Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, aypnia είπε

Συγνώμη αλλά δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Αν δηλαδή ο λαός θέλει τζάμπα φρούτα και λαχανικά, οι άνθρωποι στη λαϊκή πρέπει να τα δίνουν τζάμπα;

Επειδή αυτό θέλει η πλειοψηφία και επιτάσσει η "Δημοκρατία" της πλειοψηφίας;

Αν ζητήσω/απαιτήσω και στο τέλος κλέψω κάποιον στην λαϊκή, τότε του κάνω ζημιά. Είναι εντελώς άσχετο αυτό, με το να δεις κάτι "παράνομα". Βλέποντας κάτι, δεν κλέβω κάποιον, ούτε θα έβγαζε κέρδος από μένα, αν δεν είχα άλλη δυνατότητα να το δω, γιατί δεν θα το πλήρωνα. Αυτά που θέλω να πληρώσω, τα πληρώνω, ακόμα και με την δυνατότητα να τα βλέπω "παράνομα". Οπότε το παράνομος είναι λίγο σχετικό, γενικά. Ενίοτε και οι νόμοι είναι παράνομοι

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/3/2025 στις 10:55 ΜΜ, mannikos είπε

Το ΦΕΚ εχει βγει. Θα βγει υπουργική απόφαση που θα αναλύονται λίγο περισσότερο κάποια πράγματα σε όσα αναφέρονται στον νομο. Η ισχύς είναι από την ημερομηνία έκδοσης του ΦΕΚ βέβαια και όχι από την ΚΥΑ.

Συμφωνα με τις τυπολογιες ναι μεν η ισχυς του νομου αρχιζει απο την ημερομηνια εκδοσης του ΦΕΚ αλλα o νομος και τα προστιμα θα αρχισουν να εφαρμοζονται μετα  απο τις διευκρινισεις της ΚΥΑ που απο οτι περιγραφεται στο αρθρο θα επικεντρωνεται κυριως στις πειρατικες συνδρομες. 

Παντως μου  κανει εντυπωση οτι ενας τοσο σημαντικος νομος δεν περασε ουτε στα ψιλα γραμματα
του εντυπου η του ηλεκτρονικου τυπου.  Και μαλιστα περασε χωμενος μεσα σε ενα πολυνομοσχεδιο οπου περασανε χιλιοι δυο αλλοι ασχετοι νομοι.

Επεξ/σία από ringboy
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ringboy είπε

Παντως μου  κανει εντυπωση οτι ενας τοσο σημαντικος νομος δεν περασε ουτε στα ψιλα γραμματα
του εντυπου η του ηλεκτρονικου τυπου.  Και μαλιστα περασε χωμενος μεσα σε ενα πολυνομοσχεδιο οπου περασανε χιλιοι δυο αλλοι ασχετοι νομοι.

Πέρασε στα ψιλά γράμματα εννοείς;

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Πέρασε στα ψιλά γράμματα εννοείς;

Τελος παντων δεν  ακουστηκε ως ειδηση στην ειδησεογραφια γενικως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι που μόνο όσοι είναι στην ίδια θέση καταλαβαίνουν είναι οτι αν είχαμε λεφτά θα πληρώναμε αλλά τι να κάνουμε δεν έχουμε!!! Αν έβγαζα 3000 το μήνα θα είχα 15 συνδρομές και δε θα χρειαζόμουν την πειρατεία, αλλά με 800 έχω μόνο μία (youtube όλα τα άλλα τα βρίσκω κι αλλιώς)

Επεξ/σία από Geralt_Haute_Bellegarde
  • Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, iliata2410 είπε

Παιδιά να υποθέσω εγώ τώρα όλοι οι 300 που είναι στην βουλή,όλοι αυτοί θα τηρήσουν την νομιμότητα,δεν θα βλέπουν ταινίες,δεν θα κατεβάσουν ταινίες ,σωστά;

Πίστεψε με δεν έχουν ανάγκη να κατεβάσουν καμία ταινία οι 300. Αλίμονο στον φοιτητή /τρία που θέλει να κατεβάσει μια ταινία να περάσει τον χρόνο του γιατί το εισιτήριο για τον κινηματογραφο έχει πάει στα 12 ευρώ.

Επεξ/σία από mannikos
Δημοσ.

Η αποψη σας, για τις τις "φθηνες" συνδρομες μεσω τουρκιας κλπ οπως euroleague,netflix,disney, youtube premium;

Θα ψαχνουν αν εχεις  κανει sign up στις εκαστοτε υπηρεσιες κ εχεις βαλει χωρα τουρκια αντι για ελλαδα για να βγει φθηνοτερα; 

Τι πιστευετε εσεις;

Ειδου η απορια...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tanidis είπε

Η αποψη σας, για τις τις "φθηνες" συνδρομες μεσω τουρκιας κλπ οπως euroleague,netflix,disney, youtube premium;

Θα ψαχνουν αν εχεις  κανει sign up στις εκαστοτε υπηρεσιες κ εχεις βαλει χωρα τουρκια αντι για ελλαδα για να βγει φθηνοτερα; 

Τι πιστευετε εσεις;

Ειδου η απορια...

το αρθρο το διαβασες; αντι να ξαναρωτησεις αλλη μια φορα, διαβασε το αρθρο και θα καταλαβεις πολυ ευκολα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@pp6210 φιλε μου εχω διαβασει το αρθρο παρα πολυ καλα κ ολες τις σελιδες του topic εδω περα παρα πολυ αναλυτικα.

Δεν βλεπω καπου απαντηση σε αυτο και εχω αυτην την απορια.

Δεν καταλαβα οσο ευκολα λες, οποτε απ'το να εισαι ειρωνικος καλυτερα διαβασε εσυ τι ρωταω αλλη μια φορα.

Και για να στην κανω πιο απλη την ερωτηση, "εισαι νομιμος χρηστης αν εχεις φθηνοτερη συνδρομη μεσω τριτης χωρας η οχι"? Και αν οχι, γιατι? Εφοσον παρακολουθεις απο κανονικη συνδρομη που πληρωνεις απο νομιμα apps/sites (οπως euroleague,netflix,disney, youtube premium).

Μια απλη απορια ειναι που δεν την διαβασα πουθενα σε ολο το thread. Και διαβασα τα παντα πριν ρωτησω, ωστε να ξερουμε τι θα κανουμε και πως θα κινηθουμε. Και φυσικα θα βοηθηθουν κ αλλα ατομα απο αυτο.

Επεξ/σία από tanidis
  • Like 1
Δημοσ.

ναι εισαι νόμιμος, το άρθο και ο νομος μιλάει για "ιστοσελίδες που διανέμουν παράνομο περιεχόμενο", απο τη συζητηση εδώ το έχουμε επεκτείνει σε συνδρομές iptv και torrent downloads - ταινίες, σειρές, software, παιχνιδια - αν και πιθανότατα δεν μπορούν να δουν τι ακριβώς κατέβασες, μόνο από ποια ΙΡ κατέβασες

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tanidis είπε

Και για να στην κανω πιο απλη την ερωτηση, "εισαι νομιμος χρηστης αν εχεις φθηνοτερη συνδρομη μεσω τριτης χωρας η οχι"?

Μα προφανως και εισαι νομιμος, απο την στιγμη που πληρωνεις την επισημη εταιρεια για τις παροχες της. Μπορει να πηγαινεις κοντρα στους Ορους Χρησης της (υποθετω) και καποια στιγμη αν της καπνισει απλα να σε μπαναρει (ή ό,τι τελος παντων), αλλα δεν εισαι παρανομος. Και βασικα δεν προκειται για οπτικοακουστικη πειρατεια το συγκεκριμενο ετσι κι αλλιως.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/3/2025 στις 9:48 ΜΜ, Loup-Garou είπε

Με τα σαιτ τυπου flixbaba που εχουν online ταινιες και σειρες τι γινεται;

Κι εγώ την ίδια απορία έχω για παρόμοια σαητ ελληνικά τύπου ταινιομανια. Θεωρώ ότι είμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο. Το μεγαλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να κατεβάσουν το σαητ (όπως έχει γίνει παλιότερα). Μέσα στο νομοσχέδιο έλεγε ότι πλέον θα μπορούν να κατεβάζουν παράνομες σελίδες μέσα σε 30 λεπτά. Το να στραφούν στους χιλιάδες θεατές μου φαίνεται εντελώς παράλογο. Και πες οτι επισκέφτηκα τη σελίδα για να διαβάσω σχόλια ή να γράψω τη γνώμη μου. Δεν θα πρέπει να αποδείξουν ότι είδα το βιντεο κιόλας; Ή νομίζουν ότι αν τα πρόστιμα είναι Χ φορές επί 750Ε έκαστη επίσκεψη στη σελίδα=κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ ότι δεν θα το πάμε δικαστικά; Θα γεμίσουν τα δικαστήρια από απλούς πολίτες οι οποίοι θα είναι αθώοι γιατί θα έχουν μπει τα παιδιά τους ή μπορεί να μην μπήκαν για να δουν μια ταινία αλλά να διαβάσουν τα σχόλια ή και κατά λάθος ας πούμε. Αυτά είναι παράλογα και τα πρόστιμα θα καταπέσουν λόγω μη απόδειξης ενοχής. Κι όσα δεν καταπέσουν, δεν θα εισπραχθούν ποτέ. Θα πάνε στα ανείσπρακτα δις της εφορίας (πράγμα που το κράτος δεν θέλει καθόλου, ίσα ίσα).  Γι αυτό και θεωρώ, όπως ήδη έχει συμβεί, ότι τα πρόστιμα θα αφορούν όσους πληρώνουν παράνομες συνδρομές κλπ. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 20/3/2025 στις 10:06 ΜΜ, 1comment είπε

Κι εγώ την ίδια απορία έχω για παρόμοια σαητ ελληνικά τύπου ταινιομανια. Θεωρώ ότι είμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο. Το μεγαλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να κατεβάσουν το σαητ (όπως έχει γίνει παλιότερα). Μέσα στο νομοσχέδιο έλεγε ότι πλέον θα μπορούν να κατεβάζουν παράνομες σελίδες μέσα σε 30 λεπτά. Το να στραφούν στους χιλιάδες θεατές μου φαίνεται εντελώς παράλογο. Και πες οτι επισκέφτηκα τη σελίδα για να διαβάσω σχόλια ή να γράψω τη γνώμη μου. Δεν θα πρέπει να αποδείξουν ότι είδα το βιντεο κιόλας; Ή νομίζουν ότι αν τα πρόστιμα είναι Χ φορές επί 750Ε έκαστη επίσκεψη στη σελίδα=κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ ότι δεν θα το πάμε δικαστικά; Θα γεμίσουν τα δικαστήρια από απλούς πολίτες οι οποίοι θα είναι αθώοι γιατί θα έχουν μπει τα παιδιά τους ή μπορεί να μην μπήκαν για να δουν μια ταινία αλλά να διαβάσουν τα σχόλια ή και κατά λάθος ας πούμε. Αυτά είναι παράλογα και τα πρόστιμα θα καταπέσουν λόγω μη απόδειξης ενοχής. Κι όσα δεν καταπέσουν, δεν θα εισπραχθούν ποτέ. Θα πάνε στα ανείσπρακτα δις της εφορίας (πράγμα που το κράτος δεν θέλει καθόλου, ίσα ίσα).  Γι αυτό και θεωρώ, όπως ήδη έχει συμβεί, ότι τα πρόστιμα θα αφορούν όσους πληρώνουν παράνομες συνδρομές κλπ. 

απο παλια υπαρχει αυτο με τα σαιτ. αυτο που βγαζει ΕΔΔΠΙ block.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...