Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, ChristosG82 said:

Η ai που μου έδωσε αποσπάσματα από άρθρα σε αυτά που την ρώτησα, ρώτησα και αν υπάρχει ένσταση, μου είπε πως θα υπάρχει, αλλά ότι είναι λίγο περίπλοκο στο πώς θα γίνεται.

Θεωρητικά, αν ισχύει η ένσταση, και βέβαια αν βγάλεις άκρη στην Ελλάδα, αν πάρεις πρόστιμο γιατί απλά μπήκες σε κάποιο site, λογικά θα πρέπει να αποδειχτεί ότι δεν κατέβασες, αλλά ότι απλά μπήκες.

Για τα υπόλοιπα, πχ αν ένα αρχείο είναι ανεβασμένο σε mega κλπ, το link αν είναι σε παράνομο site, λογικά θα φαίνεται ότι το πάτησες, οπότε λογικά θα σου έρχεται πρόστιμο, εκτός αν έχεις τα link απευθείας, οπότε δεν θα ξέρουν το περιεχόμενο.

Μα ο πάροχος δεν ξέρει τα link.

Πχ ξέρει ότι μπήκα στο insomnia αλλά δεν ξέρει που στο insomnia. Δεν βλέπει το image.png.a193d8e8bde8d41dfc17b19c3f2d629c.png

λόγω του SSL.

What an ISP Can See on HTTPS Sites:

1. The domain name – ISPs can see which website you're visiting (e.g., example.com) because the domain is exposed during the initial DNS request and in the TLS Server Name Indication (SNI) extension.

2. The IP address of the website – Since they handle your internet traffic, they know which servers you're connecting to.

3. The amount of data transferred – They can see how much data is being uploaded or downloaded but not the exact contents.

4. The timing and frequency of connections – They can track when you connect and how long you stay on a site.

What an ISP Cannot See on HTTPS Sites:

1. The full URL, including subdirectories and parameters – They cannot see paths like example.com/private/page.html?user=123 because the entire request is encrypted.

2. Page contents – The actual HTML, images, videos, or text are encrypted and hidden from the ISP.

3. Your form submissions, passwords, or sensitive data – Everything beyond the domain level is encrypted with TLS.

Επεξ/σία από user2163
  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, user2163 είπε

Μα ο πάροχος δεν ξέρει τα link.

Πχ ξέρει ότι μπήκα στο insomnia αλλά δεν ξέρει που στο insomnia. Δεν βλέπει το image.png.a193d8e8bde8d41dfc17b19c3f2d629c.png

λόγω του SSL.

What an ISP Can See on HTTPS Sites:

1. The domain name – ISPs can see which website you're visiting (e.g., example.com) because the domain is exposed during the initial DNS request and in the TLS Server Name Indication (SNI) extension.

2. The IP address of the website – Since they handle your internet traffic, they know which servers you're connecting to.

3. The amount of data transferred – They can see how much data is being uploaded or downloaded but not the exact contents.

4. The timing and frequency of connections – They can track when you connect and how long you stay on a site.

What an ISP Cannot See on HTTPS Sites:

1. The full URL, including subdirectories and parameters – They cannot see paths like example.com/private/page.html?user=123 because the entire request is encrypted.

2. Page contents – The actual HTML, images, videos, or text are encrypted and hidden from the ISP.

3. Your form submissions, passwords, or sensitive data – Everything beyond the domain level is encrypted with TLS.

Δεν ξέρει, όμως σε ένα site με παράνομο υλικό, αν κατεβάσεις κάτι, παράνομο θα είναι.

Δημοσ.

Ε και τι σε πειράζει δεν σου κάνει κανένας τίποτα για κάτι που ίσως κατέβασες και δεν ξέρει καν τι είναι

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπερα! Επιτρεπετε το upload στο youtube music; Ξερω οτι το ρωτησα ξανα αλλα ηθελα να ακουσω και καμια γνωμη απο καποιον αν γνωριζει. Υπαρχει περιπτωση να ψαξουν πως, και απο που κατεβηκαν αυτα τα μουσικα αρχεια; Ειναι παλια, πριν ψηφιστει ο νομοσ δηλαδη, απλα ανεβηκαν προσφατα στο youtube music. Τι να κανω να τα διαγραψω η να τα κρατησω;

Αν τα σβησω θα πρεπει ενα ενα να τα περνω απο το YM και να τα κανω σε playlist που παλι θα φοβαμαι να μην γινει κανενα μπερδεμα καμια μερα και μου τα αφερεσει τι ιδιο του youtube απο δικο τους λαθος.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατεβάστε ή δείτε μέσω Tor - και το θέμα έληξε.
όχι torrents όμως ).

O Tor μπορεί να έχει προβλήματα σε κάποια sites λόγω των περιορισμών ασφαλείας που θέτει 
αλλά στα περισσότερα δουλεύει.
Ότι κατέβασμα ή online δεν σχετίζεται με torrents μπορεί να γίνει με ασφάλεια μέσω Τor - 
και ας ψάχνουν οι αρχές στον γάμο του καραγκιόζη...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια εβαλα nordvpn σε nvidia shield και ενω παιρνω ip απο ελβετια και το τσεκαρω στο whatsmyip κομπλε, οταν μπαινω kodi δεν εχω την ιδια ip. Γιατι δεν δουλευει στο kodi; Κανω κατι λαθος; Που ξερω οτι το kodi εχει την ip ελβετιας πχ;

Επεξ/σία από polakis21
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, user2163 είπε

Ε και τι σε πειράζει δεν σου κάνει κανένας τίποτα για κάτι που ίσως κατέβασες και δεν ξέρει καν τι είναι

Με όσα διαβάζουμε από παιδική πορνογραφία, οι αρχές γνωρίζουν αν μπήκες απλά ή αν κατέβασες ή αν ανέβασες κάτι, οπότε σίγουρα γνωρίζουν αν κατεβάζεις, και από πού.

Δημοσ.

μακραν το πιο epic thread των τελευταιων χρονων.... αναρωτιεμαι αν εχει νοημα να συνεχισει, εχουν απαντηθει ολα και εξηγηθει οσα γνωριζουμε μεχρι στιγμης

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
17 minutes ago, pp6210 said:

μακραν το πιο epic thread των τελευταιων χρονων.... αναρωτιεμαι αν εχει νοημα να συνεχισει, εχουν απαντηθει ολα και εξηγηθει οσα γνωριζουμε μεχρι στιγμης

Προφανώς κι έχει νόημα απ τη στιγμή που τα δεδομένα που έχουμε θα ανανεώνονται /αναιρούνται.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pp6210 είπε

αξίζει να συνεχιστεί μόνο και μόνο εάν κάποιος σφυρίξει πρόστιμο για να έχουμε μια ιδέα τι γίνεται. Γιατί εγώ θυμάμαι απο παλιά λέγανε πολλές εφημερίδες οτι υπάρχουν πρόστιμα αλλά ποτέ δεν άκουσα ή διάβασα απο χρήστη κάποιου είδους πρόστιμο. Μόνο τότε οι τύποι στην Αθήνα που ήταν σε κύκλωμα με tv boxes που έβλεπες αγώνες πειρατικά και τους δικάσανε. Που κάτι μου λέει οτι παρόλο που λένε πειρατία η έμφαση θα είναι σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα , επειδη δεν εχω αγορασει ακομα καποιο vpn θα ειμαι καλυμμένος με tor browser κυριως για σαιτ που εχουν σειρες και ανιμε? (δεν εχουν download) επισης αν κατεβασω games οχι μεσω torrent πια αλλα απο megaupload parts παλι μεσω tor εχω καποια καλυψη ? 

για το θεμα vpn δεν γνωριζω πολλα τελικα το πιο γρηγορο για download και φθηνο ειναι το proton ?

ευχαριστω για τον χρονο σας 

Δημοσ.
32 minutes ago, fatezero said:

ειμαι καλυμμένος με tor browser κυριως για σαιτ που εχουν σειρες και ανιμε?

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όχι δεν είσαι καλυμμένος, δεν έχει σημασία που δεν κάνεις download, στοχεύεται και το streaming.

Δημοσ.
2 hours ago, V.I.Smirnov said:

Κατεβάστε ή δείτε μέσω Tor - και το θέμα έληξε.
όχι torrents όμως ).

O Tor μπορεί να έχει προβλήματα σε κάποια sites λόγω των περιορισμών ασφαλείας που θέτει 
αλλά στα περισσότερα δουλεύει.
Ότι κατέβασμα ή online δεν σχετίζεται με torrents μπορεί να γίνει με ασφάλεια μέσω Τor - 
και ας ψάχνουν οι αρχές στον γάμο του καραγκιόζη...

-

ο tor δεν θελει router που να υποστηρίζει πρωτόκολλο επικοινωνιας p2p? 

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Πήρα ProtonVPN (1η φορά χρησιμοποιώ VPN οπότε είμαι άσχετος). Το πήρα κυρίως για torrenting. Διάλεξα Ελβετία επειδή είδα πολλοί να την προτείνουν (δεν ξέρω το λόγο).

Μερικές ερωτήσεις:

• Γιατί όχι άλλη χώρα; Κι αν ναι, τι άλλες χώρες προτείνετε από Ελλάδα;
  • Η ταχύτητα όταν κατεβάζω torrent είναι σκατα. Με 100αρα, με το ζόρι αξιοποιεί 20-30mbps. Είδα ότι ενεργοποιείς path forwarding για αυτόν τον λόγο, αλλά διάβασα για κάποια security risks με path forwarding, οπότε ψιλοχέζομαι. Τι παίζει με αυτό;
  • Όταν κάνω connect, στην λίστα στα αριστέρα μου βγάζει 2 κατηγορίες: Plus Location (που υπάρχει μόνο 1 επιλογή, η χώρα που διαλέγεις) και Plus Servers που έχει άπειρους servers. Από default επιλέγει το location, κάποια στιγμή τα ήπιε και είχα ελεεινό download (σχεδόν μηδένισε), άλλαξα σε Plus Server (P2P Enabled) κι έστρωσε (αν και πάλι δεν πιάνει full speed σε torrent). Αλλάζει κάτι με το να αλλάζω σε P2P Server όσον αφορά το security/privacy;

Αυτά, κι ότι άλλη συμβουλή έχει κανείς, καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...