Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως και σε μένα μετά από αναβάθμιση σε  FTTH από 200 σε 300 μου στείλανε καινούργιο speedport plus 2 μαύρο. Το προηγούμενο που είχα ήταν πάλι το μαύρο. Η μόνη διαφορά που είδα ήταν ότι το παλιό έγραψα από κάτω v1 ενώ το καινούργιο v2.

Από την ημέρα πού έβαλα το καινούργιο πάνω στην γραμμή και για μια εβδομάδα είχα τουλάχιστον μια αποσύνδεση την ημέρα σε άσχετες ώρες. 

Με το προηγούμενο καμία.  Το έστειλα πίσω το καινούργιο και κράτησα το παλιό το οποίο δουλεύει εδώ και 10 μέρες χωρίς καμία αποσύνδεση. 

Έχω πάνω και δύο deco x20 σαν  Ap εδώ και πολύ καιρό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, nik187 είπε

Πάντως και σε μένα μετά από αναβάθμιση σε  FTTH από 200 σε 300 μου στείλανε καινούργιο speedport plus 2 μαύρο. Το προηγούμενο που είχα ήταν πάλι το μαύρο. Η μόνη διαφορά που είδα ήταν ότι το παλιό έγραψα από κάτω v1 ενώ το καινούργιο v2.

Κανονικά με το speedport arc δεν πρέπει να έχεις θέμα.. 

2 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Πολλά μαύρα speedport είχανε ελαττωματικό καλώδιο vdsl πάντως. 

Ποτέ δεν έβαζα τα καλώδια του παρόχου, μόνο το τροφοδοτικό του, τα rj11 rj45 δικά μου φτιαχτά. Και 100% σίγουρος 

Επεξ/σία από Karanikolis
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Karanikolis είπε

Κανονικά με το speedport arc δεν πρέπει να έχεις θέμα.. 

Και το παλιό και το καινούργιο που μου στείλανε sercom γράφουν. 

Η μόνη διαφορά που είδα είναι ότι το παλιό γράφει 

HW: 01/F0

το καινούργιο 

HW: 02/F0 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 8/2/2025 στις 11:19 ΠΜ, Karanikolis είπε

Αν σου έκανε αποσυνδέσεις και στα Ethernet έπρεπε απλά να το δώσεις βλάβη και να στο κάνουν αντικατάσταση δωρεάν. Δεν πληρώνεις κάτι.. παίρνεις τηλέφωνο το δηλώνεις και επιτόπου πας Γερμανό και στο αλλάζουν..

και τα deco Αp μετά. 
δεν φταίει το speedport σαν ρουτερ αν είχες τέτοιες αποσυνδέσεις, απλά έπεσες σε ελαττωματικό. Το έχω τόσα χρόνια και είναι άριστο.. 

αλλάξαμε το ρουτερ και παλι κανει αποσυνδεσεις σε οσες συσκευες ειναι πανω σε αυτο και παιρνουν ιντερνετ απο αυτο με οποιοδηποτε τροπο. ξανα εκανα το deco το main router αλλα παλι δεν εχω τηλεφωνο οπως την πρωτη φορα,δεν μπορεσα να το ξαναβρω με την λυση που παρεθεσα,μπορει να το πετυχα στην τυχη την πρωτη φορα. 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, geomrk είπε

αλλάξαμε το ρουτερ και παλι κανει αποσυνδεσεις σε οσες συσκευες ειναι πανω σε αυτο και παιρνουν ιντερνετ απο αυτο με οποιοδηποτε τροπο. ξανα εκανα το deco το main router αλλα παλι δεν εχω τηλεφωνο οπως την πρωτη φορα,δεν μπορεσα να το ξαναβρω με την λυση που παρεθεσα,μπορει να το πετυχα στην τυχη την πρωτη φορα. 

Για να έχεις τηλέφωνο πρέπει να το κάνεις bridge, να ενεργοποιήσεις το pass through στο speedport και να σεταρεις το άλλο να κάνει την κλήση και να περνάει από εκεί το ίντερνετ. Ετσι αφήνεις μόνο το τηλέφωνο στο speedport. 

αυτό που με παραξενεύει είναι γιατί να έχεις σε όλα αποσυνδέσεις με τα Ethernet? Μήπως πάνε τα utp μαζί/κοντά με ρεύματα;;;; Μήπως η πρίζα που το συνδέεις έχει κάποιο θέμα; Έχεις δοκιμάσει να βάλεις σε άλλη πρίζα το ρουτερ; 

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Karanikolis είπε

Για να έχεις τηλέφωνο πρέπει να το κάνεις bridge, να ενεργοποιήσεις το pass through στο speedport και να σεταρεις το άλλο να κάνει την κλήση και να περνάει από εκεί το ίντερνετ. Ετσι αφήνεις μόνο το τηλέφωνο στο speedport. 

Ωραια θα το δω μολις παω σπιτι με τη βοηθεια του chatgpt 🫡. Τωρα ετσι οπως τα εχω ΟΝΤ>deco> ολες οι συσκευες(ethernet στο wan του speedport),στο 192.168.1.1 το speedport δειχνει 1000down(και αρα παιρνει(?) ταχυτητα) αλλα αμα συνδεθω στο δικτυο του δεν εχω ιντερνετ,επομενως δεν δινει πισω και αρα ουτε τηλεφωνο

αυτό που με παραξενεύει είναι γιατί να έχεις σε όλα αποσυνδέσεις με τα Ethernet? Μήπως πάνε τα utp μαζί/κοντά με ρεύματα;;;; Μήπως η πρίζα που το συνδέεις έχει κάποιο θέμα; Έχεις δοκιμάσει να βάλεις σε άλλη πρίζα το ρουτερ; 

Πραγματικα δεν εχω ιδεα, ομως οχι δεν το εχω δοκιμασει καθως παιζει πολυπριζο εκει οποτε ειναι λιγο δυσκολο να μπει σε αλλη πριζα,θα το κοιταξω ομως να το τεσταρω εστω μηπως φταιει η πριζα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, geomrk είπε

Ωραια θα το δω μολις παω σπιτι με τη βοηθεια του chatgpt 🫡. Τωρα ετσι οπως τα εχω ΟΝΤ>deco> ολες οι συσκευες(ethernet στο wan του speedport),στο 192.168.1.1 το speedport δειχνει 1000down(και αρα παιρνει(?) ταχυτητα) αλλα αμα συνδεθω στο δικτυο του δεν εχω ιντερνετ,επομενως δεν δινει πισω και αρα ουτε τηλεφωνο

Δεν θυμόμουν οτι εισαι με ίνα και ΟΝΤ. Ψάξε λίγο τις ρυθμίσεις του deco αν έχει να το βάλεις απευθείας μετά το ΟΝΤ χωρίς να βάλεις το speedport. Απλά θα πρέπει να βάλεις τα credential για την τηλεφωνία. 

7 λεπτά πριν, geomrk είπε

Πραγματικα δεν εχω ιδεα, ομως οχι δεν το εχω δοκιμασει καθως παιζει πολυπριζο εκει οποτε ειναι λιγο δυσκολο να μπει σε αλλη πριζα,θα το κοιταξω ομως να το τεσταρω εστω μηπως φταιει η πριζα

Κάνε μια δοκιμή με μια μπαλαντέζα έτσι πρόχειρα, να βάλεις το speedport σε άλλη πρίζα πιο μακριά στο σπίτι. Μην το βάλεις στην διπλανή, λογικά θα παίρνει από την ίδια γραμμή.. 

Εχεις utp περασμένα στο σπίτι; Μέσα στους τοίχους εννοώ;
Μήπως τα έχουν περάσει μαζί με ρεύματα και γίνεται αυτό! Αν έχεις περασμένα καλώδια στους τοίχους, μην το συνδέσεις έτσι, βάλε το ρουτερ σε άλλη πρίζα και χύμα ρίξε ένα utp από το ρουτερ στο pc και δοκίμασε.

Δημοσ.

Δεν θυμόμουν οτι εισαι με ίνα και ΟΝΤ. Ψάξε λίγο τις ρυθμίσεις του deco αν έχει να το βάλεις απευθείας μετά το ΟΝΤ χωρίς να βάλεις το speedport. Απλά θα πρέπει να βάλεις τα credential για την τηλεφωνία.

Ναι τωρα το λειτουργω κανονικα με το deco κατευθειαν απτο ΟΝΤ,εχω παρει τα credential απο την κοσμοτε,εχει ιντερνετ. Αυτο που θελω,λογικα,ειναι να μπορεσει να δωσει με καποιο τροπο ιντερνετ το speedport,που παιρνει απτο main deco, στο τηλεφωνο για να δουλεψει. τωρα ειμαι στη δουλεια θα τα δοκιμασω ολα το απογευμα. 

Επισης οχι δεν εχουμε utp στον τοιχο καθολου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...