Thechosennone Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Τα parkside που φέρνουν τα lidl είναι κάτι παραπάνω από τίμια για το σπίτι. 1
manolis940 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 8 ώρες πριν, sakisgri είπε I see what you did there!😑 Να φανταστώ πως αφήνεις να εννοηθεί πως είμαι ηλίθιος που τρύπησα το σίδερο η έχω τρυπήσει σίδερα; Εκτός αν δεν διάβασες πιο πάνω που δυσκολεύομαι να πιστέψω δεν το έκανες. Όχι δεν το έκανα. Γιατί αρπάζεσαι τόσο σήμερα; ( δηλαδή χθες ) 8 ώρες πριν, sakisgri είπε Anyway, just for the record. Δεν έχουν μόνο οι κολώνες και τα δοκάρια σίδερα. Μπορεί να βρεις σίδερο σε ένα υπόγειο που και οι τοίχοι είναι από μπετό, και να τρυπήσεις και κανένα η πολλά δεν έγινε τπτ (μιλάω για ανάμεσα από τις κολώνες και τα δοκάρια). Η ακόμα σε μια τσιμεντένια περίφραξη, μαντρότοιχο, πάτωμα η και σε σεναζ, ένας τοίχος έχει τουλάχιστον δυο ένα χαμηλό και ένα που υπάρχει πάνω από πόρτες, παράθυρα και μπαλκονόπορτες. Στο ψιλό σεναζ πολλές φορές τρυπάμε για να κρεμάσουμε τα πάνω ντουλάπια από μια κουζίνα για πιο σταθερά. Υπάρχουν και πολλές άλλες περιπτώσεις. Αυτό δεν το σκέφτηκα η αλήθεια είναι. Αν και οι μαντρότοιχοι και το μπετό του υπογείου έχει κανονικά σίδερα μέσα πχ του βάζουν δίχτυ; Δεν έχω τρυπήσει ποτέ και την τελευταία φορά που είδα οικοδομή να ρίχνεται με υπόγειο πάνε πολλά χρόνια από εκείνα τα καλά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ του καραμανλή και των θαλασσοδανείων xD
sakisgri Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, manolis940 είπε Όχι δεν το έκανα. Γιατί αρπάζεσαι τόσο σήμερα; ( δηλαδή χθες ) ο.κ. Λάθος μου τότε, όλα καλά 😊. Δεν αρπάζομαι. Απλώς αν κάποιος διαβάσει όλο το θέμα, με τον τρόπο που σχολίασε ο φίλος αυτά που έγραψα με κάνει να φαίνομαι σαν ψεύτης και ότι δεν έχω ιδέα για το τι λέω, και αυτό που έγραψες εσύ (χωρίς να δεις πιο πάνω) ήταν σαν να πήγαινε για εμένα το ηλίθιοι. Δεν θα μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο. 7 ώρες πριν, manolis940 είπε Αυτό δεν το σκέφτηκα η αλήθεια είναι. Αν και οι μαντρότοιχοι και το μπετό του υπογείου έχει κανονικά σίδερα μέσα πχ του βάζουν δίχτυ; Δεν ξέρω αν όλοι το κάνουν αλλά θα πρέπει να έχει για να δέσουν οι κολώνες με το τοίχο, αλλιώς από σεισμό μπορεί να σκίσει. Νομίζω το ίδιο ισχύει και για το μαντρότοιχο. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου από sakisgri 1
afternetst Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Μπορεις να χτισεις μια μαντρα με τσιμεντολιθους ή με οτι αλλο θελεις πχ. πετρινη ή μπορεις να κανεις φραχτη απο PVC ή ταβλες WPC. Το θεμα ειναι η στατικοτητα και αυτη εξαρταται κυριως απο το υψος και μετα απο το υποστρωμα. Υπαρχει τυπος αναλογα το μηκος, το υψος, το ειδος του τοιχου βαση κανονισμου για το αν θα μπει σεναζ ή οχι. Υπαρχουν μαντρες που πατανε πανω σε τσιμεντενια βαση απο τσιμεντολιθους με σεναζ απο πανω και μαντρες εξ' ολοκληρου με εμφανη μπετα. Τα σιδερα ή το πλεγμα καλο θα ειναι να μην ειναι σκουριασμενα, να βαφονται με μινιο και να μπαινουν σε αποσταση απο τις ακρες του σκυροδεματος επειδη παντα σκουριαζουν λογω υγρασιας κι οσο μεγαλυτερη αποσταση εχουν απο τον αερα τοσο περισσοτερο θα κρατησει η μαντρα, ειδικα αν ο αερας ειναι παραθαλασσιος ή η περιοχη εχει εντονη και μονιμη υγρασια. Αλλο ειναι να σου ανοιξει η μαντρα στα 20 χρονια κι αλλο στα 120. Παντως υπογεια ασιδερωτα δεν υπαρχουν. Μιας και μιλαμε για τρυπημα σε μπετο υπαρχουν μπετα με ελαχιστο τσιμενο ή με χαμηλης αντοχης τσιμενο που ανοιγουν ευκολα με απλο κρουστικο και μπετα μεγαλης αντοχης που ακομα και ενα πιστολετο ζοριζεται. Αν η εγγυηση του εργαλειου ειναι 1 χρονος για μενα ειναι off. Στα μπαταριας υπαρχει θεμα με την τιμη και την διαρκεια της. Το να κανεις μια τρυπα και μετα 5 χρονια που θα το χρειαστεις (εσυ ή καποιος αλλος) να πρεπει να αγορασεις μπαταρια δεν λεει. Για μενα το καλυτερο ειναι το ηλεκτρικο δραπανο με ρυθμιστη στροφων κυριως για τρυπημα ξυλων ή βιδωμα και αντε και καμια τρυπα σε τοιχο επειδη το πιστολετο δεν εχει τοση ακριβεια μιας και προοριζεται για ποιο βαριες εργασιες. Σε οποιδηποτε εργασια με ηλεκτρικο εργαλειο το πρωτο πραγμα που κοιταμε διαρκως ειναι να μην ζεσταινεται και επειδη υπαρχει περιβλημα η θερμοκρασια που εχει μεσα στον στατορα ή τον ροτορα δεν ειναι ευκολα αντιληπτη. Μπορει να ειναι απλως ζεστο εξωτερικα και μεσα να ψηνεται. Οποτε αν δεν ειναι επαγγελματικο εργαλειο σταματαμε αμεσως για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο. Μια αλλη πολυ σημαντικη λεπτομερια ειναι οτι αν εχει καρβουνακια και το εχουμε δουλεψει αρκετα να ανοιγουμε τα καπακια και απο δυο μεριες και να κοιταζουμε αν εχουν αρκετο μηκος. Αν το εργαλειο δεν εχει καποια ενδειξη ή προστασια οπως συνηθως δεν εχουν τα απλα ηλεκτρικα εργαλεια και φαγωθουν τοτε θα καει σιγουρα. Αν εχουμε καλο εργαλειο και μας αναβει το τρυπανι εχουμε ενα κυπελο νερο και καθε τοσο το βαζουμε μεσα. Τα τρυπανια μπετου με τρια αστερια ειναι κυριως για τουβλο οποτε παμε στα 4 ατερια και ανοιγουμε και μπετο ενω για γυψοσανιδες βαζουμε τρυπανια ξυλου. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου από afternetst 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα