Athanasios2104 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Πήρα πριν καμιά εβδομάδα έναν καταψύκτη κλάσης C και τον έβαλα στο υπόγειο που συνήθως έχει θερμοκρασία γύρω στους 15 C. Υπάρχει και αφυγραντήρας στον χώρο. Έβαλα ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο μέσα στο καταψύκτη, που δείχνει min max θερμοκρασίες. Και ενώ τον έχω θέσει στους -18 C, και σχεδόν πάντα όταν τον ανοίγω είναι στους -18 C, βλέπω ότι η min μπορεί να πέσει και -6 C. Ερωτήσεις 1) γιατί τέτοια διακύμανση; 2) χαλάνε τα κατεψυγμένα τρόφιμα με τέτοια διακύμανση;
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Αφού πάντα όταν τον ανοίγεις είναι στους -18 την -6 πότε την έπιασε? Το κάνεις reset κάθε φορά το θερμόμετρο?
Athanasios2104 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου @lector πήρα 2 (και για το ψυγείο), θα βάλω και το 2ο και θα επανέλθω @cthulhucarbide ε αυτό είναι το πρόβλημα, δεν ξέρω πότε (αν όντως σταματάει για κάποια λεπτά). Και όπως είπε ο @Ukforthemoment με -6 είναι ΟΚ τα τρόφιμα, άλλα αν κάποια στιγμή ανέβει πάνω από το 0; Το τέλειο θα ήταν να σου έλεγε το θερμόμετρο και για πόση ώρα ήταν στους -6. Με κλάση C υποτίθεται έχει καλή μόνωση, άλλα μάλλον ήταν για ώρα μέχρι να πέσει από -18 στους -6.
cthulhucarbide Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Το θερμόμετρο πως δουλεύει, έχει reset για τις min max τιμές?
Mhdenistis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι με αυτά αρκεί να κάνει την δουλειά του, σε όλες τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός παγώνουν απορώ πως δεν σου έσπασε το θερμόμετρο.
cthulhucarbide Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, Mhdenistis είπε Δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι με αυτά αρκεί να κάνει την δουλειά του, σε όλες τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός παγώνουν απορώ πως δεν σου έσπασε το θερμόμετρο. Και στο -1 "παγώνουν" αλλά δεν είναι η ύπαρξη πάγου που διατηρεί τα τρόφιμα αλλά η θερμοκρασία, που άμα δεν είναι αυτή που πρέπει δεν θα κρατήσουν τα τρόφιμα 2
BigBlack Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 5 minutes ago, cthulhucarbide said: Και στο -1 "παγώνουν" αλλά δεν είναι η ύπαρξη πάγου που διατηρεί τα τρόφιμα αλλά η θερμοκρασία, που άμα δεν είναι αυτή που πρέπει δεν θα κρατήσουν τα τρόφιμα Σωστά. Τα τρόφιμα στους -20 θεωρείται πως διατηρούνται για ένα χρόνο αλλά όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία μειώνεται ο χρόνος διατήρησης. 2
Mhdenistis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Και στο -1 "παγώνουν" αλλά δεν είναι η ύπαρξη πάγου που διατηρεί τα τρόφιμα αλλά η θερμοκρασία, που άμα δεν είναι αυτή που πρέπει δεν θα κρατήσουν τα τρόφιμα Ξέχασες και την ημερομηνία λήξης, πρέπει να την αναγράφει πάνω. 1
Athanasios2104 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Έβαλα και τα δύο τα θερμόμετρα αυτές τις μέρες, και ισχύει ότι ο καταψύκτης πάει από -18 σε -6. Μάλιστα κάποια στιγμή το πέτυχα και εγώ όταν ήταν -8. Βέβαια παρατήρησα ότι και στην μικρή κατάψυξη του ψυγείου (ξεχωριστό τμήμα με 2-3 ράφια μόνο, όχι εντός του ψυγείου) και εκεί πέφτει. Άλλα πάει πχ από -18 σε -14. Όχι -6. Στο δια ταύτα, θα στείλω στην εταιρεία μήπως παίζει κανένα "economy" / "power saving" / "eco friendly" mode ή δεν ξέρω γω τι, που σταματάει τον καταψύκτη εφόσον πιάσει την set θερμοκρασία, και τον ξεκινάει πάλι όταν πέσει σε ένα όριο. Εγώ πάντως δεν πείραξα τπτ, απλά τον έβαλα στην πρίζα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα