. ανάλογα το σημείο

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

εχει και 120 και 110 σε πολλα σημεια. και η αττικη οδος εχει. νομιζω εχω δει και 90.

Αρα το όριο έιναι και 130 ,ανάλογα την σήμανση.Ή τι πινακίδες έχει ξεχάσει ο εργολάβος 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, makis269 είπε

να δω αν οι λιμουζίνες με τους υπουργούς και τους βουλευτές που τις πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος μαζί με την συνοδεία θα πηγαίνουν με 30 χλμ όταν φεύγουν από την Εκάλη για το Σύνταγμα .

Δε θα πηγαινουν.
Εσυ θα πηγαινεις;

8 ώρες πριν, uniquegr είπε

Πάντα. Δεν ξεκινάει το αυτοκίνητο αν δεν φοράνε όλοι ζώνη ασφαλείας. Next!!!

Εγω γενικα δε βαζω ασχετους στο αμαξι,οσοι μπαινουν εχουν συνηθισει.

Καποιες φορες ομως βαζω αυτοκινητο για να παμε σε αγωνες,οποτε μπαινουν και ατομα δικα μου μεν,αλλα που δεν εχουν ξαναμπει στο αμαξι.
Εκει να δεις τα μουτρα τους,οταν τους λεω για ζωνη πισω.
Το καλο ειναι οτι με αυτη μου την επιμονη για το δικο μου αμαξι,εχω περασει και σε 2-3 ατομα το φανατισμο για τη ζωη,εκει που δε φορουσαν ουτε μπροστα.

Για τα σκυλια δεν το συζηταμε,εκτος απο το δικο μου δεν εχω δει αλλο οχημα με ζωνες για σκυλια.

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Αρα το όριο έιναι και 130 ,ανάλογα την σήμανση.Ή τι πινακίδες έχει ξεχάσει ο εργολάβος 

Στους αυτοκινητοδρομους ειναι 130.

• Like 3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, GodzillaCover είπε

Να φοράει ζώνη τοτε. Μηδέν το κόστος της.

Διαβάζω τα παρακάτω σχόλια ξανα και ξανα εδω.
"Να δω αν οι λιμουζίνες εφαρμόζουν τον νέο κοκ και θα πηγαινουν με 30"
"Εγω μια φορα φρέναρα απότομα επειδή έτρεχα και παραβίασα το κόκκινο κατα μισό αμαξι. Αν είχε κάμερα θα με έγραφε"
"Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι κάμερες γράφουν τον κόσμο χώρις λόγο"

και?
Τι με νοιάζει αν ο πλουσιος με τις άκρες θα εφαρμόζει τον κοκ. Δεν ειναι δική μου αρμοδιότητα. Οποιος έχει αυτη τη λογική ας πάει να κλέψει, και άλλοι κλέβουν.  Με νοιάζει οι δρόμοι να είναι πιο ασφαλείς απο το 99.9% των οδηγών.

Όποιος τρέχει χωρίς ορατότητα είναι κίνδυνος, είτε έχει φανάρι είτε έχει στροφή. Αν δεν βλέπεις τι έχει μετα απο 10 μετρα ο δρόμος και πας με 100 είσαι αξιος της μοιρας σου.

Τέλος, κάμερες μέχρι να σβήσει ο ηλιος. Οταν παραπονιόμαστε οτι δεν υπάρχει αστυνομια να κάνει ελεγχους και μας δίνουν την λύση δεν γίνεται να γκρινιάζουμε.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...