Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Αν είναι θέμα filesystem or partition, τότε πολύ πιθανό να διορθωθεί

με αυτο το πρόγραμμα.

https://www.partition-recovery.com/index.html

Στ΄@ρχιδ@κι@ σου είπες;

21 λεπτά πριν, catmaster είπε

Δεν έκατσα να δω το βίντεο , η διαδικασία για windows πάντως είναι :
μ
παίνεις σε command line σαν admin και γράφεις chkdsk (γραμμα δίσκου) πχ d: και μετά το  r:  (για να κάνει repair ότι μπορεί)
Αφήνεις την εντολή να κάνει τη δουλειά της και αν είσαι τυχερός μπορεί να σώσει το drive και ενα καλό μέρος των αρχείων.

Η εντολή είναι  chkdsk c /f /r

Για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να βάλω διαλυτικά( : )μετά το c

Αρα θέλει κι αυτό για να τρέξει το γράμμα που εχει ο δίσκος αντίστοιχα

Αλλιώς ισως θέλει διόρθωση το gpt-mbr του δίσκου

Επεξ/σία από ZELOMOTH
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Αν είναι θέμα filesystem or partition, τότε πολύ πιθανό να διορθωθεί

με αυτο το πρόγραμμα.

https://www.partition-recovery.com/index.html

Έχω βρει ένα βίντεο πως λειτουργεί στο YouTube με 5 δολάρια νομίζω είναι απλή έκδοση και θα το δοκιμάσω σε κάποια φάση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, catmaster είπε

Δεν έκατσα να δω το βίντεο , η διαδικασία για windows πάντως είναι :
μ
παίνεις σε command line σαν admin και γράφεις chkdsk (γραμμα δίσκου) πχ d: και μετά το  r:  (για να κάνει repair ότι μπορεί)
Αφήνεις την εντολή να κάνει τη δουλειά της και αν είσαι τυχερός μπορεί να σώσει το drive και ενα καλό μέρος των αρχείων.

Θα πάρει αρκετή ώρα.Το file record segment 4 is unreadable που μου βγάζει σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά;

Screenshot 2025-04-04 215314.png

Επεξ/σία από KOSTASD9
Δημοσ.
9 ώρες πριν, KOSTASD9 είπε

Θα πάρει αρκετή ώρα.Το file record segment 4 is unreadable που μου βγάζει σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά;

Ναι δεν φαίνονται και πολύ καλα τα πράγματα για τον "ασθενή" - ο δίσκος ακούγεται όταν είναι plugged στο pc η δεν παίρνει χαμπάρι ;
Αν δεν ακούγεται ήχος εκκίνησης και γενικά λειτουργίας , μάλλον επόμενο στάδιο είναι το shucking (βγάζεις δίσκο από το enclosure) και έλεγχος ξανά με chkdsk αφού θα είναι κουμπωμένος πλέον κατευθείαν στο μηχάνημα.
(πολλές φορές δημιουργείται πρόβλημα και στο κύκλωμα του enclosure που λειτουργεί ως "ενδιάμεσος" - με αποτέλεσμα να φαίνεται ο δίσκος νεκρός ενώ στην πραγματικότητα να λειτουργεί άψογα όταν τον αφαιρείς από τη θήκη)

Δημοσ.
Στις 5/4/2025 στις 7:41 ΠΜ, catmaster είπε

Ναι δεν φαίνονται και πολύ καλα τα πράγματα για τον "ασθενή" - ο δίσκος ακούγεται όταν είναι plugged στο pc η δεν παίρνει χαμπάρι ;
Αν δεν ακούγεται ήχος εκκίνησης και γενικά λειτουργίας , μάλλον επόμενο στάδιο είναι το shucking (βγάζεις δίσκο από το enclosure) και έλεγχος ξανά με chkdsk αφού θα είναι κουμπωμένος πλέον κατευθείαν στο μηχάνημα.
(πολλές φορές δημιουργείται πρόβλημα και στο κύκλωμα του enclosure που λειτουργεί ως "ενδιάμεσος" - με αποτέλεσμα να φαίνεται ο δίσκος νεκρός ενώ στην πραγματικότητα να λειτουργεί άψογα όταν τον αφαιρείς από τη θήκη)

Στην σταμάτησα την διαδικασία του Chdsk δεν ακούγεται ο δίσκος είναι σαν νεκρός.Βγαίνει σχετικά εύκολα η θήκη του δίσκου.Θα δοκιμάσω και αυτό.

Στις 3/4/2025 στις 10:40 ΠΜ, manolis940 είπε

Κρίμα. Είχα μια ελπίδα ότι κάτι θα καταφέρναμε παραπάνω σε linux περιβάλλον.

Επικεντρώνοντας στο πρώτο σφάλμα που εμφανίζεται πρακτικά μας λέει ότι υπάρχει θέμα με την ανάγνωση του δίσκου. Θα πρέπει να αποκλείσουμε τον ενδεχόμενο να φταίει το Sata to USB κύκλωμα της θήκης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βγει απ' την θήκη και να συνδεθεί είτε σε κάποιο HDD Docking Station ή σε κάποιο Η/Υ.

Έχω δει κάποια station σε κάποιους σε σελίδα όχι πολύ ακριβούς ελπίζοντας να λύσει το πρόβλημα αλλά λέω να τον δοκιμάσω χωρίς θήκη.

IMG_0664.jpeg

Δημοσ.
6 ώρες πριν, KOSTASD9 είπε

Στην σταμάτησα την διαδικασία του Chdsk δεν ακούγεται ο δίσκος είναι σαν νεκρός.Βγαίνει σχετικά εύκολα η θήκη του δίσκου.Θα δοκιμάσω και αυτό.

Έχω δει κάποια station σε κάποιους σε σελίδα όχι πολύ ακριβούς ελπίζοντας να λύσει το πρόβλημα αλλά λέω να τον δοκιμάσω χωρίς θήκη.

IMG_0664.jpeg

Ένα προηγούμενο μοντέλο του LC power το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια. Δεν χρειάζεται να πας σε κάτι ακριβότερο.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, manolis940 είπε

Ένα προηγούμενο μοντέλο του LC power το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια. Δεν χρειάζεται να πας σε κάτι ακριβότερο.

Βλέπω και κάποια άλλα στο e-shop μιας και έχω αγοράσει αρκετά προϊόντα από εκεί και τους εμπιστεύομαι στην εγγύηση που δίνουν,πάντα με προϋπόθεση να σηκώνει τα 5Τ του δίσκου.Έχω δει κάποια βίντεο αλλά δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι θα κάνει το HDD station.Πως μπορώ να δοκιμάσω πρώτα σε Υ/Π;Μηπως δουλειά εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...