Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, θα ήθελα να αναβαθμίσω το pc μου για fps gaming,συγκεκριμενα warzone

1) Κουτί υπολογιστή 

Είναι της be quiet,δεν θυμάμαι κωδικό είναι mid με 2 φάνς

2) Μητρική 

Asrock fatal1ty B450 Gaming K4

3) Μνήμες 16gb

G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200 Mhz

4) Επεξεργαστής 

AMD Ryzen 5 2600

5) Τροφοδοτικό 

Corsair TX-M Seriess TX550M

6) Κάρτα γραφικών 

AMD RX 580 PULSE 8GB

7) Σκληρός δίσκος 

Έναν SSD και έναν HDD

😎 Monitor 

Έχω ένα AOC 144Hz ,QHD ,2k (Δεν θυμάμαι κωδικό)

Διαθέσιμο ποσό 800 ευρώ

Σκέφτομαι να βάλω 

1) Επεξεργαστή τον https://www.skroutz.gr/s/50301406/AMD-Ryzen-7-5700X3D-3GHz-Epexergastis-8-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti.html

2) Κάρτα γραφικών https://www.skroutz.gr/s/46624261/Gigabyte-Radeon-RX-7800-XT-16GB-GDDR6-Gaming-OC-Karta-Grafikon-GV-R78XTGAMING-OC-16GD.html

Η ερώτηση είναι αν θα είμαι οκ με την μητρική που έχω , επίσης αν θα χρειαστώ άλλο τροφοδοτικό ή κάποια έξτρα φάνσ και γενικά αν έχετε να προτείνεται κατι καλύτερο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι να σου απαντήσουν πιο εμπεριστατωμένα, θα έλεγα να δεις προς τον επεξεργαστή που είδες και nVidia 4060 ti 16gb και αν μπορείς να πας στα 32gb ram γιατί τα 16 αρχίζουν να δείχνουν λίγα  για παιχνίδια.

btw, πιστεύω ότι στην gigabyte χρειάζονται νέο σχεδιαστή συσκευασιών...

spacer.png

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, micos000 είπε

Μέχρι να σου απαντήσουν πιο εμπεριστατωμένα, θα έλεγα να δεις προς τον επεξεργαστή που είδες και nVidia 4060 ti 16gb και αν μπορείς να πας στα 32gb ram γιατί τα 16 αρχίζουν να δείχνουν λίγα  για παιχνίδια.

btw, πιστεύω ότι στην gigabyte χρειάζονται νέο σχεδιαστή συσκευασιών...

spacer.png

Ευχαριστώ για την πρόταση!! 

4 λεπτά πριν, sattack είπε

Ψύκτρα έχεις ήδη κάποια?

Συνήθως συστήνουμε την AF-36 ως VFM

Έχω μια αλλά δεν θυμάμαι, πρέπει να την είχε μέσα ο 2600, στα 30 ευρώ που έχει αυτή η ψυκτρα είμαι οκ νομίζω 

• Like 1
Δημοσ.

Με τη μητρική δεν έχεις πρόβλημα, απλώς βάλε το τελευταίο BIOS πριν βγάλεις τον παλιό επεξεργαστή.

Το τροφοδοτικό είναι Gold απο ποιοτική μάρκα που από ότι είδα έχει πάρει βραβείο gold cybenetics.

Και λέει έχει γραμμή 12V που δίνει 43Α. Αυτό σημαίνει ότι δίνει 516W για cpu + gpu. 

O 5700X3D εχει TDP 105W. Από κάρτες, η 7800ΧΤ έχει TDP 263W, και η 4060 Ti 16GB εχει TDP μονο 165W.

Ακόμα και την 7800ΧΤ να πάρεις, θα είναι 105+263=368W. Πιστεύω με τα 516W στην 12V γραμμή θα σε καλύπτει άνετα το τροφοδοτικό σου. 

παντως, με την 4060 Τi 16GB να κοστιζει περιπου τα ιδια λεφτα με την 7800ΧΤ, εχω την εντυπωση οτι η 7800ΧΤ ειναι πιο δυνατη καρτα. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα!!

Αν αλλάξω μόνο επεξεργαστή και βάλω τον 5700x3d και περιμένω λίγο για κάρτα γραφικών μηπως βρω κάτι καλύτερο θα είναι οκ για λίγο καιρό με την 580 που έχω? 

• Like 1
Δημοσ.

Θα είσαι οκ, μη φοβάσαι, απλά η κάρτα σε υψηλές αναλύσεις θα δημιουργεί bottleneck και θα υπερλειτουργεί για να προφτάσει τον επεξεργαστή με αποτέλεσμα να έχεις χαμηλά fps. Αν χαμηλώνεις τα παιχνίδια σε 1080p θα είσαι καλύτερα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, micos000 είπε

Θα είσαι οκ, μη φοβάσαι, απλά η κάρτα σε υψηλές αναλύσεις θα δημιουργεί bottleneck και θα υπερλειτουργεί για να προφτάσει τον επεξεργαστή με αποτέλεσμα να έχεις χαμηλά fps. Αν χαμηλώνεις τα παιχνίδια σε 1080p θα είσαι καλύτερα.

Α τέλεια κατάλαβα, σε ευχαριστώ!! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...