Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μολις παρατηρησα οτι το ενα απο τα 2 ανεμιστηρακια της καρτας γραφικων ειχε σταματησει να γυρναει. 

εκανα επανεκκινηση και ενω ξεκινησαν και τα 2  το συγκεκριμενο μετα απο λιγο παλι σταματησε.

μας αποχαιρεταει?

μπορω να κανω κατι μπας και... ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MariaLog είπε

μολις παρατηρησα οτι το ενα απο τα 2 ανεμιστηρακια της καρτας γραφικων ειχε σταματησει να γυρναει. 

εκανα επανεκκινηση και ενω ξεκινησαν και τα 2  το συγκεκριμενο μετα απο λιγο παλι σταματησε.

μας αποχαιρεταει?

μπορω να κανω κατι μπας και... ?

Απλά δουλεύει όταν ανεβάσει η κάρτα θερμοκρασία. Τι μάρκα είναι η κάρτα γραφικών; 

Δημοσ.
6 minutes ago, fmarkos said:

Απλά δουλεύει όταν ανεβάσει η κάρτα θερμοκρασία. Τι μάρκα είναι η κάρτα γραφικών; 

ειναι παλια. R7. κανονικα θα επρεπε να γυρνανε και οι 2 ανεξαρτητως θερμοκρασιας νομιζω

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ρώτησα τι τσιπ έχει η κάρτα αλλά τι μάρκα είναι. Όχι δεν χρειάζεται να γυρνάνε και οι δύο έχει να κάνει με την θερμοκρασία κυριός και τις ρυθμίσεις της κάρτας. 

Δημοσ.

Αν όντως δεν γυρνάει το ενα (το τσεκάρεις αν δεν γυρνάνε σε κατι βαρύ, οταν ζεσταθεί η κάρτα), τότε αλλάζεις φανάκι(α).

Αν και η κάρτα ειναι παλιά, 9 ευρώ τα αξίζει https://www.aliexpress.com/item/1005004712195880.html . Το ίδιο συστημα ψύξης ειχε η asus σε πολλά μοντέλα.

• Like 1
Δημοσ.

εβγαλα την καρτα , την καθαρισα, την ξαναεβαλα.. οποτε ο υπολογιστης ξεκινα. ξεκινανε αι τα 2 φαν.. μετα απο μισο λεπτο το ενα σταματαει να γυρναει.

τα φανακια δλδ με αποχαιρετανε σιγα σιγα

για να αλλαξουν τα φαν πρεπει να ανοιχτει η καρτα.. δε το εχω κανει ποτε . θα μυ πεις τι εχω να χασω.. ( εκτος απο την αναμονη να μου ερθουν και την ολη φασαρια )

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, MariaLog είπε

εβγαλα την καρτα , την καθαρισα, την ξαναεβαλα.. οποτε ο υπολογιστης ξεκινα. ξεκινανε αι τα 2 φαν.. μετα απο μισο λεπτο το ενα σταματαει να γυρναει.

τα φανακια δλδ με αποχαιρετανε σιγα σιγα

για να αλλαξουν τα φαν πρεπει να ανοιχτει η καρτα.. δε το εχω κανει ποτε . θα μυ πεις τι εχω να χασω.. ( εκτος απο την αναμονη να μου ερθουν και την ολη φασαρια )

Αυτό απλά σημαίνει πως με το καθάρισμα που έκανες έχεις καλύτερη ροή αέρα, η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή και δουλεύει μόνο ο ένας ανεμιστήρας γιατί δεν χρειάζεται ο δεύτερος. Ρώτησα για την μάρκα, γιατί κάθε μάρκα έχει το πρόγραμμά της, κατέβασε της asus το gpu tweek. Έχει μια επιλογή που ρυθμίζεις εσύ τους ανεμιστήρες της κάρτας, μπορείς από εκεί να δοκιμάσεις τι παίζει. Αν έχεις κάποια απορία για το πρόγραμμα πες μου. 

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Silverage είπε

Κατέβασε το msi afterburner και βάλε τα fans στο 100% να δεις αν γυρνάνε και τα 2.

Θεωρείς ένα πρόγραμμα τρίτου κατασκευαστή θα δουλέψει καλύτερα από το πρόγραμμα της κατασκευάστριας εταιρείας της κάρτας γραφικών; Ο άνθρωπος λέει καθαρά παραπάνω ότι έχει Asus γιατί να κατεβάσει τρίτου κατασκευαστή; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fmarkos είπε

Θεωρείς ένα πρόγραμμα τρίτου κατασκευαστή θα δουλέψει καλύτερα από το πρόγραμμα της κατασκευάστριας εταιρείας της κάρτας γραφικών; Ο άνθρωπος λέει καθαρά παραπάνω ότι έχει Asus γιατί να κατεβάσει τρίτου κατασκευαστή; 

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία, μια χαρά δουλεύει. Έτσι και αλλιώς μια δοκιμή θα κάνει.

• Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, Silverage said:

Κατέβασε το msi afterburner και βάλε τα fans στο 100% να δεις αν γυρνάνε και τα 2.

το εχω. ηταν μαζι με τον μητρικη μου αυτο το προγραμμα. πως μπορω να τα βαλω στο 100% . πρεπει να φτιαξω νεο  fan curve?

εντιτ. το εβαλα στο μανουαλ και το εβαλα να γυρναει σαν τεστ στο 70% στους 30 βαθμους που ειναι τωρα... δεν εκανε τπτ αλλα μολις εδωσα με το δακτυλο λιγη ωθηση στο φαν.. πηρε μπρος. μολις το εβαλα το αφτερμπερν στο αυτοματο.. μετα απο μισο λεπτο σταματησε το ανεμιστηρακι..

54 minutes ago, fmarkos said:

θα δοκιμαζα της ασους αλλα λογω μητρικης ειχα το παραπανω πργραμμα και το δοκιμασα.. απλα νομιζω οτι τα εχει φαει τα ψωμια του.. οτι κανω τωρα ειναι παροδικη λυση λογικα ε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, MariaLog είπε

το εχω. ηταν μαζι με τον μητρικη μου αυτο το προγραμμα. πως μπορω να τα βαλω στο 100% . πρεπει να φτιαξω νεο  fan curve?

εντιτ. το εβαλα στο μανουαλ και το εβαλα να γυρναει σαν τεστ στο 70% στους 30 βαθμους που ειναι τωρα... δεν εκανε τπτ αλλα μολις εδωσα με το δακτυλο λιγη ωθηση στο φαν.. πηρε μπρος. μολις το εβαλα το αφτερμπερν στο αυτοματο.. μετα απο μισο λεπτο σταματησε το ανεμιστηρακι..

θα δοκιμαζα της ασους αλλα λογω μητρικης ειχα το παραπανω πργραμμα και το δοκιμασα.. απλα νομιζω οτι τα εχει φαει τα ψωμια του.. οτι κανω τωρα ειναι παροδικη λυση λογικα ε?

Κάτω δεξιά έχει ένα σημείο που λέει fan και έχει κουμπιά που μπορείς χειροκήνητα να διαλέξεις την ταχύτητα των ανεμιστήρων. Βάλε και τους δύο στο 50% και δες αν δουλεύουν.

Επεξ/σία από fmarkos
  • Like 1
Δημοσ.

εχω την εκδοση 4.6.1 και εκανα αυτο , πιστευω το ιδιο ειναι με αυτο που ειπες να κανω.

fans.jpg

Δημοσ.

update : το τεσταρα με το aftterburner μαζι με καποιο παιχνιδακι.

καποιες φορες δουλεωαν και τα  φαν αλλα καποιες αλλες οχι.. δοκιμασα με το δακτυλο εφερα σβουρα το ανεμιστηρακι και τοτε πηρε μπρος. αρα λογικα και τα 2 μαζι δουλευαν παντα. αλλιως δε θα ξεκιναγε και με το δακτυλο που του εδψσα φορα. λεω να παραγγελιω τα φανς πιο πανω που μου ειπατε, να δοκιμασω καποια στιγμη να τα αλλαξω μονη μ

αλλη λυση δε βλεπω . οσο αντεξουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...