Προς το περιεχόμενο

Σωστή τοποθέτηση ηχείων.

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Ashaman,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

Το tweeter θες να είναι στο ύψος του αυτιού. Όχι το γενικό ηχείο.

Όταν λες το tweeter εννοείς το από πάνω ηχείο; 

Αυτό έχει μπροστά,πάνω και στο πλάι ηχείο 

Αυτή την στιγμή το μπροστά ηχείο είναι στο ύψος του αυτιού μου, ίσως να σου φαίνεται ψιλά γιατί εγώ είμαι ψιλός.

Επεξ/σία από salpnik
  • Haha 1
Δημοσ.
45 minutes ago, salpnik said:

Όταν λες το tweeter εννοείς το από πάνω ηχείο; 

Αυτό έχει μπροστά,πάνω και στο πλάι ηχείο 

αλήθεια τώρα ρωτάς ποιό είναι το tweeter;

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

αλήθεια τώρα ρωτάς ποιό είναι το tweeter;

Εγώ τα μόνα tweeter που ξέρω είναι αυτά τα beyma ξύστρες που είχα στο αυτοκίνητο μου όταν ήμουν πιτσιρικάς.😂

Δημοσ.
4 ώρες πριν, jimakos00 είπε

Αυτά τα ηχεία που έχεις έχουν όντως και Atmos ή είναι μόνο για surround ?

Κόβω να μην ξέρεις τη διαφορά από τα 2.

Δεν είμαι και τόσο άσχετος.

Το soundbar είναι atmos και η τηλεόραση έχει atmos και τα έχω συνδέσει με hdmi στην θέση earc

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας, πιθανολογώ ότι το συγκεκριμένο ηχείο έχει διάφορα μεγάφωνα πάνω του κι ένα απ αυτά λογικά θα "κοιτάει" πάνω για atmos, ας μας το επιβεβαιώσει ο φίλος καθώς και μια φωτό του συγκεκριμένου ηχείου αν είναι δυνατόν για να βγάλουμε άκρη. 

Αν κρίνω απ τη φωτό που βρήκα στο διαδίκτυο μάλλον αυτό είναι, άντε τώρα να αποφασίσεις το ύψος και την τοποθέτηση, δεν ξέρω αν υπάρχει στο manual επεξήγηση για τη χρήση του κάθε μεγαφώνου και τον τρόπο τοποθέτησης. 

images.jpg

Επεξ/σία από CostasRompotis
Δημοσ.

Όπου και να μπει, καταδικασμένο είναι...
Αν το κολλήσει κοντά στο ταβάνι, τότε είναι ακόμα πιο καταδικασμένος, αφού και τα bed layer effects θα ακούγονται να έρχονται από ψηλά... θα περνάει αμάξι στην ταινία εκ των δεξιών, και θα ακούγεται από το ταβάνι λες και είναι αεροπλάνο :D

Δημοσ.

Εκεί που το έβαλε καλά είναι. Δεν πρόκειται να δει καμιά διαφορά άμα αλλάξει θέση. Χειρότερα θα τα κάνει.

Εκτός από αυτό δε νομίζω να υπάρχει περιεχόμενο atmos στην Ελληνική τηλεόραση.

Δημοσ.

Όπως φαίνεται και στης φωτογραφίες τα έβαλα αριστερά και δεξιά,πίσω από τον καναπέ με το μπροστά μέρος του ηχείου να είναι στο ύψος του αυτιού μου. Τα έκανα δοκιμές και τα έχω γυρίσει περίπου 45+ μοίρες προς τα εμένα και το αποτέλεσμα είναι φοβερό. Η τηλεόραση ανάβει μόνο για συνδρομητική ταινία με Dolby vision και Dolby atmos.

Τα ηχεία είναι ακριβώς όπως στην φωτογραφία που έστειλε ο CostasRompotis

• Haha 1
Δημοσ.
Στις 23/2/2025 στις 10:00 ΜΜ, salpnik είπε

Όπως φαίνεται και στης φωτογραφίες τα έβαλα αριστερά και δεξιά,πίσω από τον καναπέ με το μπροστά μέρος του ηχείου να είναι στο ύψος του αυτιού μου. Τα έκανα δοκιμές και τα έχω γυρίσει περίπου 45+ μοίρες προς τα εμένα και το αποτέλεσμα είναι φοβερό. Η τηλεόραση ανάβει μόνο για συνδρομητική ταινία με Dolby vision και Dolby atmos.

Τα ηχεία είναι ακριβώς όπως στην φωτογραφία που έστειλε ο CostasRompotis

Πιστευω τα χεις βαλει οσο πιο σωστα γινεται αν κρινω απ την περιγραφη σου. Αν εισαι ευχαριστημενος εσυ ολα τ αλλα περισσευουν, κοιτα να τ απολαυσεις τωρα, πανω απ ολα η διασκεδαση και ψυχαγωγια.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχετε να προτείνετε που μπορώ να βρω σχετικά οικονομικές επιδαπέδιες βάσεις για πίσω ηχεία;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...