KOSTASD9 Δημοσ. 28 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, manolis940 είπε Μια χαρά τα έχεις πάει μέχρι εδώ. Μπορείς να δεις το παρακάτω video. Λογικά με το Filesystem Repair θα παίξει ο δίσκος σου. Ωστόσο αν και δεν είναι τραγικά επικίνδυνα διαδικασίες εγώ συνηθίζω να κάνω ένα backup του δίσκου σε κάποιο άλλο. Το password που θα σου ζητάει λογικά θα είναι κενό. Backup δεν έχω κάνει τον δίσκο βασικά δεν ξέρω και πώς γίνεται.Δεν μπορώ να ακολουθήσω ακριβώς τις οδηγίες του βίντεο δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι όταν μπαίνω στο Ubuntu πατάω χ και δεν κάνω login ή κάτι άλλο γίνεται με το στικάκι γιατί το file system repair στο δεύτερο βήμα δεν μπορώ να το επιλέξω.Password δεν μου ζητάει απλά πατάω authenticate.Ειναι σε exFat το στικάκι αν παίζει ρόλο. Επεξ/σία 28 Μαρτίου από KOSTASD9
manolis940 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, KOSTASD9 είπε Backup δεν έχω κάνει τον δίσκο βασικά δεν ξέρω και πώς γίνεται.Δεν μπορώ να ακολουθήσω ακριβώς τις οδηγίες του βίντεο δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι όταν μπαίνω στο Ubuntu πατάω χ και δεν κάνω login ή κάτι άλλο γίνεται με το στικάκι γιατί το file system repair στο δεύτερο βήμα δεν μπορώ να το επιλέξω.Password δεν μου ζητάει απλά πατάω authenticate.Ειναι σε exFat το στικάκι αν παίζει ρόλο. Άμα δεν σου ζητάει password όλα καλά. Το "check file system " σε αφήνει να το επιλέξεις; Αν ναι τι σου εμφανίζει; edit: Ίσως χρειάζεται κάποιο πρόσθετο πακέτο για να στο εμφανίσει. Δοκίμασε να ανοίξεις το Terminal και να γράψεις sudo apt install exfatprogs Επεξ/σία 28 Μαρτίου από manolis940
KOSTASD9 Δημοσ. 29 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, manolis940 είπε Άμα δεν σου ζητάει password όλα καλά. Το "check file system " σε αφήνει να το επιλέξεις; Αν ναι τι σου εμφανίζει; edit: Ίσως χρειάζεται κάποιο πρόσθετο πακέτο για να στο εμφανίσει. Δοκίμασε να ανοίξεις το Terminal και να γράψεις sudo apt install exfatprogs Παραθέτω φωτογραφίες μήπως καταλάβεις γιατί δεν μπορώ να επιλέξω το check “file system”.Άνοιξα το terminal και έγραψα αυτό που μου έστειλες. Επεξ/σία 29 Μαρτίου από KOSTASD9
manolis940 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Στις 29/3/2025 στις 12:53 ΠΜ, KOSTASD9 είπε Παραθέτω φωτογραφίες μήπως καταλάβεις γιατί δεν μπορώ να επιλέξω το check “file system”.Άνοιξα το terminal και έγραψα αυτό που μου έστειλες. Καλέ. Τον δίσκο σου πείραξε. Όχι το USB stick του Ventoy.Που φαντάζομαι ότι είναι ο παρακάτω: Ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος στο Internet έτσι ώστε να κατεβάσεις το πακέτο. Υπάρχει και η παρακάτω εντολή sudo apt-get install exfat-utils αλλά απ' όσο ξέρω λειτουργούσε μέχρι την έκδοση 20,04 και εσύ λογικά κατέβασες την 24.02
KOSTASD9 Δημοσ. 31 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, manolis940 είπε Καλέ. Τον δίσκο σου πείραξε. Όχι το USB stick του Ventoy.Που φαντάζομαι ότι είναι ο παρακάτω: Ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος στο Internet έτσι ώστε να κατεβάσεις το πακέτο. Υπάρχει και η παρακάτω εντολή sudo apt-get install exfat-utils αλλά απ' όσο ξέρω λειτουργούσε μέχρι την έκδοση 20,04 και εσύ λογικά κατέβασες την 24.02 Αυτό το Ventory έχω.Για τον δίσκο που μου γράφεις είναι ο 5.0 TB Hard Disk και την πρώτη φορά κατά λάθος έκανα τις εντολές πάνω του..Νόμιζα ότι συνδέεται ο υπολογιστής στο ίντερνετ μόνος του αλλά τελικά έπρεπε να τον συνδέσω από το Ventory..Με τις εντολές που μου έδωσες στο Terminal πήρε όλες τις επιλογές αλλά κάπου κόλλησε πάλι και δεν τις εκτέλεσε αλλά μάλλον πρέπει να είμαστε κοντά στην λύση. Επεξ/σία 31 Μαρτίου από KOSTASD9
manolis940 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Λίγο με έχεις μπερδέψει. Ο μεγάλος σου δίσκος είναι NTFS. Αυτός έχει το πρόβλημα και σε αυτόν πρέπει να κάνουμε repair το file system. Άσε λοιπόν ήσυχο το ventoy, δεν μας έχει πειράξει Την διαδικασία επιδιόρθωσης κάνε την στον δίσκο. Αυτός είναι και NTFS οπότε δεν χρειάζεσαι την εντολή που σου έστειλα καθώς αν δεν κάνω λάθος τα NTFS πακέτα τα έχει ήδη εγκατεστημένα το Ubuntu
KOSTASD9 Δημοσ. 31 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Λίγο με έχεις μπερδέψει. Ο μεγάλος σου δίσκος είναι NTFS. Αυτός έχει το πρόβλημα και σε αυτόν πρέπει να κάνουμε repair το file system. Άσε λοιπόν ήσυχο το ventoy, δεν μας έχει πειράξει Την διαδικασία επιδιόρθωσης κάνε την στον δίσκο. Αυτός είναι και NTFS οπότε δεν χρειάζεσαι την εντολή που σου έστειλα καθώς αν δεν κάνω λάθος τα NTFS πακέτα τα έχει ήδη εγκατεστημένα το Ubuntu Στην πραγματικότητα με μπέρδεψε το βίντεο που μου έστειλες γιατί ο τύπος κάνει όλες τις ενέργειες πάνω στο φλασάκι του και όχι στον δίσκο.Οπότε θα κάνω ακριβώς ότι κάνει στο βίντεο αλλά στον εξωτερικό μου δίσκο.Σωστά; Υ.Γ. Ευχαριστώ για την υπομονή σου.. 1
KOSTASD9 Δημοσ. 1 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 13 ώρες πριν, KOSTASD9 είπε Στην πραγματικότητα με μπέρδεψε το βίντεο που μου έστειλες γιατί ο τύπος κάνει όλες τις ενέργειες πάνω στο φλασάκι του και όχι στον δίσκο.Οπότε θα κάνω ακριβώς ότι κάνει στο βίντεο αλλά στον εξωτερικό μου δίσκο.Σωστά; Υ.Γ. Ευχαριστώ για την υπομονή σου.. Έφτασα πολύ κοντά.. Εκτέλεσα τις εντολές πάνω στον εξωτερικό μου δίσκο χωρίς τις εντολές στο terminal. Εκτέλεσε σωστά το Check Filesystem αλλά μου έβγαλε Error while στο Repair Filesystem.
manolis940 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Στις 1/4/2025 στις 12:15 ΠΜ, KOSTASD9 είπε Έφτασα πολύ κοντά.. Εκτέλεσα τις εντολές πάνω στον εξωτερικό μου δίσκο χωρίς τις εντολές στο terminal. Εκτέλεσε σωστά το Check Filesystem αλλά μου έβγαλε Error while στο Repair Filesystem. Κρίμα. Είχα μια ελπίδα ότι κάτι θα καταφέρναμε παραπάνω σε linux περιβάλλον. Επικεντρώνοντας στο πρώτο σφάλμα που εμφανίζεται πρακτικά μας λέει ότι υπάρχει θέμα με την ανάγνωση του δίσκου. Θα πρέπει να αποκλείσουμε τον ενδεχόμενο να φταίει το Sata to USB κύκλωμα της θήκης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βγει απ' την θήκη και να συνδεθεί είτε σε κάποιο HDD Docking Station ή σε κάποιο Η/Υ.
KOSTASD9 Δημοσ. 4 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 17 ώρες πριν, manolis940 είπε Κρίμα. Είχα μια ελπίδα ότι κάτι θα καταφέρναμε παραπάνω σε linux περιβάλλον. Επικεντρώνοντας στο πρώτο σφάλμα που εμφανίζεται πρακτικά μας λέει ότι υπάρχει θέμα με την ανάγνωση του δίσκου. Θα πρέπει να αποκλείσουμε τον ενδεχόμενο να φταίει το Sata to USB κύκλωμα της θήκης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βγει απ' την θήκη και να συνδεθεί είτε σε κάποιο HDD Docking Station ή σε κάποιο Η/Υ. Αφου δεν εχω αλλη επιλογη θα δοκιμασω και αυτο.Τι θα μου προτεινες να κανω?
catmaster Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, manolis940 είπε Κρίμα. Είχα μια ελπίδα ότι κάτι θα καταφέρναμε παραπάνω σε linux περιβάλλον. Επικεντρώνοντας στο πρώτο σφάλμα που εμφανίζεται πρακτικά μας λέει ότι υπάρχει θέμα με την ανάγνωση του δίσκου. Θα πρέπει να αποκλείσουμε τον ενδεχόμενο να φταίει το Sata to USB κύκλωμα της θήκης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βγει απ' την θήκη και να συνδεθεί είτε σε κάποιο HDD Docking Station ή σε κάποιο Η/Υ. Δεν έχει να κάνει με το linux περιβάλλον -αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει γίνει corrupt το file system (το εμφανίζει κιόλας στο πρώτο μήνυμα). Ίσως να χτύπησε γιατί ο OP άφησε το δίσκο να γεμίσει 100% (δες στα πρώτα 2 πόστ πόσο γεμάτοι είναι οι δίσκοι του) και μη έχοντας περιθώρια για να κάνει reallocation κάποια sectors έγινε αυτό που έγινε. Ίσως αν τρέξει μια εντολή chkdsk /r με adm rights από το cmd των win , να επισκευάσει το filesystem -99% βέβαια θα έχει απώλεια δεδομένων -ίσως και να του σώσει κάτι το σύστημα ,μετακινώντας "προβληματικά" αρχεία σε "found" φάκελο. 5 ώρες πριν, KOSTASD9 είπε Αφου δεν εχω αλλη επιλογη θα δοκιμασω και αυτο.Τι θα μου προτεινες να κανω? Αν και υπάρχει μεγάλο ρίσκο να χαθούν δεδομένα , προσωπικά θα έτρεχα την παραπάνω εντολή που παρέθεσα. Κανόνας είναι να έχεις πάντα πολλαπλά backup τα κρίσιμα αρχεία - (καλό είναι και να μην αφήνεις τους δίσκους να γεμίζουν σχεδόν στο τέρμα. ) Επεξ/σία 4 Απριλίου από catmaster
KOSTASD9 Δημοσ. 4 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 1 ώρα πριν, catmaster είπε Δεν έχει να κάνει με το linux περιβάλλον -αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει γίνει corrupt το file system (το εμφανίζει κιόλας στο πρώτο μήνυμα). Ίσως να χτύπησε γιατί ο OP άφησε το δίσκο να γεμίσει 100% (δες στα πρώτα 2 πόστ πόσο γεμάτοι είναι οι δίσκοι του) και μη έχοντας περιθώρια για να κάνει reallocation κάποια sectors έγινε αυτό που έγινε. Ίσως αν τρέξει μια εντολή chkdsk /r με adm rights από το cmd των win , να επισκευάσει το filesystem -99% βέβαια θα έχει απώλεια δεδομένων -ίσως και να του σώσει κάτι το σύστημα ,μετακινώντας "προβληματικά" αρχεία σε "found" φάκελο. Αν και υπάρχει μεγάλο ρίσκο να χαθούν δεδομένα , προσωπικά θα έτρεχα την παραπάνω εντολή που παρέθεσα. Κανόνας είναι να έχεις πάντα πολλαπλά backup τα κρίσιμα αρχεία - (καλό είναι και να μην αφήνεις τους δίσκους να γεμίζουν σχεδόν στο τέρμα. ) Ναι δεν ήξερα ότι μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα η πληρότητα σχεδόν 100% του δίσκου.Θα το δοκιμάσω και αυτό έτσι και αλλιώς χαμένα είναι τα αρχεία μου αυτή την στιγμή.
ZELOMOTH Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Αν είναι θέμα filesystem or partition, τότε πολύ πιθανό να διορθωθεί με αυτο το πρόγραμμα. https://www.partition-recovery.com/index.html
KOSTASD9 Δημοσ. 4 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, catmaster είπε Δεν έχει να κάνει με το linux περιβάλλον -αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει γίνει corrupt το file system (το εμφανίζει κιόλας στο πρώτο μήνυμα). Ίσως να χτύπησε γιατί ο OP άφησε το δίσκο να γεμίσει 100% (δες στα πρώτα 2 πόστ πόσο γεμάτοι είναι οι δίσκοι του) και μη έχοντας περιθώρια για να κάνει reallocation κάποια sectors έγινε αυτό που έγινε. Ίσως αν τρέξει μια εντολή chkdsk /r με adm rights από το cmd των win , να επισκευάσει το filesystem -99% βέβαια θα έχει απώλεια δεδομένων -ίσως και να του σώσει κάτι το σύστημα ,μετακινώντας "προβληματικά" αρχεία σε "found" φάκελο. Αν και υπάρχει μεγάλο ρίσκο να χαθούν δεδομένα , προσωπικά θα έτρεχα την παραπάνω εντολή που παρέθεσα. Κανόνας είναι να έχεις πάντα πολλαπλά backup τα κρίσιμα αρχεία - (καλό είναι και να μην αφήνεις τους δίσκους να γεμίζουν σχεδόν στο τέρμα. ) Αυτό το βίντεο το ανίχνευσα από το YouTube,είναι η σωστή διαδικασία; Επεξ/σία 4 Απριλίου από KOSTASD9
catmaster Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, KOSTASD9 είπε Αυτό το βίντεο το ανίχνευσα από το YouTube,είναι η σωστή διαδικασία; Δεν έκατσα να δω το βίντεο , η διαδικασία για windows πάντως είναι : μπαίνεις σε command line σαν admin και γράφεις chkdsk (γραμμα δίσκου) πχ d: και μετά το r: (για να κάνει repair ότι μπορεί) Αφήνεις την εντολή να κάνει τη δουλειά της και αν είσαι τυχερός μπορεί να σώσει το drive και ενα καλό μέρος των αρχείων. Επεξ/σία 4 Απριλίου από catmaster
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα