Προς το περιεχόμενο

Civilization VII

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα κυκλοφόρησε το νέο κεφάλαιο στο civilization. 

https://store.steampowered.com/app/1295660/Sid_Meiers_Civilization_VII/

Από τι διαβάζω από τα πρώτα review δεν είναι κακός τίτλος αλλά έχει τα προβλήματα τους κυρίως με το UI που είναι απλοποιημένο και πιο πολύ προσαρμοσμένο για τις κονσόλες κάτι που νομίζω μπορεί να διορθωθεί στα επόμενα patch. Το άλλο πρόβλημα του είναι στην διπλωματία αλλά εδώ που τα λέμε πάντα η διπλωματία του δεν ήταν και το δυνατό του σημείο.

Μια και δεν έχω χάσει civ όλα αυτά τα χρόνια ήδη έχει γίνει αγορά και γίνεται η εγκατάσταση τώρα. Περισσότερα πιο μετά. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσυ δεν εχεις χασει κανενα και γω δ εχω παιξει ουτε ενα.😀 Αισθανομαι οτι το victoria 3 μου ταιριαζει καλυτερα ( αλλα δυσκολο εχω να παιξω καιρο βεβαια)

Επεξ/σία από johnmayson
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αγόρασα το πρωί ...

Λοιπόν ο χειρισμός δε διαφέρει

Το UI είναι  διαφορετικό αλλά για όποιον είναι λάτρης όπως εγώ δε θα έχει κανένα πρόβλημα

Το παιχνίδι έχει περισσότερο βάθος και στρατηγική και παραμέτρους που μπορει να αλλάξουν τα δεδομένα

Φαίνεται σχετικά πιο βαρύ από το 6, υποσητρίζει HDR και antialising τεχνολογιες, οχι DLSS ακόμα και δεν είναι optimize για NVIDIA app

Τα γραφικά είναι πολύ καλά αλλά πολυ sharpness , ίσως κάτι έχω κανει εγω λαθος

Η μουσική του είναι ΑΘΛΙΑ, απλά την έκλεισα

Τα SFX σχετικά καλά

Εχω την αίσθηση ότι υπάρχει χώρος για πολύ patchάρισμα, εξάλλου εσκασε το πρώτο με τη DAY 1

Το αγόρασα από CDKEYS με 30% έκπτωση σε σχέση με το STEAM

Θα ασχοληθώ κάποιες ώρες και θα επιστρέψω ... αν και το Kingdom Come Deliverance 2 μου κλείνει το ματάκι !!!

Επεξ/σία από whiteman7
  • Like 2
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικα αξιζει να παμε σε αυτο η ειναι τοσο χαλια οσο λενε ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση, τα Civilization δεν θεωρούνται μεγάλο franchise; Δεν θα έπρεπε να γίνεται χαμός στο θέμα αυτό; Δεν έχω παίξει κανένα, δεν ξέρω

Επεξ/σία από GreekMonkey
Δημοσ.

Όπως και με κάθε άλλο CIV περιμένεις 5 χρόνια μετά τη κυκλοφορία του τελευταίου μέχρι να το φτιάξουν και να ξεπεράσει σε ποιότητα το προηγούμενο.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι και τόσο χάλια αλλά λειπουν αρκετά πράγματα από τα προηγούμενα. 

Δεν έχω προχωρήσει πολύ ένα πολιτισμό για να έχω ολοκληρωμένη εικόνα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, gbras said:

Τελικα αξιζει να παμε σε αυτο η ειναι τοσο χαλια οσο λενε ?

Ειναι ακομα πιο χαλια...ΚΑΜΜΙΑ σχεση με  CIV VI, V, IV...δεν μπορω να καταλαβω τι προσπαθησαν....πηραν το τελειο (VI) και απλα το κατεστρεψαν....

Επεξ/σία από spinemm
Δημοσ.
16 minutes ago, spinemm said:

Ειναι ακομα πιο χαλια...ΚΑΜΜΙΑ σχεση με  CIV VI, V, IV...δεν μπορω να καταλαβω τι προσπαθησαν....πηραν το τελειο (VI) και απλα το κατεστρεψαν....

Καταλαβα, εγω εχω μεινει στο V δεν μου αρεσε το 6. Ελπιζα στο 7 αλλα απο οτι βλεπω δεν αξιζει ο κοπος. Κριμα.

• Like 2
Δημοσ.

Προσωπικά έχω μείνει στο πλήρες 4, που το θεωρώ το καλύτερο της σειράς. Το 5 βελτίωσε τη μάχη και, κατά τη γνώμη μου, χάλασε όλα τα υπόλοιπα μετατρέποντας το Civilisation σε κάτι που θύμιζε περίπλοκο mobile game. Δε διάβασα τίποτα που να με κάνει να επιστρέψω στη σειρά ούτε για το 6 ούτε για το 7 και, ειλικρινά, υπάρχουν και άλλες επιλογές στο είδος πλέον, όχι μόνο στο στενό πλαίσιο του 4Χ αλλά το ευρύτερο της οργάνωσης κράτους. Τα Civ το έχουν χάσει εδώ και δεκαετίες.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν ΔΕΝ σας αρεσε το VI (προσωπικα αγαπημενα τα V+VI), τοτε πραγματικα ΜΗΝ ασχολειθειτε ΚΑΘΟΛΟΥ με το VII, πραγματικα πεταμενα λεφτα, ακομα.....δεν ξερω εαν θα κανουν κατι με καποια patches αλλα και παλι θα πρεπει να κανουν ολοκληρωτικες αλλαγες, οποτε θεωρω πως το VII (θα) ειναι η αποτυχια της "σειρας"!!

Επεξ/σία από spinemm
Δημοσ.

όσο και γτπ που το έχουν κάνει παραμένει το ίδιο κόλλημα του άλλου ένα γύρου. Είπα χθες να παίξω κανά μισάωρο και πέρασαν 3 ώρες χωρίς να το καταλάβω. 

Φυσικά έχει τα προβλήματα του σαν game αλλά έχει και κάποιες καλές ιδέες όπως αυτό με τους merchant και την ανάπτυξη του εμπορίου, η διπλωματία έχει πάρει ένα καλό μπουστάρισμα, οι ανεξάρτητες πόλεις κράτη είναι και αυτά πολύ καλά φτιαγμένες, τα wonder έχουν και αυτά εντυπωσιακά video. 

Γενικά όσο το προχωράω δεν μπορείς να πεις ότι είναι "το χειρότερο" civ που έχει βγει. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μερικές σκέψεις μια και το έχω προχωρήσει κάπως το game. 

Είναι όντος αρκετά απλοποιημένο πιο πολύ θα έλεγα προσαρμοσμένο στην νέα πραγματικότητα για κονσόλες καθώς το UI δεν έχει και πάρα πολλές επιλογές για πληροφορίες.

Η πιο τραγική έλλειψη όμως είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά επιλογή για να δεις και να επιλέξεις τα στρατεύματα σου. Δηλαδή έτσι και παρατήσεις κάπου μια μονάδα σου και την βάλεις σε idle πάει την έχασες αν έχεις μεγάλο χάρτη και το έχεις ξεχάσει :D

Πολυ διαμαρτυρία στα forum γιαυτή τη παπάτζα που έχουν κάνει. 

Στα θετικά του νομίζω είναι η καλύτερη διπλωματία αν και ξανά τα υπόλοιπα κράτη γίνονται πολύ εύκολα εχθρικά μαζί σου αλλά τουλάχιστον έχεις περισσότερες επιλογές αλληλεπίδρασης. Το άλλο αρνητικό σε πόλεμο είναι ξανά ότι η AI δείχνει να κάνει cheating και να παράγει υπερβολικά μεγάλο αριθμό στρατευμάτων ιδίως στις πόλεις που είναι σε πολιορκία κάτι που νομίζω δεν δικαιολογείται.

Τέλος μου αρέσουν αρκετά τα καταστροφικά event που έχει το game όπως πανούκλες, φυσικες καταστροφές που έχουν όντος επίδραση στην πορεία του πολιτισμού σου.

• Like 3
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Nα πω ότι και επίσημα το game είναι μια μλκ και μισή και δεν έχει τόσο σχέση ούτε με τα civ αλλά μπορείς να το πεις ότι είναι ένα spin off του.

Να γράψουμε τα παράδοξα 

Αρχικά το έχουμε γράψει ότι πλέον δεν υπάρχουν workers. Κάτι που χάνει την μαγεία στο να αναπτύξεις μόνος σου τις πόλεις και τα περίχωρα τους.

Δεν υπάρχει χάρτης ώστε να δεις την πολιτιστική σου επίδραση η την θρησκευτική σου. Δεν υπάρχει καν κάποιο σύστημα θρησκευτικής επέκτασης η καλύτερα σου βγαίνει μόνο αν κάνεις συγκεκριμένες επιλογές σε συγκεκριμένο age γιατι μετά χάνεται και αυτή η επιλογή.

Δεν υπάρχει καν μια επιλογή ώστε να δεις τα στρατεύματα σου και να τα επιλέξεις ας πούμε για τακτική μετακίνηση όταν βλέπεις ότι ο γείτονας σου είναι εχθρικός προς εσένα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις τα εικονίδια τους στο χάρτη και να τα επιλέξεις.

Τέλος η μέγα μλκ και αυτό που με έκανε να το παρατήσω μετά από 9 ώρες και να το κάνω unistall asap είναι τα ages. Πιος φωστήρας το σκέφτηκε εκεί και του δώσαν κιόλας και το approval ώστε να το ενσωματώσει στο game.

Με το που κάνεις μετάβαση σε κάποιο age αυτόματα αναβαθμίζονται τα πάντα από στρατό, πόλεις κτλ. Xάνεται η μαγεία ότι διαχειρίζεσαι ένα πολιτισμό από το μηδέν μέχρι να τον πας στο διάστημα γιατί απλά όσο σκράπας και να είσαι θα σε παρασύρει η μετάβαση του πολιτισμού στο νέο age.

Μεγάλη παπάτζα το game, μακριά.

Ξέχασα να αναφέρω και το άλλο παράδοξο. Κατά την μετάβαση σε νέο age μπορείς απλά από το να παίζεις κινέζους να περάσεις σε γάλλους. λολ

• Like 2
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...