Προς το περιεχόμενο

OTE, iPhone και... Nazgûl;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν, έχω παρατηρήσει το εξής παράδοξο:

Στο αυτοκίνητό μου συνδέω το τηλέφωνό μου με Apple Carplay. Κάθε φορά που ανεβαίνω ή κατεβαίνω την Κηφισίας, περίπου στο ύψος του Μεγάρου του ΟΤΕ αποσυνδέεται το κινητό από το αυτοκίνητο και πρέπει να το ξανασυνδέσω. Με δεδομένο ότι στο δαχτυλίδι της Κηφισίας δεν υπάρχουν δαχτυλιδοφαντάσματα που να στοιχειώνουν την περιοχή, πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό το φαινόμενο;

Έχουν γίνει δοκιμές με δύο διαφορετικά κινητά (iPhone 14 Pro Max και iPhone 15) και με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα (Skoda Octavia και BMW X1).

Σκέφτηκα ότι μπορεί να υπάρχει κάποια κεραία or smth στο Μέγαρο του ΟΤΕ, αλλά κάτι τέτοιο θα επηρέαζε το σήμα του κινητού μου, όχι την σύνδεση με το αυτοκίνητο.

Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω πως γίνεται.

• Haha 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Malthador είπε

Με δεδομένο ότι στο δαχτυλίδι της Κηφισίας δεν υπάρχουν δαχτυλιδοφαντάσματα που να στοιχειώνουν την περιοχή

Πως καταληξαμε εκει;

Πηγη;

• Haha 8
Δημοσ.

Το έχω παρατηρήσει επιβεβαιωμένα και σε άλλα σημεία, το σήμα από το μπλεδοντι χάνεται και θέλει reconnection. Πιθανότατα κάτι (κάποιος?) κάνει interference στην 2.4ghz μπάντα.

Για για περισσότερο σχετικό διεθνές μπλαμπλα εδώ:

https://www.f150gen14.com/forum/threads/bluetooth-connection-drops-at-certain-locations.21224/

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς παρεμβολές από τις κεραίες του ΟΤΕ. Το κινητό σου δεν χάνει σήμα γιατί ακριβώς από αυτές τις κεραίες λαμβάνει το σήμα του..

αντιθέτως θα έχεις πολύ καλό σήμα εκεί, κατά πάσα πιθανότητα.

Το carplay δουλεύει λογικά με wifi και τρώει τις παρεμβολές, δεν μπορείς να κάνεις κάτι εκτός από σύνδεση με καλώδιο.

Επεξ/σία από drunkdonkey
  • Like 1
Δημοσ.

To CarPlay ασύρματα έχω παρατηρήσει οτι κόβεται αν χάσει και επαφή με το GPS του αυτοκινήτου (το έχει γράψει Pioneer πηγή όταν έχει αποσυνδεθεί iPhone), οπότε κάποια παρεμβολή μπορεί να τρώει ή όταν είναι κάτω απο τούνελ να χάνει το GPS

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...