panteloss10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Καλησπέρα στο φόρουμ, Εδώ και λίγους μήνες είμαι κάτοχος ενός Zenfone 10. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το VoLTE και το WiFi Calling δεν λειτουργούν. Κάλεσα το τεχνικό τμήμα της Vodafone και με ενημέρωσαν πως η συσκευή μου δεν είναι "συμβατή" με το δίκτυό τους (προφανώς δεν το έχουν κάνει ακόμα register στη λίστα με τις υποστηριζόμενες συσκευές). Δοκίμασα τη λύση του Shizuku και του pixelIMS για να κάνω force-enable την υπηρεσία αλλά πάλι δεν λειτουργεί (Αντιθέτως, σε φίλο μου, με την ίδια συσκευή στο δίκτυο της Cosmote, λειτουργεί, ενώ δεν υποστηρίζεται επίσημα). Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εάν κάποιος έχει καταφέρει να πιέσει κάπως τη Vodafone/Cosmote/whetever, να προσθέσουν τι κινητό στη λίστα με τις υποστηριζόμενες συσκευές. Βρήκα πχ αυτή τη φόρμα.
Λύση TechnoState Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Λύση Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου .... γενικά Vodafone και wi-fi calling: έννοιες/υπηρεσίες σχεδόν ασυμβίβαστες μεταξύ τους. Πάροχος σταθερής: Cosmote, 100άρα πάροχος κινητής 1: Cosmote με OnePlus 12 (ενεργοποιημένο wifi calling απο τον πάροχο+στην συσκευή) πάροχος κινητής 2: Vodafone σε S24U (ενεργοποιημένο wifi calling απο τον πάροχο+στην συσκευή) Έχουν γίνει δοκιμές, ρυθμίσεις , αλλαγές στα κανάλια εκπομπής, manage στο router, έχουν δωθεί προτεραιότητες και εγκρίσεις, επικοινωνίες με τεχνική υποστήριξη κλπ κλπ.... Στο OnePlus λειτουργεί άψογα και υποδειγματικά. Στο Samsung δουλεύει με τα φεγγάρια του κ σχεδόν πάντα υπάρχουν θέματα.
r31134 Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου Στις 31/1/2025 στις 1:11 ΜΜ, panteloss10 είπε Καλησπέρα στο φόρουμ, Εδώ και λίγους μήνες είμαι κάτοχος ενός Zenfone 10. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το VoLTE και το WiFi Calling δεν λειτουργούν. Κάλεσα το τεχνικό τμήμα της Vodafone και με ενημέρωσαν πως η συσκευή μου δεν είναι "συμβατή" με το δίκτυό τους (προφανώς δεν το έχουν κάνει ακόμα register στη λίστα με τις υποστηριζόμενες συσκευές). Δοκίμασα τη λύση του Shizuku και του pixelIMS για να κάνω force-enable την υπηρεσία αλλά πάλι δεν λειτουργεί (Αντιθέτως, σε φίλο μου, με την ίδια συσκευή στο δίκτυο της Cosmote, λειτουργεί, ενώ δεν υποστηρίζεται επίσημα). Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εάν κάποιος έχει καταφέρει να πιέσει κάπως τη Vodafone/Cosmote/whetever, να προσθέσουν τι κινητό στη λίστα με τις υποστηριζόμενες συσκευές. Βρήκα πχ αυτή τη φόρμα. Τους πηρα τηλέφωνο στην cosmote/frog και ζητησα να ενεργοποιησουν το volte/vowifi στον αριθμο μου, ασχετως που η συσκευη δεν ειναι στην λιστα τους. Η διαδικασια με τα sms επιστρεφει αρνητικο μηνυμα περι συμβατοτητας συσκευης.Ουτε το να βαλω καποια αλλη sim με ενεργοποιημενες τις λειτουργιες volte/vowifi επιασε. Απο την στιγμη που θα σου πουνε οκ, κανε επανεκκινηση και μετα, ανοιγεις τον dialer και πληκτρολογεις *#*#3642623344#*#* Αυτο, θα σου ανοιξει την σχετικη ρυθμιση για κληση wifi. Θα την ενεργοποιησεις μια φορα και τελος. Το μονο που θα χρειαζεται εφεξης ειναι, σε κάθε επανεκκινηση να ανοιγεις τον dialer και να βαζεις τον παραπανω κωδικο. Δεν χρειαζεται να ξανακανεις καποια ρυθμιση. Ετσι, αποφευγεις και shizuku κλπ και θα παιζουν αυτοματα τα volte/vowifi. Στην vodafone δεν επαιξε ποτε. Το αναποδο ειναι οτι στην Vodafone ειχα 5G ενω στην cosmote/frog πλεον δεν εωλχω. Τους εχω στειλει μηνυμα να πιστοποιησουν την συσκευη για 5g αλλα ακομα τίποτα στην cosmote/frog.
panteloss10 Δημοσ. 25 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου Στις 19/4/2025 στις 10:24 ΠΜ, r31134 είπε Τους πηρα τηλέφωνο στην cosmote/frog και ζητησα να ενεργοποιησουν το volte/vowifi στον αριθμο μου, ασχετως που η συσκευη δεν ειναι στην λιστα τους. Η διαδικασια με τα sms επιστρεφει αρνητικο μηνυμα περι συμβατοτητας συσκευης.Ουτε το να βαλω καποια αλλη sim με ενεργοποιημενες τις λειτουργιες volte/vowifi επιασε. Απο την στιγμη που θα σου πουνε οκ, κανε επανεκκινηση και μετα, ανοιγεις τον dialer και πληκτρολογεις *#*#3642623344#*#* Αυτο, θα σου ανοιξει την σχετικη ρυθμιση για κληση wifi. Θα την ενεργοποιησεις μια φορα και τελος. Το μονο που θα χρειαζεται εφεξης ειναι, σε κάθε επανεκκινηση να ανοιγεις τον dialer και να βαζεις τον παραπανω κωδικο. Δεν χρειαζεται να ξανακανεις καποια ρυθμιση. Ετσι, αποφευγεις και shizuku κλπ και θα παιζουν αυτοματα τα volte/vowifi. Στην vodafone δεν επαιξε ποτε. Το αναποδο ειναι οτι στην Vodafone ειχα 5G ενω στην cosmote/frog πλεον δεν εωλχω. Τους εχω στειλει μηνυμα να πιστοποιησουν την συσκευη για 5g αλλα ακομα τίποτα στην cosmote/frog. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Πλεόν και η λύση του shizuku παίζει κανονικά, και το ο κωδικός του dialer δουλευει. ....Με ένα μόνο πρόβλημα... Όταν δέχομαι κλήση βγάζει την επαφή σαν unknown. Εάν απορρίψω την κλήση και μου έρθει σε μήνυμα η εδοποίηση, δείχνει κανονικά ποιος με κάλεσε. Μάλλον είναι κοντά τα τσακάλια της βόντα, για να παίξει και το κινητό μου 🫣
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα