george kesoglu Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου τελικα επειδη με τα mac os δεν το εχω,,, το πιο ελαφρυ πιο ειναι απο τα os των τελευταίων 4-5 λειτουργικων στο macboddok air 2011 mid i5-4gb ram τρεχει το sequoia 15.5 απλως ο επεξεργαστης ζορίζετε και δεν εχει την αισθηση smooth και την εμπειρία χρησης που εχει το macbook air m1 που εχει το ιδιο λειτουργικο (λογικο).
atheatos Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, george kesoglu είπε τελικα επειδη με τα mac os δεν το εχω,,, το πιο ελαφρυ πιο ειναι απο τα os των τελευταίων 4-5 λειτουργικων στο macboddok air 2011 mid i5-4gb ram τρεχει το sequoia 15.5 απλως ο επεξεργαστης ζορίζετε και δεν εχει την αισθηση smooth και την εμπειρία χρησης που εχει το macbook air m1 που εχει το ιδιο λειτουργικο (λογικο). Βάλε Ventura και βάλε ραμ τουλάχιστον 8 gb γιατί με 4gb ram ούτε το windows 10 δεν τρέχει smooth. Μην πεις σε κανέναν ότι έτρεξες sequoia με 4gb ram γιατί θα σε περάσει για τρελό…. Αν θες να σου στειλω 2x4 gb ram kit από το mac μου που είχα παλιά που πιστεύω κάνει και στο δικό σου , στείλε pm. Επεξ/σία 27 Ιουνίου από atheatos 1
george kesoglu Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου σε ευχαριστω !!!!! ,,,,,,δυστυχος στα air οι μνημες ειναι κολλημενες στην μητρικη αν δεν κανω λαθος . αφου τρεχει το 15.5 δεν πειραζω τιποτα προς το παρον , αυτο που βλεπω ειναι οπως ειπα και παραπανω τον επεξεργαστη να ζοριζετε και ανεβαζει θερμοκρασια .
atheatos Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, george kesoglu είπε σε ευχαριστω !!!!! ,,,,,,δυστυχος στα air οι μνημες ειναι κολλημενες στην μητρικη αν δεν κανω λαθος . αφου τρεχει το 15.5 δεν πειραζω τιποτα προς το παρον , αυτο που βλεπω ειναι οπως ειπα και παραπανω τον επεξεργαστη να ζοριζετε και ανεβαζει θερμοκρασια . Οποτε πας για Ventura.
atheatos Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, george kesoglu είπε πιστευεις θα τρεχει πιο smooth σε ventura ??? Είναι σίγουρο. Δεν πιστεύω απλώς. 1
george kesoglu Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου για οποιον θελει πειραματισμους https://github.com/dortania/OpenCore-Legacy-Patcher/releases
george kesoglu Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου οκ περασα το ventura καμια σχεση πολυ πιο ελαφρυ , σε ευχαριστω 1
acodyssey6380 Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Επειδή τα καουμποιλικια πληρώνονται, θα εμαι σύντομος και περιεκτικός για να μην ανοίγω νέο θέμα... Προσπάθεια εγκαταστασης Sonoma μέσω Open Core Legacy Patcher σε MacBook Pro Mid 2009,ολοκληρώθηκε αλλά στο restart ΚΑΙ ΑΦΟΥ περάσει μηλαρακι,trackpad και πληκτρολόγιο γιοκ (αν ξεκινήσω με ALT και πριν επιλέξω σκληρό ανταποκρινονται.) Ειδα στο site ότι είναι γνωστό ζήτημα και δοκίμασα τα troubleshooting που παρέχουν,τίποτα... Έχει κανείς κάποιο DVD η bootable USB με Snow η Capitan για το format? Αν ναι, περνάω και το παίρνω και το επιστρέφω (Αθήνα πάντα...) Δεν έχω άλλο υπολογιστή και δε γουστάρω να σκάσω το 40αρι για format στους απανταχού irandom.. Δεν μπαίνει με τίποτε Internet Recovery,με όποιον τρόπο θα καταλήξει στο EFI BOOT του OCLP και θα κολλήσει trackpad/keyboard... Ευχαριστώ ! Επεξ/σία 25 Ιουλίου από acodyssey6380
atheatos Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου 4 ώρες πριν, acodyssey6380 είπε Καλησπέρα σε όλους, Επειδή τα καουμποιλικια πληρώνονται, θα εμαι σύντομος και περιεκτικός για να μην ανοίγω νέο θέμα... Προσπάθεια εγκαταστασης Sonoma μέσω Open Core Legacy Patcher σε MacBook Pro Mid 2009,ολοκληρώθηκε αλλά στο restart ΚΑΙ ΑΦΟΥ περάσει μηλαρακι,trackpad και πληκτρολόγιο γιοκ (αν ξεκινήσω με ALT και πριν επιλέξω σκληρό ανταποκρινονται.) Ειδα στο site ότι είναι γνωστό ζήτημα και δοκίμασα τα troubleshooting που παρέχουν,τίποτα... Έχει κανείς κάποιο DVD η bootable USB με Snow η Capitan για το format? Αν ναι, περνάω και το παίρνω και το επιστρέφω (Αθήνα πάντα...) Δεν έχω άλλο υπολογιστή και δε γουστάρω να σκάσω το 40αρι για format στους απανταχού irandom.. Δεν μπαίνει με τίποτε Internet Recovery,με όποιον τρόπο θα καταλήξει στο EFI BOOT του OCLP και θα κολλήσει trackpad/keyboard... Ευχαριστώ ! Ισως κάποιος με το Ventura OCLP βοηθήσει καλύτερα. Δεν είμαι Αθήνα αλλά ποιο εύκολα θα βρεις κάποιον να φτιάξει το bootable του Ventura με OCLP παρά τα λειτουργικά που ζητάς. Επι της ευκαιρίας μην προσπαθείτε να βάλετε το Sonoma σε τόσο παλιά μηχανήματα.Αδικος κόπος ….
acodyssey6380 Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου 37 λεπτά πριν, atheatos είπε Ισως κάποιος με το Ventura OCLP βοηθήσει καλύτερα. Δεν είμαι Αθήνα αλλά ποιο εύκολα θα βρεις κάποιον να φτιάξει το bootable του Ventura με OCLP παρά τα λειτουργικά που ζητάς. Επι της ευκαιρίας μην προσπαθείτε να βάλετε το Sonoma σε τόσο παλιά μηχανήματα.Αδικος κόπος …. Μωρέ μέχρι Monterey τάπα πήγαινε με SSD και 8 GB RAM,εγώ έκανα τον κασκαντέρ... Δεν θέλω καν κάτι με ΟCLP,,είτε δισκάκι / bootαble stick Snow,είτε bootable stick Capitan (πιο πιθανό)... Μετά αναλαμβάνω εγώ (προσεκτικά πλέον)...Το 40αρι δε γουστάρω να δώσω...Anyway,ευχαριστώ ούτως ή άλλως για τη συμβουλή και προσφορά... 1
acodyssey6380 Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου Συμφορουμιτες Αθηναίοι,τίποτε από δισκάκια Snow Leopard η bootable USB El Capitan; Έχω και αγγελίες ποσταρισμενες να δώσω κάτι για ανταλλαγή για τον κόπο σας.... Ευχαριστώ!
atheatos Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου 2 ώρες πριν, acodyssey6380 είπε Συμφορουμιτες Αθηναίοι,τίποτε από δισκάκια Snow Leopard η bootable USB El Capitan; Έχω και αγγελίες ποσταρισμενες να δώσω κάτι για ανταλλαγή για τον κόπο σας.... Ευχαριστώ! Εκανες μια προσπάθεια για Internet recovery ακόμα και μετά από NVRAM και SMC reset ? Νομίζω το μοντέλο σου δεν είναι αυτό με την αποσπώμενη μπαταρία, άρα το SMC reset είναι συνδυασμός πλήκτρων.
acodyssey6380 Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ναι ,δοκιμασμένα όλα και με το σωστό τρόπο SMC (όντως δεν αποσπάται η μπαταρία)... Έβαλα και hubακι με ενσύρματο ποντίκι,nada... Θέλει φορμάτ αδερφέ με original OS και μετά μάξιμουμ Monterey μέσω OCLP που μου έπαιζε τάπα...Τι μαλακας είμαι δεν περιγράφεται... Το φοβερό ξέρεις ποιο είναι,ότι στο site λέει πως βγαίνει προειδοποιητικό pop up στην εφαρμογή για Ventura και πάνω,ε εμένα δεν μου εμφανίστηκε ποτέ... Επεξ/σία 27 Ιουλίου από acodyssey6380
acodyssey6380 Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου Στις 27/7/2025 στις 6:41 ΜΜ, acodyssey6380 είπε Ναι ,δοκιμασμένα όλα και με το σωστό τρόπο SMC (όντως δεν αποσπάται η μπαταρία)... Έβαλα και hubακι με ενσύρματο ποντίκι,nada... Θέλει φορμάτ αδερφέ με original OS και μετά μάξιμουμ Monterey μέσω OCLP που μου έπαιζε τάπα...Τι μαλακας είμαι δεν περιγράφεται... Το φοβερό ξέρεις ποιο είναι,ότι στο site λέει πως βγαίνει προειδοποιητικό pop up στην εφαρμογή για Ventura και πάνω,ε εμένα δεν μου εμφανίστηκε ποτέ... Τελικως λύθηκε με τη συνδρομή συμφορουμίτη, επανέφερα το Capitan...Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα