Blitzone Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα, πρόσφατα αγόρασα ένα Mac mini M4 με σκοπό να αναβαθμίσω το home setup και να κάνω πιο εύκολα κάποιες εργασίες όπως photo/video editing, web design και άλλα. Διάλεξα το διάλεξα το βασικό μοντέλο το οποίο είναι και το πιο value for money στα 710 €. Δυστυχώς όμως είναι και περιορισμένος σε storage 256gb, άρα αναγκαστικά να πάρω ένα καινούργιο εξωτερικό σκληρό. Πήγα στη λύση NVMe γιατί έχουν πολύ καλές ταχύτητες και πήρα τον Samsung 990 PRO. Δυστυχώς όμως δυσκολεύομαι να βρω έναν enclosure που να υποστηρίζει Thunderbolt πάνω από 40Gbps. Αναφέρω ταχύτητα γιατί σε σύγκριση με Sandisc Extreme pro 500 η ταχύτητες είναι πολύ κοντά αν πάρεις ένα βασικό enclosure που υποστηρίζει 10Gbps. Άρα τσάμπα ο κόπος να ψάχνεις. Εδώ είναι και οι ταχύτηες με Ugreen CM578 enclosure: Internal M4 disc Samsung 990 PRO Samsung Extreme Pro Σίγουρα έχει να κάνει και με το πόσο σταθερή απόδοση έχει ο καθένας αλλά θα ήθελα να πετύχω παρόμοιες ταχύτητες με τον εσωτερικό. Έχει κανείς καμία πρόταση για enclosure PCI Thunderbolt για πάνω από 40Gbps; Ευχαριστώ την ομάδα. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου από Blitzone
Λύση Jiakometi Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Λύση Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Για να πετύχεις παρόμοιες ταχύτητες με τον εσωτερικό δίσκο μία θήκη 40 Gbps (TB4) σαν αυτήν αρκεί. Άλλωστε στο απλό MacMini 4 (οχι το Pro) τα Thunderbolt ports ειναι TB4 (μέχρι 40 Gbps). Mόνο στο MacMini 4 Pro ειναι τα ports TB5. Οπότε και να έχεις θήκη με transfer rate > 40 Gbps θα έχεις bottleneck από το port. Σε κάθε περίπτωση θήκη σαν αυτή που ψάχνεις υπάρχει εδώ Εάν θέλεις μεγαλύτερες ταχύτητες εξωτερικού storage στο MacMini 4 λύση υπάρχει και την έχω αναφέρει εδώ. 2
Blitzone Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις. Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου όπως και η Acasis. Δεν ξέρω αν είναι σημαντικό να έχει ανεμιστήρα βέβαια. Έχεις δίκιο για το Thunderbolt 5 αλλά ούτως ή άλλως είναι πολύ νωρίς και νομίζω δεν έχουν βγει υποστηριζόμενα προϊόντα. Αλλά προσωπικά είναι και λίγο too much για εμένα το κυνήγι ταχυτήτων. Ήδη και με αυτό το enclosure το σύστημα πηγαίνει πολύ καλά.
Jiakometi Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Blitzone είπε Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις. Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου όπως και η Acasis. Δεν ξέρω αν είναι σημαντικό να έχει ανεμιστήρα βέβαια. Έχεις δίκιο για το Thunderbolt 5 αλλά ούτως ή άλλως είναι πολύ νωρίς και νομίζω δεν έχουν βγει υποστηριζόμενα προϊόντα. Αλλά προσωπικά είναι και λίγο too much για εμένα το κυνήγι ταχυτήτων. Ήδη και με αυτό το enclosure το σύστημα πηγαίνει πολύ καλά. Ο μοναδικός λόγος που το ανέφερα είναι γιατί στο αρχικό σου post ανέφερες ότι ψάχνεις θήκη με ταχύτητα >40Gbps. Όντως η ΤΒ4 θήκη από το Amazon (αυτή χωρίς ανεμιστήρα) είναι μια χαρά και δίνει ταχύτητα ίση με του εσωτερικού SSD. Δεν ζεσταίνεται και πολύ. (Με τον KC 3000). Με τον 990 Pro 2Tb / 4TB θα έχεις όλο τον χωρο που χρειάζεσαι χωρίς παραχωρήσεις και σε πολύ καλές ταχύτητες. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από Jiakometi
ksessalonikios Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Έδωσες που έδωσες τόσα χρήματα, δεν έπαιρνες έναν εσωτερικό σαν αυτόν https://expandmacmini.com/product/ssd-m4-2tb/ να μην έχεις και την έξτρα θήκη ; 1
Jiakometi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Αυτό είναι μια καλή ιδέα. Σε επίπεδο κόστους είναι ακριβώς στο ίδιο με μια θήκη και έναν SSD Nvme 2TB και γλυτώσεις κάνεις την εξωτερική θήκη, που όμως για ένα desktop και μια τόσο μικρή θήκη δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα. Σε επίπεδο τοποθετήσεως και setup όμως κάποιοι χρήστες θα μπορούν να το κάνουν και κάποιοι άλλοι όχι. Απαιτεί και την ύπαρξη μια ακόμη συσκευής με MacOs.
ksessalonikios Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δεν νομίζω ενήλικας να μην μπορεί να βγάλει ένα καπάκι και να βιδώσει 10 βίδες. Όσο για τον 2ο Mac νομίζω μπορείς και μέσω iTunes σε windows υπολογιστη μιας και η διαδικασία είναι παρόμοια με το να κάνεις restore σε ένα iPhone.
jonis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 30 λεπτά πριν, ksessalonikios είπε Έδωσες που έδωσες τόσα χρήματα, δεν έπαιρνες έναν εσωτερικό σαν αυτόν https://expandmacmini.com/product/ssd-m4-2tb/ να μην έχεις και την έξτρα θήκη ; Έχω ήδη ένα MacBook Air m1 και περιμενω ένα Mac Mini οπότε ήθελα σίγουρα την θήκη. Αφού φτάσαμε να έχουμε θήκες που να τρέχουν πιο γρήγορα από τους εσωτερικούς δεν είχα λόγο να σκεφτώ κάτι άλλο. Εδώ ένα run από τον εσωτερικό του MacBook.
ksessalonikios Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Αυτοί οι εσωτερικοί που βγήκαν έχουν ταχύτητα εγγραφής κι ανάγνωσης σαν αυτόν που πήρες, γύρω στα 3000
jonis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Ναι γνωρίζω. https://youtu.be/z2Vgt-EsXfs?si=i3BSMqA2Niyf-F3Q
Blitzone Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Μόλις παρέλαβα τον https://www.acasis.com/collections/acasis-ssd-enclosure/products/acasis-usb4-0-m-2-nvme-ssd-enclosure-40gbps-data-transfer-compatible-with-thunderbolt-3-4-usb3-2-3-1-3-0-2-0-type-c-tbu405?variant=43062771515621 στα 72 ευρώ και τον κούμπωσα. Η ταχύτητα του Samsung 990 PRO καμία σχέση με πριν. Γενικά το Mac Mini πετάει όταν κάνω editing photo αλλά και video. 1
Jiakometi Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, Blitzone είπε Μόλις παρέλαβα τον https://www.acasis.com/collections/acasis-ssd-enclosure/products/acasis-usb4-0-m-2-nvme-ssd-enclosure-40gbps-data-transfer-compatible-with-thunderbolt-3-4-usb3-2-3-1-3-0-2-0-type-c-tbu405?variant=43062771515621 στα 72 ευρώ και τον κούμπωσα. Η ταχύτητα του Samsung 990 PRO καμία σχέση με πριν. Γενικά το Mac Mini πετάει όταν κάνω editing photo αλλά και video. Με γεια. Βλέπω την πέτυχες και σε καλή τιμή. Μάλλον με το που βγήκε η ΤΒ 5 μπήκε σε έκπτωση αυτή. Καλή κίνηση. 1
Blitzone Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Thanks @Jiakometi! Ναι, έχει πέσει σε τιμή και ταυτόχρονα υπάρχουν προωθητικά, τώρα έχει -14% λόγω Αγίου Βαλεντίνου για όποιον ενδιαφέρεται. 1
jodact Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 18 ώρες πριν, Blitzone είπε Μόλις παρέλαβα τον https://www.acasis.com/collections/acasis-ssd-enclosure/products/acasis-usb4-0-m-2-nvme-ssd-enclosure-40gbps-data-transfer-compatible-with-thunderbolt-3-4-usb3-2-3-1-3-0-2-0-type-c-tbu405?variant=43062771515621 στα 72 ευρώ και τον κούμπωσα. Η ταχύτητα του Samsung 990 PRO καμία σχέση με πριν. Γενικά το Mac Mini πετάει όταν κάνω editing photo αλλά και video. Με γειά !! Απο το site της Acasis το πηρες ? Φανταζομαι δεν εχει τελωνεία κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα