Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, θελω την βοηθεια σας λιγο.

Εχθες κολησε ο υπολογιστης χωρις να βγαλει τιποτα, τον εκλεισα και τον ανοιξα αλλα δεν ξανα ανοιγε, μπηκα BIOS και βλεπω πως δεν διαβαζει τον ενα δισκο απο τους δυο που ειχα μεσα στον υπολογιστη, μιλαω για SSD δισκους, τους δοκιμασα και εναν εναν και τον ενα που ειχα σαν main με windows κτλπ δεν τον διαβαζει με τιποτα, ουτε σε ms dos ουτε πουθενα.

Υπαρχει καποιος τροπος να ανακτησω τα αρχεια απο μεσα γιατι ειχα σημαντικα πραγματα? Τελευταιο bakcup που ειχα κανει ηταν 6 μηνες πριν και μεσα σε αυτους τους 6 μηνες εχουν αλλαξει αρκετα.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, micos000 είπε

Μήπως να έπαιρνες μια usb θήκη και να τον σύνδεες εξωτερικό; Αν τον δεις έτσι μπορεί να πάρεις τουλάχιστον τα αρχεία σου.

Το εκανα και αυτο και παλι δεν τον εντοπιζει.

Δημοσ.

Πας σε εταιρίες για ανάκτηση γίνεται αλλά είναι ακριβή,  μην το χρησιμοποιείς μέχρι να δεις τι θα κάνεις 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Aris_ είπε

Πας σε εταιρίες για ανάκτηση γίνεται αλλά είναι ακριβή,  μην το χρησιμοποιείς μέχρι να δεις τι θα κάνεις 

Το εψαξα αυτο που λες και οι τιμες που ακουσα ειναι απο 400 μεχρι και 1.200, υπερβολικα πολλα νομιζω.

Δημοσ.
9 hours ago, MaZzzZ said:

Το εψαξα αυτο που λες και οι τιμες που ακουσα ειναι απο 400 μεχρι και 1.200, υπερβολικα πολλα νομιζω.

μα εννοειται θα ζητησουν πολλα.και ο λογος : ειναι αρκετη δουλεια για αυτους διοτι πρεπει να δουν τι εχει παθει αλλα ταυτόχρονα ζητανε και καμποσα λεφτα επειδη ξερουν οτι για να θες να τα επαναφερεις σε καινε. οποτε σε ελευθερη μεταφραση χωρις να γινω κακος: οποιος δεν εχει μυαλο εχει λεφτα. 6 μηνες χωρις backup ειναι μεγαλο χρονικο διαστημα.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

μα εννοειται θα ζητησουν πολλα.και ο λογος : ειναι αρκετη δουλεια για αυτους διοτι πρεπει να δουν τι εχει παθει αλλα ταυτόχρονα ζητανε και καμποσα λεφτα επειδη ξερουν οτι για να θες να τα επαναφερεις σε καινε. οποτε σε ελευθερη μεταφραση χωρις να γινω κακος: οποιος δεν εχει μυαλο εχει λεφτα. 6 μηνες χωρις backup ειναι μεγαλο χρονικο διαστημα.

Δεν ξερω αν ειναι αρκετη δουλεια, νομιζω πως επειδη εχουν ακριβα μηχανηματα και επειδη πεφτεις στην αναγκη βαρανε.

Οποτε μαλλον λυση δεν υπαρχει.

Δημοσ.
51 minutes ago, MaZzzZ said:

Δεν ξερω αν ειναι αρκετη δουλεια, νομιζω πως επειδη εχουν ακριβα μηχανηματα και επειδη πεφτεις στην αναγκη βαρανε.

Οποτε μαλλον λυση δεν υπαρχει.

ειναι ακριβα μηχανηματα ειναι τεχνογνωσια είναι ανταλλακτικα που μπορει να χρειαστουν. και βεβαια εννοειται οτι πεφτεις στην αναγκη. ποσα θεματα για απωλεια δεδομενων εχω δει εδωμεσα δεν λεγεται.δεν μιλαω για την δικη σου περιπτωση που απλα δεν πηρες προσφατο backup. μιλαω για περιπτωσεις που δεν εχουν παρει ποτε backup.αντι να πληρωσει ο αλλος 100 ευρω ενα δισκο θα πληρωσει 400-500-1000-2000 και δεν ξερω τι αλλο. εδω ο αλλος δεν επαιρνε backup και ειχε τις φωτογραφιες του μονο στο facebook(Που  ειναι χαλια η ποιοτητα) και οτι του το εκλεισαν και τις εχασε.

• Like 2
Δημοσ.

Αν δεν είναι dead ο δίσκος, υπάρχουν κάποιες λύσεις...ότι δεν τον διαβάζειτο pc δεν έχει σχέση, υπάρχουν προγράμματα που κάνουν ανάκτηση. 

Δεν ξέρω τι γνώσεις έχεις πάνω στην πληροφορική για να το κάνεις, ψάξε για sergei strelec και εκεί μέσα κάτι θα καταφέρεις με λίγο ψάξιμο. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, poulinos είπε

ειναι ακριβα μηχανηματα ειναι τεχνογνωσια είναι ανταλλακτικα που μπορει να χρειαστουν. και βεβαια εννοειται οτι πεφτεις στην αναγκη. ποσα θεματα για απωλεια δεδομενων εχω δει εδωμεσα δεν λεγεται.δεν μιλαω για την δικη σου περιπτωση που απλα δεν πηρες προσφατο backup. μιλαω για περιπτωσεις που δεν εχουν παρει ποτε backup.αντι να πληρωσει ο αλλος 100 ευρω ενα δισκο θα πληρωσει 400-500-1000-2000 και δεν ξερω τι αλλο. εδω ο αλλος δεν επαιρνε backup και ειχε τις φωτογραφιες του μονο στο facebook(Που  ειναι χαλια η ποιοτητα) και οτι του το εκλεισαν και τις εχασε.

Αν και με ανάκτηση SSD δεν έχω ασχοληθεί σε HDD τα μηχανήματα είναι πανάκριβα. Ένα clean room μπορεί να στοιχίσει πολλά χιλιάδες ευρώ για να μπορεί μόνο ο δίσκος να ανοιχτεί.

Επίσης κάτι άλλο βασικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αγορά ανταλλακτικών τα οποία και εκείνα με την σειρά τους είναι πανάκριβα καθώς όσοι τα πουλάνε γνωρίζουν τον σκοπό τους.

Μην έχουμε λοιπόν την εντύπωση ότι με 15000€ φτιάχνεις ένα εργαστήριο όπως ισχύει στις επισκευές ηλεκτρονικών. Για ανάκτηση δεδομένων τα 300000€ μπορεί να είναι και λίγα.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Karanikolis είπε

ότι δεν τον διαβάζειτο pc δεν έχει σχέση, υπάρχουν προγράμματα που κάνουν ανάκτηση.

Επειδή ειλικρινά δεν το έχω ψάξει, κάνε μου λίγο λιανά πως μπορείς να κάνεις το οτιδήποτε αν ο controller δεν κάνει handshake και δεν επικοινωνεί με το PC για τον οποιδήποτε λόγο. Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον τρόπο. 

4 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Μην έχουμε λοιπόν την εντύπωση ότι με 15000€ φτιάχνεις ένα εργαστήριο όπως ισχύει στις επισκευές ηλεκτρονικών. Για ανάκτηση δεδομένων τα 300000€ μπορεί να είναι και λίγα.

Αδερφέ, βγάζεις την flash, την πετάς σε ένα reader και κάνεις ένα flash dump και μετά πρέπει μόνο να σπάσεις κρυπτογράφηση και να ανακτήσεις το file structure. 

Από μηχανήματα ελάχιστα χρειάζεσαι, εργατοώρες και ικανούς ITάδες θες. Τι 300 χιλιάρικα; 

Τα ανταλλακτικά επίσης πάμθφηνα. Μιλάμε για 10-80€ λιανική ανάλογα το μέγεθος μνήμης και το είδος. 

Επίσης κάπου εδώ να ξαναπώ. 

OP ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΛΥΣΗ. Απάντα σε παρακαλώ στο παραπάνω μήνυμα να ξεκινήσουμε να το δουλεύουμε μπας και βγάλεις άκρη. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Επειδή ειλικρινά δεν το έχω ψάξει, κάνε μου λίγο λιανά πως μπορείς να κάνεις το οτιδήποτε αν ο controller δεν κάνει handshake και δεν επικοινωνεί με το PC για τον οποιδήποτε λόγο. Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον τρόπο. 

Αδερφέ, βγάζεις την flash, την πετάς σε ένα reader και κάνεις ένα flash dump και μετά πρέπει μόνο να σπάσεις κρυπτογράφηση και να ανακτήσεις το file structure. 

Από μηχανήματα ελάχιστα χρειάζεσαι, εργατοώρες και ικανούς ITάδες θες. Τι 300 χιλιάρικα; 

Τα ανταλλακτικά επίσης πάμθφηνα. Μιλάμε για 10-80€ λιανική ανάλογα το μέγεθος μνήμης και το είδος. 

Επίσης κάπου εδώ να ξαναπώ. 

OP ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΛΥΣΗ. Απάντα σε παρακαλώ στο παραπάνω μήνυμα να ξεκινήσουμε να το δουλεύουμε μπας και βγάλεις άκρη. 

Είπα ότι έχω ασχοληθεί με HDD όχι SSD. Πάντως και εγώ ξέρω ανθρώπους που κάνουν την δουλειά φθηνότερα, ανοίγοντας δίσκους χωρίς να ξέρουν και εν τέλει κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

• Like 4
Δημοσ.
25 minutes ago, manolis940 said:

Αν και με ανάκτηση SSD δεν έχω ασχοληθεί σε HDD τα μηχανήματα είναι πανάκριβα. Ένα clean room μπορεί να στοιχίσει πολλά χιλιάδες ευρώ για να μπορεί μόνο ο δίσκος να ανοιχτεί.

Επίσης κάτι άλλο βασικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αγορά ανταλλακτικών τα οποία και εκείνα με την σειρά τους είναι πανάκριβα καθώς όσοι τα πουλάνε γνωρίζουν τον σκοπό τους.

το βασικο ειναι ενα.η εταιρεια θελει να βγαλει λεφτα.δεν ειναι κοινωφελες ιδρυμα. και εννοειται θα πεσει ο χρηστης στην αναγκη τους. ειτε τα πληρωσουν 50κ ειτε 200κ το βασικο ειναι οτι η εταιρεια πρεπει να βγει.οποτε θα χρεωσει και αναλογα.ουτε υπαρχουν πολλες εταιρειες που το κανουν.

1 minute ago, manolis940 said:

Είπα ότι έχω ασχοληθεί με HDD όχι SSD. Πάντως και εγώ ξέρω ανθρώπους που κάνουν την δουλειά φθηνότερα, ανοίγοντας δίσκους χωρίς να ξέρουν και εν τέλει κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

καλα σε hdd αν ο αλλος παει να ανοιξει το δισκο σε μη καθαρο περιβαλλον τοτε παει ο δισκος.για τους nvme το θεμα ειναι οτι πολλες φορες λογω trim παιρνεις τα @@ στην επαναφορα.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...