IoannisSM Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Εχει valeur το iris? Δηλαδη, αν στειλω 100 ευρω σε ενα λογαριασμο που εχει 0. Και αυτος ο λογαριασμος (μετα την αποστολη με Iris των 100 ευρω), χρεωθει 100 ευρω, τοτε υπαρχει περιπτωση να υπαρξουν χρεωστικοι τοκοι (πχ στην εξαμηνιαια εκκαθαριση), οπως εχει αναφερθει σε παρομοιο θεμα με μεταφορα χρηματων?
ekrepali Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Οι διατραπεζικές συναλλαγές κλείνουν πχ σήμερα στις 15:00. Αν εσύ στείλεις μέσω IRIS, Παρασκευή μετά τις 15:00, Σάββατο ή Κυριακή... τα λεφτά ναι μεν θα φανούν άμεσα στον λογαριασμό του παραλήπτη, αλλά το εισερχόμενο έμβασμα θα έχει ημερομηνία Δευτέρα 20/1. Οπότε αν ο παραλήπτης κάνει ανάληψη τα χρήματα πριν τη Δευτέρα... θα χρεωθούν χρεωστικοί τόκοι στην εκκαθάριση. 1
PharmChem Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Alpha bank, Πειραιώς, Eurobank, έχω παρατηρήσει ότι τα εισερχόμενα εμβάσματα Iris εφόσον ληφθούν μη εργάσιμη μέρα, εμφανίζονται με ημερομηνία συναλλαγής και ημερομηνία αξίας την επόμενη εργάσιμη. Το ίδιο όμως έχω παρατηρήσει ότι ισχύει και για τις αναλήψεις και για τις καταθέσεις από ΑΤΜ (αναλήψεις που έχω κάνει το ΣΚ πχ έχουν ημερομηνία συναλλαγής και ημερομηνία αξίας την επόμενη εργάσιμη). Θεωρητικά πάντα, σε αυτή την περίπτωση δεν δύναται να προκύψουν χρεωστικοί τόκοι. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου από PharmChem 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα