KOSTASD9 Δημοσ. 21 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 15 ώρες πριν, manolis940 είπε Το πρώτο που λέει Windows. Ρώτησα γιατί ότι νόμιζα έκανα λάθος αλλά τελικά πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στα Windows 11 home που έχω γιατί δεν με αφήνει να κάνω εκτέλεση όπως έγινε με το Rufus μάλλον αυτό είπες για αγνόηση.
atheatos Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 6 ώρες πριν, KOSTASD9 είπε Ρώτησα γιατί ότι νόμιζα έκανα λάθος αλλά τελικά πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στα Windows 11 home που έχω γιατί δεν με αφήνει να κάνω εκτέλεση όπως έγινε με το Rufus μάλλον αυτό είπες για αγνόηση. Υπάρχει η επιλογή με δεξί κλικ στο εκετελεσιμο αρχείο, να γίνει εκτέλεση ως διαχειριστής ? Πέρα από τα προβλήματα που έχεις με τον σκληρό , βλέπω ότι το λειτουργικό σου έχει διαφορά θέματα. Το antivirus που χρησιμοποιείς είναι ένα από αυτά. Υπάρχει πιθανότητα να έχεις ήδη ιο και να μπλοκάρει την σωστή λειτουργία του υπολογιστή. 2
manolis940 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Θα συμφωνήσω με τον @atheatos κάτι λάθος πάει με το antivirus σου και υπάρχει περίπτωση αφαιρώντας το να παίξει και ο δίσκος. 1
sakis han Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Αν δεν κατεβασες το RAV Endpoint απο το επισημο site https://reasonlabs.com/ διεγραψετο ΑΜΕΣΩΣ. Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ειναι μολυσμενο. 1
KOSTASD9 Δημοσ. 22 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου Εδω κολλαω.. Εδω ολες οι εφαρμογες που εχω Και τα στοιχεια συστηματος..
sakis han Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Πριν ασχοληθεις με τον δισκο κανε μια χαρη στον εαυτο σου και καθαρισε τον υπολογιστη απο τη σαβουρα. Πρωτα κατεβασε το revo uninstaller https://www.revouninstaller.com/revo-uninstaller-free-download/ και ακολουθησε τις οδηγιες απο αυτο το βιντεο. Μετα διεγραψε μερικα προγραμματα ενα-ενα και κανε επανεκκινηση καθε φορα. Αυτα που βλεπω υποπτα ( η δεν τα χρειαζεσαι) ειναι τα > AVG Antivirus, DownloadHelper, McAfee, RAV Endpoint - Safer Web - VPN by RAV(αν εχεις τη free εκδοση), και uTorrent Web. Μετα θα εχεις ενα πιο γρηγορο και ασφαλεστερο υπολογιστη και μπορει να μην εχεις προβλημα με τον δισκο.
ZELOMOTH Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου 20 ώρες πριν, KOSTASD9 είπε Εδω κολλαω.. Εδω ολες οι εφαρμογες που εχω Και τα στοιχεια συστηματος.. Σβήσε avg, macAfee κι αστο να πάρει ανάσα το μπ@υρδέλο με 40 antivirus conflictαρει το ενα το άλλο. Τσ Παναγιάς τα μάτια!🤣 1 1
KOSTASD9 Δημοσ. 23 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου Στις 21/3/2025 στις 8:05 ΠΜ, manolis940 είπε Θα συμφωνήσω με τον @atheatos κάτι λάθος πάει με το antivirus σου και υπάρχει περίπτωση αφαιρώντας το να παίξει και ο δίσκος. Τα έβγαλα,έτρεξε το πρόγραμμα και μου ζητάει να φτιάξω στικάκι τώρα 19 ώρες πριν, sakis han είπε Πριν ασχοληθεις με τον δισκο κανε μια χαρη στον εαυτο σου και καθαρισε τον υπολογιστη απο τη σαβουρα. Πρωτα κατεβασε το revo uninstaller https://www.revouninstaller.com/revo-uninstaller-free-download/ και ακολουθησε τις οδηγιες απο αυτο το βιντεο. Μετα διεγραψε μερικα προγραμματα ενα-ενα και κανε επανεκκινηση καθε φορα. Αυτα που βλεπω υποπτα ( η δεν τα χρειαζεσαι) ειναι τα > AVG Antivirus, DownloadHelper, McAfee, RAV Endpoint - Safer Web - VPN by RAV(αν εχεις τη free εκδοση), και uTorrent Web. Μετα θα εχεις ενα πιο γρηγορο και ασφαλεστερο υπολογιστη και μπορει να μην εχεις προβλημα με τον δισκο. Τα έσβησα και τώρα τρέχουν όλα τα προγράμματα αλλά ο δίσκος όχι.Τον έχω δοκιμάσει και σε άλλους και δεν είναι θέμα του υπολογιστή μου. 1
manolis940 Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 5 ώρες πριν, KOSTASD9 είπε Τα έβγαλα,έτρεξε το πρόγραμμα και μου ζητάει να φτιάξω στικάκι τώρα Τα έσβησα και τώρα τρέχουν όλα τα προγράμματα αλλά ο δίσκος όχι.Τον έχω δοκιμάσει και σε άλλους και δεν είναι θέμα του υπολογιστή μου. Είσαι σε καλό δρόμο. Βρες ένα στικάκι 8GB και πάνω θα είσαι σίγουρα Οκ το οποίο όμως να μην έχει πάνω του αρχεία που δεν θες να χάσεις. Όλο αυτό το κάνουμε γιατί υπάρχει μια ελπίδα σε ένα διαφορετικό λειτουργικό να διαβαστεί ο δίσκος και έτσι να μην χρειάζεται να μπεις σε διαδικασίες ανάκτησης των αρχείων σου. 1
KOSTASD9 Δημοσ. 24 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, manolis940 είπε Είσαι σε καλό δρόμο. Βρες ένα στικάκι 8GB και πάνω θα είσαι σίγουρα Οκ το οποίο όμως να μην έχει πάνω του αρχεία που δεν θες να χάσεις. Όλο αυτό το κάνουμε γιατί υπάρχει μια ελπίδα σε ένα διαφορετικό λειτουργικό να διαβαστεί ο δίσκος και έτσι να μην χρειάζεται να μπεις σε διαδικασίες ανάκτησης των αρχείων σου. Έκανα install και μου εμφανίζει το στικάκι μου με όνομα Ventory αλλά είναι κενό. Επεξ/σία 24 Μαρτίου από KOSTASD9
manolis940 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 7 ώρες πριν, KOSTASD9 είπε Έκανα install και μου εμφανίζει το στικάκι μου με όνομα Ventory αλλά είναι κενό. Τέλεια. Τώρα τα επόμενα βήματα είναι τα εξής. Να κατεβάσεις το Ubuntu και το αρχείο που τελειώνει σε .iso να το τοποθετήσεις μέσα στο στικάκι. Έπειτα πρέπει να βρεις ποιο είναι το πλήκτρο όπου κατά την εκκίνηση του υπολογιστή θα σε βάλει στο bootmenu έτσι ώστε ο υπολογιστής σου να μην κάνει εκκίνηση στα Windows αλλά στο φλασάκι. Εξαρτάται απ' την μητρική που έχεις πάνω αυτό. Κάποιες μπαίνουν πατώντας συνεχόμενα το F12 άλλες το F10 και άλλες με κάτι διαφορετικό. Οπότε εδώ κάνε μια αναζήτηση "[Μάρκα Μητρηκής] boot menu key". Αν δεν το βρεις γράψε την μάρκα και το μοντέλο της μητρικής σου εδώ για να σε βοηθήσουμε. Άπαξ και το πετύχεις θα δεις την παρακάτω οθόνη. Εσένα θα έχει φυσικά μόνο το Ubuntu οπότε θα πατήσεις Enter -> Και ξανά Enter ( Στην επιλογή Normal Boot) Λογικά θα σου εμφανιστεί η παρακάτω μαύρη οθόνη και εσύ θα επιλέξεις την πρώτη επιλογή, Try or Install Ubuntu .... Και έπειτα θα ανοίξει το περιβάλλον και θα σου πετάξει το παρακάτω παράθυρο όπου εσύ θα πατήσεις Try Ubuntu Τώρα σε μία άλλη USB θύρα θα συνδέσεις τον δίσκο σου. Λογικά αν όλα πάνε καλά θα τον δεις στην αριστερή πλευρά της Οθόνης σου όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Ειδάλλως άνοιξε τον File Manager πάλι πρέπει να φαίνεται στην αριστερά πλευρά ο δίσκος. Σε όποιο στάδιο της διαδικασίας και να κολλήσεις, εδώ είμαστε.
KOSTASD9 Δημοσ. 25 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 16 ώρες πριν, manolis940 είπε Τέλεια. Τώρα τα επόμενα βήματα είναι τα εξής. Να κατεβάσεις το Ubuntu και το αρχείο που τελειώνει σε .iso να το τοποθετήσεις μέσα στο στικάκι. Έπειτα πρέπει να βρεις ποιο είναι το πλήκτρο όπου κατά την εκκίνηση του υπολογιστή θα σε βάλει στο bootmenu έτσι ώστε ο υπολογιστής σου να μην κάνει εκκίνηση στα Windows αλλά στο φλασάκι. Εξαρτάται απ' την μητρική που έχεις πάνω αυτό. Κάποιες μπαίνουν πατώντας συνεχόμενα το F12 άλλες το F10 και άλλες με κάτι διαφορετικό. Οπότε εδώ κάνε μια αναζήτηση "[Μάρκα Μητρηκής] boot menu key". Αν δεν το βρεις γράψε την μάρκα και το μοντέλο της μητρικής σου εδώ για να σε βοηθήσουμε. Άπαξ και το πετύχεις θα δεις την παρακάτω οθόνη. Εσένα θα έχει φυσικά μόνο το Ubuntu οπότε θα πατήσεις Enter -> Και ξανά Enter ( Στην επιλογή Normal Boot) Λογικά θα σου εμφανιστεί η παρακάτω μαύρη οθόνη και εσύ θα επιλέξεις την πρώτη επιλογή, Try or Install Ubuntu .... Και έπειτα θα ανοίξει το περιβάλλον και θα σου πετάξει το παρακάτω παράθυρο όπου εσύ θα πατήσεις Try Ubuntu Τώρα σε μία άλλη USB θύρα θα συνδέσεις τον δίσκο σου. Λογικά αν όλα πάνε καλά θα τον δεις στην αριστερή πλευρά της Οθόνης σου όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Ειδάλλως άνοιξε τον File Manager πάλι πρέπει να φαίνεται στην αριστερά πλευρά ο δίσκος. Σε όποιο στάδιο της διαδικασίας και να κολλήσεις, εδώ είμαστε. Νομιζω οτι ειμαι ετοιμος.Εβαλα στο στικακι το ubuntu και μου βγαζει μαζι ενα αλλο αρχειο VTOUEFI. 1 λεπτό πριν, KOSTASD9 είπε Νομιζω οτι ειμαι ετοιμος.Εβαλα στο στικακι το ubuntu και μου βγαζει μαζι ενα αλλο αρχειο VTOUEFI. Δεν εχω βρει ποιο είναι το πλήκτρο για την εκκίνηση του υπολογιστή.Το F10 εχει μια κλειδαρια και το F12 ενα κομπιουτερακι.Ανεβαζω και μια φωτο μηπως βοηθησει γιατι δεν μπορεσα να βρω ποιο ειναι.
manolis940 Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 25/3/2025 στις 1:45 ΠΜ, KOSTASD9 είπε Νομιζω οτι ειμαι ετοιμος.Εβαλα στο στικακι το ubuntu και μου βγαζει μαζι ενα αλλο αρχειο VTOUEFI. Δεν εχω βρει ποιο είναι το πλήκτρο για την εκκίνηση του υπολογιστή.Το F10 εχει μια κλειδαρια και το F12 ενα κομπιουτερακι.Ανεβαζω και μια φωτο μηπως βοηθησει γιατι δεν μπορεσα να βρω ποιο ειναι. Δεν είναι κάτι το οποίο φαίνεται στο πληκτρολόγιο. Τα Lenovo στο Boot menu μπαίνουν συνήθως με F12 ή το Fn+F12. Οπότε κλείσε το laptop, βάλε το ένα χέρι στο κουμπί της εκκίνησης και το άλλο στο F12. Πάτα το κουμπί της εκκίνησης να ξεκινήσει το laptop και μετά πάτα παρατεταμένα το F12 μέχρι να εμφανιστεί το boot menu. Αν δεις τον κύκλο των Windows να φορτώνει σημαίνει ότι δεν δούλεψε. Δοκίμασε ξανά με FN+F12 Επεξ/σία 26 Μαρτίου από manolis940
KOSTASD9 Δημοσ. 27 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 18 ώρες πριν, manolis940 είπε Δεν είναι κάτι το οποίο φαίνεται στο πληκτρολόγιο. Τα Lenovo στο Boot menu μπαίνουν συνήθως με F12 ή το Fn+F12. Οπότε κλείσε το laptop, βάλε το ένα χέρι στο κουμπί της εκκίνησης και το άλλο στο F12. Πάτα το κουμπί της εκκίνησης να ξεκινήσει το laptop και μετά πάτα παρατεταμένα το F12 μέχρι να εμφανιστεί το boot menu. Αν δεις τον κύκλο των Windows να φορτώνει σημαίνει ότι δεν δούλεψε. Δοκίμασε ξανά με FN+F12 Τελικά μπήκε το F12. Μόλις τώρα, KOSTASD9 είπε Τελικά μπήκε το F12. αυτή την επιλογή δεν μου την έβγαλε. 1 λεπτό πριν, KOSTASD9 είπε Τελικά μπήκε το F12. αυτή την επιλογή δεν μου την έβγαλε. Πάτησα x και δεν έκανα λογαριασμό και πήγα στο Files και βρήκα τον σκληρό μου αλλά δεν άνοιξε. 3 λεπτά πριν, KOSTASD9 είπε Τελικά μπήκε το F12. αυτή την επιλογή δεν μου την έβγαλε. Πάτησα x και δεν έκανα λογαριασμό και πήγα στο Files και βρήκα τον σκληρό μου αλλά δεν άνοιξε. 10 λεπτά πριν, KOSTASD9 είπε Τελικά μπήκε το F12. αυτή την επιλογή δεν μου την έβγαλε. Πάτησα x και δεν έκανα λογαριασμό και πήγα στο Files και βρήκα τον σκληρό μου αλλά δεν άνοιξε.
manolis940 Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 5 ώρες πριν, KOSTASD9 είπε Τελικά μπήκε το F12. αυτή την επιλογή δεν μου την έβγαλε. Πάτησα x και δεν έκανα λογαριασμό και πήγα στο Files και βρήκα τον σκληρό μου αλλά δεν άνοιξε. Μια χαρά τα έχεις πάει μέχρι εδώ. Μπορείς να δεις το παρακάτω video. Λογικά με το Filesystem Repair θα παίξει ο δίσκος σου. Ωστόσο αν και δεν είναι τραγικά επικίνδυνα διαδικασίες εγώ συνηθίζω να κάνω ένα backup του δίσκου σε κάποιο άλλο. Το password που θα σου ζητάει λογικά θα είναι κενό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα