Προς το περιεχόμενο

Μacos bootable

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους,

Εχω ενα imac 2011 και θελω να του κανω φορματ μετα απο επισκευη gpu που εκανα. Επειδη εχω apple silicon δεν μπορω με τιποτα να φτιαξω ενα bootable. Balena, disk creator τα εβαλα ολα αλλα τιποτα δεν τα βλεπει καν. Δοκιμασα ενα στικακι με el capitan που απλα εκανα επικολληση ολα τα αρχεια μεσα, το βλεπει αλλα τιποτα μενει κολλημενο στο apple logo με γεματη τη μπαρα απο κατω.

Edit: Ολα καλα βρηκαμε λυση , παρακαλω να σβησει

Επεξ/σία από Ribopaido
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 27/1/2025 στις 7:06 ΜΜ, Ribopaido είπε

Καλησπερα σε ολους,

Εχω ενα imac 2011 και θελω να του κανω φορματ μετα απο επισκευη gpu που εκανα. Επειδη εχω apple silicon δεν μπορω με τιποτα να φτιαξω ενα bootable. Balena, disk creator τα εβαλα ολα αλλα τιποτα δεν τα βλεπει καν. Δοκιμασα ενα στικακι με el capitan που απλα εκανα επικολληση ολα τα αρχεια μεσα, το βλεπει αλλα τιποτα μενει κολλημενο στο apple logo με γεματη τη μπαρα απο κατω.

Edit: Ολα καλα βρηκαμε λυση , παρακαλω να σβησει

Προσπαθώ και εγω να φτιαξω ενα Bootable usb με high sierra αλλα δεν μου πετυχαινει. Εσυ τι έκανες ?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, alfas είπε

Προσπαθώ και εγω να φτιαξω ενα Bootable usb με high sierra αλλα δεν μου πετυχαινει. Εσυ τι έκανες ?

Γιατί θέλεις να φτιάξεις bootable με high Sierra? Πέρα από το Internet recovery αν θέλει κάποιος να φτιάξει bootable για παλιό λειτουργικά Mac , ο καλύτερος τρόπος είναι του dosdude. Αλλά από την στιγμή που με opencore μπορείς να φτιάξεις bootable για πιο σύγχρονα λειτουργικά ( θέλει Mac OS 10.10 και πάνω νομίζω) δεν βλέπω τον λόγω να πάει κανείς σε παλιό λειτουργικό.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, atheatos είπε

Γιατί θέλεις να φτιάξεις bootable με high Sierra? Πέρα από το Internet recovery αν θέλει κάποιος να φτιάξει bootable για παλιό λειτουργικά Mac , ο καλύτερος τρόπος είναι του dosdude. Αλλά από την στιγμή που με opencore μπορείς να φτιάξεις bootable για πιο σύγχρονα λειτουργικά ( θέλει Mac OS 10.10 και πάνω νομίζω) δεν βλέπω τον λόγω να πάει κανείς σε παλιό λειτουργικό.

Έχει παρουσιάσει ενα παλιό mac πρόβλημα και το τελευταίο OS που δέχεται  και αυτό που επαιζε ήταν το High Sierra. Το Internet recovery δε παιζει μετά απο κάμποση ωρα βγαζει σφάλμα. και ψάχνομαι να δω τι παίζει. Θα δω και για τον dosdude τον ψάχνω τώρα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alfas είπε

Έχει παρουσιάσει ενα παλιό mac πρόβλημα και το τελευταίο OS που δέχεται  και αυτό που επαιζε ήταν το High Sierra. Το Internet recovery δε παιζει μετά απο κάμποση ωρα βγαζει σφάλμα. και ψάχνομαι να δω τι παίζει. Θα δω και για τον dosdude τον ψάχνω τώρα.

Τι σφάλμα βγάζει το internert recovery? Έκανες erase τον σκληρό πριν την εγκατάσταση με το diskutility?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, atheatos είπε

Τι σφάλμα βγάζει το internert recovery? Έκανες erase τον σκληρό πριν την εγκατάσταση με το diskutility?

Αρχίζει και κάνει τη διαδικασία ξεκιναει και αναφερει 2-3 ωρες παει 20 κτλ κτλ ωσπου βγαζει error οτι δεν μπορει να επικοινωνήσει

Δημοσ.

Αν έχεις άλλο Mac με ποιο σύγχρονο λειτουργικό από το high Sierra, κατεβάζεις το open core patcher και φτιάχνεις bootable usb με την έκδοση   Ventura για αρχή ρυθμίζοντας της παραμέτρους για το μηχάνημα που πρόκειται να γίνει η εγκατάσταση . Στη προκειμένη περίπτωση επιλέγεις για Mac Pro.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπερα για να μην ανοιγω αλλο θεμα ,,,, εγω εχω ενα mac book air 2011 mid (4gb ram-ssd 250gb) θελω να κανω αναβαθμιση εχω el capitan που ηταν η τελευταια επισημη,,,,,, ανεπισημα ομως  δοκιμασα μεχρι hight sierra που υποτιθετε οτι μπορει να το υποστιριξη ξεκιναει η διαδιακασια αλλα μου βγαζει error και σταματαει το λαπτοπ δουλευει μια χαρα απλως οι εφαρμογες αρχιζουν και δεν αναβαθμιζονται γιατι θελουν πιο νεα λειτουργικα os . τι κανω ??????

Δημοσ.
7 ώρες πριν, george kesoglu είπε

καλησπερα για να μην ανοιγω αλλο θεμα ,,,, εγω εχω ενα mac book air 2011 mid (4gb ram-ssd 250gb) θελω να κανω αναβαθμιση εχω el capitan που ηταν η τελευταια επισημη,,,,,, ανεπισημα ομως  δοκιμασα μεχρι hight sierra που υποτιθετε οτι μπορει να το υποστιριξη ξεκιναει η διαδιακασια αλλα μου βγαζει error και σταματαει το λαπτοπ δουλευει μια χαρα απλως οι εφαρμογες αρχιζουν και δεν αναβαθμιζονται γιατι θελουν πιο νεα λειτουργικα os . τι κανω ??????

Υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο internet για το πως μπορείς να βάλεις με OCP το ventura

https://geekflare.com/consumer-tech/install-macos-ventura/

• Thanks 1
Δημοσ.

μια που σε βρηκα αθεατε ειχα και boot camp win 10 σε ενα τομο και τα εκανα erase και format σε jurnaled με το disk utility mac oc τον τομο τον βλεπει αλλα δεν μπορω να επεκτινω τον τομο του μακιντος να κερδισω και τον χωρο που ηταν τα windows . τι κανω ??

Δημοσ.
1 ώρα πριν, george kesoglu είπε

μια που σε βρηκα αθεατε ειχα και boot camp win 10 σε ενα τομο και τα εκανα erase και format σε jurnaled με το disk utility mac oc τον τομο τον βλεπει αλλα δεν μπορω να επεκτινω τον τομο του μακιντος να κερδισω και τον χωρο που ηταν τα windows . τι κανω ??

Καλύτερα όταν φτιάξεις το bootable στικάκι με το ventura , πριν την εγκατάσταση κάνε erase ολόκληρο τον δίσκο μέσα από το diskutility . Αλλιως αν θες να κανεις κάτι τώρα,  θα πρέπει πάλι να φτιάξεις ένα bootsble usb με mac os Catalina  και να δοκιμάσεις πάλι με το disk utility να κανεις extend το partition.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εβαλα το high sierra εφτιαξα και τον δισκο ssd η ερωτηση ειναι η εξης ,,,,,,,,πιο λειτουργικο (mac os) να βαλω οσο γινετε πιο νεο ΑΛΛΑ χωρις να σερνεται το λαπτοπ ?????

Επεξ/σία από george kesoglu
Δημοσ.
2 ώρες πριν, george kesoglu είπε

εβαλα το high sierra εφτιαξα και τον δισκο ssd η ερωτηση ειναι η εξης ,,,,,,,,πιο λειτουργικο (mac os) να βαλω οσο γινετε πιο νεο ΑΛΛΑ χωρις να σερνεται το λαπτοπ ?????

Το ventura τρέχει μια χαρα σε macbook pro 2012. Μπορείς να δοκιμάσεις και το big sur για αρχή .

Δημοσ.

μολις τα καταφερα και εβαλα sequoia 15.5 δουλευει μια χαρα , μονο ο επεξεργαστης τραβαει ζορι θα ενημερώσω σε λιγες μερες 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...