kax54638 Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Είπα να ρωτήσω εδώ για να μην ανοίγω θέμα. Έχω ένα UPS Tescom 2000VA - 1200W με οθόνη. Πάνω έχω έναν All in one υπολογιστή, μια σκούπα ρομπότ και ένα πολύμπριζο που έχει έναν εκτυπωτή, ένα wifi mesh, ένα sonos ηχείο και έναν imac m1. Εννοείται ποτέ δεν τρέχουν όλα ταυτόχρονα. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Πρώτον είναι φυσιολογικό η LCD οθόνη να είναι μόνιμα αναμένη και να μην σβήνει με τίποτα; Και δεύτερον είναι φυσιολογικό η κορυφή του ups να είναι ζεστή ενώ καμία συσκευή δεν είναι αναμένη. Είναι τοποθετημένο στο πάτωμα και δεν καλύπτεται από κάτι. Δεν ζεματάει αλλά είναι σαφέστατα ζεστό. Με το Support δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω - έχουν τηλεφωνητή και email Αλλά δεν απαντάνε ποτέ. Επεξ/σία 7 Ιουλίου από kax54638
poulinos Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου On 07/07/2025 at 12:33, kax54638 said: Καλησπέρα. Είπα να ρωτήσω εδώ για να μην ανοίγω θέμα. Έχω ένα UPS Tescom 2000VA - 1200W με οθόνη. Πάνω έχω έναν All in one υπολογιστή, μια σκούπα ρομπότ και ένα πολύμπριζο που έχει έναν εκτυπωτή, ένα wifi mesh, ένα sonos ηχείο και έναν imac m1. Εννοείται ποτέ δεν τρέχουν όλα ταυτόχρονα. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Πρώτον είναι φυσιολογικό η LCD οθόνη να είναι μόνιμα αναμένη και να μην σβήνει με τίποτα; Και δεύτερον είναι φυσιολογικό η κορυφή του ups να είναι ζεστή ενώ καμία συσκευή δεν είναι αναμένη. Είναι τοποθετημένο στο πάτωμα και δεν καλύπτεται από κάτι. Δεν ζεματάει αλλά είναι σαφέστατα ζεστό. Με το Support δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω - έχουν τηλεφωνητή και email Αλλά δεν απαντάνε ποτέ. α.για την οθονη θα γραφει το manual λογικα.ισως να ρυθμιζεται ισως και οχι. οτι δεν εχεις πανω συσκευες ειδικα τωρα το καλοκαιρι δεν σημαινει οτι δεν θα ζεσταθει καθολου. δεν παυει να υπαρχουν κυκλωματα σε λειτουργια και πολλα απο αυτα ειναι στο πανω μερος του ups. εκτος αν οι μπαταριες ειναι της πλακας και δημιουργουν αυτες το θεμα. μπορει στο manual να αναφερει παραπανω πραγματα ακομα και για θερμοκρασια λειτουργιας κτλ.
a16 Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου Καλησπέρα στο φόρουμ, Δεν έχω επαφή με τον κόσμο των ups και έχω ξεκινήσει να διαβάζω σχετικά στο google και εδώ. Στην δουλειά έχουμε στον σέρβερ το Powertech PT3000 ON LINE UPS 3000VA/2400W και σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος έχει αντέξει 4-5 ωρες. Ωστόσο τα μικρά ups που έχουμε σε 3 υπολογιστές στα γραφεία μας, παραδίδουν κάθε τόσο πνεύμα. Θα ήθελα λοιπόν την βοήθεια σας. Ποιο ups θα αποτελούσε αναβάθμιση για να μπει στη θέση αυτού που έχουμε τώρα στον σέρβερ(έως 1000€ ή και λιγότερα) ; Και τι θα μπορούσαμε να πάρουμε για τους υπολογιστές των γραφείων ώστε να αντέχουν τουλάχιστον 2-3 ώρες (γύρω στα 250 ευρώ έκαστο) ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
poulinos Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 9 minutes ago, a16 said: Καλησπέρα στο φόρουμ, Δεν έχω επαφή με τον κόσμο των ups και έχω ξεκινήσει να διαβάζω σχετικά στο google και εδώ. Στην δουλειά έχουμε στον σέρβερ το Powertech PT3000 ON LINE UPS 3000VA/2400W και σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος έχει αντέξει 4-5 ωρες. Ωστόσο τα μικρά ups που έχουμε σε 3 υπολογιστές στα γραφεία μας, παραδίδουν κάθε τόσο πνεύμα. Θα ήθελα λοιπόν την βοήθεια σας. Ποιο ups θα αποτελούσε αναβάθμιση για να μπει στη θέση αυτού που έχουμε τώρα στον σέρβερ(έως 1000€ ή και λιγότερα) ; Και τι θα μπορούσαμε να πάρουμε για τους υπολογιστές των γραφείων ώστε να αντέχουν τουλάχιστον 2-3 ώρες (γύρω στα 250 ευρώ έκαστο) ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων η να περνατε ενα μεγαλο απο το οποιο θα επαιρναν και τα pc. ή το power tech να ειναι μονο για τα μικρα pc αν ειναι στον ιδιο χωρο για αυτο που ρωτας θα ελεγα apc αλλα με 250 δεν παιζει να βγαλεις 2 3 ωρες. 1
Petros Electron Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, a16 είπε Καλησπέρα στο φόρουμ, Δεν έχω επαφή με τον κόσμο των ups και έχω ξεκινήσει να διαβάζω σχετικά στο google και εδώ. Στην δουλειά έχουμε στον σέρβερ το Powertech PT3000 ON LINE UPS 3000VA/2400W και σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος έχει αντέξει 4-5 ωρες. Ωστόσο τα μικρά ups που έχουμε σε 3 υπολογιστές στα γραφεία μας, παραδίδουν κάθε τόσο πνεύμα. Θα ήθελα λοιπόν την βοήθεια σας. Ποιο ups θα αποτελούσε αναβάθμιση για να μπει στη θέση αυτού που έχουμε τώρα στον σέρβερ(έως 1000€ ή και λιγότερα) ; Και τι θα μπορούσαμε να πάρουμε για τους υπολογιστές των γραφείων ώστε να αντέχουν τουλάχιστον 2-3 ώρες (γύρω στα 250 ευρώ έκαστο) ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Για σερβερ προτείνω για (VFI) On-Line/Double Conversion UPS Δες σε APC εδω https://www.skroutz.gr/c/41/ups/m/431/APC/f/898636/VFI-On-Line-Double-Conversion.html To SRT1000XLI το εχω δουλεψει ειναι πολυ καλο. Κοιτάς αναλογα τα VA που θα χρειαστείς και τα χρήματα εκει κοντα στο 1000αρικο. Μην πεσεις ποιο κατω. Εναλλακτικά κοιτά και σε EATON. Σίγουρα εχει και αλλες μάρκες απλα αυτες εχω αποψη γιατι τα εχω δουλέψει σε επαγγελματικές απαιτήσεις/εγκαταστάσεις. Για μικρα (για τα γραφεια) δες σε APC,EATON,CYBERPOWER εκει παρε να ειναι line-interactive. Αλλα 2 με 3 ωρες που λες το ξεχνας. https://www.skroutz.gr/c/41/ups/m/5452/Eaton/f/898636/VFI-On-Line-Double-Conversion.html εδιτ αν θες μεγαλες αυτονομιες τοτε κοιτας και για κεντρικό UPS (industrial) 3φασικο *εφοσον ειναι για εταιρία, και σε μια μονάδα βαζεις τον σερβερ και τα PC που θελεις. Αλλα αυτο ΚΟΣΤΙΖΕΙ. Επεξ/σία 26 Ιουλίου από Petros Electron 1
a16 Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σκέφτομαι το powertech να μπει στον υπολογιστή που κόβουμε τιμολόγια,που είναι ο πιο σημαντικός- απαραίτητος μετά τον σέρβερ. Επειδή δεν έχω γνώση,το APC Smart Line SRT1000XLI UPS On-Line 1000VA 1000W σε σχέση με το Powertech PT3000 ON LINE UPS 3000VA/2400W δεν είναι πιο αδύναμο; Δεν θα πρέπει δηλαδή να κοιτάω τα VA/W Η powertech δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη επιλογή; Δηλαδή το Powertech UPS On-Line 6000VA 6000W δεν θα ήταν μια αναβάθμιση;
poulinos Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 36 minutes ago, a16 said: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σκέφτομαι το powertech να μπει στον υπολογιστή που κόβουμε τιμολόγια,που είναι ο πιο σημαντικός- απαραίτητος μετά τον σέρβερ. Επειδή δεν έχω γνώση,το APC Smart Line SRT1000XLI UPS On-Line 1000VA 1000W σε σχέση με το Powertech PT3000 ON LINE UPS 3000VA/2400W δεν είναι πιο αδύναμο; Δεν θα πρέπει δηλαδή να κοιτάω τα VA/W Η powertech δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη επιλογή; Δηλαδή το Powertech UPS On-Line 6000VA 6000W δεν θα ήταν μια αναβάθμιση; δεν κανουν τα VA το ups. αλλα η μαρκα, το αν ειναι online, τι features δινουν κτλ.η apc δεν ειναι φτηνη. το αντιστοιχο apc σε αλλη εταιρεια μπορει να ειναι μισα λεφτα
a16 Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου Επομένως σε σχέση με το ήδη υπάρχον Powertech pt3000 ποιο από τα παρακάτω, που είναι μέσα στο budget μου,θεωρείται αναβάθμιση; APC Smart Line SRT1000XLI UPS On-Line 1000VA 1000W με 6 IEC Πρίζες APC SRV2KRIRK-E UPS On-Line 2000VA 1800W με 4 IEC Πρίζες APC Easy UPS SRV2KI On-Line 2000VA 1600W με 4 IEC Πρίζες.
jmirko15 Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου Εγώ πάντως για το καινούργιο rack πήρα το παρακάτω UPS: Vertiv GXE3-1000IRT2UXL
a16 Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Καθώς συνεχίζω τη μελέτη μου πάνω στο θέμα θέλω μια διευκρίνιση. Βρήκα τον παρακάτω τύπο προκειμένου να υπολογίσουμε το χρόνο που θα λειτουργήσει το ups σε μια διακοπή ρεύματος Example: If your UPS has a 1000Wh battery, 90% efficiency, and a load of 500W, the runtime is (1000 * 0.9) / 500 = 1.8 hours. Δηλαδή αν το σύστημα μου καταναλώνει 500W και το ups μου είναι 1000wh θα κρατήσει σχεδόν 2 ώρες,σωστά ; Γιατί στην περιγραφή του skroutz πχ για το CyberPower UPS Line-Interactive 1600VA 1000W δείνει Αντοχή Μπαταρίας Half Load 9,7 min Αντοχή Μπαταρίας Full Load 2,6 min Και όχι ας πούμε σχεδόν μια ώρα σε πλήρες φορτίο. Που το έχω χάσει ; Ευχαριστώ Edit : υπάρχει τύπος που υπολογίζει το Wh. Αλλά και πάλι οι χρόνοι που αναφέρονται στο Σκρουτζ δεν είναι πολύ μικροί ; Επεξ/σία 27 Ιουλίου από a16
gorge18 Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου 1 ώρα πριν, a16 είπε Καλησπέρα, Καθώς συνεχίζω τη μελέτη μου πάνω στο θέμα θέλω μια διευκρίνιση. Βρήκα τον παρακάτω τύπο προκειμένου να υπολογίσουμε το χρόνο που θα λειτουργήσει το ups σε μια διακοπή ρεύματος Example: If your UPS has a 1000Wh battery, 90% efficiency, and a load of 500W, the runtime is (1000 * 0.9) / 500 = 1.8 hours. Δηλαδή αν το σύστημα μου καταναλώνει 500W και το ups μου είναι 1000wh θα κρατήσει σχεδόν 2 ώρες,σωστά ; Γιατί στην περιγραφή του skroutz πχ για το CyberPower UPS Line-Interactive 1600VA 1000W δείνει Αντοχή Μπαταρίας Half Load 9,7 min Αντοχή Μπαταρίας Full Load 2,6 min Και όχι ας πούμε σχεδόν μια ώρα σε πλήρες φορτίο. Που το έχω χάσει ; Ευχαριστώ Edit : υπάρχει τύπος που υπολογίζει το Wh. Αλλά και πάλι οι χρόνοι που αναφέρονται στο Σκρουτζ δεν είναι πολύ μικροί ; Ειναι αλλο το Wh και αλλο το W Το W ειναι το ποσο watt μπορει να "σηκωσει" ο μετασχηματιστής μεσα. Δλη τι φορτιο μπορεις να βαλεις και οι βατωρες ειναι χονδρικά αυτο που εγραψες και εσυ. watt/ωρες. δλδ 1000wh σε ups 1000w θα μπορουσες να βαλεις φορτιο 1000watt και θα ειχες ρευμα για 1 ωρα. χωρις να βγαλουμε τυχον απώλειες μετατροπης, που αναλογα τον τυπο του ups υπαρχουν μεγαλες διαφορες.. Ολα αυτα στα λεω τελείως μπακαλιστικα 1
a16 Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου Ευχαριστώ για την απάντηση. Επομένως οι χρόνοι που αναγράφονται στο Σκρουτζ είναι σωστοί; Δεν είμαι τώρα στο γραφείο αλλά για έναν υπολογιστή hp workstation πενταετίας,μια 24" Samsung και έναν hp laserjet m402 ποιο ups θα πρέπει να κοιτάξω για να έχω 2-3 ώρες λειτουργίας σε διακοπή ρεύματος; Ο εκτυπωτής σε αυτό το διάστημα ας πούμε ότι θα κάνει εκτύπωση max 15 σελίδες
manolis940 Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου Στις 26/7/2025 στις 10:32 ΜΜ, a16 είπε Επομένως σε σχέση με το ήδη υπάρχον Powertech pt3000 ποιο από τα παρακάτω, που είναι μέσα στο budget μου,θεωρείται αναβάθμιση; APC Smart Line SRT1000XLI UPS On-Line 1000VA 1000W με 6 IEC Πρίζες APC SRV2KRIRK-E UPS On-Line 2000VA 1800W με 4 IEC Πρίζες APC Easy UPS SRV2KI On-Line 2000VA 1600W με 4 IEC Πρίζες. Εγώ θα πρότεινα ένα μέρος των χρημάτων σου να το δώσει σε ένα ηλεκτρολόγο και να δεις αν γίνεται να μετατρέψεις τις γραμμές ρεύματος των υπολογιστών σε γραμμές UPS να συνδέσεις όλα τα PC σε ένα δεύτερο online ups και ας μην είναι APC. Πάρε Cyberpower ή πάρε Tescom. Απλώς σου προτείνω την αλλαγή στις γραμμές ρεύματος γιατί τα online όπως θα ακούς και στον server κάνουν φασαρία και δεν είναι εύκολο να βρίσκονται στον ίδιο χώρο εργασίας. Από κει και πέρα η κατανάλωση ενός υπολογιστή γραφείου να είναι 60W κατά μέσο όρο; Πάρε ένα μετρητή ρεύματος να το δεις και μόνος σου. Οπότε δεν θες ουσιαστικά πολλά Watt ups αλλά να έχει αρκετές μπαταρίες για να κρατάς παραπάνω ώρα . Συνήθως βέβαια αυτά πάνε μαζί αλλά σου λέω που να δώσεις βάση. Εγώ πχ έχω ένα στον Cyberpower online στον server το οποίο κρατάει γύρω στις 5 ώρες και το οποίο όμως παραδόξως δεν κάνει καθόλου φασαρία και δεν έχει λειτουργήσει ποτέ ο ανεμιστήρας του και ένα Tescom 3000W το οποίο έχει πάνω του ταμειακές, pos, router και 3PC και κρατάει άλλο τόσο. Σπάνια μου κόβεται για παραπάνω από 3 ώρες το ρεύμα οπότε δεν έχω κάτσει να δώσω σημασία Έχε υπ' όψιν ότι τα online γενικά είναι ποιοτικά UPS ανεξαρτήτως μάρκας με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αυτό συμβαίνει διότι τροφοδοτούν συνεχώς τις συσκευές με ρεύμα οπότε αν δεν ήταν ότι κούμπωνε πάνω δεν θα έβγαζε τον μήνα. Αντίθετα τα Line Interactive είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν για μερικά λεπτά. Οπότε δεν είναι τόσο ποιοτικά πάντα γιατί είναι σχεδιασμένα να δίνουν ρεύμα μια στο τόσο. Τα ποιοτικά line interactive ξεκινούν να πλησιάζουν σε τιμές τα online οπότε όταν έχεις ένα αποθηκάκι και έχεις τραβήξει και γραμμές ups τότε είναι μονόδρομος. Τώρα αν θες παραπάνω διάρκεια η Tescom θεωρητικά έχει battery packs αν και δεν έχω δει ποτέ να πωλούνται. Μία εναλλακτική είναι να βάλεις δύο UPS σε σειρά ή να πάρεις δύο UPS και να μοιράσεις τα φορτία. 1
lak10 Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου πηρα ενα apc ups απο το σκρουτζ αλλα δεν ειναι απο επισιμο μεταπωλητη θα εχω θεμα?
manolis940 Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 1 ώρα πριν, lak10 είπε πηρα ενα apc ups απο το σκρουτζ αλλα δεν ειναι απο επισιμο μεταπωλητη θα εχω θεμα? Εννοείς ότι δεν το γράφει με πράσινα γράμματα το Skroutz κάτω απ' το κατάστημα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα