WukuveXule93 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Θέλω να τοποθετήσω κάμερες ασφαλείας σε δύο σπίτια. Για κάθε σπίτι χρειάζονται 2 κάμερες. Στο 1ο σπίτι θα μπουν 2 στο μπαλκόνι. Η μία θα κοιτάει το μπαλκόνι και η άλλη το δρόμο από κάτω που θα υπάρχει παρκαρισμένο ένα αυτοκίνητο. Η απόσταση που χρειάζεται να καλύψουν είναι κάπου 5-10 μέτρα. Στο 2ο σπίτι, στο χωριό, οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε μια αποθήκη ενός γείτονα και θα παίρνουν ρεύμα και δίκτυο από αυτόν. Αυτές πρέπει να καλύπτουν μέχρι την είσοδο του οικοπέδου που βρίσκεται σίγουρα 10 μέτρα μακριά και να βλέπουν και το αυτοκίνητο που παρκάρει απέξω. Δε χρειάζεται να βλέπουν νούμερο αυτοκινήτου γιατί το χωριό είναι μικρό και όποιος κάνει ζημιά θα βρεθεί αμέσως από το μοντέλο του αυτοκινήτου. Απλά πρέπει να καταγράφεται ο δρόμος γιατί το καλοκαίρι το αμάξι το χτύπησε κάποιος τουρίστας και δεν άφησε στοιχεία. Οι κάμερες πρέπει να είναι αξιόπιστες γιατί στο χωριό θα υπάρχει άνθρωπος μόνο Πάσχα και καλοκαίρι, θα πρέπει να γράφουν σε κάρτα μνήμης, πρέπει να είναι και WiFi και ethernet γιατί δεν ξέρω αν ο γείτονας που θα δώσει το internet θα αφήσει να γίνει τρύπα για καλώδιο δικτύου από router σε κάμερες, καλό θα ήταν να έχουν και POE για να μην ανοίγουν πολλές τρύπες στο σπίτι, η εφαρμογή της εταιρείας να επιτρέπει προσθήκη 4 καμερών σε 1 κινητό χωρίς συνδρομή. Το κόστος πρέπει να είναι λογικό. Δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα για καταγραφικό που έχει πάνω τις 2 κάμερες του σπιτιού και οι άλλες 2 να έρχονται μέσω internet. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου από WukuveXule93
Neptu Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Χωρίς να έχω ιδέα, δε ξέρω κατα πόσο είναι νόμιμο αυτό που θέλεις να κάνεις. Δηλαδή να καταγράφεις δημόσιο χώρο. Μέσα στην αυλή ή στο σπίτι σου κάνε ό,τι θέλεις, αλλά έξω; Θα έβαζα και στοίχημα ότι υπάρχει θέμα. Αλλά θα μου πεις τώρα.... έλα μωρέ ποιος δίνει σημασία. Εννοείται πως αν ήμουν γείτονας σου θα είχαμε πρόβλημα.
micos000 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Τι λέει ο νόμος... Αναφορά σε κείμενο Θέλω να εγκαταστήσω κάμερες στη μονοκατοικία μου για λόγους ασφαλείας. Επιτρέπεται και με τι όρους; Εάν οι κάμερες καταγράφουν αποκλειστικά δικό σας ιδιωτικό χώρο, τότε δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα, οπότε και δεν έχετε τις σχετικές υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή (π.χ. δεν έχετε υποχρέωση υποβολής γνωστοποίησης). Ωστόσο, σημειώνεται ότι απαγορεύεται να λαμβάνετε εικόνα από εξωτερικό δημόσιο χώρο (π.χ. δρόμο ή πεζοδρόμιο), καθώς και από γειτονικά κτίρια (βλ. και άρθρο 3 της οδηγίας 1/2011). Προσοχή! Κάθε άλλη μη οικιακή χρήση του καταγεγραμμένου υλικού, εκτός της διαβίβασης του στις αρμόδιες αρχές (π.χ. Αστυνομία, Δικαστήριο) σε περίπτωση συμβάντος, συνεπάγεται εφαρμογή τη νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και κατ’ αρχήν δεν επιτρέπεται. Λήψη εικόνας από παράπλευρες οδούς ή πεζοδρόμια μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δηλαδή όταν πρόκειται για χώρο όπου έχουν προηγηθεί επικίνδυνες επιθέσεις κατά της ζωής και της περιουσίας και υπάρχουν πλέον δικαιολογημένες υπόνοιες ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθούν και άλλες. Στις περιπτώσεις αυτές η λήψη πρέπει να περιορίζεται στον απολύτως απαραίτητο παράπλευρο χώρο – βλ. άρθρο 6 της οδηγίας 1/2011. Επιπλέον, στην περίπτωση αυτή, θεωρείστε υπεύθυνος επεξεργασίας, συνεπώς, ως προς τις εξωτερικές κάμερες έχετε όλες τις σχετικές υποχρεώσεις (π.χ. γνωστοποίηση, πινακίδα ενημέρωσης, ικανοποίηση δικαιωμάτων πρόσβασης και αντίρρησης). Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου από micos000
Fotis_Greece Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Μπορεις με καταγραφικο να προσθεσεις δυο καμερες μεσω internet αλλα θες dyndns (σιγουρα δεν εχετε στατικη) Θες port forwarding(s) την θυρα data (9008 εχουν οι Provision που βαζω εγω) θα "τρως" ολο το upload της συνδεσης του γειτονα Για το 1ο σπιτι εδω (93 μοιρες καλυψη, PoE, ηχος), no subscriptions https://provision-isr.com/products/dh-320ipbn-28/ https://provision-isr.com/products/nvr5-4100xmm/ Για του γειτονα δες κατι σε Hik που θα παιζουν αυτονομα με το app και δεχονται SD. Ειχα βαλει σε πελατη για βλεπει το σπιτι του και εμεινε ευχαριστημενος απο εικονα και ταχυτητα (μεσω LAN) https://www.skroutz.gr/s/36317134/Hikvision-DS-2CD1023G0-IUF-IP-Kamera-Parakolouthisis-Full-HD-1080p-Adiavrochi-me-Mikrofono-kai-Fako-2-8mm.html P.S Δωδεκα καμερες εχω στο σπιτι στο χωριο και τους κηπους και τον δρομο. Εκατσα ομως και περασα καλωδια με σπιραλ απο τοιχους και μαντρες αλλα ετσι ειναι η σωστη δουλεια, μην εμπιστευεσαι το wifi. Τωρα για το θεμα με το δημοσιο χωρο κτλ μιλα με τους γειτονες και δεν θα εχεις θεμα, εμενα ερχονται και παρκαρουν εκει που πιανει η καμερα (ειδικα τις μηχανες) γιατι θεωρουν οτι θα αποτρεψει κατι Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου από Fotis_Greece
arxontas2323 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Έχω βάλει Reolink…αυτές που συνδέονται με ρεύμα και WiFi βλέπεις άμεσα εικόνα χωρίς καθυστερήσεις…αυτές που ειναι με μπαταρία και ηλιακό πάνελ και WiFi πάντα μου έχουν μια μικρή καθυστέρηση μέχρι ν ανοίξουν…
drunkdonkey Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Προσωπικά θα πρότεινα hikvision. Καλύπτει όλα αυτά που ζητάς, έχει διαφορά μοντέλα με καλές δυνατότητες, ανάλογα το τι σε ενδιαφέρει. Ενδεικτικά, ενεργοποίηση καταγραφής αυτόματα με εντοπισμό αυτοκινήτου η ανθρώπου, πολύ καλό night vision κλπ.. έλεγχος εννοείται από όπου θέλεις και όποτε θέλεις μέσω καλής και εύχρηστης εφαρμογής.. Το κόστος είναι σχετικό, δες στο ίντερνετ ανάλογα με το τι θες να κάνεις..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα