Petros Electron Δημοσ. 29 Ιουλίου Δημοσ. 29 Ιουλίου 21 ώρες πριν, manolis940 είπε Μία εναλλακτική είναι να βάλεις δύο UPS σε σειρά ή να πάρεις δύο UPS και να μοιράσεις τα φορτία. Σε αυτό δεν συμφωνώ. Δεν βάζουμε ποτε UPS σε σειρα. Το γιατι το εξηγει εδω και επισης και το παρακατω video. Αναφορά σε κείμενο Connecting two UPS (Uninterruptible Power Supply) units in series, also known as daisy chaining, is generally not recommended and can lead to damage, reduced efficiency, and even data loss. While it might seem like a way to increase runtime or surge protection, it introduces potential problems and isn't a reliable solution Για τα υπόλοιπα είμαι σύμφωνος, απλα να αναφέρω οτι στο θεμα UPS οτι πληρωνεις παιρνεις. Ενα ακριβό on-line ειναι οπως και να το κάνουμε καλύτερο απο ενα αλλο φθηνότερο αλλης μαρκας. 1
lak10 Δημοσ. 29 Ιουλίου Δημοσ. 29 Ιουλίου 12 ώρες πριν, manolis940 είπε Εννοείς ότι δεν το γράφει με πράσινα γράμματα το Skroutz κάτω απ' το κατάστημα; Δεν γράφει με μπλε γράμματα ότι είναι επίσημος μεταπωλητής
manolis940 Δημοσ. 29 Ιουλίου Δημοσ. 29 Ιουλίου 4 ώρες πριν, lak10 είπε Δεν γράφει με μπλε γράμματα ότι είναι επίσημος μεταπωλητής Ναι μπλε είναι, έχεις δίκιο. Όχι, γιατί να έχεις πρόβλημα και με τι;
lak10 Δημοσ. 29 Ιουλίου Δημοσ. 29 Ιουλίου 8 λεπτά πριν, manolis940 είπε Ναι μπλε είναι, έχεις δίκιο. Όχι, γιατί να έχεις πρόβλημα και με τι; με την εγγυηση....
poulinos Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου On 26/07/2025 at 20:25, Petros Electron said: Για σερβερ προτείνω για (VFI) On-Line/Double Conversion UPS Δες σε APC εδω https://www.skroutz.gr/c/41/ups/m/431/APC/f/898636/VFI-On-Line-Double-Conversion.html To SRT1000XLI το εχω δουλεψει ειναι πολυ καλο. Κοιτάς αναλογα τα VA που θα χρειαστείς και τα χρήματα εκει κοντα στο 1000αρικο. Μην πεσεις ποιο κατω. Εναλλακτικά κοιτά και σε EATON. Σίγουρα εχει και αλλες μάρκες απλα αυτες εχω αποψη γιατι τα εχω δουλέψει σε επαγγελματικές απαιτήσεις/εγκαταστάσεις. Για μικρα (για τα γραφεια) δες σε APC,EATON,CYBERPOWER εκει παρε να ειναι line-interactive. Αλλα 2 με 3 ωρες που λες το ξεχνας. https://www.skroutz.gr/c/41/ups/m/5452/Eaton/f/898636/VFI-On-Line-Double-Conversion.html εδιτ αν θες μεγαλες αυτονομιες τοτε κοιτας και για κεντρικό UPS (industrial) 3φασικο *εφοσον ειναι για εταιρία, και σε μια μονάδα βαζεις τον σερβερ και τα PC που θελεις. Αλλα αυτο ΚΟΣΤΙΖΕΙ. το καλο ειναι οτι σε καποια apc μπορεις να προσθεσεις battery packs για μεγαλυτερη αυτονομια On 26/07/2025 at 22:32, a16 said: Επομένως σε σχέση με το ήδη υπάρχον Powertech pt3000 ποιο από τα παρακάτω, που είναι μέσα στο budget μου,θεωρείται αναβάθμιση; APC Smart Line SRT1000XLI UPS On-Line 1000VA 1000W με 6 IEC Πρίζες APC SRV2KRIRK-E UPS On-Line 2000VA 1800W με 4 IEC Πρίζες APC Easy UPS SRV2KI On-Line 2000VA 1600W με 4 IEC Πρίζες. πρεπει να δεις δυο τρια πραγματα σε συναρτηση. α.το budget σου. β.τι χρονο θα σου βγαλει.αν θες παραπανω χρονο ή θα πρεπει να πας σε περισσοτερα va ή θα πρεπει να πας σε ups που μπορει να παρει battery packs εξτρα.η apc το κανει αυτο αλλα το κοστος δεν ειναι μικρο. απο εκει και περα τα Online ειναι τα καλυτερα αλλα η καθε σειρα εχει τα συν και τα πλην. ακομα και στα online υπαρχουν κατηγοριες. On 27/07/2025 at 21:46, a16 said: Καλησπέρα, Καθώς συνεχίζω τη μελέτη μου πάνω στο θέμα θέλω μια διευκρίνιση. Βρήκα τον παρακάτω τύπο προκειμένου να υπολογίσουμε το χρόνο που θα λειτουργήσει το ups σε μια διακοπή ρεύματος Example: If your UPS has a 1000Wh battery, 90% efficiency, and a load of 500W, the runtime is (1000 * 0.9) / 500 = 1.8 hours. Δηλαδή αν το σύστημα μου καταναλώνει 500W και το ups μου είναι 1000wh θα κρατήσει σχεδόν 2 ώρες,σωστά ; Γιατί στην περιγραφή του skroutz πχ για το CyberPower UPS Line-Interactive 1600VA 1000W δείνει Αντοχή Μπαταρίας Half Load 9,7 min Αντοχή Μπαταρίας Full Load 2,6 min Και όχι ας πούμε σχεδόν μια ώρα σε πλήρες φορτίο. Που το έχω χάσει ; Ευχαριστώ Edit : υπάρχει τύπος που υπολογίζει το Wh. Αλλά και πάλι οι χρόνοι που αναφέρονται στο Σκρουτζ δεν είναι πολύ μικροί ; συνηθως στο site της καθε εταιρειας σου λεει ποσο αυτονομια δινει σε συγκεκριμενα φορτια. με 500watt καταναλωση σε ups 1000va ουτε δεκαλεπτο δεν θα βγαλεις .επισης va δεν ειναι watt. το 1500 va ειναι πχ 1050 watt περιπου. On 27/07/2025 at 23:18, gorge18 said: Ειναι αλλο το Wh και αλλο το W Το W ειναι το ποσο watt μπορει να "σηκωσει" ο μετασχηματιστής μεσα. Δλη τι φορτιο μπορεις να βαλεις και οι βατωρες ειναι χονδρικά αυτο που εγραψες και εσυ. watt/ωρες. δλδ 1000wh σε ups 1000w θα μπορουσες να βαλεις φορτιο 1000watt και θα ειχες ρευμα για 1 ωρα. χωρις να βγαλουμε τυχον απώλειες μετατροπης, που αναλογα τον τυπο του ups υπαρχουν μεγαλες διαφορες.. Ολα αυτα στα λεω τελείως μπακαλιστικα και λογω του conversion δεν ειναι καθολου αμελητεες. για αυτο και πολλες φορες πολλα μηχανηματα παιζουν με dc ρευμα σε datacenters. On 27/07/2025 at 23:40, a16 said: Ευχαριστώ για την απάντηση. Επομένως οι χρόνοι που αναγράφονται στο Σκρουτζ είναι σωστοί; Δεν είμαι τώρα στο γραφείο αλλά για έναν υπολογιστή hp workstation πενταετίας,μια 24" Samsung και έναν hp laserjet m402 ποιο ups θα πρέπει να κοιτάξω για να έχω 2-3 ώρες λειτουργίας σε διακοπή ρεύματος; Ο εκτυπωτής σε αυτό το διάστημα ας πούμε ότι θα κάνει εκτύπωση max 15 σελίδες θα δεις καταρχην ποσο καταναλωνουν.ακομα και η καταναλωση ειναι διαφορετικη σε full load και σε κατασταση idle. αφου βρεις ποσα watt ειναι μετα θα δεις ποσα va ups θες.αφου τα βρεις θα δεις στην σελιδα του κατασκευαστη ποση ωρα δινει το x ups για το χ φορτο.και κρινεις. On 28/07/2025 at 11:57, manolis940 said: Εγώ θα πρότεινα ένα μέρος των χρημάτων σου να το δώσει σε ένα ηλεκτρολόγο και να δεις αν γίνεται να μετατρέψεις τις γραμμές ρεύματος των υπολογιστών σε γραμμές UPS να συνδέσεις όλα τα PC σε ένα δεύτερο online ups και ας μην είναι APC. Πάρε Cyberpower ή πάρε Tescom. Απλώς σου προτείνω την αλλαγή στις γραμμές ρεύματος γιατί τα online όπως θα ακούς και στον server κάνουν φασαρία και δεν είναι εύκολο να βρίσκονται στον ίδιο χώρο εργασίας. Από κει και πέρα η κατανάλωση ενός υπολογιστή γραφείου να είναι 60W κατά μέσο όρο; Πάρε ένα μετρητή ρεύματος να το δεις και μόνος σου. Οπότε δεν θες ουσιαστικά πολλά Watt ups αλλά να έχει αρκετές μπαταρίες για να κρατάς παραπάνω ώρα . Συνήθως βέβαια αυτά πάνε μαζί αλλά σου λέω που να δώσεις βάση. Εγώ πχ έχω ένα στον Cyberpower online στον server το οποίο κρατάει γύρω στις 5 ώρες και το οποίο όμως παραδόξως δεν κάνει καθόλου φασαρία και δεν έχει λειτουργήσει ποτέ ο ανεμιστήρας του και ένα Tescom 3000W το οποίο έχει πάνω του ταμειακές, pos, router και 3PC και κρατάει άλλο τόσο. Σπάνια μου κόβεται για παραπάνω από 3 ώρες το ρεύμα οπότε δεν έχω κάτσει να δώσω σημασία Έχε υπ' όψιν ότι τα online γενικά είναι ποιοτικά UPS ανεξαρτήτως μάρκας με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αυτό συμβαίνει διότι τροφοδοτούν συνεχώς τις συσκευές με ρεύμα οπότε αν δεν ήταν ότι κούμπωνε πάνω δεν θα έβγαζε τον μήνα. Αντίθετα τα Line Interactive είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν για μερικά λεπτά. Οπότε δεν είναι τόσο ποιοτικά πάντα γιατί είναι σχεδιασμένα να δίνουν ρεύμα μια στο τόσο. Τα ποιοτικά line interactive ξεκινούν να πλησιάζουν σε τιμές τα online οπότε όταν έχεις ένα αποθηκάκι και έχεις τραβήξει και γραμμές ups τότε είναι μονόδρομος. Τώρα αν θες παραπάνω διάρκεια η Tescom θεωρητικά έχει battery packs αν και δεν έχω δει ποτέ να πωλούνται. Μία εναλλακτική είναι να βάλεις δύο UPS σε σειρά ή να πάρεις δύο UPS και να μοιράσεις τα φορτία. kai h apc δινει battery packs.λογικα δεν εχεις και θορυβο επειδη εχεις και μικρο φορτιο στο ups.αλλα σιγουρα αν καποιος μπορει να κανει αυτο που λες αξιζει.δηλαδη ενα ups για ολα τα πραγματα κατευθειαν.και να εχει και bypass και να εχει και τα παντα. On 28/07/2025 at 21:02, lak10 said: πηρα ενα apc ups απο το σκρουτζ αλλα δεν ειναι απο επισιμο μεταπωλητη θα εχω θεμα? η εγγυηση ειναι απο την apc σε ολες τις περιπτωσεις παρα απο το ιδιο το καταστημα.και εχουν καλη εγγυηση οσες φορες τους χρειαστηκα 1 1
manolis940 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 8 ώρες πριν, TechWeirdo είπε Κανένα ups για λάπτοπ; Ότι πάνω κάτω βάζεις και σε PC ίσως με λιγότερα VA αναλόγως βέβαια και το laptop. 1 1
poulinos Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 18 hours ago, TechWeirdo said: Κανένα ups για λάπτοπ; οπως ειπαν οτι θα επαιρνες για pc. η καταναλωση ενος απλου λαπτοπ ειναι 40-50 ευρω εκτος αν ειναι κανα gaming που ξεπερναει τα 100+ ανετα. 9 hours ago, manolis940 said: Ότι πάνω κάτω βάζεις και σε PC ίσως με λιγότερα VA αναλόγως βέβαια και το laptop. εχουν και μικρα powerbanks που βγαζουν 19volt αλλα το κακο ειναι οτι ειναι λιγα watt μεχρι κατι 30 οποτε δεν βοηθανε την κατασταση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα