Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 30/01/2025 at 15:08, Malthador said:

Καλό θα ήταν την ερώτηση αυτή (και πολλές άλλες, γιατί με τέτοια απορία πιθανότατα έχεις κενό επιχειρηματικών γνώσεων) να την είχες κάνει πριν αποφασίσεις να μπεις σε εταιρεία.

Υπερβολικός, το λιγότερο.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 29/1/2025 στις 11:35 ΜΜ, Rebirth είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα δημιουργήσαμε μια μικρή εταιρεία. Έχουμε συνεργασία με λογιστικό γραφείο που μας κράτα περίπου 150 τον μήνα. Παρέχουμε υπηρεσίες, δεν έχουμε μισθοδοσία και εκδίδουμε περίπου 12 τιμολόγια τον μήνα (δηλαδή φιξ πράγματα). 

Ο λογιστής μου λέει ότι τα τιμολόγια αυτά πρέπει να τα κόβουμε εμείς, ότι δεν τα κόβει το λογιστικό γραφείο. 

Ισχύει αυτό; Είναι γενική τακτική ή να ψάχνω για άλλο γραφείο;

Ευχαριστώ! 

εάν κάνεις συμφωνία θα στα κόβουν αλλά όπως είναι λογικό θα σε χρεώσουν παραπάνω.  γνωστός μου με εταιρεία ανακαινήσεων βάζει την λογίστρια να τα κόβει. πόσο πληρώνει δεν γνωρίζω.

150 ευρώ τον μήνα χωρίς εργαζόμενο, χωρίς VIES για ΕΕ μου φαίνονται πολλά εκτός και εάν κάνουν και άλλες δουλειές. προσωπικά πληρώνω 130 με εργαζόμενο, ταμειακή (που έχει Ζ κάθε ημέρα), VIES και αρκετά τιμολόγια καταχώρηση. αλλά αυτοί κάνουν αυστηρά τα λογιστικά και ούτε τους πρήζω με τηλέφωνα συνέχεια. πόσα τιμολόγια εξόδων τους δίνεις τον μήνα;

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, james01gr είπε

εάν κάνεις συμφωνία θα στα κόβουν αλλά όπως είναι λογικό θα σε χρεώσουν παραπάνω.  γνωστός μου με εταιρεία ανακαινήσεων βάζει την λογίστρια να τα κόβει. πόσο πληρώνει δεν γνωρίζω.

150 ευρώ τον μήνα χωρίς εργαζόμενο, χωρίς VIES για ΕΕ μου φαίνονται πολλά εκτός και εάν κάνουν και άλλες δουλειές. προσωπικά πληρώνω 130 με εργαζόμενο, ταμειακή (που έχει Ζ κάθε ημέρα), VIES και αρκετά τιμολόγια καταχώρηση. αλλά αυτοί κάνουν αυστηρά τα λογιστικά και ούτε τους πρήζω με τηλέφωνα συνέχεια. πόσα τιμολόγια εξόδων τους δίνεις τον μήνα;

Ίσως πρέπει να του κάνω μια κουβέντα τότε, καθαρά φιλικά (έχω πολύ καλή σχέση μαζί του, πολύ προ της εταιρείας). Σε ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Ίσως πρέπει να του κάνω μια κουβέντα τότε, καθαρά φιλικά (έχω πολύ καλή σχέση μαζί του, πολύ προ της εταιρείας). Σε ευχαριστώ πολύ. 

Οι τιμές παίζουν ανάλογα και με την περιοχή. Αλλά έξοδα έχει ένα γραφείο στο Χαλάνδρι και άλλα στο Χαϊδάρι. Μένω σε ας πούμε επαρχιακή πόλη. Όταν είχα ρωτήσει για τις ίδιες υπηρεσίες στο Αιγάλεω μου έδιναν τιμή συνέχεια 30-40€ παραπάνω τον μήνα. Και η δήλωση έξτρα. Τώρα στα χρήματα αυτά,η δική μου δήλωση και της γυναίκας μου είναι στην τιμή μέσα.

• Like 2
Δημοσ.
20 ώρες πριν, james01gr είπε

Οι τιμές παίζουν ανάλογα και με την περιοχή. Αλλά έξοδα έχει ένα γραφείο στο Χαλάνδρι και άλλα στο Χαϊδάρι. Μένω σε ας πούμε επαρχιακή πόλη. Όταν είχα ρωτήσει για τις ίδιες υπηρεσίες στο Αιγάλεω μου έδιναν τιμή συνέχεια 30-40€ παραπάνω τον μήνα. Και η δήλωση έξτρα. Τώρα στα χρήματα αυτά,η δική μου δήλωση και της γυναίκας μου είναι στην τιμή μέσα.

Είναι στα δυτικά της Αθήνας :) Και όντως είναι οι δηλώσεις μέσα στην τιμή ☺️

Δημοσ.

Πάντως τώρα με τα ηλεκτρονικά τιμολόγια πολλοί δυσκολεύονται-δεν ξέρουν να τα κόψουν. Έχω ακούσει περιπτώσεις που τους τα κόβει ο λογιστης (μεγάλοι σε ηλικία με λίγα τιμολόγια μέσα στο χρόνο). Φυσικά θα τους χρεώνει εξτρα υποθέτω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...